Ook dit jaar Monaco a.d. Maas

Dennis (dennistd)
Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer het autosport-evement Monaco aan de Maas plaatsvinden. Na het grote succes van vorig jaar, is besloten opnieuw het Rotterdamse publiek te vermaken met F1- en ander autosport-geweld. Het Rotterdamse college van B&W heeft het plan goedgekeurd.

In 2006 zal het parcours veranderd worden: het spektakel zal starten op de Willemsbrug over de Maas. Verder zal het parcours lopen via de Verlengde Willemsbrug, Blaak, Coolsingel, Hofplein en Pompenburg. Net als vorig jaar zal de route in omgekeerde route weer teruggereden worden. "We willen naast de Nederlandse Formule 1-coureurs ook nog één van de topteams naar Rotterdam halen", vertelde organisator Herman Vaanholt. "In besprekingen met een mogelijke hoofdsponsor bekijken we hoe we het evenement naar een nog hoger niveau kunnen tillen."

Ook Robert Doornbos en Christijan Albers zijn blij met het nieuws. "Ik heb het vorig jaar onwijs naar mijn zin gehad tijdens Monaco aan de Maas", liet Doornbos weten. "Mijn debuut bij Minardi in Hockenheim en Monaco aan de Maas waren zeker het hoogtepunt van 2005. Top om te horen dat de F1 ook dit jaar weer 'in town' is."

Christijan Albers: "Goed om te horen dat we weer gas kunnen geven voor de fans in Nederland. De eerste Monaco aan de Maas in 2005 was een uniek evenement voor de Nederlandse autosportfans. Zoveel enthousiaste fans heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Echt geweldig! Ik hoop dat ik er weer bij kan zijn en dat we er een nog groter spektakel van kunnen maken. En met de brug over de Maas erbij wordt het deze zomer helemaal Monaco in Rotterdam."



De route van het parcours in 2006