President Iran: 'holocaust is een 'mythe''

Algemeen Voor de derde keer binnen korte tijd heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad de aanval geopend op IsraŽl en de joden. Ditmaal stelt de president dat de holocaust een 'mythe' is en dat de joodse staat maar moet worden verplaatst naar Europa of Noord-Amerika.

"Ze hebben hebben een verhaal verzonnen onder de naam 'Slachting van de Joden' en ze hebben dat boven God, religie en de profeten zelf geplaatst", aldus Ahmadinejad vandaag tijdens een toespraak voor een grote menigte. Dit werd live uitgezonden op de Iraanse staatstelevisie.

IsraŽl heeft de uitlatingen van het Iraanse staatshoofd al scherp veroordeeld. Volgens een woordvoerder van het IsraŽlische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt het tijd dat de wereld de "ogen open doet voor de perverse zienswijze van dit regime."

Sinds Ahmadinejad in augustus aan de macht kwam, veroorzaakte hij enkele malen een internationale rel. In oktober noemde hij IsraŽl een 'tumor' dat 'van de kaart geveegd moet worden'. Vorige week riep de Iraanse president nog dat er maar een joodse staat op het grondgebied van Oostenrijk of Duitsland moet komen als deze landen zich verantwoordelijk voelen voor genocide op de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Ahmadinejad: 'holocaust is een 'mythe''