'Kneet' krijgt wielerwedstrijd

Sjors (Sj0rSz)
Vanaf 2006 wordt er een nieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen. Deze zal de naam gaan dragen van de vorig jaar overleden Gerrie Knetemann. De organisatie van deze wedstrijd komt waarschijnlijk in handen van de gemeente Arnhem of Rhenen. De naam van de wedstrijd is GP Gerrie Knetemann.

Dankzij de Nederlandse wielerunie krijgt deze koers bestaansrecht. Komend jaar zal het een nationale wedstrijd zijn, maar het is de bedoeling dat het in 2007 een internationaal tintje krijgt. Als alles goed gaat komt de wielerkoers dan op de internationale wielerkalender te staan.

De lengte van de wedstrijd zal tussen de 160 en 180 kilometer liggen. Er zal dan waarschijnlijk in rondes van 20 kilometer worden gereden. Dit geheel zal plaats gaan vinden op 28 juni 2006. Een bijkomstigheid is ook nog dat de koers gebruikt zal worden om geld in te zamelen voor de KiKa kankerstichting.

"Alle onderhandelingen met de KNWU zijn rond. Voor komend jaar is ons streven om vijf ProTour-ploegen aan de start te krijgen. In de toekomst zullen we op de internationale kalender moeten staan om het evenement meer allure te geven. Dat is ook de wens van de familie. Een renner met zijn staat van dienst verdient dat ook," zegt organisator Jan IJspeert.