Toekomst Parreira bij Brazilië nog onzeker

De toekomst van Carlos Alberto Parreira als bondscoach van het onttroonde Brazilië is nog onzeker. De veelbekritiseerde trainer wilde twee dagen na de uitschakeling door Frankrijk in de kwartfinales van het WK nog niets kwijt over zijn persoonlijke situatie.

Het is een feit dat in het verleden geen enkele Braziliaanse bondscoach in functie mocht blijven na het mislopen van de wereldtitel.

Zondag deed Parreira een dramatische oproep aan de media om geen heksenjacht op hem of op zijn spelers te ontketenen. "Ik maak niemand verwijten. We hebben nog steeds de beste spelers van de wereld en die blijven we steunen. Winnen of verliezen, we doen het allemaal samen. We hebben vier jaar de tijd om terug te komen. Ik ben ervan overtuigd dat de ster van Brazilië weer zal schitteren. We zullen uit ons as moeten herrijzen."

Parreira zegt dat de prestatiedruk bij de nationale ploeg extreem zwaar is. We worden voortdurend door 800 journalisten op onze vingers gekeken. Zij hebben het verwachtingspatroon rond mijn ploeg veel te hoog opgeklopt. Alle realiteit was zoek."