FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 februari 2006

Vader en zoon leven met dode moeder in huis

FdBeer (vertaald!) en Knuffeltje19 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen Duitse vader en zoon hebben ongeveer anderhalf jaar met het lijk van de moeder in huis gewoond. De zoon, een 27-jarige man uit Bochum, bekende dit dinsdag op een politiebureau in zijn woonplaats. De 56-jarige vader was enkele weken geleden gestorven. Pas enige tijd na zijn dood durfde de zoon te vertellen dat het lijk van zijn moeder al die tijd in de slaapkamer had gelegen.

Politieagenten troffen vervolgens inderdaad een ontvleesd en deels ook gemummificeerd lijk in de afgesloten kamer aan. De 64-jarige vrouw zou na een lang ziekbed een natuurlijke dood zijn gestorven. Volgens de zoon wilde de dominante vader vervolgens niet dat zijn echtgenote begraven werd. Aangezien de twee mannen zeer teruggetrokken leefden, had niemand het verdwijnen van de vrouw bemerkt. Bij de dood van de vader, die thuis plotseling in elkaar was gezakt, werden wel hulpdiensten gealarmeerd. Een arts kon de man echter niet meer redden, maar merkte ook niet dat in het huis nog een lijk lag.

De 27-jarige zoon heeft zich inmiddels onder psychiatrische behandeling laten stellen. Uit sectie is gebleken dat de vrouw inderdaad een natuurlijke dood stierf.

Brand in gevangenis Lelystad geblust

oYo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn een gevangenis aan de Larserdreef in Lelystad is vanavond rond half 10 brand uitgebroken. In eerste instantie leek het om een grote brand te gaan, maar dit bleek uiteindelijk mee te vallen. De brandweer rukte met groot materieel uit. De brand werd uiteindelijk binnen een half uur geblust.

Het vuur onstond in een van de cellen van het complex. Een gedetineerde is meet ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. In verband met de rook werden een aantal omliggende cellen ontruimd. Over de oorzaak van de brand kon de politie nog geen mededelingen doen.

Turken boos om straf

De straf die de Turken hebben gekregen naar aanleiding van de playoffwedstrijd tegen Zwitserland is ze in het verkeerde keelgat geschoten. Dat de straf zwaar zou zijn was te verwachten, maar dat Sepp Blatter zich daadwerkelijk aan zijn woorden zou houden kwam verrassender aan.

Blatter, de Zwitserse FIFA-president, sprak na afloop van de wedstrijd van een schande. "Er zullen zware straffen volgen. In Istanbul is Fair Play schijnbaar onder de voet gelopen." Mehmet Ali Sahin, de Turkse minister van sport, is woedend over de straf die de Turken hebben gekregen. Volgens hem heeft de FIFA de wensen van Blatter klakkeloos overgenomen.

"De schorsingen zijn onacceptabel. Deze straf is een bevestiging van wat Blatter direct naar afloop van de wedstrijd tegen Zwitserland heeft gezegd, zonder de scheidsrechter en de FIFA-waarnemer gehoord te hebben. Hieruit blijkt dat de beslissing alleen maar is ingegeven door politieke belangen in plaats van sportieve", aldus Sahin. Verder wist de minister nog te melden dat Turkije er alles aan zal doen om de uitspraak aan te vechten.

Devils te sterk voor Lightning

De New Jersey Devils hebben gisteravond hun achtste thuisoverwinning op rij geboekt. In de Continental Airlines Arena wonnen de Devils met 7-4 (3-1, 3-0, 1-3) van de Tampa Bay Lightning.

De Devils hebben tot op heden een goede reeks neer weten te zetten. Maar liefst dertien van de laatste zeventien wedstrijden werden gewonnen. Eerder werden de Ottawa Senators en de Carolina Hurricanes in een tijdsbestek van drie dagen verslagen. De Sens en de Canes staan op dit moment eerste in respectievelijk de Northeast en Southeast Division, en zijn over de hele NHL genomen de nummers een en twee. De Devils bekleden na deze overwinning nog steeds de derde plaats in de divisie waarin zij uitkomen, en de zevende in de Eastern Conference.

Lightning-goalie John Grahame stond in de eerste periode op het ijs. Binnen drie minuten zag hij een schot van Patrik Elias in het net verdwijnen. Een minuut later scoorde John Madden de 2-0 voor de Devils en nog binnen de eerste tien minuten van de wedstrijd kon Scott Gomez de 3-0 aantekenen op aangeven van Brian Gionta en Paul Martin. Nadat Grant Marshall namens de Devils naar de strafbank kon vertrekken vanwege het haken van een tegenstander kregen de Lightning zicht op twee punten. Evgeny Artyukhin scoorde de 3-1 aan het eind van de eerste periode uit een powerplay-situatie. In de tweede periode mocht de tweede goalie van de Lightning laten zien wat hij waard was. Grahame werd van het ijs gehaald en vervangen door Sean Burke. Laatstgenoemde kon ook geen potten breken, hij werd zelfs driemaal gepasseerd uit acht schoten van de Devils. Jamie Langenbrunner scoorde na dertien minuten in de tweede periode de 4-1 uit een powerplay. Gomez kreeg zijn derde assist van de avond op het moment dat Colin White twee minuten later de 5-1 binnenschoot. De tweede powerplay-goal van de Devils kwam op naam van Martin. De 24-jarige verdediger kon de 6-1 scoren op het moment dat de Devils twee spelers meer op het ijs hadden staan.

Door de slechte prestatie van Burke mocht Grahame in de derde periode het ijs weer betreden. In deze laatste periode ging het de Bolts beter af. Tampa Bay wist van 6-1 terug te komen naar 6-4 door twee doelpunten van Vincent Lecavalier en Darryl Sydor wist eenmaal het net te vinden. Langenbrunner deelde alsnog de mokerslag uit. Met het derde powerplay-doelpunt van de Devils werd de 7-4 een feit. Lightning-coach John Tortorella werd twee minuten voor het eind van de wedstrijd weggestuurd vanwege zijn gedrag. Een straf wegens boarding tegen doelpuntenmaker Artyukhin zou hiervoor de aanleiding geweest zijn.

"We hebben deze nederlaag geheel aan onszelf te wijten", zei Tortorella. "Bij een 3-1 achterstand zag ik nog een lichtpuntje, maar de vele strafminuten die we hebben gekregen zijn de nekslag geweest."

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 23

Icoon EredivisiePSV, Feyenoord en AZ zijn de 23e speelronde in de Eredivisie ongeschonden doorgekomen. Feyenoord sloeg pas in de slotfase toe bij NEC. Ajax voorkwam een grotere crisis met een zege op Willem II.

PSV noteerde een belangrijke driepunter met het oog op titelprolongatie. In de Galgenwaard werd FC Utrecht bedwongen: 1-2. Gedurende het eerste bedrijf was PSV zeker niet de meerdere van FC Utrecht, maar via Farfán kwam het toch op voorsprong. Na rust herstelde Adil Ramzi (spelend tegen zijn voormalige club) het evenwicht. Een combinatie tussen Farfán en Vennegoor of Hesselink was na 78 minuten de opmaat voor de 1-2. De Peruviaan trof uiteindelijk doel.

Feyenoord blijft volgen op drie punten achterstand van de Eindhovenaren. De nummer twee stond zeven minuten voor tijd nog met 1-0 achter bij NEC, maar keert toch met drie punten huiswaarts: 1-2. Romano Denneboom bracht de thuisploeg na een klein uur aan de leiding. Die voorsprong was niet onverdiend. In de laatste tien minuten leverde een slotoffensief twee Rotterdamse doelpunten op. Eerst was Peter Wisgerhof onfortuinlijk met een eigen doelpunt, waarna Dirk Kuijt in de negentigste minuut zijn waarde andermaal bewees.

AZ ondervond dinsdagavond weinig tegenstand bij RBC Roosendaal: 0-5. Barry van Galen, Martijn Meerdink en Shota Arveladze maakten de treffers. Laatstgenoemde scoorde driemaal en is met twintig doelpunten aanvoerder van het topscorerklassement. AZ blijft op vijf punten achterstand van PSV de nummer drie. RBC is op weg negatieve records te breken met nul overwinningen en vijf remises na 23 speeldagen.

In de strijd om tickets voor play-offs om een Champions-Leagueplaats deed Ajax uitstekende zaken. De Amsterdammers wonnen in de ArenA met 1-0 van Willem II. Markus Rosenberg was de doelpuntenmaker van dienst. Dinsdag leed FC Groningen een 1-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam, waardoor de verschillen in de subtop zeer klein zijn.

Uitslagen Speelronde 23:

Dinsdag 7 februari
RBC Roosendaal - AZ 0-5
Sparta Rotterdam - FC Groningen 1-0

Woensdag 8 februari
NEC - Feyenoord 1-2
Ajax - Willem II 1-0
Vitesse - FC Twente 1-2
ADO Den Haag - NAC Breda 0-3
FC Utrecht - PSV 1-2
Roda JC - RKC Waalwijk 1-0
Heracles Almelo - SC Heerenveen 1-1

De stand na de 23e speelronde kun je hier vinden.

Kijk voor al het voetbalnieuws, uitslagen en sinds kort zelfs columns op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 08/02/2006

Er werden vanavond zeven wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je alle uitslagen.

Heracles - SC Heerenveen 1-1
45+1' Nilsson 0-1
78' Tanghe 1-1

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Reekers (Heracles), Seip (Heerenveen.

Opstellingen:

Heracles: V. Loo, Jansen (Tamerus/54), Hoogma, Reekers, Looms, Höcher, Maas, Tanghe, Nurmela (De Vries/75), Hirayama (Quansah/81), Sluijter.

Heerenveen: Vandebussche, Seip, Hansson, Breuer, J. Drost, Bosvelt (Dervelt/79), Kissi, Pranjic, Yildirim (Nørregaard/72), Bruggink (De Vries/46), Nilsson.
----------------------------------------------------------------------------------
ADO Den Haag - NAC Breda 0-3
10' Diba 0-1
46' van Gessel 0-2
81' Leonardo 0-3

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 6.000.
Geel: Martha, Mols (ADO), Petö (NAC).

Opstellingen:

ADO: Drobn, Bakkato, Saavedra, Martha, El Akchaoui, Bodde, Strovee, Rzasa, Den Ouden (Roiha/59), Mols, Verhoek (Elia/4).

NAC: Schollen, Elshot, Zwaanswijk, Petö (Stam/61), Vidmar, Mendes, Sno, Diba (Slot/82), v. Gessel, Vonlanthen, Rigters (Leonardo/46).
----------------------------------------------------------------------------------
Roda JC - RKC Waalwijk 1-0
59' Cristiano 1-0

Scheidsrechter: V. Sichem.
Toeschouwers: 12.500.
Geel: Leemans (Roda JC), D. Mathijssen (RKC)
Rood: 35. Cissé (Roda JC), 39. v.d. Haar (RKC).

Opstellingen:

Roda JC: Kujovic, Saeijs, Kah (Voigt/14, Cristiano/46), Vicelich, Lachambre, Cziommer, Leemans, Bödör, Sergio (Sonko/90), Oper, Cissé.

RKC: R.v.Dijk, Mulder (D.v. Dijk/76), Keller, Teixeira (D. Mathijssen/38), Zuiverloon, Krohn-Dehli, Bakens, Fuchs, De Ceulaer, v.d Haar, Lurling (Janssen/63).
----------------------------------------------------------------------------------
FC Utrecht - PSV 1-2
21' Farfán 0-1
48' Ramzi 1-1
78' Farfán 1-2

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: Lamey (PSV).

Opstellingen:

Utrecht: Grandel, Tiendalli, Keller, Broerse (Kruijs/87), Braafheid, De Jong, Caluwé, Somers (Rossini/88), Ramzi, Nelisse (Fortune/83), v.d Bergh.

PSV: Gomes, Reiziger, Ooijer, Alex (Vayrynen/68), Lamey, Afellay, Simons, Cocu, Aissati (Vennegoor/64), Farfán, Beasley.
----------------------------------------------------------------------------------
Vitesse - FC Twente 1-2
5' Hersi 1-0
90+2'Gerritsen 1-1
90+4' Touma 1-2

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 18.286.
Geel: Verhaegh, Hersi, T. Janssen (Vitesse), Wellenberg (Twente).

Opstellingen:

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Dingsdag, Swerts, Yakubu, T. Janssen, Knopper, Hersi (De Mul/90+1), Fränkel (Benson/81).

Twente: Boschker, Rahim, Niemeijer, Zomer, Wellenberg, Sibum, Bakircioglü (Afonso/81), Brama, Gerritsen, N'Kufo, Bouchiba (Touma/58).
----------------------------------------------------------------------------------
NEC - Feyenoord 1-2
57' Denneboom 1-0
83' Wisgerhof 1-1 e.d.
90' Kuijt 1-2

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 12.500.
Geel: v.d. Doelen, Niedzielan, Barreto (NEC), Bosschaart (Feyenoord).

Opstellingen:

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto (Pothuizen/84), Boutahar (Tininho/90+1), v.d. Doelen, Jones, Denneboom, Niedzielan (Grot/87).

Feyenoord: Lodewijks, Greens, Vlaar, Bahia, Bosschaart (Drenthe/46), Hofs (v. Hooijdonk/61), Paauwe (Boussaboun/83), De Guzman, Castelen, Kuijt, Kalou.
----------------------------------------------------------------------------------
Ajax - Willem II1-0
55' Rosenberg 1-0

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 45.000.
Geel: Galasek (Ajax), Assou-Ekotto (Willem II)

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Grugera, Maduro, Vermaelen, Emanuelson (Juanfran/87), Galasek (Heitinga/46), Sarpong (Schilder/83), Lindebergh, Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

Willem II: Peersman, Janse, v. Nieuwstadt, Muslin, Valencia (v.d Haar/79), Assou-Ekotto, Agustien (Bobson/76), Keenan, Wilmet, Dembele (Kerekes/46), Hadouir.

De stand kan je hier vinden.

Rellen Iran grotendeels in scène gezet

Icoon AlgemeenNet als in andere landen gingen de afgelopen dagen ook in Iran mensen de straat op om te protesteren tegen de spotprenten van de profeet Mohammed. In de hoofdstad Teheran werden onder meer stenen en molotovcocktails gegooid naar de Deense ambassade. In totaal kwamen al negen mensen om het leven bij de rellen in Iran. Het gebeuren ziet er op het eerste gezicht heel chaotisch uit, maar blijkt wel degelijk goed georganiseerd. NRC Handelsblad schrijft er vandaag een achtergrondartikel over.

De demonstranten zijn merendeels lid van de 'soldaten' van ayatollah Khomeini's 'vrijwilligersleger', mensen die altijd voorop staan als het Iraanse regime daarom vraagt, zo schrijft het NRC. Afgelopen maandagavond zijn ze er ook weer; mutsje op, baardje, legerbroek en protesteren maar. Haast niemand heeft de bewuste cartoons gezien, maar dat maakt niet uit. Iran moet laten zien dat het tegen de publicatie van de cartoons is, en daar moeten zij aan meehelpen. Er zijn echter wel bepaalde regels aan verbonden. Zo mag er met dingen gegooid worden en mogen een paar mensen het hek over, maar de ambassade mag niet in brand worden gezet. De politie kan niemand slaan, want dat zou betekenen dat de Iraanse overheid opeens de Denen zou beschermen.

"Jullie revolutionaire daad wordt gewaardeerd, maar pas op dat jullie je religieuze broeders niet verwonden", zo roept een commandant van de politie door een megafoon. Hierna kunnen de rellen van start. Er vliegen stenen, vuurwerk en molotovcocktails door de lucht. In de tuin van de ambassade wordt een boom in brand gestoken. Leuzen als "Dood aan Denemarken" worden geschreeuwd en er wordt een Deense vlag verbrand. Enkele demonstranten gaan echter te ver en proberen met een stormram de toegangsdeur van de ambassade in te beuken. De politie vuurt vervolgens een traangasgranaat af, waardoor de sfeer toch nog even dreigt te ontploffen.

Niet veel later beëindigen leiders van de groep de protestactie. "Wij zijn geïnfiltreerd door hypocrieten, ga allemaal naar huis. Dit is niet ons programma", zo wordt er omgeroepen. Een commandant van de politie stelt voor om even verderop te gaan bidden. De brandende boom in de ambassadetuin wordt geblust. Even later wordt omgeroepen dat degenen die nog terug naar Karaj (een satellietstad van Teheran) willen, op moeten schieten. "De bussen staan klaar. Wie nu niet mee gaat, moet alleen naar huis!" Diezelfde avond nog zijn de demonstranten wereldnieuws.

Rice: Landen wakkeren woede aan
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice is er eveneens van overtuigd dat Iran de woede om de spotprenten opzettelijk aanwakkert. Ook Syrië maakt zich hier schuldig aan, zo meent de minister. Zij uitte deze beschuldiging vandaag na een onderhoud met haar Israëlische ambtgenoot Livni. Rice meent dat de twee landen hadden moeten zeggen dat geweld niets oplost. "Iran en Syrië hebben er alles aan gedaan om sentimenten aan te wakkeren en deze voor hun eigen doeleinden te gebruiken. De wereld moet ze daarop aanspreken", aldus de minister.

George Bush riep eerder vandaag moslimlanden op alles te doen om een eind te maken aan de rellen. "Geweld is geen middel om je ongenoegen over publicaties in de vrije pers te uiten", aldus de Amerikaanse president na een gesprek met de Jordaanse koning Abdullah. Laatstgenoemde zei het geweld eveneens af te keuren

EU: Dialoog media en religies
Ondertussen heeft Europees commissaris Frattini van Justitie en Binnenlandse Zaken) verklaard bereid te zijn op korte termijn religieuze leiders en vertegenwoordigers van de media bijeen te roepen voor een dialoog, als daaraan behoefte bestaat in de mediawereld. Volgens Frattini zou zo'n tweegesprek kunnen leiden tot meer wederzijds begrip. De commissaris wil de bijeenkomst in mei van dit jaar organiseren. Het zou een voorschot moeten zijn op een grotere conferentie met religieuze leiders, aan het einde van dit jaar. Frattini wil eveneens praten over een vrijwillige gedragscode voor journalisten.

Redactie opgestapt na weigering directie
In New York zijn drie redacteuren en een journalist van het gratis blad The New York Press opgestapt nadat de directie plaatsing van de omstreden spotprenten van Mohammed had verboden. De redactie wilde de tekeningen als illustratie gebruiken bij een verhaal over de internationale rel die rond de cartoons is onstaan. De directie stemde hier echter op het laatste moment niet mee in. The New York Press kwam vorig jaar in opspraak toen het blad vrij luchtig deed over het overlijden van de paus.

100 kilo goud voor doden tekenaar
De Taliban, de voormalige radicaal islamitische machthebbers in Afghanistan, hebben inmiddels 100 kilogram goud uitgeloofd voor degene die de tekenaar die verantwoordelijk is voor de spotprenten, vermoord. Dit meldde de prominente Talibanleider Mullah Dadullah aan het Afghaanse persbureau AIP. Iemand die een Deense, Noorse of Duitse militair doodt, kan een beloning van 5 kilo goud verwachten, aldus Dadullah. Overigens werden de spotprenten door twaalf verschillende Deense cartoonisten getekend.

-
Met dank aan Rieuwert, Sunit en alcohol, die ons het gedeelte over de Taliban hebben gemeld via de nieuws-submit.

Erik Zabel andermaal tweede

Erik Zabel blijft de tweede plaatsen aaneenrijgen. De Duitser moest in de eerste etappe van de Ronde van de Middellandse Zee Danilo Napolitano laten voorgaan.

Napolitano boekt daarmee zijn eerste zege in 2006. Zabel blijft voorlopig verstoken van ritwinst en eindigde voor de vijfde (!) maal als runner-up. De eerste etappe van de 33e Ronde van de Middellandse Zee was met 108 kilometer aan de korte kant. Cédric Vasseur en Sandy Casar kozen in de afdaling van de Col de Roquefort het hazenpad en fietsten een maximale voorsprong van 6 minuten en 45 seconden bij elkaar.

De sprintersploegen – onder aanvoering van Lampre – kwamen laat op gang. Pas onder het vod werd het Franse duo weer opgenomen in de schoot van het peloton. Napolitano troefde vervolgens Erik Zabel en Mark Renshaw af. ”Pas in de laatste kilometer dacht ik aan de overwinning. Ik heb gewonnen dankzij de ploeg, die fantastisch werk heeft verricht”, aldus Napolitano. Beste Nederlander was Kenny van Hummel met een knappe zevende plaats.


Uitslag 1e etappe Ronde van de Middellandse Zee:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.D. NapolitanoLAMITA2.35.33
2.E. ZabelMILDUIz.t.
3.M. RenshawCAAUSz.t.
4.A. AugAESESTz.t.
5.M. SantambrogioLAMITAz.t.

Riep daar iemand kuthoer?

En we hebben fantastisch nieuws voor jongeren! Niet alleen lijken de werkkampen definitief van de politieke tafel te worden geveegd, er wordt nu eindelijk ook wat gedaan aan de hopeloze inkomenspositie van jongeren. Oké er wordt nu wel even gezegd dat het gaat om kansarme jongeren, maar dit is juist de kans om makelijk geld te pakken als je zonder problemen goede cijfers haalt.

Hoe het werkt? Heel simpel, je roept gewoon dat de politiek kut is, de maatschappij nog kutter en de school absoluut het kuttigst en vervolgens kap je lekker een paar weekjes met je school. Daarna is het nog maar een kwestie van tijd en de overheid zal je een vorstelijk aanbod doen om je school toch vooral af te maken en daarmee een premie op te strijken. Kijk dat is nou eens klasse nagedacht van het Centraal Planbureau (CPB). Far out, wat een sukkels zeg...

Staatsecretaris Rutte gaat het idee trouwens meenemen in een plan voor de aanpak van voortijdig schoolverlaten, dat noemen ze dus een sukkel in het kwadraat...

'Heidi-kostuum populair met carnaval'

Nog iets meer dan twee weken, en dan barst in het zuiden van het land het carnavalsgeweld weer los. Terwijl menig landgenoot op dat moment op de ski staat, zullen in Nederland heel wat Heidi's rondhuppelen. Dankzij de tv-reclame waarin Sylvie Meis rondloopt in een Tiroler jurk, is de zogenaamde 'dirndl' ongekend populair.

Niels Jannink van feestwinkel 't Snabbeltje in Lampegat (Eindhoven) geeft aan dat de Heidi-jurk dé trend is dit jaar. Natuurlijk is er ook voor de heren een bijpassend kostuum. In een paar lederhosen kunnen zij zich een echte Peter of Anton aus Tirol wanen.

Mocht je de Alpenlook niet zo leuk vinden, dan zijn er natuurlijk nog volop andere kostuums. Duur of goedkoop, zelfgemaakt of gekocht, het mag allemaal dit jaar. Alleen Robin Hood en Asterix kunnen echt niet meer, aldus Jannink.


Jodelahiti!

Blazing Angels ook naar PC

Ubisoft heeft via een persbericht laten weten dat hun actie flight-sim Blazing Angels ook naar de PC zal komen volgende maand. Oorspronkelijk was het spel alleen in ontwikkeling voor de Xbox en Xbox 360, maar de developer heeft toch besloten om ook een PC versie uit te brengen. In Blazing Angels krijg je de kans om je luchtgevecht kwaliteiten te testen en kun je de beroemdste luchtgevechten uit de Tweede Wereldoorlog ervaren. Als squadron leader heb je de mogelijk om 40 verschillende WOII vliegtuigen te besturen in single- en multi-player missies. Er zal in gebieden te vliegen zijn boven plaatsen zoals Engeland, Frankrijk, Japan, Duitsland, Pearl Harbor en Tokyo.

De specs:

- Ruim 18 missies in de historische campaign en 10 losse kleine missies (waaronder arcade en ace-duel)
- 16-player online en LAN multi-player optie, met 10 types gameplay (dogfight, aces high, seek & destroy, onslaught, bombing run, kamikaze, historical missions en capture the base) Hierbij kun je solo, co-op of in een squadron spelen
- Zeer gedetailleerde graphics met 8000-10000 polygonen per vliegtuig en 70 vliegtuigen gelijktijdig in de lucht. Ruim 150.000 objecten in elke stadaanwezig. Ruim 40 verschillende vliegtuigenauthentieke met de mogelijkheid voor skins en nose-art
- Geluidseffecten van hoge kwaliteit met 48kHz samples en 5.1 surround

Een aantal screens van de PC versie:






'Vanina Ickx gaat DTM rijden'

Vanina Ickx is een van de kandidaten om voor Colin Kolles in de DTM te rijden. De Midland F1-teambaas wil dit jaar twee Audi's uit 2004 laten racen.

De kans is groot dat Vanina Ickx, de dochter van zesvoudig Le Mans-winnaar, oud F1-coureur en Dakar-winnaar Jacky Ickx, DTM rijdt. Als de Belgische inderdaad gaat rijden in de klasse, is ze de derde vrouw in de DTM. Ellen Lohr en Annette Meeuvissen gingen haar voor. Sinds 2002, toen Yves Olivier stopte bij Opel, reden er geen Belgen meer in de populaire toerwagenklasse. Afgelopen jaar werd Vanina Ickx genoemd voor een gastoptreden met Mercedes-Benz tijdens de race op Spa-Francorchamps, maar dat ging niet door.

Colin Kolles heeft van Audi nog geen definitieve toezegging gehad maar is wel in vergevorderde onderhandeling met het merk. Nabij Ingolstadt heeft de geboren Roemeen een werkplaats, waar hij zijn Formule 3-team runde. Daar wil hij de DTM-wagens onderhouden, waarbij handig is dat de Audifabriek daar maar een paar kilometer vandaan ligt.

Testdag 08-02-06

Renault en Honda waren opnieuw de snelste teams bij de testritten op Jerez. McLaren kon, in tegenstelling tot de afgelopen weken, dit keer het tempo redelijk bijhouden.

Juan Pablo Montoya zou vandaag al met de verbeterde V8-motor van Mercedes hebben gereden, wat zijn snellere tijden zou verklaren. BMW reed vandaag voor het eerst met twee 2006-wagens, Tiago Monteiro moest het daarentegen met de oude Midland stellen. Rubens Barrichello zette 's ochtends zijn Honda in de grindbak, maar kon 's middags toch tot een vijfde tijd komen. Tenslotte kon Nico Rosberg slechts 29 ronden afleggen voor zijn Williams het begaf.

Op Silverstone had Red Bull Racing te kampen met slecht weer. Hierdoor kon Christian Klien slechts dertig ronden rijden. Ook op Fiorano werkte het weer niet mee, op een koud circuit rondde Michael Schumacher de laatste testdag op deze baan af. Volgende week vertrekt Ferrari richting Bahrein, waar Luca Badoer en Felipe Massa een aantal testritten zullen afwerken.

Jerez

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1Fernando AlonsoRenault1:16,95690
2Jenson ButtonHonda1:17,11458
3Juan-Pablo MontoyaMcLaren1:17,27353
4Pedro de la RosaMcLaren1:17,425109
5Rubens BarrichelloHonda1:17,49260
6Nick HeidfeldBMW1:17,588116
7Jacques VilleneuveBMW1:18,06991
8Mark WebberWilliams1:18,28186
9Heikki KovalainenRenault1:18,93877
10Jarno TrulliToyota1:19,430103
11Ralf SchumacherToyota1:19,68184
12Nico RosbergWilliams1:19,96529
13Tiago MonteiroMidland1:21.91129

Silverstone

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1Christian KlienRed Bull1:26.1530

Fiorano

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1Michael SchumacherFerrari0:56.64776

World of Warcraft 1.9.3 patch nu ook in Europa

Kort nadat de 1.9.3 patch in Amerika werd aangebracht, kunnen we nu ook in Europa deze nieuwe patch installeren. Misschien wel het leukste extraatje dat deze patch met zich meebrengt zijn de Valentijnsdag-mogelijkheden. Wellicht kunnen we nu ook in WoW op 14 februari afgezaagde kaarten naar elkaar sturen.
Andere nieuwe features zijn als vanouds verbeteringen in zaken als classes en items. Tevens is WoW nu speelbaar op Intel Macs (voorheen alleen op de PowerPC exemplaren).

Mega Geile Gallerijen - Deel 14

De week is alweer halverwege en dat betekent dat de meeste mensen nog maar twee dagen hoeven te werken en dan is het weekend. Maar eerst zijn er weer drie grote gallerijen.

Een zwartharige: Anetta Keys.
Een brunette: Evelyn Lory.
Een blonde: Zdenka Podkapova.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 13.

Sammer technisch directeur DFB

Matthias Sammer is verkozen tot nieuwe technisch directeur bij de DFB. Eerder liet Jürgen Klinsmann al weten het niet eens te zijn met deze beslissing. De aanstelling van Sammer als technisch directeur zou voor Klinsmann een gegronde reden zijn om op te stappen als bondscoach.

Sammer zal per 1 april zijn taken waar gaan nemen als technisch directeur. Sammer wordt onder andere verantwoordelijk voor de Duitse jeugdteams tot 20 jaar. Deze beslissing is door de DFB genomen na een abnormale zitting die vandaag plaats heeft gehad in Frankfurt am Main. De voormalig trainer van VfB Stuttgart en Borussia Dortmund zal een vijfjarig contract gaan tekenen. Na zijn ontslag bij VfB Stuttgart was Sammer in beeld bij verschillende Duitse teams. Een nieuw dienstverband als trainer zat er echter niet in voor de oud-international.

Per 1 oktober 2006 zal ook Bernhard Peters, bondscoach van het Duitse hockeyteam, een contract aangeboden krijgen van de DFB. Wat het contract in zal gaan houden is nog niet bekend. Klinsmann wist eerder al te vertellen dat Peters een geschikte kandidaat zou zijn als technisch directeur. De reden hiervoor is dat Peters al zijn wijsheid in een andere sport zou kunnen steken.

Ook dit jaar Monaco a.d. Maas

Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer het autosport-evement Monaco aan de Maas plaatsvinden. Na het grote succes van vorig jaar, is besloten opnieuw het Rotterdamse publiek te vermaken met F1- en ander autosport-geweld. Het Rotterdamse college van B&W heeft het plan goedgekeurd.

In 2006 zal het parcours veranderd worden: het spektakel zal starten op de Willemsbrug over de Maas. Verder zal het parcours lopen via de Verlengde Willemsbrug, Blaak, Coolsingel, Hofplein en Pompenburg. Net als vorig jaar zal de route in omgekeerde route weer teruggereden worden. "We willen naast de Nederlandse Formule 1-coureurs ook nog één van de topteams naar Rotterdam halen", vertelde organisator Herman Vaanholt. "In besprekingen met een mogelijke hoofdsponsor bekijken we hoe we het evenement naar een nog hoger niveau kunnen tillen."

Ook Robert Doornbos en Christijan Albers zijn blij met het nieuws. "Ik heb het vorig jaar onwijs naar mijn zin gehad tijdens Monaco aan de Maas", liet Doornbos weten. "Mijn debuut bij Minardi in Hockenheim en Monaco aan de Maas waren zeker het hoogtepunt van 2005. Top om te horen dat de F1 ook dit jaar weer 'in town' is."

Christijan Albers: "Goed om te horen dat we weer gas kunnen geven voor de fans in Nederland. De eerste Monaco aan de Maas in 2005 was een uniek evenement voor de Nederlandse autosportfans. Zoveel enthousiaste fans heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Echt geweldig! Ik hoop dat ik er weer bij kan zijn en dat we er een nog groter spektakel van kunnen maken. En met de brug over de Maas erbij wordt het deze zomer helemaal Monaco in Rotterdam."



De route van het parcours in 2006

Knightley en Johansson naakt in tijdschrift

Icoon ShowbizzActrices Keira Knightley en Scarlett Johansson zijn uit de kleren gegaan voor het nieuwste nummer van Vanity Fair. De twee dames prijken samen met modegoeroe Tom Ford - die wel redelijk aangekleed is - op de cover van het Amerikaanse tijdschrift. Vanity Fair brengt elk jaar kort voor het awardseizoen een Hollywood-special uit.

De foto's, die vrij netjes blijven, zijn gemaakt door de beroemde fotografe Annie Leibovitz. In eerste instantie zou ook Rachel McAdams, bekend van de film Wedding Crashers, participeren in de fotoshoot, maar zij besloot er uiteindelijk toch vanaf te zien. Verderop in het blad is onder meer Angelina Jolie naakt te zien in een badkuip.

De 21-jarige Johansson is onder meer bekend van haar acteerwerk in The Island en Match Point. Knightley (20) maakt kans op een Oscar voor beste actrice voor haar rol van Elizabeth Bennet in de film Pride & Prejudice. De Oscars worden op 5 maart uitgereikt in Los Angeles.


Scarlett Johansson (liggend), Tom Ford en Keira Knightley
(klik pic voor grote versie)

Vrouw verkracht na pech met fiets

Icoon PolitieEen 20-jarige vrouw uit Raamsdonksveer zegt maandagavond verkracht te zijn door een man die aanbood haar te helpen met haar fiets. De vrouw kreeg rond 19.30 uur bandenpech, waarna een man aangaf wel te willen pompen. Vervolgens pakte hij haar plotseling beet en sleurde hij haar de bosjes in, alwaar hij haar verkrachtte, aldus de vrouw.

Na de verkrachting ging de man er te voet vandoor. De politie heeft inmiddels een 59-jarige blanke man opgepakt als verdachte in de zaak. Zijn arrestatie vond plaats op basis van het signalement dat de vrouw heeft gegeven. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt momenteel uitgebreid verhoord. Daarnaast wordt bekeken of de aangetroffen dadersporen overeenkomen met de verdachte.

Ouders neergeschoten kleuter aangehouden

Icoon PolitieDe politie heeft vandaag de ouders van het Rotterdamse meisje dat gisteravond gewond raakte door een schot in haar buik, aangehouden. De politie wil van de ouders weten wat er gisteren is gebeurd in de woning en waar het vuurwapen vandaan komt.

Het vijfjarige meisje werd gisteravond met een schotwond in haar buik naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze - vermoedelijk tijdens het spelen - was beschoten met een vuurwapen. Ook haar twee broertjes van zeven en elf jaar waren op het moment van gebeuren aanwezig in het huis. De politie wil ook van hen horen wat er zich heeft afgespeeld. Het meisje werd in het ziekenhuis meteen geopereerd, haar toestand is inmiddels stabiel.

Bettini pakt eerste seizoenszege

Paolo Bettini heeft de vierde etappe van de Wielerweek van Mallorca, de Trofeo Sollér, op zijn naam geschreven. David Bernabeu blijft leider in het klassement.

De vierde rit ging van Sollér naar Port de Sollér over een afstand van 150,6 kilometer. Het parcours was geaccidenteerd, met vier beklimmingen van de tweede categorie. Dat bood kansen voor vrijbuiters. Na 75 kilometer ontstond er een omvangrijke kopgroep van zestien man (onder meer Niels Scheuneman), maar het peloton liet niet begaan. Ook Thomas Dekker reed nog even voorop.

De beslissende aanval kwam op de laatste beklimming. Bettini, Bernabeu, Colom en Sanchez plaatsten een demarrage en bleven voorop. Bettini bleek de snelste in het sprintje, voor Colom en Bernabeu, de winnaar van dinsdag. Het is de eerste seizoenszege voor Il Grillo. Morgen is de slotrit van de Wielerweek van Mallorca.


Uitslag 4e etappe:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.P. BettiniQUIITA3.47.10
2.A. ColomIBASPAz.t.
3.D. BernabeuCOMSPAz.t.

Klassement:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.D. BernabeuCOMSPA13.29.44
2.P. BettiniQUIITA0’03’’
3.A. ColomIBASPA0’07’’

Een dag uit het leven van een gamedeveloper student

Website Gamasutra heeft het een pagina uit het dagboek van een gamedeveloper student gepubliceerd. Tony Basch vertelt van het moment dat hij opstaat tot het moment dat hij vermoeid het schoolgebouw verlaat. Zo moeten de studenten vandaag een clone maken van de wereldberoemde game Mijnenveger. Tony volgt zijn opleiding, The Guildhall, aan de Southern Methodist University in Dallas.



Italië schakelt soft- en harddrugs gelijk

Waar we in Nederland discussiëren over een mogelijke legalisering van hennepkwekerijen, heeft de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden vandaag een nieuwe, zeer strenge drugswet aangenomen. Bij deze wet verdwijnt het verschil tussen soft- en harddrugs zelfs. Hasjhandelaren kunnen hierdoor straffen tot 20 jaar krijgen.

De strenge drugswet is een initiatief van vice-premier Gianfranco Fini van de post-fascistische Alleanza Nazionale (AN). Voor het wetsvoorstel stemden 271 parlementariërs, tegen 190.

De hoge straffen zijn vooral bedoeld voor mensen die hoeveelheden drugs bij zich hebben die duidelijk niet bedoeld zijn voor eigen gebruik. Per soort drugs zal nog worden vastgesteld wat een gebruikershoeveelheid is. Ook voor gebruikers dreigen echter straffen. Zo kunnen rijbewijzen en paspoorten worden ingevorderd en tijdelijke huisarresten worden opgelegd.

100.000 gebruikers voor EVE-Online

Goed nieuws voor developer CCP Games. Het MMORPG-kindje van de IJslanders, EVE-Online, heeft zijn 100.000ste gebruiker mogen verwelkomen. Nu lijkt dit niet veel in vergelijking met World of Warcraft, maar de game heeft nog steeds het record van meeste spelers tegelijkertijd online wat op 23.178 gebruikers staat. De developer heeft verder aangekondigd om nieuwe servers aan te schaffen om de groei in userbase aan te kunnen.



Fight Night Round 3 soundtrack bekend gemaakt

EA heeft vandaag prijs gegeven welke songs er te horen zullen zijn op de soundtrack van Fight Night Round 3 op Xbox, PS2, 360 en PSP. De game komt 3 maart uit. Er is op Xbox Live Marketplace al een demo van de 360-versie te downloaden. De soundtrack ziet er als volgt uit:

Back Again - Dilated Peoples
Crook Dancin - Slic One
Don't Stop - Roc 'C'
Itz Nothin - Young Roscoe
Knock Em Down - L.T.D. A.
Never Gonna Get It - Sean Biggs feat. Akon & Topic
Night Night - Consequence
Round One - Kray Twinz feat. D&G
The Arrival - Atmosphere
The Best Out - Dipset
Uh-Oh - Brasco
Wanna Know - Obie Trice

'Dreig ouders met overlastboete'

De Amsterdamse onderwijswethouder Ahmed Aboutaleb gaat onderzoeken of er een juridische grondslag is voor een 'overlastboete' voor ouders die hun kroost niet in het gareel (kunnen) houden. De boete (van bijvoorbeeld 250 euro) is bedoeld voor ouders met kinderen tot 18 jaar, die hulpverlening weigeren voor kinderen die telkenmale in aanraking komen met de politie.

De adviesraad Diversiteit en Integratie van de gemeente heeft een dergelijk advies uitgebracht om probleemjongeren te kunnen aanpakken. PvdA-wethouder Aboutaleb vindt de overlastboete 'een interessante gedachte die gestoeld is op Belgische ervaringen'. De sanctie wordt steeds opnieuw opgelegd als het kind met de politie in aanraking komt.

De raad adviseert verder opvoedcursussen te starten voor ouders met kinderen tot 12 jaar en het invoeren van schoollessen voor alle leerlingen in sociale vaardigheden. Naast de investeringen in het voorkomen van asociaal gedrag pleit de adviesraad voor ondersteuning van opvoeders, leerkrachten en kinderen .

Onopgevoed
Onze hoofdstad telt 140.000 inwoners onder de 18 jaar. Scholen constateren steeds vaker dat kinderen onopgevoed op de basisschool komen en na groep 8 onvoldoende sociale vaardigheden hebben. Oorzaken zijn veelal de slechte inkomenspositie en het lage opleidingsniveau van ouders. Ook ouders die slecht of geen Nederlands spreken vormen geen positief rolmodel. Taalcursussen zouden daar een oplossing moeten bieden.

OM: man schuldig in bloempot-zaak

Icoon JustitieEen 65-jarige Bosschenaar is schuldig aan de dood van zijn even oude buurvrouw, maar hoeft geen straf te hebben van het Openbaar Ministerie (OM). Een bloempot van de man viel vorig jaar zomer op het hoofd van de vrouw. Dat overleefde de 65-jarige vrouw niet. Het OM vindt dat de man zich onvoldoende heeft gerealiseerd wat het gevolg zou kunnen zijn van het plaatsen van een negen kilo zware bloempot op de balkonrand.

De vrouw liep met haar 5-jarige kleinkind over het Schout van Hanswijkplein in de Brabantse stad. De bloempot waarin een tomatenplant werd gekweekt, gleed vermoedelijk door een windvlaag van een balkon van de zesde verdieping af. Ondanks dat het slachtoffer meteen per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen werd overgebracht, overleed ze enkele dagen later. Het kind bleef ongedeerd.

Het opmerkelijke is dat de vrouw net op weg was naar een flat-overleg. Daarin zou gesproken worden over losstaande voorwerpen op de balkons. De bewoners van de acht verdiepingen hoge flat zouden die dag bekijken of er gevaar dreigde en of er eventueel maatregelen moesten worden genomen.

De officier van Justitie vindt dat de man al voldoende is gestraft voor de dood van zijn onderbuurvrouw. Advocaat Van Baarle bepleitte vrijspraak. Hij sprak van een ongeluk. "Het was toeval dat de vrouw daar op de fatale plek was." 22 februari doet de rechter uitspraak.

Trapezeartiest stort naar beneden tijdens act

Icoon AlgemeenEen verschrikkelijk ongeluk afgelopen maandag in Parijs. Daar kwam trapezeartiest Gilles Gonneton van het Franse Circus Bouglione namelijk om het leven nadat hij tijdens een act naar beneden was gestort. Dit heeft het circus vandaag bekendgemaakt. Het ongeluk vond plaats in het beroemde Cirque d'Hiver in de Franse hoofdstad.

De 47-jarige Gonneton was met zijn gezelschap trapezewerkers bezig aan een voorstelling, waarbij geen veiligheidsnet gebruikt werd. Door een nog onbekende oorzaak raakte een veiligheidskoord los, en stortte Gonneton naar beneden. Hij werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet meer baten.

De voorstellingen van Circus Bouglione werden dinsdag uit respect voor Gonneton afgelast. Vandaag zijn ze echter weer hervat, want "the show must go on", aldus het circus. Gonneton had de act die hem fataal werd, overgenomen van zijn ouders.

[UPDATE]The Movies komt toch naar de consoles

Lionhead wilde graag het spel "The Movies" naar de PlayStation 2, GameCube en Xbox brengen, maar Activision heeft laten weten dat uit dit project de stekker is getrokken. Je kunt het spel wel al vanaf november voor de PC in de winkel vinden en er is inmiddels ook een demo van het spel op het web verschenen. Je kunt deze demo hier vinden.



Activision heeft verklaard dat de oorzaak hiervan ligt in de tegenvallende verkoopcijfers van de game, ondanks de goede kritieken van de pers.

[UPDATE]
Lionhead is met een verklaring naar buiten gekomen dat de game nog steeds in ontwikkeling is voor de consoles. Een lionheadmedewerker had er het volgende over te zeggen: "We at Lionhead Studios are dedicated to the game and will continue to support it. We did not cancel The Movies for consoles and as far as we are concerned the project is far from dead."

Belgische bond annuleert Spa

De soap rond de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps lijkt nu tot een voorlopig einde te zijn gekomen. De FIA bericht vandaag dat de race is geannuleerd.

In een kort bericht op de FIA-site deelt de organisatie mee dat de Belgische autosportbond RACB de race heeft afgelast om de uitgebreide upgrade van het circuit, die momenteel gaande is, te kunnen voltooien. De FIA hoopt het circuit in 2007 weer op de kalender te kunnen zetten.

Nepmuur moet Chinese muur behoeden

YubYub en ShiftyX hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe autoriteiten van de provincie Juyongguan zijn het zat dat er zoveel graffiti en krassen op de Chinese muur staan. Daarom is er nu een nepmuur naast de beroemde Chinese muur gezet waarop toeristen voor 120 dollar hun naam kunnen krassen.

De echte muur dreigde ernstig aangetast te raken door de graffiti en krassen. Van de vier miljoen bezoekers die er jaarlijks naar de attractie komen kijken, voelt een groot deel de onweerstaanbare aandrang hun naam te schrijven op de muur.

Speelsteden WK 2010 bekend gemaakt

De FIFA heeft vandaag de speelsteden voor het WK 2010 in Zuid-Afrika bekend gemaakt. Het Soccer-City stadion in Johannesburg zal hoogstwaarschijnlijk het decor zijn van de finale.

Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika, zal twee stadions leveren tijdens het eerste WK op Afrikaanse bodem. De overige speelsteden zijn Kaapstad, Nelspruit, Polokwane, Port Elizabeth, Durban, Bloemfontein, Pretoria en Rustenberg.

Voor Zuid-Afrika is het te hopen dat het in 2010 beter gaat presteren dan nu. Zo ontbreekt het land op het WK in Duitsland en eindigde de Afrika Cup in een grote ontgoocheling met drie nederlagen in de poulefase.

Pictures of walls

De één noemt het vandalisme, de ander vindt het kunst. Ik hou er persoonlijk wel van, geschreven teksten met een knipoog naar de wereld en de mensen die er leven. Van die momentjes waarop je best even na kan en mag denken over wat je nu eigenlijk aan het doen bent.
"A gallery of walls with stuff written on" is best een solide omschrijving van deze website. Bergen foto's van teksten en tekeningen op muren, palen en meer. De één wat persoonlijker dan de ander, en de één wat grappiger dan de ander, maar zeker een tijdje kijkplezier op deze website.

Vergeet ook niet nog even bij Pictures on walls te kijken voor wat random peperdure kunstwerkjes.

'Dieuwertje Blok heeft haar borsten verbrand'

Dieuwertje BlokEen plotselinge manoeuvre van een onoplettende toeschouwer tijdens een theatervoorstelling in Amsterdam heeft gisteren de borsten van televisiepresentatrice Dieuwertje Blok doen verbranden, meldt De Telegraaf vandaag. Volgens De Telegraaf stootte de bezoeker per ongeluk een dampende kop koffie ver in het decolleté van de 48-jarige vrouw.

Blok bedacht zich geen moment, en spoedde zich naar de toiletten. Daar tilde ze haar borsten uit haar kleding, waarop ze die in de wasbak legde en draaide ze de kraan open opdat de ergste pijn verdreven zou worden.

De presentatrice heeft er geen ernstige brandwonden aan over gehouden, slechts een vuurrode kleur. Volgens haar woordvoerder heeft ze nog steeds pijn, maar maakt ze het naar omstandigheden goed.

Extreem veel zieken op Zeeuwse school

OnderwijsVan scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg zit momenteel bijna 34% van de havo- en vwo-leerlingen ziek thuis. Volgens de GGD Zeeland is dit wel een extreem hoog percentage. De dienst overweegt de zaak te onderzoeken.

De klachten van de scholieren bestaan uit hoofdpijn, keelpijn, koorts en/of een zware verkoudheid. De meeste zieken zitten op de locatie aan de Breeweg.

Een infectieziektenarts vermoedt dat op Nehalennia een nieuw virus circuleert: ''Dat maakt in een gesloten gemeenschap snel veel mensen ziek. Er is geen reden tot bezorgdheid. Ik heb gehoord dat iedereen snel herstelt.'' Toch vindt de arts het percentage zieken wel héél erg hoog. Bij een normale grote griepepidemie worden zo'n 15 op de 10.000 mensen geveld.

Andere scholen in Zeeland melden ook zieken, maar minder veel. Variërend van 6 tot 8% hetgeen normaal is voor de tijd van het jaar.

Demonstratie tegen de cartoons

Een deel van de moslimgemeenschap heeft opgeroepen tot een demonstratie om 13:00 op de Dam aankomde zaterdag. Deze oproep tot demonstreren gaat uiteraard over de Deense spotprenten en alle oproer eromheen.

De bedoeling van deze groep is een vreedzame demonstratie. Het zal mij in ieder geval benieuwen. Als deze vreedzaam blijkt te zijn zal het denk ik aardig wat goodwill kweken, zo niet denk ik dat de hel pas echt goed los gaat breken. Ik ben in ieder geval zaterdag niet in Amsterdam.

Ik wens de moslimbroerders en zusters in ieder geval veel succes toe.

quote:
Beste moslim broeders en zusters,

Bij deze roepen wij u allen op om op zaterdag 11 februari om 13.00 uur aanwezig te zijn op de Dam in Amsterdam bij een demonstratie tegen de belediging van onze profeet en onze godsdienst.

De bedoeling van de demonstratie zal zijn om te tonen dat de ook de moslims in Nederland zich beledigd en vernederd voelen door de plaatsing en herplaatsing van de Deense spotprenten door o.a. De Volkskrant.

Met de demonstratie willen wij een vredige boodschap overbrengen. Namelijk dat wij als moslims ons kunnen verenigen op een vredige manier om onze stem te laten horen.

Wij willen heel graag dat u met zijn allen aanwezig zult zijn. Tijdens de demonstratie is het de bedoeling dat wij zwijgend zullen protesteren.

Wij roepen u allen op om uw verantwoorselijkheid als moslim te nemen en aanwezig te zijn zodat wij massaal een boodschap kunnen overbrengen.

Mensen die van plan zijn om voor ongeregeldheden te zorgen vragen wij uitdrukkelijk om thuis te blijven. Breng ons aub niet wederop ten schande!!!

Ons geloof is een vredelievend geloof waarin respect centraal staat. Dus ook respect voor andere religies en andermans eigendom enz.

Moge Allah ons steunen in ons voornemen, Inshaallah.

De moslimgemeenschap in Nederland

[A1GP] Fittipaldi rijdt voor Brazilië

Christian Fittipaldi zal komend weekend uitkomen voor Brazilië tijdens de A1GP-race in Indonesië. De ex-Formule 1-coureur valt in voor Nelson Piquet jr., die testverplichtingen heeft in de GP2-klasse.

Fittipaldi zal ook de races in de Verenigde Staten en Mexico voor zijn rekening nemen. De Braziliaan kent de twee banen die daarvoor zullen worden gebruikt, Laguna Seca en Monterrey, goed uit zijn tijd in de Champcar World Series.

De 35-jarige coureur is de neef van wereldkampioen Emerson Fittipaldi, die het Braziliaanse A1GP-team onder zijn hoede heeft. Christian won in 1991 de Formule 3000-titel en reed vervolgens twee jaar voor het team van Minardi. In 1995 vertrok hij naar de V.S., waar hij op een tweede plaats finishte in de Indianapolis 500 en in de jaren erop enkele races won in de Champcars.

Busjoyrider heeft 'drang naar besturen bussen'

Icoon VervoerDe jongen die maandagavond wederom werd betrapt op het stelen van een bus, blijkt al enige tijd onder behandeling te zijn bij een kliniek in Oosterbeek wegens gedragsproblemen en een lichte verstandelijke handicap. De 15-jarige werd in november ook al betrapt op het joyriden in een drietal gestolen bussen. Toen pikte hij zelfs passagiers op.

De knaap, die in Oosterbeek woont, verklaarde maandag tegenover de politie dat hij een drang heeft naar het besturen van bussen. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens diefstal en joyriding. Het Openbaar Ministerie in Arnhem moet nu beslissen of de puber wel of niet strafrechtelijk wordt vervolgd.

Schade heeft de tiener voor zover bekend niet gemaakt tijdens zijn ritten. Ook zou hij geen andere weggebruikers in gevaar hebben gebracht. "Op de bus zit nog geen krasje, maar die jongen heeft onaanvaardbare, zeg maar levensgevaarlijke risico's genomen. Het had ook heel anders kunnen aflopen", zo meldde een woordvoerder van Connexxion. Om de remise in Doetinchem, waar de jongen maandagavond een bus stal, extra te beveiligen, is volgens Connexxion niet nodig. Dit omdat het opstarten en laten rijden van een bus iets is dat alleen bekend is bij beroepschauffeurs. En bij deze bewuste jongen dan.

De busjoyrider heeft zijn kennis over bussen opgedaan bij gesprekken met buschauffeurs. Zij werden geraakt door zijn aanstekelijke enthousiasme en hebben daarbij, achteraf bezien, te veel "beroepsgeheimen" prijsgegeven. Busmaatschappij Syntus verklaarde na zijn eerste aanhouding de jongen wel in dienst te willen nemen. Deze "toezegging met een knipoog" is inmiddels ingetrokken, zo meldde een woordvoerder van de maatschappij.

Bel de wouten

Het weer heeft Nederland altijd danig in haar greep. Deze winter hebben we al van enige vorst en sneeuw mogen genieten, tot totale ontregeling van heel Nederland aan toe (herinneren we ons de ruim 800 kilometer file nog?).
Nou waren de problemen niet alleen landelijk, de meest schreinende gevallen liggen diep verborgen in plaatselijke problemen. Dan bel je de wouten, maar die doen niets. Kom toch eens op man, wat is dat voor bullshit? Geheel in Hart van Nederland-stijl, problemen op de weg. Hij zei nog zo dat er ongelukken van zouden komen!

Redelijke loting Oranje onder-21

Oranje onder-21 stuit tijdens het EK in Portugal op Italië, Denemarken en Oekraïne. De andere groep bestaat uit Portugal, Frankrijk, Duitsland en Servië en Montenegro.

Italië is op papier de moeilijkste opponent voor het keurkorps van bondscoach Foppe de Haan. De Zuid-Europeanen hebben een traditie hoog te houden op het EK onder 21 jaar: van de laatste zeven edities wonnen ze er liefst vijf. Italië is bovendien titelhouder. Denemarken was liefst veertien jaar afwezig, terwijl Oekraïne zijn debuut viert.

Het EK vindt van 23 mei tot en met 4 juni plaats. De nummers één en twee van iedere poule kwalificeren zich voor de halve eindstrijd. De finale wordt gespeeld in Estádio do Bessa, de thuishaven van Boavista.

Programma Nederland:
24/05 – Nederland – Oekraïne
26/05 – Nederland – Denemarken
29/05 – Nederland – Italië

Dieter Bohlen mag 'je' zeggen tegen Polizei

RM-rf (deels vertaald!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Dieter BohlenVolgens een Duitse rechter mag Dieter Bohlen 'jij' zeggen tegen de politie in zijn land. De muzikant, die ooit aan de weg timmerde bij de band Modern Talking en tegenwoordig in Duitsland bekendheid geniet als jurylid bij Idols, was voor de rechter gesleept wegens het beledigen van een agent, die de beroemdheid had aangesproken op het fout parkeren van zijn BMW Z8.

"Zeg mijn waarde, doe eens niet zo pietluttig. Ieder jaar betaal ik jullie tien miljoen euro belasting", had Bohlen de ambtsdienaar in eerste instantie toegevoegd. Toen deze laatste daarop dreigde de wagen te laten wegslepen, reageerde Bohlen gepikeerd. "Als je daar opgewonden van raakt, dan moet je je daarop maar gaan bevredigen", verstond de agent, die de zanger tevens een obscene handbeweging zag maken. Hij klaagde Bohlen aan wegens belediging. Twee getuigen verklaarden echter voor de rechter dat Bohlen gezegd zou hebben: "Als je daar lol aan beleeft, moet je dat vooral doen." Bleef over de aanklacht dat de beroemdheid de politieman 'geduzt' had. Iets dat bij wet verboden is in Duitsland, en een boete van 500 euro kan opleveren.

De rechter sprak Bohlen echter vrij, aangezien Bohlen iedereen met 'jij' aanspreekt. "Het 'jij zeggen' tegen een politiebeambte is gezien het feit dat de heer Bohlen bij openbare optredens iedereen zo benadert slechts als onhoffelijkheid te bestempelen, zonder de bedoeling te kwetsen", luidde de uitspraak. De zanger is hiermee de eerste Duitser die een gerechtelijk vrijbrief heeft gekregen agenten te 'Duzen'.

Vertrouwelijke opsporingsinformatie gestolen

Icoon PolitieEr is opnieuw vertrouwelijke opsporingsinformatie in verkeerde handen gevallen. Dit heeft minister Remkes van Binnenlandse Zaken vandaag gezegd in de Tweede Kamer. Volgens Remkes gaat het om gegevens die eind vorige week uit auto's van politieagenten zijn gestolen.

In de Tweede Kamer werd vandaag gesproken over diskettes met staatsgeheime informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) die in handen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries waren gekomen.

Remkes meldde dat er twee gevallen van diefstal uit politieauto's zijn geweest. Uit een wagen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) werd een tas met daarin een dienstpistool, pepperspray en een portofoon gestolen. Later op dezelfde dag vond de politie de spullen terug en werden twee verdachten aangehouden.

De spullen die zijn ontvreemd bij het tweede geval zijn echter nog niet teruggevonden. Hierbij werd de kofferbak van een geparkeerde auto van het arrestatieteam van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond opengebroken. De dieven namen vervolgens een privé-laptop en een digitale agenda mee. Volgens Remkes zijn de apparaten voorzien van een pincode en zijn de gegevens versleuteld.

Er komt de laatste tijd vaker vertrouwelijke informatie naar buiten. Onlangs nog kwam een USB-stick van Defensie in handen van een stel tieners, nadat een kapitein van de Landmacht deze in zijn huurauto had laten liggen. Hier stonden bijvoorbeeld overdrachtsgegevens bij de wisseling van troepen in Afghanistan op. Deze stick was volgens minister Kamp van Defensie privé-eigendom en betrof "geen direct risico". De informatie was niet gecodeerd.

Remkes is het nu zat; hij meent dat ambtenaren zich niet aan de regels houden en heeft een brief naar de Raad van Hoofdcommissarissen en de Korpsbeheerders gestuurd. In deze brief wijst de minister "er nog eens op" dat medewerkers van de politie "geen laptop of wat dan ook mogen laten liggen". "Het moet in de genen zitten dat dit absoluut niet toelaatbaar is", aldus Remkes. Hij meent dat er een cultuuromslag gemaakt moet worden. De voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen, B. Visser, heeft inmiddels een brief naar alle hoofdcommissarissen van Nederland gestuurd. Hierin vraagt hij zijn collega's "voortvarend de nodige maatregelen te treffen voor de naleving van de regels".

Congo verzwijgt dood zoontje LuaLua

De Congolese voetbalbond heeft de dood van een zoontje van een speler uit het Congolese elftal verzwegen. De sterspeler Lomana Tresor LuaLua wist pas na de verloren kwartfinale tegen Egypte (4-1) dat zijn zoontje van anderhalf jaar was overleden. De spits keerde hierdoor zondag snel terug naar huis.

Toen hij thuis kwam hoorde hij dat het zoontje al twee weken dood was. Waarschijnlijk heeft de Congolese voetbalbond de dood verzwegen omdat ze bang waren de spits kwijt te raken. Het was niet de eerste misstap van Congo deze Afrika Cup. Eerder weigerden de spelers en de trainers de kwartfinale te spelen omdat ze hun premie nog niet hadden gekregen.

Tolerantie of arrogant

Nederland staat bekend om tolerant te zijn. We laten veel vluchtelingen toe, regelen onderwijs voor deze vluchtelingen. Iedereen mag zijn eigen geloof beoefenen en je mag zeggen wat je vindt of denkt, dit alles met de limitatie je te beperken tot de grenzen van de andere wetten.

In Nederland moet alles kunnen, ondanks dat het credo "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg." Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, maar als jij gek wil doen is dat jouw zaak natuurlijk. Nederlandse tolerantie noemt men dat.

Ik wil het geen tolerantie noemen. Ik vind deze houding meer getuigen van desintresse dan het feit dat Nederlanders zo ruimdenkend en aardig zijn. Nederlanders staan namelijk ook bekend om het eeuwige gezeik over alles. Omdat Nederland zo "tolerant" is, eisen Nederlanders ook de meest idiote dingen. "Ik mag toch zeker wel zeggen wat ik wil, dat is ons recht!" en wij tollereren dat, zoals zoveel dingen. Vluchtelingen mogen toch hier hun ding doen? Allochtonen mogen toch moslim zijn? Je mag toch blowen op straat? Homo's mogen toch trouwen?

Alles mag want wij zijn enorm tolerant. Totdat er iets gebeurt wat ons eens echt raakt. Iets waarvoor wij niet onze ogen meer willen sluiten, iets wat ons leven doorkruist. Dan ineens is alle tolerantie weg, dan rotten ze maar op naar hun eigen land, dan passen ze zich maar aan aan onze regels, onze wetten, onze gewoonten. Want de regels in Nederland gelden uiteraard alleen voor Nederlanders, voor de geweldige toffe ruimdenkende Nederlanders. Nederland is niet tolerant, Nederland is verdomd arrogant en het wordt eens tijd dat we daarmee stoppen en echt tolerant worden.

Detroit verliest opnieuw

Na een geweldige start dit seizoen lijken de Detroit Pistons even de weg kwijt te zijn. Het verloor zijn tweede wedstrijd op rij, ditmaal van de Atlantla Hawks. Eindstand 99-98.

De Pistons hadden tegen de Hawks een droomstart, na het eind van het eerste kwart was de stand maar liefst 34-24. Het leek opnieuw een gemakkelijk avondje te worden voor Detroit, maar Atlanta kwam in het tweede en derde kwart sterk terug. Dankzij de 29 punten van Joe Johnson, inclusief zijn beslissende schot met slechts 7,6 seconden te gaan, won Atlanta nipt van Detroit.

Volgens guard Chauncy Billups was het te wijten aan onderschatting: "Ik denk dat we deze wedstrijd een beetje te zelfverzekerd begonnen, het was één van die wedstrijden waarin je denkt dat je onverslaanbaar bent. Dat zijn de gevaarlijkste wedstrijden." Aldus Billups. Het was de tweede nederlaag op rij en de derde in vijf wedstrijden voor de Pistons, die daarvoor slechts vijf van de 42 wedstrijden verloren. Detroit blijft nog wel ruim aan kop in de Eastern Conference, terwijl Atlanta op de dertiende plek staat.

Overige uitslagen:

Clippers - Knicks 85-82
Lakers - Mavericks 87-102
Grizzlies - Kings 96-104

3600 besmette varkens in omloop

Icoon Algemeen3600 varkens met een te hoog dioxine-gehalte zijn verwerkt in Nederlandse slachthuizen. Dat heeft de Voedsel en Waren-Autoriteit bevestigd. Het vlees is waarschijnlijk geëxporteerd, maar het is niet bekend of het al is opgegeten. De overschrijdingen vormen volgens de VWA geen gevaar voor de volksgezondheid. Het vlees van de geslachte varkens uit een steekproef bevatte in drie gevallen 1,3 en 1,5 picogram dioxine per gram vet. Dat mag maximaal 1,0 picogram per gram vet zijn.

De varkens kregen de dioxine binnen via besmet Belgisch vet dat in veevoer zat. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel riep de overheid gisteren op om de controle op veevoer te verscherpen. Zo moet worden voorkomen dat er opnieuw dioxine in varkensvlees terecht komt.

Mido uit Egyptische selectie gezet

Voormalig Ajacied Ahmed 'Mido' Hossam is door coach Hassan Shehata uit de Egyptische selectie gezet. Aanleiding was Mido's reactie op zijn wissel in de halve finale tegen Senegal, toen Shehata de zojuist van een liesblessure teruggekomen spits liet vervangen door Amr Zaki.

Zaki werd matchwinner door tien minuten voor tijd de 2-1 binnen te koppen. Mido moest door assistent-coaches en wisselspelers bij Shehata worden weggetrokken, en vandaag is na stafoverleg besloten Mido voor de finale tegen Ivoorkust uit de selectie te zetten. Assistent-coach Shawki Garib trad niet in details over de zaak. "Het Egyptische team betekent niet alleen Mido. Hij is niet meer dan een speler in een groep van 23. Nu moeten we ons concentreren op de finale en onze andere problemen vergeten. Het belangrijkste is wat we in de finale gaan doen. De voorbereidingen van het team zijn veel belangrijker dan enige ruzie tussen Shehata en Mido," aldus Garib.

Handbaldames naar World Cup

Het Nederlands damesteam heeft de uitnodiging, om deel te nemen aan de World Cup, aanvaard.

Het prestigieuze toernooi wordt van 14 t/m 19 november gespeeld in het Deense Arhus.

Aan het toernooi nemen de beste acht landen van de wereld deel. De Nederlandse dames werden tijdens het WK 2005 in Rusland knap vijfde, en dankt daaraan de invitatie van Olympisch kampioen Denemarken.

Naast de formatie van bondscoach Sjors Röttger nemen ook Wereldkampioen Rusland, Zweden, Duitsland, Roemenië, Oekraïne en Denemarken aan het toernooi deel.

Baghdatis naar ABN Amro-toernooi

De sensatie van de Australian Open, Marcos Baghdatis, doet deze maand mee aan het ABN Amro toernooi.


De 20-jarige tennisser uit Cyprus heeft deze week zijn deelname bevestigd. Baghdatis wist op de Australian Open als ongeplaatste speler de finale te bereiken, waar hij uiteindelijk sneuvelde tegen de Zwitser Roger Federer.

Federer, de nummer één van de wereld, komt niet naar Rotterdam. Het ABN Amro toernooi zal gehouden worden van 20 tot en met 26 februari.

Mercedes verbetert V8

McLaren heeft waarschijnlijk nog deze week de beschikking over een vernieuwde krachtbron van Mercedes. De huidige motor, de FO108S, is onbetrouwbaar gebleken tijdens de vele testritten die de afgelopen weken werden verreden.

Het zou gaan om een nieuwe specificatie van de Mercedes-V8, die zo'n 50 tot 60 pk meer zou gaan leveren. De nieuwe motor, met onder andere stabielere zuigers, zou deze week of uiterlijk volgende week haar debuut maken. McLaren test deze week op Jerez met vier coureurs.

Arbeidsvitaminen hoopt op wereldrecord

Icoon RadioDe AVRO wil dat het radioprogramma Arbeidsvitaminen een vermelding krijgt in het Guinness Book of Records. Volgens woordvoerster Christine Braun is het programma het langst lopende radioprogramma dat nationaal wordt uitgezonden. Arbeidsvitaminen bestaat deze maand zestig jaar.

"Er schijnt ergens in Amerika een lokaal radioprogramma te zijn dat tachtig jaar bestaat, maar dat is natuurlijk wel wat anders dan een landelijk programma", zegt Braun. De AVRO heeft inmiddels een aanvraag neergelegd bij het Guinness Book of Records, maar het is niet duidelijk of er op korte termijn uitsluitsel zal volgen. Volgens Braun kan de behandeling van een mogelijke recordvermelding lang duren.

Arbeidsvitaminen verjaart officieel op 19 februari. Het programma viert het 60-jarig bestaan in de week erna. Presentator Gerard Ekdom ontvangt dan een aantal voorgangers. Onder meer Kas van Iersel, Aldith Hunkar, Bas Westerweel, Hans Schiffers en de in 2004 overleden Wim Rigter presenteerden ooit de show.

Gizmondo droom officieel voorbij

Nadat Gizmondo al failliet was verklaard komt nu de liquidatie van het bedrijf; er komen twee bedrijven de gehele financiële zooi uitzoeken. Alles wat van waarde is wordt omgezet in cash om schulden te betalen. De gehele Britse tak (inclusief development studios in Manchester en Zweden) is ongeveer $ 72.000.000,- waard wat ongeveer 80% van de betalingsverplichtingen van Gizmondo is.

De Amerikaanse tak in Texas bestaat officieel nog wel, maar Tiger Telematics, het moederbedrijf, haalt waarschijnlijk ook daar de stekker eruit.

Gevaarlijke chemicaliën ontvreemd uit universiteit

Icoon MisdaadUit een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn dinsdag gevaarlijke chemicaliën ontvreemd. De politie verklaart dat de stoffen zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij de diefstal zijn onder andere ammoniumchloride, magnesium, kopersulfaat en kobaltchloride gestolen.

De chemicaliën bevonden zich in glazen potten in een gebouw aan de Plantage Muidergracht. De politie verzoekt mensen die de stoffen aantreffen onmiddelijk contact op te nemen met de politie en de chemicaliën vooral niet aan te raken.

Moslims willen demonstreren in Amsterdam

bincky had ons via de nieuws-submit te melden:

Cartoon MohammedOp verschillende internetfora is een oproep verschenen om zaterdag in Amsterdam te demonstreren tegen de publicatie van Deense spotprenten waarop de profeet Mohammed is afgebeeld. De oproep is ondertekend met 'De moslimgemeenschap in Nederland'. Het protest, dat nadrukkelijk een vredig karakter moet hebben, zal vanaf 13.00 uur plaatsvinden op de Dam.

De organisatoren willen met een zwijgend protest kenbaar maken 'dat de ook de moslims in Nederland zich beledigd en vernederd voelen door de plaatsing en herplaatsing van de Deense spotprenten door o.a. De Volkskrant'. "Mensen die van plan zijn om voor ongeregeldheden te zorgen vragen wij uitdrukkelijk om thuis te blijven. Breng ons aub niet wederop ten schande!!!", stelt de oproep. Of er een vergunning voor de demonstratie is aangevraagd is niet duidelijk.

Collignon
Jos Collignon, tekenaar van de Volkskrant, heeft woensdagochtend bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Collignon, die voor zijn krant een spotprent maakte over de wereldwijde rel rond de Deense profeetcartoons, werd via een reactie op een weblog over VVD-politica Ayaan Hirsi Ali met de dood bedreigd.

De tekenaar zegt geschrokken te zijn, 'maar gelukkig worden dit soort bedreigingen over het algemeen niet uitgevoerd'.

Op het weblog werd vorige week de volgende reactie geplaatst:
quote:
antwerpenaar :: 01 februari 2006 18:31 :: e-mail
--------------------------------------------------------------------------------
jos colligon
we zijn op je naar zoek
en als we je vinden wat en kwestie van tijd is,zal het je goede dag niet zijn.
we zullen er voor zorgen dat je handen in de vlaamse straaten te raapen zullen zijn .
ik zweer het je .
je laatste dagen zijn geteld.
ik ben toch mijn leven beu
of ik nu 72 maagden krijg of niet ,vraak zal ik toch neemen .het liefst zou ik je hoofd willen afhakken maar dat zal te veel tijd inbeslag neemen ;daarom kies ik voor en kogel in je reet.

dus kijk regelmatich om je heen want voor je het weet heb je en kogel in je reet.

bron

Wat is Dit opgave 1 ronde 3

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier
krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De opgave

'Genverbrander kwam van boven door'

Het Brabantse medium Robbert van den Broeke zegt een paar beroerde weken achter de rug te hebben, nadat hij eind 2005 werd weggezet als charlatan na het genverbrander-incident. Toch twijfelt de Hoevenaar niet aan zichzelf. In het Brabants Dagblad zegt hij: ''Ik ben mijn eigen Google.''

Op de 25-jarige Van den Broeke daalde een storm van kritiek en spottende hoon neer, nadat de Stichting Skepsis eind vorig jaar zijn gaven op de korrel nam. Tijdens een tv-sessie met ene Corrie, een vrouw die verbijsterd was achtergebleven na de zelfmoord van haar echtgenoot, kwam Robbert met allerlei details op de proppen uit een vorig leven dat het stel zou hebben gehad. Daarbij noemde hij ook het beroep van de man: genverbrander. Na een onderzoek ontdekte Skepsis dat Robbert het van een site die hij gevonden zou hebben met Google gehaald had, want daar stond ook de spelfout genverbrander (bedoeld werd geneverbrander/jeneverbrander).

Mede dankzij FOK!kers werd genverbrander uitgeroepen tot woord van 2005. De media stortten zich vol op het medium en concludeerden dat Robberts geestenfoto's trucages waren en de graancirkels rond zijn ouderlijke woning in Hoeven zou hij zelf hebben gemaakt.

'Van boven'
In het Brabants Dagblad zegt Robbert nu in antwoord op de commotie dat hij goudeerlijk is. Hij heeft de spelfout genverbrander van boven door gekregen: ''Ik zweer het op mijn dood. Als ik een lijn naar boven heb, heb ik toch geen andere rotzooi nodig? Ik ben mijn eigen Google.'' Van den Broeke zegt door te krijgen wat hij doorkrijgt: ''Genverbrander; ik hoorde en zag het ook. Maar het gebeurt vaker dat ik de naam Maarten of Frans verneem en het Marten of Frank moet zijn. Bovendien: zou ik op een briefje het woord geneverbrander voor me krijgen, ik zou er vermoedelijk nog genverbrander van maken. Ook omdat ik licht dyslectisch ben.''

Robberts vader, bankdirecteur Peter van den Broeke, zegt het begrijpelijk te vinden dat critici het allemaal wat veel van het goede vinden: de graancirkels, contact met overledenen maar ook met ruimtewezens, voorwerpen manipuleren, gedachtenlezen, ziektebeelden analyseren. ''Het zou Robbert tot een wereldwonder maken, sneerden zij. Wel, ik zou hen in overweging geven die optie eens serieus onder ogen te zien. Nog niet de helft van onze bizarre ervaringen met Robbert hebben we wereldkundig gemaakt. Soms zijn ze te ongeloofwaardig, maar ze zijn absoluut waar'', aldus vader Van den Broeke.

Verse screenshots Test Drive: Unlimited

Atari heeft 5 nieuwe screenshots vrijgegeven van de aankomende Xbox 360 game Test Drive: Unlimited. In Test Drive Unlimited kun je in 125 wagens online de wegen op Hawai onveilig maken. Gamers kunnen meedoen aan aan races, uitdagingen, missies en toernooien om zo geld te verdienen voor nieuwe wagens, motoren, zeldzame performance upgrades, kleren, huizen en garages.

Test Drive Unlimited staat voorlopig gepland voor het 2e kwartaal van dit jaar en zal exclusief zijn voor het Xbox 360 platform.





Met dank aan tain voor het melden

Standen NHL per 6 februari

Leidingswisselingen zijn aan de orde van de dag in de NHL. Carolina nam de overall leiding over van Ottawa, en Philadelphia werd door de New York Rangers voorbijgestreefd voor de leiding in de Atlantic Division. Aan de andere kant van de schaal wist St. Louis de laatste plaats aan Pittsburgh te laten.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers553215 87217613717-6-515-9-37-2-1
Philadelphia553115 97118417714-8-617-7-33-5-2
New Jersey562921 66416616218-7-311-14-36-3-1
N.Y. Islanders542426 45216119412-13-212-13-25-3-2
Pittsburgh561233 11351542277-15-65-18-51-7-2
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa533612 57721812821-5-115-7-46-2-2
Buffalo533515 37317614817-7-218-8-18-2-0
Toronto552723 55917418317-9-210-14-33-5-2
Montréal542522 75715617616-7-39-15-44-5-1
Boston552323 95515817011-10-512-13-46-2-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina543812 48020516423-4-115-8-38-2-0
Tampa Bay563022 46416916015-9-215-13-27-2-1
Atlanta562426 65419020114-11-410-15-22-8-0
Florida562226 85215117315-7-47-19-44-4-2
Washington541930 54314920613-13-46-17-14-6-0
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit543613 57719313718-8-218-5-37-1-2
Nashville553316 67217615821-5-112-11-55-4-1
Columbus552231 24613719614-12-08-19-27-3-0
Chicago541829 74313918810-13-38-16-43-4-3
St. Louis531431 8361422019-15-35-16-54-3-3
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary553117 76914714118-5-313-12-45-3-2
Vancouver563219 56919217119-3-313-16-26-4-0
Edmonton563019 76718517513-10-317-9-46-2-2
Colorado563020 66620417918-8-512-12-14-3-3
Minnesota562824 46016714517-11-111-13-37-3-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas553715 37717914320-10-117-5-27-2-1
Los Angeles573022 56518818417-9-113-13-42-5-3
Anaheim542518 116116015416-8-49-10-76-2-2
Phoenix572727 35716618215-13-212-14-14-5-1
San Jose532421 85616116314-7-510-14-33-4-3

Moslims VS willen af van beeld Mohammed

AlgemeenNu de internationale rel over de Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed voortduurt, hebben Amerikaanse moslimleiders opnieuw hun bezorgdheid geuit over een beeld van Mohammed in het Amerikaanse hooggerechtshof te Washington. Het betreft een marmeren sculptuur (fries) van achttien invloedrijke wetgevers zoals Mozes, Confucius, Hugo de Groot, Karel de Grote en Mohammed. Deze laatste houdt een koran in zijn linker- en een zwaard in zijn rechterhand.

De moslimleiders vroegen al eerder om verwijdering van Mohammed uit het in 1935 gemaakte beeld. Dit omdat de islamitische traditie afbeeldingen van de profeet verbiedt. Tot nog toe weigerde het Gerechtshof dat omdat dit de ''artistieke compleetheid'' van de sculptuur aantast.

De klagende moslimleiders uit de VS erkenden gisteren wel dat het beeld van Mohammed niet te vergelijken is met de Deense spotprenten, die islamieten als godslasterlijk beschouwen. De afbeelding in de sculptuur is namelijk bedoeld om de stichter van de islam als historische figuur te eren. ''Het is in ieder geval niet geplaatst als provocatie, iets wat met de cartoons wel het geval is'', aldus Ibrahim Hooper, woordvoerder van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen.

De Deense spotprenten zijn in de VS tot nu toe in slechts twee kranten gepubliceerd. Dat leidde niet verder dan wat protesten van een handjevol moslims.


De rechtszaal van het Amerikaanse hooggerechtshof (Supreme Court), met boven (voor, links en rechts) drie zogenaamde friezen. Eén ervan bevat Mohammed.
Klik hier voor uitvergroting van één van de friezen

Bibliotheekboek na 61 jaar teruggebracht

Icoon Opmerkelijk In Nieuw-Zeeland is een bibliotheekboek dat 61 jaar geleden werd uitgeleend, teruggebracht. Marie Sushames uit Rotorua vond het boek in een doos die haar familie haar had nagelaten.

De boete bedroeg inmiddels zo'n 5130 euro. Bibliothecaresse Jane Gilbert was echter zo blij met de teruggave van het boek, dat ze besloot de boete kwijt te schelden. Het boek zal in de bibliotheek tentoongesteld worden met de tekst: "Het is nooit te laat om een boek terug te brengen."

Mourinho weet datum kampioenschap

José Mourinho denkt niet dat Chelsea de landstitel nog kan ontgaan. Sterker nog: de Portugees weet al wannéér de fans van The Blues een feestje kunnen vieren.

Volgens Mourinho wordt Chelsea op 9 april landskampioen. ”De titel kan ons niet meer ontgaan. We hebben nog acht overwinningen nodig en dan zijn we er.” Afgelopen seizoen bleek Mourinho over voorspellende gaven te beschikken. Destijds voorspelde de oefenmeester dat Chelsea op 30 april tegen Bolton de titel zou pakken, hetgeen ook daadwerkelijk gebeurde.

West Ham United is de tegenstander van Chelsea op 9 april. Daarvoor stuit de achtste finalist uit de Champions League nog op Middlesbrough, Portsmouth, West Bromwich Albion, Tottenham Hotspur, Fulham, Manchester City en Birmingham City. Chelsea heeft een voorsprong van vijftien verliespunten op zowel Manchester United als Liverpool.

Man steekt penis door brievenbus

Icoon Opmerkelijk Een 54-jarige vrouw uit Ede moet gisteravond enorm geschrokken zijn toen een schennispleger zijn geslachtsdeel door haar brievenbus stak. De vrouw bedacht zich echter geen moment, greep een ijzeren staaf en haalde uit naar de penis. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Na haar aanval trok ze de deur open, waarop de man gillend de benen nam. De vrouw zette de achtervolging in, maar de ongeveer 30-jarige schennispleger wist te ontkomen.

Penislengte belangrijk voor homomannen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De waardering van het eigen lichaam door homomannen hangt voor een groot deel af van de lengte van de penis. Dat blijkt uit onderzoek onder 251 homo's van gemiddeld 29 jaar oud door psycholoog en seksuoloog dr. Liesbeth Woertman, hoofddocent klinische psychologie van de Universiteit Utrecht. Zij heeft de studie uitgevoerd in samenwerking met haar collega dr. J. de Wit van sociale en organisatiepsychologie.

De mate van tevredenheid en zelfwaardering is gerelateerd aan de lengte van het geslachtsdeel. "Onze bevindingen laten zien dat hoe homomannen hun penis beoordelen substantieel van invloed is op hoe zij zichzelf in algemene zin waarderen. Het is onbekend of een dergelijk verband ook bestaat onder heteroseksuele mannen, maar er zijn diverse redenen om aan te nemen dat ook het zelfbeeld van de hedendaagse heteroseksuele mannen samenhangt met hoe zij hun meest mannelijke en seksuele lichaamsdeel evalueren", schrijven de onderzoekers.

Volgens de onderzochten is de penis hun aantrekkelijkste lichaamsdeel. Toch zijn de buik en daarna de huid het belangrijkste visitekaartje. Woertman zegt in een toelichting dat de homoman en heteroman niet veel van elkaar verschillen. Sterker nog, ze vermoedt dat ze steeds meer naar elkaar toegroeien in de manier waarop zij zich presenteren, omdat vrouwen heteromannen steeds meer als seksueel object zien. "Het uiterlijk is daarmee voor de heteroman belangrijker geworden. Het is dan ook interessant om in toekomstig onderzoek na te gaan in hoeverre hedendaagse heteromannen tevreden zijn met hun lichaam en of dit afwijkt van eerdere generaties of van mannen in andere culturen. Wij verwachten dat eigentijdse heteroseksuele mannen minder tevreden zijn met hun uiterlijk.", zo staat in de conclusie.

PSV krijgt geen geld voor Leandro

PSV krijgt geen geld voor de ontbinding van het contract van Leandro. Dat heeft het internationale sporttribunaal CAS besloten. PSV betaalde 1 januari 2002 5,5 miljoen euro voor de Braziliaan. Hij tekende toen een contract tot juli 2007.

Halverwege het vorige seizoen verruilde Leandro PSV voor de club FC Porto uit Portugal. Hij beriep zich toen op de regel van de FIFA dat voetballers onder de achttien jaar geen contract kunnen tekenen van langer dan drie jaar. Leandro tekende bij PSV een contract voor vijf jaar een week voor zijn achttiende verjaardag.

PSV probeerde het nog te gooien op het Nederlandse arbeidsrecht, dat zegt dat het contract rechtsgeldig was tot juli 2007. Het CAS besliste echter dat de FIFA-regels in dit geval belangrijker zijn. Leandro, inmiddels al 22 jaar, speelt hedendaags bij Cruzeiro, een club uit zijn thuisland.

Schadevergoeding voor arts na voorarrest

Icoon MedischHet Gerechtshof in Den Bosch heeft de Nijmeegse arts Peter Vencken een schadevergoeding van 50.000 euro toegewezen. De arts bracht ten onrechte acht dagen door in voorarrest omdat hij verdacht werd van de moord op een 77-jarige patiënt.

Vencken zou de man, een terminale patiënt van het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout, in mei 2003 vermoord hebben. De arts diende de stervende man een combinatie van morfine en een slaapmiddel toe om hem rustiger te maken. Dertig minuten later overleed de patiënt. Zowel de rechtbank in Breda als het Gerechtshof in Breda spraken Vencken echter vrij van de aanklacht, omdat zij vonden dat de patiënt een middel was toegediend om zijn lijden te verlichten, niet om hem te laten sterven.

Volgens de advocaat van de arts is de toegekende schadevergoeding de hoogste ooit. Hij had 100.000 euro geëist voor zijn cliënt, maar is tevreden met de helft. "Standaard is de vergoeding 75 euro per in voorarrest doorgebrachte dag. Dit [de vergoeding nu toegekend] komt neer op 6250 euro per dag. Een duidelijker afstraffing kun je als Openbaar Ministerie niet krijgen. Het was volstrekt ongepast om tot strafvervolging van deze arts over te gaan."

'Klinsmann legt functie neer'

De Duitse krant Bild meldt dat Jurgen Klinsmann woensdag zijn functie als bondscoach van het Duitse nationale team zal neerleggen.

De aanleiding voor Klinsmann om op te stappen is de mogelijke aanstelling van Matthias Sammer als technisch directeur. De bondscoach is het namelijk niet eens met de keuze van de Duitse voetbalbond, hijzelf ziet liever de Duitse hockeybondscoach Bernhard Peters in die functie.

Klinsmann introduceert, net als Marco van Basten, graag nieuwe concepten in het voetbal. Het opnemen van een coach uit een andere sporttak is een voorbeeld daarvan. Maar de voetbalbond wil liever iemand hebben met een voetbalachtergrond en Sammer zou bovenaan het lijstje staan.

Woensdag zal de DFB beslissen wie er de nieuwe technisch directeur wordt. Als men toch voor Sammer kiest, dan is dat voor de Duitse bondscoach een gegronde reden om op te stappen.

Boek: RTL Travel - De 40 leukste steden van de wereld

Eind vorig jaar presenteerde uitgever Spectrum de eerste stedengids van RTL Travel. Een redactrice van het populaire programma maakte de lezer wegwijs in de 25 leukste steden van Europa, waarbij niet altijd even goed duidelijk werd waarom er nu precies voor die steden was gekozen. Nu krijgt RTL Travel een tweede keus, maar heeft blijkbaar besloten het roer om te gooien. Niet een redactrice van het programma stond aan de wieg van het overzicht van RTL Travel - de 40 leukste steden van de wereld, maar de directeur van reisorganisatie Shoestring. Maar wat heeft het dan nog te maken met RTL Travel?


Empire State Building in recordtijd beklommen

Het Empire State Building in New York is in een recordtijd beklommen. Tijdens de jaarlijkse race via de trap werd het hoogste gebouw van de wereldstad in tien minuten en negentien seconden beklommen door de Duitser Thomas Dold. De winnaar van vorig jaar, de Oostenrijker Rudolf Reitberger, werd tweede met zeventien seconden achterstand op de nummer 1.

Het gebouw heeft 86 verdiepingen en 1576 traptreden. 200 atleten uit elf landen deden mee aan de jaarlijkse race die al 29 jaar wordt gehouden in het smalle trappenhuis.

De snelste vrouw was de Oostenrijkse Andrea Mayr, die de bovenste verdieping bereikte na ruim elf minuten.


Castelen langer bij Feyenoord

Romeo Castelen zal zijn contract bij Feyenoord met één jaar verlengen. Het oude contract van de voetballer loopt tot medio 2007. Zowel Feyenoord als Castelen zijn zeer te spreken over het langere verblijf.

"Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Feyenoord en uit de aanbieding sprak veel waardering. Bovendien zijn de ontwikkelingen binnen de club dusdanig dat ik er een heel goed gevoel bij heb. Er staan nog mooie dingen te gebeuren. Ik ben met ADO Den Haag al eens kampioen van de eerste divisie geworden en dat was al mooi, kan je nagaan als we met Feyenoord kampioen worden. Daar gaan we alles aan doen," aldus Castelen.

Castelen is aan zijn tweede seizoen in de Kuip bezig. Hij wist zich in Rotterdam, direct nadat hij van ADO overkwam, gelijk een plek in de basis te spelen. Voor de 22-jarige voetballer begon dit seizoen ongelukkig, door een blessure moest hij bijna de gehele eerste seizoenshelft missen.

Mazzone volgt Donadoni op

Livorno heeft de 68-jarige Carlo Mazzone aangesteld als opvolger van de dinsdag ontslagen Roberto Donadoni.

Mazzone gaat per direct aan de slag bij zijn nieuwe werkgever. De ancien zal vanavond tijdens het duel met Ascoli nog niet plaatsnemen op de bank, omdat hij nog een schorsing uitzit. Mazzone zat bijna een jaar zonder club, nadat hij bij Bologna wegens degradatie werd ontslagen. De oefenmeester heeft een contract voor zes maanden getekend bij de club van voorzitter Spinelli. Mazzone krijgt de lastige taak Livorno te handhaven in de subtop.

Slager lokt dief listig terug

Icoon Domme criminelenEen slager in het Nieuw-Zeelandse Wellington is er op een listige manier in geslaagd om een winkeldief terug naar zijn winkel te lokken. Hij nam de foto die de beveiligingscamera had gemaakt en hing die in de etalage van zijn winkel. Eronder schreef hij dat de klant op de foto een prijs had gewonnen.

De 17-jarige dievegge hapte. Ze kwam haar prijs ophalen en werd meteen gearresteerd. Voor de rechter bekende ze de diefstal van drie pakjes kip en werd ze veroordeeld tot 40 uur dienstverlening.

Rode Kruis niet blij met embleem in games

Icoon GamesHet Rode Kruis heeft aangegeven wat te willen doen aan ongeoorloofd gebruik van rode kruizen in (gewelddadige) games. Het gebruik van het logo van de hulpverleningsorganisatie in games is illegaal en schadelijk voor de waarde van het embleem, aldus het Rode Kruis.

"Het is belangrijk voor videogamesfabrikanten om het embleem (van het Rode Kruis) niet te gebruiken in hun games, ook niet voor zaken met betrekking tot het humanitaire doel van het Rode Kruis. Het gebruik van het embleem in videogames is zowel illegaal als schadelijk voor de speciale beschermende waarde van het embleem", zo stelt Michael Meyer van het Britse Rode Kruis.

"Wij zouden bereid zijn om samen te werken met een videogamefabrikant om een spel te produceren dat het embleem op een correcte manier weergeeft, als een symbool van bescherming tijdens een gewapend conflict, en waar de speler beloond wordt als hij het embleem correct gebruikt. Zo'n spel kan de speler belonen voor het respecteren van de regels van oorlog en tevens het Rode Kruis helpen met zijn werk om dit soort respect te promoten", aldus Meyer.


Het logo van het Rode Kruis


Kijk voor meer gamesnieuws op FOK!games!

Hond neemt tram

Icoon OpmerkelijkEen hond in Den Haag had dinsdagmorgen geen zin om zelf een ommetje te gaan maken, en besloot daarom maar de tram te nemen. Max, een Staffordshire bullterrier, stapte zonder baas en zonder te betalen in bij de halte Delfselaan en reisde twintig minuten mee met tram 6.

Toen Max in de tram sprong, was hij naar verluidt erg vrolijk. Na enige tijd waarschuwden enkele reizigers de bestuurder, toen zij er achter kwamen dat de hond alleen reisde. Hierop zette de bestuurder zijn tram stil en werd Max opgehaald door de politie, die hem mee naar het bureau nam. Via de chip die Max onder zijn huid heeft zitten en met hulp van de Dierenambulance kon zijn baasje vervolgens worden opgespoord.

Het zevenjarige dier neemt wel vaker de tram, zo vertelt zijn baasje Ben. Hij krijgt de kans doordat hij regelmatig onaangelijnd uitgelaten wordt. "Hij is zo gewend geraakt aan tramreizen, dat ik steeds moet voorkomen dat hij zonder mij in een tram springt", zo zegt hij. "Nu ook weer. Ik lette even niet op en weg was hij." Hij is het nu echter wel een beetje zat: "Ik zal hem toch maar wat vaker aanlijnen."


Max

Moslimhackers wreken Deense cartoons

InternetIslamitische computerkrakers hebben zich de afgelopen dagen massaal gericht op Deense websites om die onbruikbaar te maken. Zeker 600 sites uit Denemarken werden digitaal 'besmeurd' met leuzen. De protestboodschappen lopen uiteen van woedende reacties, oproepen om Deense producten te boycotten en waarschuwingen voor zelfmoordacties. Volgens de onafhankelijke internetobservatiepost Zone-H waren cyberprotesten nog nooit zo duidelijk als nu.

Zone-H zegt zo'n duizend aanvallen te hebben geregistreerd. Niet alleen op Deense sites, maar ook op westerse en Israëlische websites. Vermoedelijk hebben hackersgroepen uit verschillende moslimlanden hun krachten gebundeld uit woede over de Deense Mohammed-spotprenten.

Reggie praat weer eens over de Revolution

Zoals al maanden het geval is heeft Reggie Fils-Aime (Nintendo of America) in zijn meest recente interview weer gepraat over de Revolution zonder daadwerkelijk nieuwe info te geven. Dit keer werd er echter wel gehint naar het gebruik van bepaalde accessoires als een Eyetoy achtig iets: Again, our orientation is, how do we push the gaming experience, the interplay between the player and the game? So all of the different elements that enhance that capability's use of a camera, use of the microphone, voice activation; all of that, certainly I believe, is fair game.

Ook vertelde hij dat op dit moment er nog geen plannen zijn om de downloadbare classic games van de Revolution op de DS speelbaar te maken. Het zou echter in de toekomst wel een mogelijkheid kunnen worden: We certainly never say never. My concern would be, how do you embed that on a DS [cartridge] in addition to the game to really make it effective? But we've said from the start that Nintendo Wi-Fi Connection is meant to be the service both for the DS as well as the Revolution. So could you see a merging of that technology at some point in the future? Certainly possible.

Rode Kruis niet blij met games

Het Rode Kruis heeft aangegeven wat te willen doen aan ongeoorloofd gebruik van rode kruizen in (gewelddadige) games. Het logo van het Rode Kruis wordt besmet en illegaal gebruikt volgens het Rode Kruis:

It is important for videogame manufacturers not to use the emblem in their games, including for matters related to its humanitarian purpose, such as first aid or general medical care. The use of the emblem in videogames is both illegal and detrimental to the special protective value of the emblem.


Het logo van het Rode Kruis

We would be willing to work with a videogame manufacturer to produce a game which shows the emblem in its correct use, as a symbol of protection during armed conflict, and where the player is rewarded for using the emblem correctly. Such a game could reward the player for respecting the rules of war and thereby, help the Red Cross Movement with its work to promote such respect.

Wietlied Leers en Heideroosjes te downloaden

SjérkeBurgemeester Gerd Leers van Maastricht en punkband de Heideroosjes hebben dinsdag hun wietlied gepresenteerd. In het lied, dat de titel 'Da's toch dope man!' draagt, pleiten de artiesten voor regulering van het softdrugs-beleid in Nederland. Het lied kan inmiddels gratis worden gedownload op internet.

"Mijn naam is Gerd Leers, burgemeester van Maastricht. Minder kiddo's aan de hasj, voel ik als mijn dure plicht. Achtduizend kilo koopt men hier per jaar, want meer dan een miljoen toeristen komen voor die waar. Illegale kwekers hebben wij niet in de hand; verbieden helpt niet, er is geen wet tegen bestand", zo rapt Leers in het nummer.

"Ik zeg: reguleer, dan kun je wetten maken. En besparen we de samenleving vele dure knaken. De politie hoeft die kwekers niet meer te gaan vangen; en aan de sterkte van die stuff kun je regels hangen. Duidelijk beleid, dáár kun je mee werken. Neem de proef maar op de som, dan zullen we het merken."

Het idee achter het lied was in eerste instantie om een reactie te geven op de carnavalssong 'Sjérke dee wél de wiet kwiet' van enkele burgemeesters van buurgemeenten van Maastricht, die daarmee ageerden tegen de mogelijke komst van een "wietboulevard" aan de rand van de Limburgse hoofdstad. "Het begon als een grapje", aldus Heideroosjes-zanger Marco Roelofs tijdens de presentatie in Maastricht. "Wij zagen in de media dat burgemeester Leers het soft-drugsbeleid hypocriet noemde. Daar zijn wij het mee eens en ik vind het stoer dat Leers dit standpunt openlijk inneemt." Roelofs stuurde een mailtje naar de burgermeester waarin hij muzikale hulp aanbood. "Ik dacht: daar horen we nooit iets op terug maar tot onze verbazing mailde Leers meteen terug en wilde hij graag praten."

Roelofs schreef vervolgens een tekst en maakte er met de Heideroosjes een lied van. Onlangs stond Leers in de studio zijn tekst in te rappen. Volgens de burgermeester is het lied een goed initiatief om de boodschap van zijn stad bij zoveel mogelijk mensen aan te laten komen: "Wij steken onze nek uit, omdat wij in onze stad veel overlast ondervinden. De problematiek van de illegale achterdeur van de coffeeshops, waardoor teelt en handel oncontroleerbaar zijn en vooral in criminele handen liggen, moet opgelost worden. Het is goed dat zoveel mogelijk mensen, ook jongeren, daarover nadenken. Een populaire band als de Heideroosjes is dan natuurlijk een fantastische partner om dit voor het voetlicht te brengen."

Leers wees er wel nog eens op dat hij geen voorstander is van het gebruik van (soft)drugs en dit absoluut niet wil propageren. Maar net zoals de verkoop aan regels is gebonden, zou je dat ook met de teelt en de handel kunnen doen. Daardoor haal je het uit de greep van de criminele circuits, zo vindt hij. Donderdag is er in de Tweede Kamer een hoorzitting over deze zogenoemde achterdeurproblematiek.


Leers en de Heideroosjes bij de presentatie

-
'Da's toch dope man!' valt hier te downloaden.
Kijk hier voor de complete tekst van het lied.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.