Erik Zabel andermaal tweede

Michel (Baraja)
Erik Zabel blijft de tweede plaatsen aaneenrijgen. De Duitser moest in de eerste etappe van de Ronde van de Middellandse Zee Danilo Napolitano laten voorgaan.

Napolitano boekt daarmee zijn eerste zege in 2006. Zabel blijft voorlopig verstoken van ritwinst en eindigde voor de vijfde (!) maal als runner-up. De eerste etappe van de 33e Ronde van de Middellandse Zee was met 108 kilometer aan de korte kant. Cédric Vasseur en Sandy Casar kozen in de afdaling van de Col de Roquefort het hazenpad en fietsten een maximale voorsprong van 6 minuten en 45 seconden bij elkaar.

De sprintersploegen – onder aanvoering van Lampre – kwamen laat op gang. Pas onder het vod werd het Franse duo weer opgenomen in de schoot van het peloton. Napolitano troefde vervolgens Erik Zabel en Mark Renshaw af. ”Pas in de laatste kilometer dacht ik aan de overwinning. Ik heb gewonnen dankzij de ploeg, die fantastisch werk heeft verricht”, aldus Napolitano. Beste Nederlander was Kenny van Hummel met een knappe zevende plaats.


Uitslag 1e etappe Ronde van de Middellandse Zee:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.D. NapolitanoLAMITA2.35.33
2.E. ZabelMILDUIz.t.
3.M. RenshawCAAUSz.t.
4.A. AugAESESTz.t.
5.M. SantambrogioLAMITAz.t.