Matthäus verklaart Italianen voor gek

Lothar Mattäus heeft gereageerd op diverse uitspraken die opdoken in de Italiaanse media. Volgens hen zou de loting voor het WK van volgend jaar in Duitsland niet eerlijk zijn verlopen. De 'Azzuri' zou in een extra zware pot zijn ingedeeld.

Het systeem dat tijdens de loting werd gehanteerd leek waterdicht te zijn. Maar volgens de Italianen is er valsgespeeld. Er zijn op dit moment speculaties over de zogenoemde 'Warme ballen-theorie'. Een moeilijke tegenstander zit dan in een warme bal, en een makkelijke tegenstander zou in een koude bal zitten.

Deze theorie van de Italiaanse media wordt nog maar eens bevestigd vanwege het feit dat Mattäus tijdens de loting een bal los liet. In deze bal zat de naam van de Verenigde Staten. Hierdoor zou Italië op papier het sterkste land zijn wat nog overgebleven was.

De Duitser is het hier echter helemaal niet mee eens, en zei het volgende: "De Italianen moeten wel gek zijn om in zoiets te geloven. Ik had geen enkel idee welk land in welke bal zat. Die theorie is te idioot voor woorden."