Devils te sterk voor Lightning

De New Jersey Devils hebben gisteravond hun achtste thuisoverwinning op rij geboekt. In de Continental Airlines Arena wonnen de Devils met 7-4 (3-1, 3-0, 1-3) van de Tampa Bay Lightning.

De Devils hebben tot op heden een goede reeks neer weten te zetten. Maar liefst dertien van de laatste zeventien wedstrijden werden gewonnen. Eerder werden de Ottawa Senators en de Carolina Hurricanes in een tijdsbestek van drie dagen verslagen. De Sens en de Canes staan op dit moment eerste in respectievelijk de Northeast en Southeast Division, en zijn over de hele NHL genomen de nummers een en twee. De Devils bekleden na deze overwinning nog steeds de derde plaats in de divisie waarin zij uitkomen, en de zevende in de Eastern Conference.

Lightning-goalie John Grahame stond in de eerste periode op het ijs. Binnen drie minuten zag hij een schot van Patrik Elias in het net verdwijnen. Een minuut later scoorde John Madden de 2-0 voor de Devils en nog binnen de eerste tien minuten van de wedstrijd kon Scott Gomez de 3-0 aantekenen op aangeven van Brian Gionta en Paul Martin. Nadat Grant Marshall namens de Devils naar de strafbank kon vertrekken vanwege het haken van een tegenstander kregen de Lightning zicht op twee punten. Evgeny Artyukhin scoorde de 3-1 aan het eind van de eerste periode uit een powerplay-situatie. In de tweede periode mocht de tweede goalie van de Lightning laten zien wat hij waard was. Grahame werd van het ijs gehaald en vervangen door Sean Burke. Laatstgenoemde kon ook geen potten breken, hij werd zelfs driemaal gepasseerd uit acht schoten van de Devils. Jamie Langenbrunner scoorde na dertien minuten in de tweede periode de 4-1 uit een powerplay. Gomez kreeg zijn derde assist van de avond op het moment dat Colin White twee minuten later de 5-1 binnenschoot. De tweede powerplay-goal van de Devils kwam op naam van Martin. De 24-jarige verdediger kon de 6-1 scoren op het moment dat de Devils twee spelers meer op het ijs hadden staan.

Door de slechte prestatie van Burke mocht Grahame in de derde periode het ijs weer betreden. In deze laatste periode ging het de Bolts beter af. Tampa Bay wist van 6-1 terug te komen naar 6-4 door twee doelpunten van Vincent Lecavalier en Darryl Sydor wist eenmaal het net te vinden. Langenbrunner deelde alsnog de mokerslag uit. Met het derde powerplay-doelpunt van de Devils werd de 7-4 een feit. Lightning-coach John Tortorella werd twee minuten voor het eind van de wedstrijd weggestuurd vanwege zijn gedrag. Een straf wegens boarding tegen doelpuntenmaker Artyukhin zou hiervoor de aanleiding geweest zijn.

"We hebben deze nederlaag geheel aan onszelf te wijten", zei Tortorella. "Bij een 3-1 achterstand zag ik nog een lichtpuntje, maar de vele strafminuten die we hebben gekregen zijn de nekslag geweest."