Seizoen over voor Cloutier

Dan Cloutier zal waarschijnlijk de rest van het reguliere seizoen niet meer in actie komen. De goalie van de Vancouver Canucks heeft een knieblessure waarvoor hij onder het mes zal moeten.

Cloutier liep de blessure op toen aanvaller Rob Niedermayer van de Mighty Ducks of Anaheim tegen hem op schaatste in de eerste periode van hun onderlinge confrontatie op 20 november. De sluitpost maakte de wedstrijd wel af en diende de volgende wedstrijd zelfs nog als backup voor Alexander Auld. Daarop volgden zeven wedstrijden rust in de hoop dat de knie uit zichzelf zou helen. Het mocht echter niet baten en de teamartsen besloten dat het herstel van de blessure, die een inscheuring van de voorste kruisband bleek te zijn, operatief geholpen diende te worden.

"We vonden dat het op dit moment iets is waarvan we er niet op aan konden dat de band het het hele seizoen zou uithouden, gegeven dat hij er de hele tijd mee op en neer moet bewegen," aldus manager Dave Nonis.

Als backup voor Auld werd Rob McVicar vervangen door de meer ervaren Maxime Ouellet. Vancouver zal mogelijk geen grotere naam ter vervanging aantrekken: "We hebben geen haast. Ik denk dat Alex heeft laten zien op dit niveau te kunnen spelen en een aantal wedstrijden op dit niveau aan te kunnen. Als er iets langskomt wat ons zal helpen en van ons een sterker team kan maken dan zullen we het doen. We gaan niets veranderen om het veranderen alleen." Geruchten dat Nonis in gesprek was met collega-manager Mike Keenan van de Florida Panthers over een eventuele overgang van stergoalie Roberto Luongo wijst Nonis dan ook van de hand: "Dat gerucht bestaat al een hele tijd. Ik kan je vertellen dat er niets van waar is. Mike heeft het met mij nooit over zijn spelers gehad."