Moslims willen demonstreren in Amsterdam

bincky had ons via de nieuws-submit te melden:

Cartoon MohammedOp verschillende internetfora is een oproep verschenen om zaterdag in Amsterdam te demonstreren tegen de publicatie van Deense spotprenten waarop de profeet Mohammed is afgebeeld. De oproep is ondertekend met 'De moslimgemeenschap in Nederland'. Het protest, dat nadrukkelijk een vredig karakter moet hebben, zal vanaf 13.00 uur plaatsvinden op de Dam.

De organisatoren willen met een zwijgend protest kenbaar maken 'dat de ook de moslims in Nederland zich beledigd en vernederd voelen door de plaatsing en herplaatsing van de Deense spotprenten door o.a. De Volkskrant'. "Mensen die van plan zijn om voor ongeregeldheden te zorgen vragen wij uitdrukkelijk om thuis te blijven. Breng ons aub niet wederop ten schande!!!", stelt de oproep. Of er een vergunning voor de demonstratie is aangevraagd is niet duidelijk.

Collignon
Jos Collignon, tekenaar van de Volkskrant, heeft woensdagochtend bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Collignon, die voor zijn krant een spotprent maakte over de wereldwijde rel rond de Deense profeetcartoons, werd via een reactie op een weblog over VVD-politica Ayaan Hirsi Ali met de dood bedreigd.

De tekenaar zegt geschrokken te zijn, 'maar gelukkig worden dit soort bedreigingen over het algemeen niet uitgevoerd'.

Op het weblog werd vorige week de volgende reactie geplaatst:
quote:
antwerpenaar :: 01 februari 2006 18:31 :: e-mail
--------------------------------------------------------------------------------
jos colligon
we zijn op je naar zoek
en als we je vinden wat en kwestie van tijd is,zal het je goede dag niet zijn.
we zullen er voor zorgen dat je handen in de vlaamse straaten te raapen zullen zijn .
ik zweer het je .
je laatste dagen zijn geteld.
ik ben toch mijn leven beu
of ik nu 72 maagden krijg of niet ,vraak zal ik toch neemen .het liefst zou ik je hoofd willen afhakken maar dat zal te veel tijd inbeslag neemen ;daarom kies ik voor en kogel in je reet.

dus kijk regelmatich om je heen want voor je het weet heb je en kogel in je reet.

bron