Michelin trekt zich terug na 2006

Vandaag heeft Michelin bekend gemaakt zich na het komende seizoen terug te trekken uit de Formule 1. Als n van de redenen voert de Franse bandenfabrikant de bandenmonopolie die in 2008 van kracht wordt aan.

De FIA wil dat er vanaf 2008 nog maar n bandenleverancier is. “Voor ons is dan de uitdaging weg”, liet Michelin al meermaals weten.

Dezelfde reden komt terug in het persbericht dat Michelin vandaag de wereld in stuurde. Al is dat niet de enige reden om ermee te stoppen. De plotselinge wijzigingen in het reglement die zonder vooraankondiging plaatsvonden vielen niet in goede aarde bij Michelin, aldus de verklaring.

Dat Michelin zijn terugtrekking al zo vroeg wereldkundig maakt komt omdat ze haar partners een optimale voorbereiding op hun nieuwe bandenleverancier gunt.

Edouard Michelin: “We zullen er alles aan doen om er zeker van te zijn dat onze partners in 2006 de beste banden en service krijgen, om te winnen. Zoals dat altijd het geval was sinds Michelins Formule 1-terugkeer in 2001. Michelin zou dolgraag langer zijn gebleven in de Formule 1, omdat het zo’n enorme uitdaging is. Maar we hebben dit besluit genomen op grond van verschillende redenen. En we willen al onze partners alvast bedanken voor de fantastische samenwerking.”