Hond neemt tram

Icoon OpmerkelijkEen hond in Den Haag had dinsdagmorgen geen zin om zelf een ommetje te gaan maken, en besloot daarom maar de tram te nemen. Max, een Staffordshire bullterrier, stapte zonder baas en zonder te betalen in bij de halte Delfselaan en reisde twintig minuten mee met tram 6.

Toen Max in de tram sprong, was hij naar verluidt erg vrolijk. Na enige tijd waarschuwden enkele reizigers de bestuurder, toen zij er achter kwamen dat de hond alleen reisde. Hierop zette de bestuurder zijn tram stil en werd Max opgehaald door de politie, die hem mee naar het bureau nam. Via de chip die Max onder zijn huid heeft zitten en met hulp van de Dierenambulance kon zijn baasje vervolgens worden opgespoord.

Het zevenjarige dier neemt wel vaker de tram, zo vertelt zijn baasje Ben. Hij krijgt de kans doordat hij regelmatig onaangelijnd uitgelaten wordt. "Hij is zo gewend geraakt aan tramreizen, dat ik steeds moet voorkomen dat hij zonder mij in een tram springt", zo zegt hij. "Nu ook weer. Ik lette even niet op en weg was hij." Hij is het nu echter wel een beetje zat: "Ik zal hem toch maar wat vaker aanlijnen."


Max