Turken boos om straf

Remco (RemcoW85)
De straf die de Turken hebben gekregen naar aanleiding van de playoffwedstrijd tegen Zwitserland is ze in het verkeerde keelgat geschoten. Dat de straf zwaar zou zijn was te verwachten, maar dat Sepp Blatter zich daadwerkelijk aan zijn woorden zou houden kwam verrassender aan.

Blatter, de Zwitserse FIFA-president, sprak na afloop van de wedstrijd van een schande. "Er zullen zware straffen volgen. In Istanbul is Fair Play schijnbaar onder de voet gelopen." Mehmet Ali Sahin, de Turkse minister van sport, is woedend over de straf die de Turken hebben gekregen. Volgens hem heeft de FIFA de wensen van Blatter klakkeloos overgenomen.

"De schorsingen zijn onacceptabel. Deze straf is een bevestiging van wat Blatter direct naar afloop van de wedstrijd tegen Zwitserland heeft gezegd, zonder de scheidsrechter en de FIFA-waarnemer gehoord te hebben. Hieruit blijkt dat de beslissing alleen maar is ingegeven door politieke belangen in plaats van sportieve", aldus Sahin. Verder wist de minister nog te melden dat Turkije er alles aan zal doen om de uitspraak aan te vechten.