'Vanina Ickx gaat DTM rijden'

Vanina Ickx is een van de kandidaten om voor Colin Kolles in de DTM te rijden. De Midland F1-teambaas wil dit jaar twee Audi's uit 2004 laten racen.

De kans is groot dat Vanina Ickx, de dochter van zesvoudig Le Mans-winnaar, oud F1-coureur en Dakar-winnaar Jacky Ickx, DTM rijdt. Als de Belgische inderdaad gaat rijden in de klasse, is ze de derde vrouw in de DTM. Ellen Lohr en Annette Meeuvissen gingen haar voor. Sinds 2002, toen Yves Olivier stopte bij Opel, reden er geen Belgen meer in de populaire toerwagenklasse. Afgelopen jaar werd Vanina Ickx genoemd voor een gastoptreden met Mercedes-Benz tijdens de race op Spa-Francorchamps, maar dat ging niet door.

Colin Kolles heeft van Audi nog geen definitieve toezegging gehad maar is wel in vergevorderde onderhandeling met het merk. Nabij Ingolstadt heeft de geboren Roemeen een werkplaats, waar hij zijn Formule 3-team runde. Daar wil hij de DTM-wagens onderhouden, waarbij handig is dat de Audifabriek daar maar een paar kilometer vandaan ligt.