Moeder en kind overleven val zonder parachute

Twee maanden na haar eerste solo-parachutesprong kan Shayna Richardson uit de Amerikaanse staat Missouri meedelen dat het prima gaat met haar en haar ongeboren kind. De 21-jarige Shayna, die niet wist dat ze zwanger was, sprong op 9 oktober voor de eerste keer alleen uit een vliegtuig, toen zowel haar hoofdparachute als haar reserveparachute niet goed openden.

Met een snelheid van tachtig kilometer per uur landde de jonge vrouw op een parkeerplaats. Ze kwam terecht op haar gezicht, dat 'als een eierschaal' brak. In het ziekenhuis werden niet alleen diverse ernstige verwondingen vastgesteld, maar ook dat Shayna op het moment van de val twee weken zwanger was.


Shayna Richardson tijdens een interview dat ze deze week gaf

Shayna geeft aan dat ze nooit uit het vliegtuig gesprongen was als ze had geweten dat ze een baby in haar buik droeg. Het ongeboren kindje lijkt het echter een stuk beter te gaan dan zijn of haar moeder. Bij de foetus ziet alles er goed uit, maar Shayna heeft vijftien stalen platen in haar gezicht gekregen om de vermorzelde botten te ondersteunen. Ook brak ze bij de val haar bekken op twee plaatsen en verloor ze zes tanden.

Desondanks geeft Shayna het parachutespringen niet op. De baby wordt verwacht op 25 juni en in augustus wil de dan kersverse moeder graag de lucht weer in.