Vier doden bij schietpartij in rapstudio

Icoon MisdaadVier jonge mannen zijn vannacht doodgeschoten bij een schietpartij in een rapstudio in de Amerikaanse stad Dorchester, gelegen bij Boston. De politie tast in het duister wat betreft de aanleiding van de schietpartij. Buren opperen dat er wellicht een connectie bestaat met drugshandel. Van de dader is geen spoor.

De doodgeschoten mannen waren rond de twintig jaar oud. Toen de politie arriveerde, waren er drie al gestorven aan hun verwondingen. Een vierde kon nog naar het ziekenhuis gebracht worden, maar overleed daar enige tijd later aan de geweerschoten die hij had opgelopen. Getuigen hebben volgens de politie een zwaargebouwde man het huis uit zien rennen. Er zijn echter niet genoeg details voor een compositietekening.

De politie denkt niet dat het een willekeurige schietpartij is. "Als een moordpartij binnenshuis plaatsvindt, is er normaal gesproken geen sprake van een willekeurig incident", aldus de politie. Deze gebeurtenis brengt het aantal moorden dit jaar van Boston naar 71, een aantal dat in de afgelopen tien jaar nog nooit zo hoog geweest is.