Voetbal: Heerenveen door in UEFA Cup

Muurbloempje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon UEFA CupSC Heerenveen heeft de volgende ronde van de UEFA Cup bereikt door als derde te eindigen in hun groep. De Friezen wonnen zelf met 2-1 van Levski Sofia. Omdat Marseille met dezelfde cijfers van Dinamo Boekarest won, belanden de Friezen in de balletjes voor de loting van de volgende ronde.

Het winnende en beslissende doelpunt van Heerenveen viel pas in de slotminuut, en kwam van de voet van invaller André Hanssen. Eerder in de tweede helft was Levski Sofia op 0-1 gekomen door Ivanov, waarna twee minuten later de gelijkmaker werd gescoord door Samaras. Met vijf punten uit vier wedstrijden eindigt Heerenveen in de groep van vijf teams als derde, met één punt voorsprong op titelverdediger CSKA Moskou en Dinamo Boekarest. Genoeg om te overwinteren in het Europese voetbal.