Sammer technisch directeur DFB

Matthias Sammer is verkozen tot nieuwe technisch directeur bij de DFB. Eerder liet Jürgen Klinsmann al weten het niet eens te zijn met deze beslissing. De aanstelling van Sammer als technisch directeur zou voor Klinsmann een gegronde reden zijn om op te stappen als bondscoach.

Sammer zal per 1 april zijn taken waar gaan nemen als technisch directeur. Sammer wordt onder andere verantwoordelijk voor de Duitse jeugdteams tot 20 jaar. Deze beslissing is door de DFB genomen na een abnormale zitting die vandaag plaats heeft gehad in Frankfurt am Main. De voormalig trainer van VfB Stuttgart en Borussia Dortmund zal een vijfjarig contract gaan tekenen. Na zijn ontslag bij VfB Stuttgart was Sammer in beeld bij verschillende Duitse teams. Een nieuw dienstverband als trainer zat er echter niet in voor de oud-international.

Per 1 oktober 2006 zal ook Bernhard Peters, bondscoach van het Duitse hockeyteam, een contract aangeboden krijgen van de DFB. Wat het contract in zal gaan houden is nog niet bekend. Klinsmann wist eerder al te vertellen dat Peters een geschikte kandidaat zou zijn als technisch directeur. De reden hiervoor is dat Peters al zijn wijsheid in een andere sport zou kunnen steken.