Murray onderuit, Hewitt wint

Michel (Baraja)
Ook na zeventig jaar krijgt Fred Perry geen opvolger. Vanmiddag verdween met Andrew Murray de laatste Brit op Wimbledon. De youngster verloor van generatiegenoot Marcos Baghdatis. Lleyton Hewitt plaatste zich wel voor de laatste acht.

Murray verloor met 3-6, 4-6 en 6-7 van Baghdatis, die na zijn finaleplaats in Melbourne opnieuw aan de weg timmert. De jonge Brit haalde nooit het niveau dat hem in staat stelde Andy Roddick uit te schakelen. Een dubbele fout stond aan de basis van de nederlaag in het eerste bedrijf en in de tweede set kwam Baghdatis terug van een 1-4 achterstand. De Cyprioot domineerde de derde set, maar sloeg pas in de tiebreak toe. ”Ik retourneerde ondermaats”, verklaarde Murray de nederlaag. ”Volgens mij miste ik nog nooit zoveel tweede services.”

Hewitt maakte opnieuw overuren, ditmaal tegen David Ferrer: 6-4, 6-4, 4-6 en 7-5. De kampioen van 2002 speelde slordig; hij beging teveel onnodige fouten. Pas in de elfde game van de vierde set drukte Hewitt door. Ook Jonas Björkman en Radek Stepanek mogen zich kwartfinalist noemen. Björkman toonde zich te sterk voor dubbelpartner Max Mirnyi (6-3, 7-6, 4-6, 2-6, 6-3), terwijl Stepanek de dappere Fernando Verdasco naar huis stuurde (6-7, 6-3, 4-6, 6-4, 6-2).