FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 december 2005

Voetbal: Heerenveen door in UEFA Cup

Muurbloempje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon UEFA CupSC Heerenveen heeft de volgende ronde van de UEFA Cup bereikt door als derde te eindigen in hun groep. De Friezen wonnen zelf met 2-1 van Levski Sofia. Omdat Marseille met dezelfde cijfers van Dinamo Boekarest won, belanden de Friezen in de balletjes voor de loting van de volgende ronde.

Het winnende en beslissende doelpunt van Heerenveen viel pas in de slotminuut, en kwam van de voet van invaller André Hanssen. Eerder in de tweede helft was Levski Sofia op 0-1 gekomen door Ivanov, waarna twee minuten later de gelijkmaker werd gescoord door Samaras. Met vijf punten uit vier wedstrijden eindigt Heerenveen in de groep van vijf teams als derde, met één punt voorsprong op titelverdediger CSKA Moskou en Dinamo Boekarest. Genoeg om te overwinteren in het Europese voetbal.

SC Heerenveen door in Europa
Heerenveen-spelers vieren uitbundig feest na de late winst


-
Zie FOK!sport voor het wedstrijdverslag en de overige uitslagen!

Meerderheid Kamer steunt Verdonk inzake kwestie Congo

PolitiekMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie heeft het Tweede Kamerdebat over de affaire van afgewezen asielzoekers uit Congo overleefd. Een motie van afkeuring over het beleid van Verdonk, ingediend door PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en het Kamerlid Lazrak (in totaal 62 zetels), haalde het niet.

De andere partijen in de Kamer namen genoegen met een spijtbetuiging van Verdonk. De VVD-minister gaf toe de Kamer onjuist te hebben geïnformeerd in de zaak van het doorspelen van de gegevens van Congolese asielzoekers aan hun land van herkomst. Verdonk zei dat er sprake was van 'administratieve fouten'. CDA, VVD, D66, LPF, SGP, Wilders en Nawijn gingen akkoord met die uitleg.

Uitslag Heerenveen - Levski Sofia

SC Heerenveen heeft na een bizarre slotfase de volgende ronde van de UEFA-Cup bereikt. De Friezen wonnen zelf dankzij een doelpunt van Hanssen in de slotminuut met 2-1 van Levski Sofia. Omdat Marseille met dezelfde cijfers van Dinamo Boekarest won, belandden de Friezen in balletjes voor de loting van de volgende ronde.

Heerenveen moest winnen en begon daarom ook met een aanvallend ingestelde ploeg. De eerste twintig minuten ging het redelijk gelijkop, Heerenveen kreeg een paar kleine kansjes. Deze waren met name uit dode spelsituaties via Yildirim en Pranjic. Daarna werd Heerenveen iets gevaarlijker, Yildirim maakte nog een doelpunt, maar dit werd terecht afgekeurd, omdat Huntelaar de keeper aanviel. Net voor rust was het diezelfde Huntelaar die een grote kans kreeg vlakbij het Bulgaarse doel. Toch was het de keeper van Levski die de bal kon bemachtigen. Hierdoor gingen de spelers met een 0-0 stand de rust in.

Kort na rust kreeg Heerenveen opnieuw een grote kans, maar ook deze keer konden de Friezen niet scoren, net als in de vorige drie duels in de groepsfase. In de counter lette de verdediging van Heerenveen niet goed op, waardoor Levski onterecht op voorsprong kwam via Ivanov. Samaras hield de hoop van de Friezen levend door meteen daarna de gelijkmaker te maken. Hij draaide knap weg na een voorzet van Jeroen Drost en schoot in de verre hoek langs de keeper.

Een kwartier voor tijd was het Klaas-Jan Huntelaar die een kopkans kreeg na een voorzet van Samaras, maar de Tukker kopte net naast. Een kleine tien minuten voor tijd bracht trainer Verbeek Derveld in voor Bruggink om wat extra kopkracht voor het Bulgaarse doel te brengen. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd schoot Hanssen vanaf ongeveer 15 meter in de linkerhoek, waardoor Heerenveen op 'doorgaan' stond. Daarvoor was het nog wel afhankelijk van de stand in Marseille tussen Olympique en Dinamo Boekarest. Daar bleef het 2-1, waardoor het zeker was dat Heerenveen zich plaatste voor de volgende ronde van UEFA-Cup.

Heerenveen - Levski Sofia (Bul) 2-1 (0-0)
'53 Ivanov 0-1
'55 Samaras 1-1
'90 Hanssen 2-1

Uitslagen UEFA Cup (14/12/2005)

Vanavond kwamen de ploegen uit de poules E tot en met H voor de laatste maal in actie. Hieronder vind je de uitslagen en de eindstanden per poule.

Poule E:

RC Strasbourg - Rode Ster Belgrado 2-2
34. Basta 0-1
64. Djokaj 0-2
79. Gameiro 1-2
90+4. Gameiro 2-2

AS Roma - FC Basel 3-1
12. Taddei 1-0
45. Totti 2-0
49. Nonda 3-0
78. Petric 3-1

Eindstand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1RC Strasbourg * 487-3
2AS Roma * 477-6
3FC Basel * 467-9
4Rode Ster Belgrado 447-8
5Tromsø437-9

* = naar derde ronde.

Poule F:

SC Heerenveen - Levski Sofia 2-1
52. Ivanov 0-1
55. Samaras 1-1
90. Hanssen 2-1

Olympique Marseille - Dinamo Boekarest 2-1
39. Cesar 1-0
45+2. Delfim 2-0
52. Nicolescu 2-1

Eindstand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Olympique Marseille * 495-3
2Levski Sofia * 464-4
3SC Heerenveen * 452-2
4CSKA Moskou 443-4
5Dinamo Boekarest 442-3

* = naar derde ronde.

Poule G:

VfB Stuttgart - Rapid Boekarest 2-1
20. Gómes 1-0
37. Gómes 2-0
80. Burdujan 2-1

PAOK Saloniki - Stade Rennes 4-1
4. Rochat (ed) 1-0
38. Christodoulopoulos 2-0
79. Yiasoumis 3-0
70. Briand 3-1
83. Salpingidis (pen)) 4-1

Eindstand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Rapid Boekarest * 495-2
2Sjachtar Donetsk * 494-1
3VfB Stuttgart * 496-4
4PAOK Saloniki 436-5
5Stade Rennes401-10

* = naar derde ronde.

Poule H:

Bolton Wanderers - FC Sevilla 1-1
65. N'Gotty 1-0
74. Adriano 1-1

Vitória Guimarães - Besiktas 1-3
9. Toraman 0-1
12. Saganowski 1-1
18. Youla 1-2
60. Toraman 1-3

Eindstand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Zenit S. Petersburg * 475-4
2FC Sevilla *478-4
3Bolton Wanderers * 464-3
4Besiktas455-6
5Vitória Guimarães414-9

* = naar derde ronde.

Filmpje gemaakt met The Movies wereldnieuws

Dat games zeer geschikt zijn voor het aankaarten van maatschappelijke problemen bewijst de maker van The French Democracy. Deze politieke film gaat over de rellen in Frankrijk en is gemaakt met machinima (een filmtechniek die gebruik maakt van video-games als animatie techniek) met behulp van de game The Movies. In The Movies is het de bedoeling om machinima-films te maken. Deze specifieke film is gemaakt door Alex Chan, een 27-jarige man die in een buitenwijk van Parijs woont. Het filmpje is momenteel groot nieuws op verschillende grote nieuws-sites.

De film laat het leven zien van drie gekleurde inwoners van Frankrijk; een tiener die in de cel wordt gegooid omdat hij zijn paspoort niet bij zich droeg, een afgestudeerde Bachelor die geen baan kan vinden omdat hij er niet 'Frans' genoeg uit ziet en een drugsdealer. Bij alle drie groeit steeds meer woede, totdat deze tot uitbarsting komt en zij gaan rellen.

Alle filmpjes gemaakt met het spel The Movies zijn eigendom van Activision, zo ook dit filmpje. Je kunt het filmpje daarom downloaden van de officiële site van het spel, op http://movies.lionhead.com. Het filmpje duurt ongeveer dertien minuten.Moeder en kind overleven val zonder parachute

Twee maanden na haar eerste solo-parachutesprong kan Shayna Richardson uit de Amerikaanse staat Missouri meedelen dat het prima gaat met haar en haar ongeboren kind. De 21-jarige Shayna, die niet wist dat ze zwanger was, sprong op 9 oktober voor de eerste keer alleen uit een vliegtuig, toen zowel haar hoofdparachute als haar reserveparachute niet goed openden.

Met een snelheid van tachtig kilometer per uur landde de jonge vrouw op een parkeerplaats. Ze kwam terecht op haar gezicht, dat 'als een eierschaal' brak. In het ziekenhuis werden niet alleen diverse ernstige verwondingen vastgesteld, maar ook dat Shayna op het moment van de val twee weken zwanger was.


Shayna Richardson tijdens een interview dat ze deze week gaf

Shayna geeft aan dat ze nooit uit het vliegtuig gesprongen was als ze had geweten dat ze een baby in haar buik droeg. Het ongeboren kindje lijkt het echter een stuk beter te gaan dan zijn of haar moeder. Bij de foetus ziet alles er goed uit, maar Shayna heeft vijftien stalen platen in haar gezicht gekregen om de vermorzelde botten te ondersteunen. Ook brak ze bij de val haar bekken op twee plaatsen en verloor ze zes tanden.

Desondanks geeft Shayna het parachutespringen niet op. De baby wordt verwacht op 25 juni en in augustus wil de dan kersverse moeder graag de lucht weer in.

'Verdonk is een kuthoer'

Tja, als ik op de FP alle reacties zo lees op het bericht dat Rita Verdonk tot de beste politicus van 2005 is verkozen, dan is de oplossing van de rebus van "Dit was het Nieuws" van een paar weken geleden, het eerste dat bij me opkomt. Femke Halsema heeft er hard om zitten lachen, dus het vast niet heel fout om de bewuste uitzending weer eens aan te halen.

Wel flauw misschien, maar ik word er toch wel erg triest van dat Verdonk, op de dag dat ze zelf aangeeft tegen De Tweede Kamer te hebben gelogen, als belangrijkste eigenschap "betrouwbaarheid" krijgt toegedicht. In de verkiezing van de slechtste politicus werd ze trouwens derde, wat het weer een beetje goedmaakt. In die verkiezing was het ook niet zo eenvoudig om eerste te worden, gezien de moordende concurrentie. Met Balkenende op 1 en Donner op 2 is een derde plaats zeker geen schande...

Maar het is geweldig hoor dat jullie allemaal zo gek zijn van Rita. Voor mij is het gewoon een harteloos wijf dat een onmenselijk vreemdelingenbeleid voert en komt ze net als Condoleezza Rice rechtstreeks uit Cocytus....

Getreiterde homo mept erop los met knuppel

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 18-jarige man uit Tilburg is maandagavond aangehouden na een vechtpartij in een plaatselijk buurtcentrum. De jongeman zou al een tijdje getreiterd zijn met zijn seksuele geaardheid, en was dit zo beu dat hij met een softbalknuppel richting het buurthuis toog.

Hier ontstond een vechtpartij tussen de homoseksueel en een aantal aanwezigen. De verdachte werd later op de avond door de politie gearresteerd. De politie heeft de softbalknuppel in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen.

Uitslag Willem II - FC Utrecht

Vanavond werd de wedstrijd Willem II - FC Utrecht ingehaald. Deze wedstrijd werd twee weken geleden uitgesteld wegens het overlijden van David Di Tomasso. Hieronder vind je de uitslag van de wedstrijd.

Willem IIFC Utrecht 0-1
90' Broerse 0-1

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 12.500.
Geel: Agustien, Smit (Willem II), Braafheid (FC Utrecht).

Opstellingen:

Willem II: Zois, Wau, Victoria (v.Nieuwstadt/15'), v.d.Struijk (Smit/46'), v.d.Haar, Agustien, Fehér, Caluwé, Hadouir (Ceesay/85'), Dembele, Bobson.

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, Keller, Broerse, Braafheid, Kruys, De Jong, Somers, Douglas, Nelisse (Fortuné/59'), Maachi (v.d.Bergh/59').

Gudjohnson opnieuw beste speler IJsland

Eidur Gudjohnson is opnieuw gekozen tot IJslands voetballer van het jaar. De aanvaller van Chelsea hield zijn landgenoten Hermann Hreidarsson (Charlton) en Gunnar Heidar Thorvaldsson (Halmstads) achter zich in de verkiezing.

De voormalig speler van PSV werd vorig seizoen ook al uitgeroepen tot IJslands beste. Ondanks dat blijft hij toch trots op de titel. "Ik weet niet of dit een jaarlijks evenement wordt, maar het is een grote eer voor mij, zeker omdat het de tweede keer op rij is dat ik win. Het zou voor het voetbal in IJsland fantastisch zijn als meer spelers de druk op me kunnen vergroten."

'Rita Verdonk beste politicus van 2005'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Rita VerdonkIn de Kamer ligt ze onder vuur, maar in het land wordt ze op handen gedragen. Door kijkers van het actualiteitenprogramma Twee Vandaag is Rita Verdonk uitgeroepen tot beste politicus van 2005. De 'duidelijke taal' en 'betrouwbaarheid' van de minister zijn de belangrijkste redenen om op haar te stemmen. De winnaar van vorig jaar, PvdA-leider Wouter Bos, kwam dit jaar niet verder dan een tweede plek.

SP-leider Jan Marijnissen, CU-leider André Rouvoet en GL-leider Femke Halsema completeren de top-vijf. De twijfelachtige eer om tot slechtste politicus te worden uitgeroepen viel, net als vorig jaar, premier Jan Peter Balkenende ten deel. Hij 'won' deze verkiezing van justitie-minister Piet Hein Donner (tweede) en Bos en Verdonk (gedeeld derde). Balkenende zou onbetrouwbaar zijn, en 'niet goed kunnen luisteren naar het land'. Het onderzoek vond plaats onder de 21.515 deelnemers van het Twee Vandaag Opinie Panel.

Parlementariërs kiezen voor Bos
De mening van de Nederlanders wijkt overigens sterk af van de mening van de Kamerleden. In het parlement wordt Bos als beste politicus beschouwd, voor CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en Balkenende. 'Windvaan' en 'draaitol' Jozias van Aartsen wordt door zijn directe collega's als slechtste politicus aangewezen. Hij eindigde voor Bos en onafhankelijk Kamerlid Hilbrand Nawijn.

Mooie woorden...

Een paar dagen geleden las ik een interview in de Volkskrant met econoom, emeritus hoogleraar Martin Fase. Een pracht- man, met een mooie staat van dienst.
Het interview ging over het ongenoegen van de Nederlanders t.a.v. de euro. Inkoppertje natuurlijk. We voelen ons allemaal dagelijks belazerd sinds de komst van de euro. En hoewel onderzoek na onderzoek laat zien dat het allemaal wel meevalt zit het ons niet lekker. Fase laat zich in het interview echter niet verleiden tot onderbuikuitspraken. Hij komt met een prachtig woord om onze gevoelens te verwoorden: geldillusie!
Wauw! En dat woord heeft me dus niet meer losgelaten sindsdien. Geldillusie, de illusie van geld. Nu droom ik wel eens dat ik heel erg rijk ben, een gelddroom. Ook mooi maar niet hetzelfde. Soms heb ik niet genoeg geld om iets te kopen, en wil ik meer geld hebben, gelddorst. Mag er ook zijn. Het aantal woorden dat er is te maken met geld is schier oneindig. Wat dacht je van geldhond, geldduivel en geldadel.
Allemaal mooie woorden maar ze kunnen niet in de schaduw staan van het woord geldillusie. Overigens is Martin Fase niet de uitvinder van het woord. Dat is de econoom Irving Fisher, die het woord in de jaren twintig van de vorige eeuw introduceerde.

Maar wat betekent het nu precies? Welnu:

Geldillusie is het merkwaardige psychologische verschijnsel dat je je niet realiseert dat geld een ding is dat niet in zichzelf gelijk blijft.

Poeh hé, het is dus niet alleen een mooi woord, het heeft ook nog een prachtige betekenis. Laat je er overigens niet door bedotten. Het wijst er wel degelijk op dat er iets mis is gegaan bij de introductie van de euro.
Allemaal goed en wel, zul je misschien denken, maar hoe komen we er nu vanaf?
Nou, door een monetair stabilisatiebeleid!
(uit: De Volkskrant van 10-12-2005, Het Betoog, pagina 3)

Riley nieuwe coach Miami Heat

Pat Riley is de nieuwe hoofdcoach van de Miami Heat. Hij volgt Stan van Gundy op, die opstapte vanwege privéredenen. Van Gundy, die vorig jaar nog reikte tot de Conference-finale, was 2,5 jaar coach van de Heat.

Riley geniet jaren ervaring als coach in de NBA. Al eerder in zijn carriere had hij de Heat onder zijn hoede. Tussen 1995 en 2003 wonnen de Heat vier keer de Atlantic Division en reikten zij zes keer tot de playoffs.

Zijn grootste successen boekte Riley met de LA Lakers. Met sterren als Kareem Abdul-Jabbar en Magic Johnson won hij vier maal de NBA-titel. Ook was Riley coach van de New York Knicks waarmee hij in 1994 de NBA-finale bereikte, maar verloor van de Rockets.

De Heat zijn het seizoen matig begonnen met twaalf overwinningen uit 22 wedstrijden. Desondanks staan zij nog steeds bovenaan in de Southeast Division.

Mitea hervat looptraining

Nicolae Mitea werkt langzaam toe naar zijn rentree in het eerste van Ajax. Momenteel revalideert de 20-jarige Roemeen van een operatie aan zijn knie, die hem nu al vijf maanden buitenspel houdt. Dinsdag heeft Mitea de looptraining hervat.

De linkeraanvaller van de Amsterdammers liep de zware blessure op in het Amsterdam Tournament, tijdens de wedstrijd tegen de Boca Juniors. De medische staf hoopte dat een operatie niet noodzakelijk zou zijn, maar die hoop was tevergeefs. De Roemeen moest toch onder het mes. Het is nog de vraag of de Roemeen direct na de winterstop alweer klaar zal zijn voor zijn rentree.

2005 in top vijf warmste jaren ooit gemeten

Icoon Algemeen2005 komt vermoedelijk in de top vijf van warmste jaren sinds 1706, omdat aangenomen wordt dat de gemiddelde temperatuur dit jaar in De Bilt 10,7 graden Celsius is. Weerbedrijf Weathernews heeft dit vandaag bekendgemaakt. De warmte van dit jaar loopt volgens Weathernews parallel met het groeiende broeikaseffect. Dit is te merken aan het feit dat de gehele top vijftien van warmste jaren sinds 1901 bestaat uit jaren na 1988.

In 1990, 1999 en 2000 werd het hoogste gemiddelde (10,9 graden Celsius) gemeten. Dit jaar staat samen met 1989 op de vijfde plek. Het jaar 2002 eindigt als vierde met een gemiddelde temperatuur van 10,8 graden Celsius. Weathernews beweert dat de hoge temperatuur van 2005 hoofdzakelijk te danken is aan de warme herfst. Samen met de herfst in 1731 was het de warmste herfst die de afgelopen driehonderd jaar is gemeten.

Winterliefhebbers niet getreurd, want zaterdag worden forse sneeuwbuien verwacht.

Geen straf voor verliefde inbreker

beldoire vertaalde voor ons onderstaand bericht via de nieuws-submit

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een verliefde inbreker is er bij de Chinese rechtbank vanaf gekomen met een waarschuwing. De man brak diverse keren in bij zijn buurvrouw, op wie hij stiekem verliefd was. Hij nam dan spullen van haar mee, zoals een bh en foto's.

De man bekende vijf keer te hebben ingebroken. Eén keer kwam hij de woning binnen terwijl de buurvrouw lag te slapen, maar hij verliet deze zodra ze wakker werd. De man werd in november op heterdaad betrapt door de politie. Hij kwam toen met de sleutel van het appartement, een bh, twee foto's en haar mp3-speler naar buiten. De man verklaarde tegenover de rechter dat hij de mp3-speler had meegenomen, omdat deze kapot was en hij hem wilde repareren. De foto's en de bh nam hij mee uit liefde voor haar.

De rechter heeft de inbreker vrijgesproken, omdat hij tijdens zijn inbraken onder andere de afwas en was deed voor de vrouw. Ook liet hij snacks achter voor haar en had hij haar computer gerepareerd. De man was naar eigen zeggen zo verliefd, dat hij het haar niet durfde te vertellen. Wel liet hij een keer een briefje voor haar achter met de tekst: 'Raak niet in paniek. Ik hoop dat je mijn gevoelens voor jou kunt begrijpen.'

Screenshots The Sacred Rings (Aura 2)

The Adventure Company heeft vandaag enkele screenshots vrijgegeven van het vervolg op de adventuregame Aura, genaamd The Sacred Rings (ook bekend als Aura 2). In het eerste deel werd Umang er op uitgestuurd om enkele heilige ringen te verzamelen en ze naar de Old Master Grifit te sturen. Hij was echter niet de enige die dit probeerde, het bezit van de ringen geeft de bezitter namelijk oneindige macht en onsterfelijkheid. De boosaardige Durad wil de ringen dan ook maar al te graag te pakken zien te krijgen.

In The Sacred Rings komt Umang aan in de Manula Vallei, waar hij een verontrustende ontdekking doet. Niet alleen blijkt dat zijn clan ooit verjaagd is uit de vallei door de clan van Durad, hij ontdekt ook dat zijn poging de ringen in veiligheid te brengen juist een onderdeel is van een plan om ze bij de Durad clan te krijgen. De toekomst van zijn wereld hangt nu af van de vraag of hij Durad en zijn mensen te slim af kan zijn.


Zeister rijschoolhouder niet vervolgd voor ontvoering

Jezebell had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Rijschoolhouder Henk Kas uit Zeist, die in augustus met zijn gezin spoorloos verdween, wordt vooralsnog niet vervolgd voor ontvoering. De man werd verdacht van oplichting en poging tot brandstichting en vluchtte daarop met zijn vrouw en vier dochters naar Duitsland. In november werd de rijschoolhouder in Müchen gearresteerd. Donderdag beslist de Utrechtse rechtbank of het voorarrest van Kas wordt verlengd.

"Kas is in blinde paniek gevlucht, omdat hij door eerdere ervaringen aanvoelde dat de Stichting Gereformeerd Jeugd Welzijn de dochters uit huis wilde plaatsen", aldus zijn advocate M. Veldman. Twee dochters van de Zeister rijschoolhouder zeiden in een interview met het Jeugdjournaal dat ze met hun ouders een soort vakantie hebben gevierd. Alle kinderen zijn inmiddels bij een pleeggezin ondergebracht.

Verkopen november vallen tegen

In vergelijking met vorig jaar vallen de hard- en softwareverkopen in Amerika nogal tegen. De NPD, de organisatie die de verkopen hard- en software bijhoudt meldt voor november een totale opbrengst van 696 miljoen dollar. Dat is 18 procent minder dan november vorig jaar. De launch van de Xbox 360 heeft het gemis van grote releases als Halo 2 en GTA: SA vorige november niet op kunnen vangen. Daarnaast werden in totaal 44% minder consoles verkocht in vergelijking met vorig jaar.

Route Vuelta a Espana 2006

Zonder een rit door de Pyreneeën, maar met genoeg ander klimwerk, werd de Ronde van Spanje 2006 vandaag gepresenteerd. Met vijf aankomsten bergop en slechts 61 kilometer tijdrit, lijkt het met name een ronde voor de klimmers.

De afgelopen jaren heeft de Ronde van Spanje zich steeds meer ontwikkelt tot dé grote ronde voor de klimmers. Hoewel dit jaar de Giro die titel beter kan dragen, trekt de Vuelta wel de traditie door met vijf aankomsten bergop, vier beklimmingen van de buitencategorie en tien beklimmingen van de eerste categorie. Dat alles zonder een rit door de Pyreneeën.

De Vuelta start op 26 augustus met een korte ploegentijdrit van 7,2 kilometer in Malaga. Met een aantal heuvelachtige etappes wordt vervolgens naar het noorden getrokken, om in de vijfde etappe al een aankomst bergop te hebben met de beklimming van de Covatilla. Vervolgens moet ook in de zevende en negende etappe flink wat worden geklommen. Het hoogtepunt van het klimwerk zit echter in de etappes 16, 17 en 18.

Voor Oscar Freire is het te hopen dat hij komend seizoen de Vuelta kan rijden. Op de elfde augustus wordt namelijk gestart in het Velódromo Oscar Freire in zijn geboorteplaats Torrelavega.

De etappes:
1e 26/08 Málaga - Málaga (ploegentijdrit) 7,2 km
2e 27/08 Málaga - Córdoba 167 km
3e 28/08 Córdoba - Almendralejo 220 km
4e 29/08 Almendralejo - Cáceres 142 km
5e 30/08 Plasencia - Estación de Esquí La Covatilla (Béjar) 178 km
6e 31/08 Zamora - León 155 km
7e 01/09 León - Alto de El Morredero (Ponferrada) 148 km
8e 02/09 Ponferrada - Lugo 173 km
9e 03/09 Fonsagrada - Alto de La Cobertoria 206 km
10e 05/09 Avilés - Museo de Altamira (Santillana del Mar) 190 km
11e 06/09 Torrelavega (Velódromo Oscar Freire) - Burgos 165 km
12e 07/09 Aranda de Duero - Guadalajara 162 km
13e 08/09 Guadalajara - Cuenca 170 km
14e 09/09 Cuenca - Cuenca (Indidviduele tijdrit) 33 km
15e 10/09 Motilla del Palancar - Factoría Ford (Almussafes) 175 km
16e 12/09 Almería - Observatorio Astronómico de Calar Alto 145 km
17e 13/09 Adra - Granada 167 km
18e 14/09 Granada - Sierra de la Pandera 153 km
19e 15/09 Jaén - Ciudad Real 195 km
20e 16/09 Rivas Vaciamadrid - Rivas Vaciamadrid (Individuele tijdrit) 28 km
21e 17/09 Madrid - Madrid 150 km


Route van de Vuelta a Espana 2006

Turkse man heeft fles in dikke darm

Icoon Bizar Turkse artsen hebben in de stad Izmit een opmerkelijke ingreep gedaan bij een patiënt met buikklachten. In de dikke darm van de man troffen zij door middel van een röntgenapparaat een 25 centimeter lange fles aan. De artsen hebben de fles operatief verwijderd.

De man verkeert na de 2,5 uur durende ingreep nog in levensgevaar. De fles zou via de anus zijn ingebracht. De Turkse politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft de patiënt nog niet kunnen ondervragen. Ook familie van de man heeft geen verklaring voor de opmerkelijke vondst.

Michelin trekt zich terug na 2006

Vandaag heeft Michelin bekend gemaakt zich na het komende seizoen terug te trekken uit de Formule 1. Als één van de redenen voert de Franse bandenfabrikant de bandenmonopolie die in 2008 van kracht wordt aan.

De FIA wil dat er vanaf 2008 nog maar één bandenleverancier is. “Voor ons is dan de uitdaging weg”, liet Michelin al meermaals weten.

Dezelfde reden komt terug in het persbericht dat Michelin vandaag de wereld in stuurde. Al is dat niet de enige reden om ermee te stoppen. De plotselinge wijzigingen in het reglement die zonder vooraankondiging plaatsvonden vielen niet in goede aarde bij Michelin, aldus de verklaring.

Dat Michelin zijn terugtrekking al zo vroeg wereldkundig maakt komt omdat ze haar partners een optimale voorbereiding op hun nieuwe bandenleverancier gunt.

Edouard Michelin: “We zullen er alles aan doen om er zeker van te zijn dat onze partners in 2006 de beste banden en service krijgen, om te winnen. Zoals dat altijd het geval was sinds Michelins Formule 1-terugkeer in 2001. Michelin zou dolgraag langer zijn gebleven in de Formule 1, omdat het zo’n enorme uitdaging is. Maar we hebben dit besluit genomen op grond van verschillende redenen. En we willen al onze partners alvast bedanken voor de fantastische samenwerking.”

'Kneet' krijgt wielerwedstrijd

Vanaf 2006 wordt er een nieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen. Deze zal de naam gaan dragen van de vorig jaar overleden Gerrie Knetemann. De organisatie van deze wedstrijd komt waarschijnlijk in handen van de gemeente Arnhem of Rhenen. De naam van de wedstrijd is GP Gerrie Knetemann.

Dankzij de Nederlandse wielerunie krijgt deze koers bestaansrecht. Komend jaar zal het een nationale wedstrijd zijn, maar het is de bedoeling dat het in 2007 een internationaal tintje krijgt. Als alles goed gaat komt de wielerkoers dan op de internationale wielerkalender te staan.

De lengte van de wedstrijd zal tussen de 160 en 180 kilometer liggen. Er zal dan waarschijnlijk in rondes van 20 kilometer worden gereden. Dit geheel zal plaats gaan vinden op 28 juni 2006. Een bijkomstigheid is ook nog dat de koers gebruikt zal worden om geld in te zamelen voor de KiKa kankerstichting.

"Alle onderhandelingen met de KNWU zijn rond. Voor komend jaar is ons streven om vijf ProTour-ploegen aan de start te krijgen. In de toekomst zullen we op de internationale kalender moeten staan om het evenement meer allure te geven. Dat is ook de wens van de familie. Een renner met zijn staat van dienst verdient dat ook," zegt organisator Jan IJspeert.

Chauffeur denkt oliebrand veroorzaakt te hebben

Icoon RampDe Britse politie heeft vandaag een vrachtwagenchauffeur verhoord die bang is dat hij afgelopen zondag de brand in het oliedepot in Hemel Hampstead heeft veroorzaakt. De man is een van de werknemers die zondagochtend aanwezig was op het depot. Hij denkt dat hij de brand veroorzaakt heeft toen hij een schakelaar omzette dat een stroomcicuit rondom de motor regelt, de zogenaamde 'cut-out switch'. Een vonk zou een van de leidingen op het depot in brand hebben gezet.

De chauffeur is licht gewond geraakt bij de ontploffing en de daaropvolgende brand. De politie vindt het nog veel te vroeg om vergaande conclusies aan de verklaring van de man te verbinden en houdt ook rekening met een spontane explosie in één de brandstofdepots.

Matthäus verklaart Italianen voor gek

Lothar Mattäus heeft gereageerd op diverse uitspraken die opdoken in de Italiaanse media. Volgens hen zou de loting voor het WK van volgend jaar in Duitsland niet eerlijk zijn verlopen. De 'Azzuri' zou in een extra zware pot zijn ingedeeld.

Het systeem dat tijdens de loting werd gehanteerd leek waterdicht te zijn. Maar volgens de Italianen is er valsgespeeld. Er zijn op dit moment speculaties over de zogenoemde 'Warme ballen-theorie'. Een moeilijke tegenstander zit dan in een warme bal, en een makkelijke tegenstander zou in een koude bal zitten.

Deze theorie van de Italiaanse media wordt nog maar eens bevestigd vanwege het feit dat Mattäus tijdens de loting een bal los liet. In deze bal zat de naam van de Verenigde Staten. Hierdoor zou Italië op papier het sterkste land zijn wat nog overgebleven was.

De Duitser is het hier echter helemaal niet mee eens, en zei het volgende: "De Italianen moeten wel gek zijn om in zoiets te geloven. Ik had geen enkel idee welk land in welke bal zat. Die theorie is te idioot voor woorden."

Cremeren populairder dan begraven

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Volgens uitvaartverzekeraar Dela kiezen steeds meer mensen voor een crematie, dan voor een begrafenis. Op dit moment laat 65 procent van de overledenen zich cremeren. In 2001 was dat 60 procent. De stijging komt volgens Dela door de dure grafrechten die gemeenten hanteren. Volgens het bedrijf stijgen de kosten in sommige plaatsen zo hard, dat een teraardebestelling in de toekomst honderden euro's duurder zal zijn dan een crematie.

De grafrechten variëren op dit moment van 1000 tot 2500 euro. De kosten zouden met 35 tot 40 procent zijn gestegen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft verbaasd gereageerd op de cijfers. Volgens de vereniging kloppen de cijfers niet en is de stijging van de grafrechten niet meer dan 4 procent. Dela denkt daar ander over: "Een betaalbare rustplaats is nauwelijks meer te vinden. De prijsexplosie van grafrechten is op zijn minst schandalig te noemen."

Hockey-heren verliezen van Australië

De Nederlandse hockey-heren hebben hun vierde duel om de Champions Trophy in het Indiase Chennai verloren van Australië. Twee minuten voor het eindsignaal was het nog 2-2. Maar door een tweetal persoonlijke fouten kon de Australische ploeg alsnog de winst naar zich toe trekken.

Omdat de Australiërs alle vier hun wedstrijden nu hebben gewonnen, staan ze in de eindstrijd om de Champions Trophy. Nederland kan ook in de finale terecht komen, maar dan zal er komende vrijdag gewonnen moeten worden. "Of we op herhaling gaan? Ik hoop het niet." zegt Guus Vogels, doelman van het Nederlands team. Hiermee blikte hij terug op de verloren wedstrijd van woensdag.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse hockeyers het spannend maken. Eerder dit toernooi werd er door diverse fouten gelijkgespeeld tegen Duitsland (2-0 bij rust, 2-2 als eindstand). Verder kwam de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans met de schrik vrij tegen Spanje. Hier was het 3-0 met de rust, de eindstand was 3-2.

"Om wel een beetje gek van te worden, ja." gaf de bondscoach toe. "Balverlies op eigen helft is dodelijk in tophockey. Dat risico mag je gewoon niet nemen. We doen onszelf te kort met die onnodige fouten, want ik vind niet dat de beste ploeg in deze wedstrijd heeft gewonnen."

KNVB onderzoekt wederom natrappende Pienaar

De openbaar aanklager van de KNVB start wederom een onderzoek naar het gedrag van Ajax-speler Steven Pienaar. Afgelopen weekend trapte de middenvelder Stijn Vreven (Vitesse) na. Hiervoor was de Belg op de enkel van de Zuid-Afrikaan gaan staan.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Pienaar buiten zijn boekje gaat. Eerder schorste de KNVB de speler al voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Deze straf kreeg hij toen voor het natrappen van Ibrahim Affelay (PSV). De kans is groot dat hij wederom een schorsing van vier wedstrijden zal krijgen.

De actie van Pienaar vond al in de eerste minuut van de wedstrijd plaats. Nadat Vreven de Ajacied van achter aanviel, vond de Zuid-Afrikaan het nodig om na te trappen. De scheidsrechter van die wedstrijd, Pieter Vink, had het voorval niet waargenomen. Zodoende kon Pienaar gewoon blijven spelen. De aanklager heeft het incident echter wel gezien, en bekijkt inmiddels de beelden.

Vier doden bij schietpartij in rapstudio

Icoon MisdaadVier jonge mannen zijn vannacht doodgeschoten bij een schietpartij in een rapstudio in de Amerikaanse stad Dorchester, gelegen bij Boston. De politie tast in het duister wat betreft de aanleiding van de schietpartij. Buren opperen dat er wellicht een connectie bestaat met drugshandel. Van de dader is geen spoor.

De doodgeschoten mannen waren rond de twintig jaar oud. Toen de politie arriveerde, waren er drie al gestorven aan hun verwondingen. Een vierde kon nog naar het ziekenhuis gebracht worden, maar overleed daar enige tijd later aan de geweerschoten die hij had opgelopen. Getuigen hebben volgens de politie een zwaargebouwde man het huis uit zien rennen. Er zijn echter niet genoeg details voor een compositietekening.

De politie denkt niet dat het een willekeurige schietpartij is. "Als een moordpartij binnenshuis plaatsvindt, is er normaal gesproken geen sprake van een willekeurig incident", aldus de politie. Deze gebeurtenis brengt het aantal moorden dit jaar van Boston naar 71, een aantal dat in de afgelopen tien jaar nog nooit zo hoog geweest is.

Jeugdspeler RBC overleden

Tugrul Pancar, een 17-jarige keeper van RBC Roosendaal, is maandagavond overleden aan de gevolgen van een hersentumor. De jeugdspeler van de Roosendaalse club werd gezien als groot talent. Hij werd al een aantal keren uitgenodigd voor Nederlandse en Turkse jeugdelftallen.

In september van vorig jaar werd de tumor ontdekt in de hersenen van Pancar. Hij werd diverse malen geopereerd, maar het mocht niet baten. Ruim een jaar heeft hij het gevecht tegen de ziekte vol kunnen houden, maar afgelopen maandag kon hij niet meer. De speler voetbalde als sinds de D2 bij RBC Roosendaal. Pancar zal eind deze week in zijn thuisland Turkije worden begraven.

Voetbalwereld

Tegenwoordig is het geen voetbalwereld meer maar eerder een afslachtwereld.
Alles is geoorloofd tenzij de scheidsrechter het ziet natuurlijk want jah dan krijg je hoogst waarschijnlijk geel of misschien rood. Nu is het ook nog zo dat je naderhand nog gestraft kan worden.

Dat vind ik persoonlijk heel erg goed want de scheidsrechter kan niet alles zien en als ik zo de overtredingen bekijk in het volgend filmpje, denk ik bij mezelf, jongens waar gaat het heen met onze voetbalwereld?

'NAC Breda heeft langste clubnaam ter wereld'

stevenloyens en Helsie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon SportNAC Breda heeft de langste voetbalclubnaam ter wereld, zo meent de Britse krant The Guardian in de rubriek 'The Knowledge', waarin wetenswaardigheden aan bod komen. De naam van de Brabantse club lijkt op het eerste gezicht niet zo lang, maar als je de verschillende afkortingen van de gecombineerde clubs NOAD en ADVENDO voluit schrijft, kom je uit op maar liefst 86 letters.

Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda blijft in de lijst Clwb Pêl-droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (67 tekens) uit Anglesey, een eiland in Wales, ruim voor. Overigens gaf The Guardian NAC nog een letter meer, door Nuttig te vervangen door Nutting.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, het dorp waar de Welshe club vandaan komt, heeft wel de langste naam qua gemeentes in Europa. In het Nederlands betekent de naam ongeveer Sint-Maria's Kerk in de holte van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de kerk van Sint-Tysilio bij de rode grot. Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupok
aiwhenuaakitanarahu (92 letters) in Nieuw-Zeeland en Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilokphop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Maha Sathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathatthiya Witsanumum Prasit (170), de originele naam van de Thaise hoofdstad Bangkok, blijven de plaats wereldwijd echter voor.

Het wachten is nu op een verkiezing voor moeilijkst uitspreekbare clubnaam en de ontdekking van voetbal in Nieuw-Zeeland en Thailand.

6,87 miljoen euro voor antieke schrijftafel

Icoon OpmerkelijkEen anonieme bieder heeft bij een veiling een bedrag van 6,87 miljoen euro betaald voor een rozenhouten antieke schrijftafel. Dit heeft het veilinghuis Artcurial vandaag gemeld. Het is het hoogste bedrag dat ooit voor een Frans meubelstuk betaald is.

Het gaat om een bureau in Lodewijk XV-stijl uit de jaren zestig van de achttiende eeuw. De schrijftafel was eigendom van een goede vriend van de Oostenrijkse keizerin Maria Theresa, die leefde van 1740 tot 1780.

Talpa schrapt weer een programma

De vooravond van Talpa is nog steeds een zorgenkindje. De zender gaat weer knutselen aan de programmering. 'De Grootste Verliezer', nu tussen 18:00 en 19:00 uur uitgezonden, gaat per direct van de buis. Daarvoor in de plaats komen herhalingen van America's Funniest Home Videos.

Toch is het volgens Talpa allemaal niet zo erg. "We gaan gewoon weer iets nieuws proberen", aldus een zegsman over het inzetten van de oude Amerikaanse serie. Al sinds het begin van de zender van John de Mol blijkt het moeilijk om de omschakeling van kindernet Nickelodeon naar de volwassenenzender Talpa om 18:00 uur goed te maken. Eerder al sneuvelde bijvoorbeeld het programma 'Thuis'.

De makers van de actualiteitenrubriek N.S.E. kondigden meteen ook aan dat Mark Koster (36) is benoemd tot hoofdredacteur van het programma. Hij was onder meer al werkzaam bij Quote en Nieuwe Revu.

Beau van Erven Dorens
NSE-presentator Beau van Erven Dorens

KPN ADSL pas sneller na herstart modem

NonaSuomy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Internet FOK!kers die met smart wachten op de door KPN aangekondigde snelheidsverhoging van ADSL, doen er verstandig aan hun modem eens uit en aan te zetten. Inmiddels is een groot aantal ADSL-centrales geupgrade, maar het blijkt dat de technische aanpassing pas na een herstart van de modem in werking treedt. In eerdere situaties was dat niet noodzakelijk. Dat schrijft de website adslcentrale.nl.

In september kondigde KPN aan dat de snelheid van alle ADSL-abonnementen nog dit jaar wordt verhoogd. Voor alle duidelijkheid: het gaat om KPN ADSL-aansluitingen en niet om Versatel of BBNed-lijnen. Ook gebruikers van internet via de kabel vallen buiten de boot.

Dirk Kuijt niet naar Real Madrid

Dirk Kuijt heeft zijn trainer Erwin Koeman laten weten dat hij in de winterstop niet de overstap van Feyenoord naar Real Madrid zal maken. Gisteren meldde de Spaanse krant AS dat Kuijt volgens Real Madrid de ideale vervanger is voor de geblesseerde Raúl.

De 25-jarige aanvaller heeft gezegd tot het einde van het seizoen bij de Rotterdamse club te blijven. Een overstap in de winterstop is uitgesloten voor de Oranje international.

Nieuwe titelsponsor voor McLaren

Het team van McLaren Mercedes zal vanaf 2007 met een nieuwe titelsponsor gaan rijden. Vandaag is bekend geworden dat Vodafone overstapt naar het team uit Woking.

Binnen de paddock was het al langer bekend dat Vodafone niet gelukkig was bij Ferrari. Nu is dus besloten om de overstap te maken naar één van de grootste concurrenten van de Italiaanse renstal.

Teambaas Ron Dennis is erg blij met de deal: "Dit is pas de eerste keer sinds 30 jaar dat de kans bestaat om titelsponsor van McLaren te worden. We zijn heel blij met Vodafone en we verheugen ons op de gezamenlijke successen."

Alle info telecom- en internetverkeer bewaard

Icoon PiracyEuropese Telecom- en internetbedrijven moeten vanaf juli 2007 alle gegevens bewaren. Het Europees Parlement heeft ingestemd met een voorstel hiervoor van de Britten. Het gaat om alle gesprekken per gsm of vaste telefoon en al het email-verkeer.

De 25 EU-lidstaten mogen zelf weten hoe lang ze de gegevens precies bewaren. Ze krijgen de vrijheid zelf te bepalen of zij minimaal zes maanden of maximaal twee jaar gegevens op willen laten slaan door de telecomsector.

Het is niet de bedoeling om de inhoud van de gesprekken te controleren, maar wel om bij te houden welke mensen met elkaar contact hebben. Regeringen mogen zelf bepalen of ook oproepen bewaard moeten worden die niet beantwoord zijn. De maatregel moet een wapen worden in de strijd tegen terrorisme.

Aanvankelijk leek het Europees Parlement de zaak van de hand te wijzen. De Duitse liberaal Alvaro, die namens het parlement over de zaak moest rapporteren, verzette zich hevig tegen het Britse plan. De twee grootse fracties van christen-democraten en socialisten en een deel van de liberalen stemden woensdag toch in met het Britse plan, nadat zij eerder al een akkoord hadden gesloten met Clarke. Alvaro trok zijn voorstel daarop in, zonder verdere gevolgen.

Eerste plannen volgende update BF2 bekend

Battlefield 2 zit inmiddels al op versie 1.12, maar er zijn nog genoeg punten waar de game op verbeterd kan worden. Men is dan ook druk bezig met de volgende patch. In deze patch zal men niet alleen bugs fixen, maar ook een aantal dingen aan de gameplay veranderen. De voorlopige lijst van fixes en wijzingingen ziet er zo uit:


- Helicopter now carry 8 missiles rather than 14
- TV-Guided missile now have a shorter range
- Hit points on all air vehicles has been reduced
- AA missile lock has been improved
- Support kits have had their primary weapons adjusted for accuracy
- Sniper kits have had their primary weapons adjusted for accuracy
- Anti-Tank kits have had their primary weapons adjusted for accuracy
- "Dolphin Diving" is no longer possible
- Players can no longer jump and shoot at the same time
- "Prone Spamming" is now fixed
- "Sprint exploit" is now fixed
- The Sa80 weapon has been improved
- The G3A3 weapon has been improved
- Reload while sprinting has been enabled
- Chinese and MEC APCs can now shoot through penetrable materials
- Damage decreased for the M134
- Medic defibrillator paddles have been adjusted. They now reload while not in use.

De definitieve inhoud van de patch zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Gamer dood na tien dagen gamen

Icoon Shocking In Zuid-Korea is een 38-jarige gamer in het harnas gestorven na een bizar lang potje gamen. In een internetcafé viel de man na tien dagen achter elkaar non-stop gamen dood neer. Het is niet de eerste keer in Zuid-Korea dat een gamer zich letterlijk de dood in gamet. Eerder stierf een Zuid-Koreaan al na vijftig uur gamen.

Ook in diverse andere Aziatische landen komen dergelijke taferelen voor. Onlangs nam de Chinese regering al maatregelen om mensen met een gameverslaving te helpen om hier vanaf te komen.

Meer gamenieuws op FOK!games

Wake up Calls

Het is alweer een tijdje geleden dat we een wakker-maak-filmpje gezien hebben maar vandaag heb ik er 2 in de aanbieding.
Bij het 1ste filmpje wordt iemand wakker gemaakt met een rare uitgeprinte horrorplaatje. Hij schrikt zich helemaal de pleuris want hij had die avond ervoor alleen maar horrorfilms gekeken.

Bij het 2de filmpje gaat het iets harder aan toe want de persoon die aan het slapen is, wil maar niet wakker worden. Wat doe je dan?
Je maakt hem zo wakker.

Nederlanders willen grote winkelcentra

Icoon OnderzoekNederlanders hebben behoefte aan grote winkelcentra aan de rand van de stad. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de studie 'Winkelen in megaland' van het Ruimtelijk Planbureau. Volgens het bureau zijn er in het buitenland veel van dat soort enorme centra, maar heeft Nederland nog bijna geen.

Gemeenten houden de komst van de 'shoppingmalls' nu tegen omdat ze de winkeliers in de binnenstad willen beschermen, maar dat kunnen ze volgens de onderzoekers niet lang meer volhouden. Steeds meer mensen willen makkelijk hun auto kunnen volladen, gratis parkeren en veel keuze hebben. Het heeft geen zin om je daartegen te verzetten, zegt het Ruimtelijk Planbureau.

Tijdens een bijeenkomst op 14 december met vertegenwoordigers van betrokken partijen wordt het onderzoek aan voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland worden overhandigd.

Brand in oliedepot laait weer op

Icoon RampHet vuur in het oliedepot bij Londen is weer opgelaaid. Een tank die eerder geen vlam had gevat, staat nu wel in brand. De brandweer onderneemt geen actie wegens explosiegevaar en laat de installatie gecontroleerd uitbranden. Dit zal ongeveer twee dagen gaan duren.

De brandweer meldde gisteravond dat de brand in vrijwel alle olietanks was geblust. Ondanks het oplaaien van de brand mogen de omwonenden weer naar huis, al moeten ze nog wel hun ramen dicht houden. De brand in de olie-opslagplaats ontstond zondagochtend na een reeks explosies. De oorzaak daarvan is nog niet bekend.

Tbs voor gruwelmoord op vader

Icoon Misdaad In Den Bosch heeft de rechter de 22-jarige Marc D. uit Oss veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechter achtte het bewezen dat D. zijn 56-jarige vader op 1 juni op gruwelijke wijze heeft vermoord. De straf is conform de eis van de officier van justitie.

Tijdens de rechtszaak kwamen gruwelijke details over de moord naar boven. D. wurgde zijn vader eerst, legde hem met zijn hoofd in een brandende open haard en stak hem verscheidene keren met een mes. Volgens deskundigen lijdt Marc. D. aan waanideeën en is hij ziekelijk achterdochtig.

D. beweerde tijdens de rechtszaak dat zijn vader hem als kind seksueel misbruikte. Dit kon door niemand bevestigd worden. Het beweerde misbruik zou ook een waanidee kunnen zijn. Deskundigen achtten D. volledig ontoerekeningsvatbaar. Zo werd zijn gedrag in de nacht dat hij zijn vader doodde, aangestuurd vanuit een psychose.

Volgens de advocaat van D. handelde hij uit noodweer. Daarom pleitte hij voor vrijspraak. De rechtbank deelde die opvatting niet. Ook plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis zou niet volstaan.

Walging over Pedo Top 100

MuziekDe Pedo Top 100, een hitlijst die bezoekers van de pedofielensite Martijn.org zelf kunnen samenstellen, heeft tot walging geleid onder artiesten die op lijst van liedjes voorkomen van waaruit gekozen kan worden. Artiesten als Willeke Alberti, Jan Smit en Henny Huisman gruwen ervan.

Marthijn Uittenbogaard van de vereniging Martijn zegt dat de lijst gewoon een 'luchtig geintje' is. Hij denkt niet dat de Pedo 100 averechts werkt voor zijn vereniging, die sinds 1982 strijdt voor de acceptatie van pedofilie: ''Enige humor kan verluchtend werken.''

Op de door Martijn samengestelde keuzelijst staan songs die door kinderen zijn gezongen, die over kinderen gaan, voor een jonge doelgroep bedoeld zijn, door (vermeende) pedo's wordt gezongen (Michael Jackson), die je met een beetje fantasie aan pedofilie zou kunnen relateren (Ben je geil of wil je een koekje) of die een videoclip hebben waarin kinderen een voorname rol spelen.

Voorbeelden: Dag lieve jongen - Jantje Smit, De glimlach van een kind - Willy en Willeke Aberti, Een lied voor kinderen - Dimitri van Toren, Even aan m'n moeder vragen - Bloem, Feest - K3, Later als je groot bent - Henny Huisman, Moi...lolita - Alizee, P.Y.T. (Pretty Young Thing) - Michael Jackson, I'm a boy - The Who, enzovoorts. De hele lijst met liedjes waaruit gekozen kan worden staat hier.

Martijn hoopt dat Boylove Radio, dat via internet te beluisteren is, de Pedo Top 100 wil uitzenden als de lijst is samengesteld.


Oude single van Huisman, kandidaat voor Pedo 100

Man steekt hoogzwangere vrouw in buik

-chuckie- en Slapend_Nederland hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad In Rotterdam heeft een 31-jarige man zijn 33-jarige vrouw in een woning aan de Dantestraat neergestoken. Daarbij stak hij de acht maanden zwangere vrouw in haar buik. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Daar beviel ze door middel van een keizersnee.

De man vluchtte na de steekpartij weg uit de woning. Op de Colosseumweg werd hij gearresteerd. De moeder en baby liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Oerinstinct

Nugget stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Mopperend stak een oude dame één van de drukste kruispunten van Eindhoven over. Het stoplicht aan de overkant stond al op rood, maar dat leek haar, net als ik, niet te deren. Haar man liep naast haar en ondersteunde de vrouw, als een klaar-over de auto's met een dwingende blik op hun plaats houdend. "Die stoplichten gaan veel te snel weer op rood!" mopperde de dame verbeten tegen haar man. "Ik krijg nog niet eens de tijd om over te steken." Ik hoorde het nog net, in mijn haast voor de auto's op gang kwamen de weg over te semi-rennen. Niet te hard natuurlijk, want dan werd het rennen. En dat kan niet.

Filmpje van Nederlandse MMORPG

De Nederlandse makers van de MMORPG Chronicles of Spellborn zijn nu met een filmpje gekomen dat hun game demonstreert. Deze game wordt ontwikkeld in Den Haag en is laatst al begonnen met een kleine beta. Later zullen ze komen met een grotere beta, waar je je hier voor kunt inschrijven.


Het filmpje laat je het begin van de game zien, waarin je je karakter kiest en reist naar de wereld waar het zich allemaal afspeelt. Daarna zie je een karakter wat vijanden bevechten en een aantal magische trucjes uitvoeren. Het filmpje is op meerdere plekken te downloaden:

3Ddownloads.com
3Dgamers
FileFront
MMORPG.com
GamersHell
WorthPlaying

Wil je meer weten over deze game, dan kun je hier ook nog een interview vinden.

Nieuwe map voor Age of Empires III

Ensemble studios komt met een klein kerstcadeautje voor alle kopers van Age of Empires III. Een Winter Wonderland map speciaal voor de kerstdagen met bergen cadeautjes, versierde bomen en zelfs een rendier met rode neus. Om de kerstsfeer compleet te maken is de map ook ondergesneeuwd.Je kunt de map hier downloaden.
Om hem te installeren moet je hem uitpakken naar je My Games\Age of Empires 3\RM directory binnen je Mijn documenten.

'Lonsdale-jeugd krijgt te snel de schuld'

AlgemeenDe zogenoemde Lonsdale-jongeren worden na confrontaties met moslimjeugd veel te snel beschuldigd dat ze begonnen zijn. Dat stelt de Monitor Racisme en Extremisme die vandaag gepresenteerd is door de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden. Volgens de Monitor kunnen jonge moslims de confrontaties ook zelf uitlokken. Dat wordt echter niet genoeg onderzocht, concluderen de onderzoekers. De spanningen tussen autochtone en allochtone jongeren worden normaal gesproken samengevat onder het 'Lonsdalevraagstuk'. Deze noemer is te eenzijdig, zo stelt de Monitor.

De onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden vinden dat instanties zich meer moeten richten op verbanden die er zijn tussen de radicalisering van extreem-rechtse gabbers en moslimjongeren. Uit het onderzoek blijkt dat er veel variaties onder Lonsdale-jongeren en gabbers zijn. Het ideologisch gehalte (racistisch of extreem-rechts) van de groepen kan sterk variëren, zoals ook incidenten niet altijd worden ingegeven door ideologie.

De Monitor bepleit een evenwichtigere aanpak van de confrontaties tussen jonge autochtonen en allochtonen. De betrokken instanties, van school, gemeente en politie tot justitie en rechters, moeten veel meer met elkaar communiceren en op elkaar afgestemde actie ondernemen. Dit laatste geldt evenzeer voor de bestrijding van verschillende vormen van radicalisme, in het bijzonder islamistisch radicalisme en rechtstradicalisme. Verder wordt bepleit racisme en discriminatie op internet veel meer juridisch aan te pakken.

Seizoen over voor Cloutier

Dan Cloutier zal waarschijnlijk de rest van het reguliere seizoen niet meer in actie komen. De goalie van de Vancouver Canucks heeft een knieblessure waarvoor hij onder het mes zal moeten.

Cloutier liep de blessure op toen aanvaller Rob Niedermayer van de Mighty Ducks of Anaheim tegen hem op schaatste in de eerste periode van hun onderlinge confrontatie op 20 november. De sluitpost maakte de wedstrijd wel af en diende de volgende wedstrijd zelfs nog als backup voor Alexander Auld. Daarop volgden zeven wedstrijden rust in de hoop dat de knie uit zichzelf zou helen. Het mocht echter niet baten en de teamartsen besloten dat het herstel van de blessure, die een inscheuring van de voorste kruisband bleek te zijn, operatief geholpen diende te worden.

"We vonden dat het op dit moment iets is waarvan we er niet op aan konden dat de band het het hele seizoen zou uithouden, gegeven dat hij er de hele tijd mee op en neer moet bewegen," aldus manager Dave Nonis.

Als backup voor Auld werd Rob McVicar vervangen door de meer ervaren Maxime Ouellet. Vancouver zal mogelijk geen grotere naam ter vervanging aantrekken: "We hebben geen haast. Ik denk dat Alex heeft laten zien op dit niveau te kunnen spelen en een aantal wedstrijden op dit niveau aan te kunnen. Als er iets langskomt wat ons zal helpen en van ons een sterker team kan maken dan zullen we het doen. We gaan niets veranderen om het veranderen alleen." Geruchten dat Nonis in gesprek was met collega-manager Mike Keenan van de Florida Panthers over een eventuele overgang van stergoalie Roberto Luongo wijst Nonis dan ook van de hand: "Dat gerucht bestaat al een hele tijd. Ik kan je vertellen dat er niets van waar is. Mike heeft het met mij nooit over zijn spelers gehad."

Tring Tring Tampax

Mobile cowboys weet te melden dat Tampax inspringt op de hype onder vrouwen: namelijk beltones downloaden. Dus als je als vrouw (waarom zou je het doen als man??) een doos tampons koopt, kan je hier je gratis ringtone uitzoeken.

Naast dat je als vrouw al halfbloedend je ringtone kan downloaden, kan je ook je eigen ringtone componeren en daar is zelfs een kleine competitie voor. Dus mocht je je geroepen voelen om hier aan mee te doen, laat ons even weten hoe jouw ringtone klinkt.

[TTT] De Onzin TopTipTopics revived.

Vroegâh, toen Knut nog moderator van Onzin was, kregen de leukste topics die in het onzin forum voorbij kwamen altijd een vermelding op de weblog zodat nog meer mensen ervan konden genieten.
Toen Knut vertrok als mod van Onzin is deze traditie opgehouden en vergeten, maar omdat het gewoon een goed idee is hebben we besloten het weer in ere te herstellen.

En dan beginnen we niet met een enkel topic, maar krijgen jullie gelijk twee juweeltjes voor je kiezen!
De eerste is van Flyga. Als je iets doet waarvan je liever niet hebt dat andere mensen het weten antwoord je, als je gevraagd wordt wat je doet, natuurlijk met "Niks". Een vage zin, maar Flyga heeft er een briljant topic van weten te maken!

De tweede is van Manneke Pils. Op het Onzin forum is BrauN een graag geziene gast, al was het alleen maar vanwege de grijns die op zijn avatar te bewonderen is. In dit topic laten de Onzin users zien welke beroemde mensen familie van hem zijn met dezelfde mooie grijns!

Boek: J.R.R. Tolkien - Brieven van De Kerstman

Elke december kwam er een envelop voor de kinderen van J.R.R. Tolkien met een postzegel van de Noordpool erop. Bij de kinderen in huize Tolkien ging de belangstelling voor de Kerstman dan ook verder dan alleen de cadeautjes op kerstavond: zij vonden het minstens zo leuk om te horen over de vrienden van de Kerstman, zijn huis en hoe het leventje zijn gang ging op de koude Noordpool. Alle brieven die Tolkien als Kerstman meer dan twintig jaar lang aan zijn kinderen schreef, zijn gebundeld in het boek Brieven van De Kerstman.


President Iran: 'holocaust is een 'mythe''

Algemeen Voor de derde keer binnen korte tijd heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad de aanval geopend op Israël en de joden. Ditmaal stelt de president dat de holocaust een 'mythe' is en dat de joodse staat maar moet worden verplaatst naar Europa of Noord-Amerika.

"Ze hebben hebben een verhaal verzonnen onder de naam 'Slachting van de Joden' en ze hebben dat boven God, religie en de profeten zelf geplaatst", aldus Ahmadinejad vandaag tijdens een toespraak voor een grote menigte. Dit werd live uitgezonden op de Iraanse staatstelevisie.

Israël heeft de uitlatingen van het Iraanse staatshoofd al scherp veroordeeld. Volgens een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt het tijd dat de wereld de "ogen open doet voor de perverse zienswijze van dit regime."

Sinds Ahmadinejad in augustus aan de macht kwam, veroorzaakte hij enkele malen een internationale rel. In oktober noemde hij Israël een 'tumor' dat 'van de kaart geveegd moet worden'. Vorige week riep de Iraanse president nog dat er maar een joodse staat op het grondgebied van Oostenrijk of Duitsland moet komen als deze landen zich verantwoordelijk voelen voor genocide op de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Ahmadinejad: 'holocaust is een 'mythe''

Standen NHL per 13 december

De Ottawa Senators en Detroit Red Wings gaan nog steeds niet verrassend aan de leiding en de New York Rangers lijken op de eerste playoffs in zeven seizoenen af te stevenen. Volgende week zijn de selecties voor de Olympische spelen pas bekend, maar Mario Lemieux en Steve Yzerman kondigden al aan niet voor Canada in Turijn uit te gaan komen, terwijl Jeremy Roenick aangaf dat team USA maar beter wel JR kan meenemen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers33209 4441058210-3-210-6-27-2-1
Philadelphia29187 4401109212-4-26-3-26-3-1
N.Y. Islanders301513 232961026-6-19-7-15-3-2
New Jersey301412 43291989-5-25-7-25-3-2
Pittsburgh31817 622821254-8-34-9-32-8-0
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa28224 2461245912-2-010-2-27-1-2
Buffalo301910 13998959-5-110-5-08-1-1
Montréal29168 537858910-5-26-3-33-5-2
Toronto311612 3351029710-7-16-5-24-5-1
Boston311015 626931075-6-25-9-43-6-1
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina30199 2401109810-4-09-5-25-4-1
Tampa Bay301710 337969010-5-17-5-29-1-0
Atlanta321216 4281131237-7-25-9-24-4-2
Florida321018 424821088-6-12-12-34-6-0
Washington28917 220801137-7-12-10-12-6-2
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit32219 2441218611-5-110-4-16-4-0
Nashville28187 339837913-3-05-4-36-4-0
Chicago291215 226811026-4-06-11-24-4-2
Columbus30921 018581066-9-03-12-04-6-0
St. Louis27617 416761064-10-22-7-24-5-1
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver30199 240988513-1-06-8-27-3-0
Calgary31189 440757311-2-27-7-26-2-2
Edmonton311611 43694916-4-210-7-25-2-3
Colorado311612 3351171048-5-38-7-05-5-0
Minnesota301214 42881747-5-15-9-33-5-2
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas27197 139947610-5-19-2-09-1-0
Los Angeles311812 1371059011-5-07-7-14-6-0
Phoenix311613 23489819-5-17-8-17-3-0
Anaheim311313 531838410-6-23-7-36-3-1
San Jose291312 43088957-3-26-9-25-4-1

iBoxer

Het is warm in huis en je loopt liever niet met je Ipod rond in je hand? Dan is de iBoxer wellicht een uitkomst voor je:
quote:
Made from a cotton/spandex blend, this button fly boxer has a discrete front pocket which is perfect for holding your iPod, other mp3 players or your cell phone. This Play iBox Boxer is available in solid fashion colors and the solid waistband features a racing stripe and the Play logos. If you buy 2 pairs of the Play iBox Boxer, you’ll receive 3 free iTunes. iPod not included with purchase.

Geen bom in stilgezette stoptrein

Icoon VervoerEen stoptrein van Utrecht naar Schiphol is vanochtend kort voor half negen stilgezet voor de Schipholtunnel. Aan boord van de trein bevond zich een man met een koffer die zich verdacht gedroeg, aldus de politieagent die hem opmerkte.

De coupé waarin de verdachte zat werd ontruimd, zodat een bomverkenner de bagage van de man kon controleren. De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend. De gevolgen voor het treinverkeer waren te overzien. Spoorbeheerder ProRail kreeg na een uur toestemming om andere treinen langs de stilgezette stoptrein te laten rijden.

Internationale trein
Op 1 november werd bij Amsterdam CS een internationale trein stilgezet omdat twee mannen zich verdacht zouden gedragen. De twee waren gekleed in traditionele islamitische kledij en kwamen terug van een viering van het suikerfeest. Om een islamitische reiniging uit te kunnen voeren, bezochten zij enkele toiletten.

Passagiers bestempelden dit als verdacht gedrag, maar de mannen bleken niets kwaads in de zin te hebben gehad.

Update 9.59 uur
De bomverkenner heeft rond half tien vastgesteld dat er geen explosieven in de koffer van de man zaten.

Hoewel de coupé waar de verdachte man in zat werd ontruimd, moesten overige passagiers lange tijd in de trein blijven. Volgens één van de reizigers zat het voertuig 'bomvol', maar bleef vrijwel iedereen rustig en laconiek onder het gebeuren. Pas na anderhalf uur reed de trein weer verder.

Nederlanders maken graag een ommetje

Uit een onderzoek van Trendbox en KRO Wandelen is gebleken dat Nederlanders graag een ommetje maken. Zeventig procent van de ondervraagden haalt geregeld even een frisse neus. Naast het ommetje zijn ook stadswandelingen en langere tochten door de natuur populair.

Favoriet wandelgebied is de Veluwe, maar wandelaars bezoeken ook graag de Brabantse en Limburgse bossen en duinen. Voor het onderzoek werden ruim 2000 mensen tussen de 18 en 70 jaar ondervraagd over hun wandelgewoonten.

Halo 2D game

Onlangs uitgebracht: Halo Zero, een 2D-versie van het populaire Halo. In deze oldschool sidescroller kruip je in de huid van Master Chief die het in een tiental korte missies op moet nemen tegen de bekende Halo-vijanden. Je beschikt over dezelfde wapens als in de 3D-versies en je krijgt zelfs even de kans om in een Warthog te rijden.

De game is ontwikkeld door een Franse Halo-fan en dat is te merken aan het gebrekkige Engels in het spel. De controls zijn ook behoorlijk slecht, maar die zijn gelukkig aan te passen zodat de game toch nog speelbaar is.

Het is misschien niet het vetste spel ooit, maar wel gratis te downloaden (hier)Boek: Harry Potter en de halfbloed prins

En daar was hij dan eindelijk! De Nederlandse vertaling van Harry Potter 6: Harry Potter en de Halfbloed Prins. Drie weken geleden lag het boek overal in Nederland in de schappen van de boekwinkels en menigeen zal de avonturen van de tovenaarsleerling weer bovenaan zijn verlanglijstje gezet hebben voor de kerstdagen. Aan mij de taak om je namens FOK! te vertellen of dat een goed idee was of dat je de kerstman toch nog snel moet bijsturen...

Blowjob

Wie komend weekend van plan is te gaan stappen en daarvoor de auto te gebruiken, doet er goed aan om braaf de hele avond / nacht geen alcohol te drinken. Je hebt dan namelijk kans om beloond te worden door TeamAlert, de jongerenorganisatie die wordt gerund door jongeren die zich inzetten voor de verkeersveiligheid van hun leeftijdsgenoten.

TeamAlert gaat komende zaterdag tijdens een speciale "BobNight" bezoekers van twintig grote discotheken die met de auto zijn gekomen belonen als ze helemaal nuchter zijn gebleven. De actie is gericht op jongeren van 18 tot en met 25 jaar die na het uitgaan nog met de auto naar huis moeten.

Wanneer je TeamAlert tegenkomt en je doorstaat de "Blowjob" en dus 0.0 hebt geblazen, word je beloond... Ja ja, nou prima actie maar hadden ze die test niet een iets andere naam kunnen geven?

Heb je al op een banner geklikt?

Hoe vaak heb jij hier al op een banner geklikt en welke browser gebruik je? Het blijkt dus dat gebruikers die Internet Explorer gebruiken vier keer zo vaak op advertenties klikken dan gebruikers van Firefox.

Dat is op zich gewoon logisch, mensen met Firefox hebben vaak een groter intellect dan hun minder intellectuele tegenpool die Internet Explorer gebruikt . Of zoals David Hallowell zegt:

quote:
this trend may have emerged because nontechnical Web surfers, who tend to be IE users, are more likely to click on pop-up ads by mistake, because they think the ad is a system dialog box.
Kortom: niets nieuws onder de zon, maar wellicht een leuk weetje voor bij de koffiepauze deze morgen.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.