Filmpje gemaakt met The Movies wereldnieuws

Dat games zeer geschikt zijn voor het aankaarten van maatschappelijke problemen bewijst de maker van The French Democracy. Deze politieke film gaat over de rellen in Frankrijk en is gemaakt met machinima (een filmtechniek die gebruik maakt van video-games als animatie techniek) met behulp van de game The Movies. In The Movies is het de bedoeling om machinima-films te maken. Deze specifieke film is gemaakt door Alex Chan, een 27-jarige man die in een buitenwijk van Parijs woont. Het filmpje is momenteel groot nieuws op verschillende grote nieuws-sites.

De film laat het leven zien van drie gekleurde inwoners van Frankrijk; een tiener die in de cel wordt gegooid omdat hij zijn paspoort niet bij zich droeg, een afgestudeerde Bachelor die geen baan kan vinden omdat hij er niet 'Frans' genoeg uit ziet en een drugsdealer. Bij alle drie groeit steeds meer woede, totdat deze tot uitbarsting komt en zij gaan rellen.

Alle filmpjes gemaakt met het spel The Movies zijn eigendom van Activision, zo ook dit filmpje. Je kunt het filmpje daarom downloaden van de officiële site van het spel, op http://movies.lionhead.com. Het filmpje duurt ongeveer dertien minuten.