Rode Kruis niet blij met embleem in games

Icoon GamesHet Rode Kruis heeft aangegeven wat te willen doen aan ongeoorloofd gebruik van rode kruizen in (gewelddadige) games. Het gebruik van het logo van de hulpverleningsorganisatie in games is illegaal en schadelijk voor de waarde van het embleem, aldus het Rode Kruis.

"Het is belangrijk voor videogamesfabrikanten om het embleem (van het Rode Kruis) niet te gebruiken in hun games, ook niet voor zaken met betrekking tot het humanitaire doel van het Rode Kruis. Het gebruik van het embleem in videogames is zowel illegaal als schadelijk voor de speciale beschermende waarde van het embleem", zo stelt Michael Meyer van het Britse Rode Kruis.

"Wij zouden bereid zijn om samen te werken met een videogamefabrikant om een spel te produceren dat het embleem op een correcte manier weergeeft, als een symbool van bescherming tijdens een gewapend conflict, en waar de speler beloond wordt als hij het embleem correct gebruikt. Zo'n spel kan de speler belonen voor het respecteren van de regels van oorlog en tevens het Rode Kruis helpen met zijn werk om dit soort respect te promoten", aldus Meyer.


Het logo van het Rode Kruis


Kijk voor meer gamesnieuws op FOK!games!