FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 december 2005

'Barcelona wil Deco verkopen'

Volgens de Spaanse krant AS heeft FC Barcelona de Portugees Deco op de transferlijst gezet. Barcelona zou de 30 miljoen euro die de middenvelder zou moeten opbrengen goed kunnen gebruiken.

Van Bommel, Iniesta, Xavi, Gabri, Edmilson en Motta zijn allemaal spelers die perfect op de plek van Deco kunnen spelen. Maar voor de spitspositie zijn er slechts drie serieuze opties: Samuel Eto'o, Henrik Larsson en Lionel Messi. Met de transfersom van Deco zou FC Barcelona proberen om Thierry Henry bij Arsenal los te weken.

Macedonië krijgt kandidaat-status EU

Icoon EuropaMacedonië krijgt de status kandidaat-lidstaat van de Europese Unie (EU). Volgens minister Bot van Buitenlandse Zaken zijn alle EU-lidstaten het hier vandaag over eens geworden. De onderhandelingen met het land kunnen voorlopig nog niet beginnen, aldus Bot. In eerste instantie had Frankrijk nog moeilijk gedaan over de status van Macedonië.

De minister meldde dit vanavond na afloop van de eerste dag van de EU-top in Brussel, die handelt over de meerjarenbegroting. Frankrijk lag eerder dwars, voornamelijk om druk uit te oefenen op de onderhandelingen over de begroting. Volgens Bot dient de kwestie nog wel formeel geregeld te worden tussen de Europese staats- en regeringsleiders, "maar in principe is iedereen het er mee eens".

Macedonië diende de aanvraag om toe te treden tot de EU vorig jaar in. Europees commissaris Rehn (uitbreiding) stelde in oktober al dat het land kandidaat-lidstaat kan zijn, maar dat er nog flink wat moet veranderen aan de hervorming van het bureaucratische staatsapparaat, de opleiding van de politie en corruptiebestrijding, voordat de onderhandelingen kunnen beginnen.

De EU telt momenteel 25 leden. Met Kroatië en Turkije wordt de komende jaren onderhandeld over lidmaatschap. Roemenië en Bulgarije treden waarschijnlijk in 2007 of 2008 toe tot de EU.

Moeizame eerste dag EU-top
De EU-top, die handelt over de toekomstige financiëringen van de EU, is tot nu toe zeer moeizaam verlopen. Er is vooralsnog geen akkoord over de meerjarenbegroting voor de periode 2007 tot en met 2013. Volgens premier Balkenende is het "nog te vroeg om te voorspellen welke kant de discussie uitgaat". Hij meldde dat er vandaag sprake was van "pittige onderhandelingen", die in een "zakelijke sfeer" zijn verlopen. Voorzitter Barroso van de Europese Commissie sprak van een "zware sfeer met zeker enkele spanningen".

De Britse premier en EU-voorzitter Blair komt morgen met een nieuw voorstel voor de begroting. Voornaamste struikelblokken zijn tot nu toe toe de contributie aan de EU en de steun aan nieuwe lidstaten als Polen en Hongarije gebleken. In totaal is er 850 miljard euro te verdelen.

Geen 8,3 miljard euro vergoeding Philip Morris

Icoon JustitieHet hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Illinois heeft donderdag een belangrijk vonnis van een lagere rechtbank vernietigd. Het hof stelde dat de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris consumenten niet onjuist heeft voorgelicht over 'light'-sigaretten. Dit betekent dat de fabrikant geen schadevergoeding van 10 miljard dollar (8,3 miljard euro) hoeft te betalen.

In 2003 had een rechtbank bepaald dat de tabaksfabrikant, die onder meer de sigaretten van Marlboro en Chesterfield fabriceert, dit bedrag moest betalen aan de staat en ongeveer 1,1 miljoen rokers, die de zaak hadden aangespannen. Zij stelden dat het bedrijf in 1971, toen de light-sigaretten op de markt werden gebracht, wist dat deze niet minder slecht voor de gezondheid waren dan gewone sigaretten en dat consumenten verkeerd zijn ingelicht.

Het hooggerechtshof meent echter dat Philip Morris niets heeft misdaan omdat overheidsvoorschriften zijn nageleefd. Volgens het hof heeft de tabaksfabrikant producten terecht aangeduid als 'light' of 'low tar'. Deze sigaretten waren in 2003 goed voor 85 procent van de Amerikaanse sigarettenmarkt.

Philip Morris, onderdeel van de Altria Group, had eerder aangegeven failliet te gaan als het de miljardenvergoeding had moeten betalen. Het aandeel Altria schoot na het gerechtelijke besluit van donderdag met bijna zes procent omhoog op de effectenbeurs in New York.

Uitslagen UEFA Cup (15/12/2005)

Vanavond kwamen de ploegen uit de groepen A tot en met D in actie voor de laatste speelronde van de groepsfase van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule A:

Hamburger SV – Slavia Praag 2-0
9. Barbarez 1-0, 57. Mpenza 2-0
Rood: 28. Kozacik

AS Monaca - CSKA Sofia 2-1
50. Kapo 1-0, 75. Squillaci 2-0, 83. Dimitrov 2-1.

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1AS Monaco*46-29
2Hamburger SV*45-29
3Slavia Praag*46-84
4Viking Stavanger43-64
5CSKA Sofia45-73

* = naar derde ronde

Poule B:

US Palermo – Brøndby IF 3-0
24. Makinwa 1-0, 44. Rinaudo 2-0, 88. Rinaudo 3-0.

Espanyol - Maccabi Petach Tikva 1-0
83. Pochettino 1-0.

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1US Palermo* 46-28
2Espanyol*44-28
3Lokomotiv Moskou*48-37
4Brøndby IF 45-84
5Maccabi Petach Tikva 41-90

* = naar derde ronde

Poule C:

RC Lens - Sampdoria 2-1
11. Thomert 1-0, 23. Flachi 1-1, 90+1. Jemaa 2-1

Hertha BSC - Steaua Boekarest 0-0

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1Steaua Boekarest*47-08
2RC Lens* 47-57
3Hertha BSC*41-06
4Sampdoria 44-35
5Halmstads BK41-120

* = naar derde ronde

Poule D:

Middlesbrough – Litex Lovech 2-0
80. Maccarone 1-0, 86. Maccarone 2-0

AZ - Grasshopper Zürich 1-0
70. Koevermans 1-0.

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1Middlesbrough* 46-010
2AZ*45-110
3Litex Lovech* 44-56
4Dnjepr Dnjepropetrovsk44-93
5Grasshopper Zürich43-70

* = naar derde ronde

Nummers één tot en met drie plaatsen zich voor de 3e ronde, die medio februari wordt afgewerkt. Aan die deelnemers worden tevens de acht nummers drie uit de Champions League poules toegevoegd. Aanstaande vrijdag is de loting voor de volgende ronde.

Uitslag AZ - Grasshopper

AZ heeft in de laatste wedstrijd van de groepsfase in de UEFA-Cup met 1-0 gewonnen van Grasshopper. Omdat Middlesbrough met 2-0 won van Litex werd AZ tweede in de poule, waardoor de Alkmaarse ploeg in de volgende ronde tegen een nummer drie uit de Champions League aan moet treden.

AZ was al zeker van plaatsing, daarom speelde het zonder Arveladze en Perez. Koevermans en Medunjanin kregen een kans van Van Gaal. In de beginfase was AZ iets beter, maar het kon geen grote kansen creëeren. Alleen Medunjanin kreeg een kleine kans, maar kon deze niet benutten. Grasshopper was zeker niet ongevaarlijk, want AZ kon de wedstrijd niet onder controle krijgen. Naarmate de rust naderde werden de Zwitsers zelfs iets sterker, maar de ploegen gingen zonder doelpunten op het scorebord de kleedkamer in.

Dezelfde spelers kwamen na rust het veld weer op. Dos Santos schoot snoeihard tegen de lat kort na rust namens Grasshopper. Barry Opdam mocht na een uur voetbal zijn rentree maken, hij verving Steinsson. Tegelijk kwam ook Huysegems in het veld voor Barry van Galen. Niet veel later was het Jaliens die bij de achterlijn goed doorzette en voor kon zetten op Koevermans. De aanvaller hoefde de bal alleen maar in te tikken: 1-0. Kort daarna werd De Zeeuw vervangen door Ramzi. Kew Jaliens werd daarna nog één keer gevaarlijk, maar hij schoot in het zijnet. De Zwitsers konden zich toch al niet meer plaatsen, waardoor zij niet meer echt aanzetten om gevaarlijk te worden.

AZ komt dankzij de tweede plaats in de poule in de volgende ronde uit tegen een ploeg die derde werd in de poulefase van de Champions League. De loting hiervoor is morgenmiddag.

AZ Alkmaar - Grasshopper Zürich 1-0 (0-0)
'70 Koevermans 1-0

'Wereldbevolking bereikt maandag 6,5 miljard'

zakjapannertje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenAanstaande maandag zal de wereldbevolking de grens van 6,5 miljard bereiken, zo heeft het gezaghebbende Franse Nationaal Demografisch instituut (INED) vandaag gemeld. Volgens het instituut is er een kans van vijftig procent dat de baby die symbolisch de 6,5 miljardste aardbewoner wordt, in Azië gebaard zal worden.

Het instituut, dat eerder al liet weten de 6,5 miljardste aardbewoner dit jaar te verwachten, baseert zich op cijfers van de Verenigde Naties (VN). Volgens een Franse woordvoerder is het echter mogelijk dat de 6,5 miljard al eerder is bereikt of dat de grens wellicht pas over enkele jaren wordt overschreden.

Op 11 juli 1987 werd in Kroatië Matej Gaspar symbolisch uitgeroepen tot vijf miljardste wereldburger, twaalf jaar later (19 juli 1999) was de aardbevolking volgens de VN alweer met een miljard gegroeid tot zes miljard. Ruim zes jaar later zijn er dus officieel 6,5 miljard mensen op de wereld, waarvan meer dan de helft in de zes landen China, India, de Verenigde Staten, Indonesië, Brazilië en Pakistan woont.

In 1950 woonden er nog maar ruim 2,5 miljard mensen op de wereld. Tegenwoordig worden er elke dag ongeveer 365 duizend kinderen geboren. 57 procent van deze geboortes vindt plaats in Azië en 26 procent in Afrika; Europa en Noord-Amerika blijven hier met respectievelijk vijf en drie procent ver bij achter. De verwachting is dat de bevolkingsgroei tot nul zal afvlakken bij een bevolking van 9 á 10 miljard.



Wereldbevolking 1750-2050 in miljarden (Bron: VN)

Breezah!

Er is weer een wonderbaarlijke ontdekking gedaan. Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ heeft ontdekt dat jonge meisjes steeds meer drinken. Uiteraard is dit zorgwekkend, maar er is nu een nieuwe campagne gelanceerd die die weer bij voorbaat kansloos is.

Maar goed ik ben natuurlijk ook de beroerdste niet, dus voor de dames die minder willen drinken hier even de tips:

Minder alcohol drinken; tips & trics

- Wissel alcohol af met water. Je drinkt minder en bovendien heb je de volgende ochtend minder last van een kater.

- Laat altijd nog wat drank in je glas zitten. Bij de volgende ronde kun zeggen: 'ik heb nog'

- Stel jezelf een limiet: bepaal van tevoren hoeveel glazen en wat voor soort drank je gaat drinken.

- Drink je glas niet in een keer leeg, geniet ervan.

- Bedenk van tevoren op welk tijdstip je stopt met drinken.

Gaat het toch onverhoopt fout (en dat zit er met deze tips dik in) bedenk dan dat je er kennelijk toch een aardig zakcentje aan kan overhouden als je het een beetje slim speelt...

Drie gewonden bij ontsporing tram Amsterdam

Icoon VervoerBij de ontsporing van een tram op het Spui in Amsterdam zijn vanmiddag drie mensen lichtgewond geraakt. Het gaat om de trambestuurder en twee passagiers. De tram ontspoorde toen het frontaal op een vrachtwagen botste. De chauffeur van de wagen had bij het optrekken de aankomende tram niet gezien.

Volgens de Amsterdamse politie schoot het railvoertuig vijftig meter uit de rails. Vervoerbedrijf GVB sprak van een "aanzienlijke" klap. Na de botsing moesten enige tijd drie tramlijnen worden omgeleid. Er was groot materieel nodig om de ontspoorde tram terug op de rails te zetten. Enkele uren later kon de ontspoorde tram worden afgevoerd en werd de normale dienstregeling hervat.

Redding aardbevingsslachtoffer blijkt hoax

Aether en Joost-mag-het-weten hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe redding van een Pakistaanse vrouw die na de aardbeving van begin oktober ruim twee maanden onder het puin van haar huis had doorgebracht, blijkt verzonnen. De 40-jarige Naqsha Bibi had zichzelf in leven gehouden door het eten van rottende voedselresten en het drinken van regenwater, zo werd gezegd. In werkelijkheid was ze echter na twee dagen al uit het puin gehaald.

De uitgemergelde vrouw werd afgelopen week binnengebracht in een ziekenhuis in de buurt van Muzaffarabad. Familieleden vertelden daarbij het verhaal over de wonderbaarlijke redding. Volgens buren en een nicht van Bibi koos de vrouw er zelf voor om tussen het puin te blijven bivakkeren, nadat ze twee dagen na de beving was gered. Bibi kreeg dagelijks eten van haar buren, maar dat weigerde ze meestal.

In de periode na de zware aardbeving gingen er meer verhalen rond over wonderlijke reddingen, maar geen daarvan is waar gebleken. Acht dagen na de natuurramp werd de laatste levende uit het puin gehaald.

Prijsvraag: Echte liefde

Ben jij een fan van Gooische vrouwen en zit je je op de bank ook te vergapen aan de liefdesperikelen tussen Cheryl en Martin Morero? Gelukkig weet je dan ook dat wat er tussen Martin en Cheryl is, Echte Liefde is. Echte Liefde is ook de naam van de single van Martin Morero die de top 100 gehaald heeft en FOK! mag hier namens CNR Entertainment 5 exemplaren van weggeven. Je moet er het volgende voor doen:

Beschrijf wat voor jou Echte Liefde is en mail dit naar weblog@fok.nl. Gebruik als onderwerp van de email de woorden "Echte Liefde", mailtjes die niet aan dit onderwerp voldoen, dingen niet mee voor de 5 singles. Je kan inzenden tot en met 16 december.

Wikipedia strikes back!

Wikipedia heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. De Engelse versie van de online encyclopedie was beklad met suggestieve berichten waarvan de waarheid in twijfel getrokken mocht worden. Het leidde tot negatieve berichtgeving in de pers. Wikipedia besloot, als gevolg hiervan, het anoniem plaatsen van informatie te verbieden. Ook onze eigen Adam Curry had de Wikipedia "vervuild".
Maar na regen komt zonneschijn, zo ook voor Wikipedia. Het wetenschappelijke blad Nature heeft de Engelse Wikipedia vergeleken met de gevestigde orde, de encyclopedie der encyclopedieën, de Encyclopædia Britannica. En wat bleek? Wikipedia doorstond de vergelijking beter dan verwacht.
Nature koos 42 lemma's en liet deze controleren door experts in beide encyclopedieën. En hoewel er in Wikepedia meer fouten werden gevonden, 162 tegen 123, bleek het aantal cruciale fouten gelijk te zijn. Beide encyclopedieën gingen 4 keer echt in de fout.
Dit mag beschouwd worden als een kleine overwinning voor Wikipedia. Immers waar de Britannica wordt geschreven door experts moet Wikipedia het hebben van zijn gebruikers en lezers, waarvan nog geen 10% zich een expert mag noemen.

'Pienaar naar Borussia Dortmund'

Talpa meldt dat Steven Pienaar een driejarig contract bij Borussia Dortmund zal tekenen. Tussen Ajax en de Duitse club zal nog worden onderhandeld over een eventueel vroegtijdig vertrek uit Amsterdam.

Steven Pienaar liet eerder Ajax weten zijn contract niet te verlengen en kan zo deze zomer transfervrij uit Amsterdam vertrekken. De Zuid-Afrikaanse middenvelder zou nu hebben gekozen voor Borussia Dortmund, nadat eerder ook Manchester City en Benfica hun belangstelling toonden. Bij de Duitse club zal hij een contract tekenen voor drie jaar.

Borussia trainer Bert van Marwijk haalde eerder al Ebi Smolarek, Dennis Gentenaar, Cedric van der Gun en Matthew Amoah vanuit Nederland naar Dortmund. Tussen Ajax en Borussia Dortmund zal nog worden overlegd over een eventuele vergoeding voor een eerder vertrek van de middenvelder deze winterstop naar Duitsland, maar gezien de financiële nood van de Duitse club lijkt de kans daarop klein.

Viola Holt wil Robert Jensen voor de rechter

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

ShowbizzDe mogelijkheid bestaat dat RTL-presentator Robert Jensen zich voor de rechter moet verantwoorden wegens het beledigen van voormalig tv-ster Viola Holt. De oud-presentatrice van onder meer de 5 uur Show heeft een aanklacht tegen Jensen ingediend.

Talkshow-host Jensen zou 'denigrerende opmerkingen' over Holt hebben gemaakt. Ten gevolge van die uitlatingen is Holt naar eigen zeggen maar liefst drie jaar lang depressief geweest. Over die periode heeft ze een boek geschreven onder de titel 'Het Jensen-Effect'.



Holt vóór (boven) en na haar verjongingsoperatie/kuur

Ricksen maand uit de roulatie

Fernando Ricksen zal door een buikblessure zeker een maand uitgeschakeld zijn. De Nederlandse verdediger van het Schotse Glasgow Rangers loopt al vijf maanden rond met een gescheurde spier.

"Ik heb injecties gekregen, maar dat kan ik niet blijven doen. Het was erg hinderlijk, want alle energie komt uit het midden van je lichaam. Ik neem nu zes weken rust."

Samen met de Rangers overleefde Ricksen, als eerste Schotse club ooit, de poulefase van de Champions League.

Hitlergroet vrouwen in concentratiekamp

Icoon MisdaadEen groep bezoekers van het voormalige Duitse concentratiekamp Sachsenhausen hebben een onaangename verrassing te verduren gekregen. Twee dronken vrouwen meenden de gasten te moeten trakteren op de Hitlergroet. Ook zongen ze de groep een neonazilied toe. De politie heeft het duo, dat het Duitse verbod op het gebruik van nazisymbolen en -liederen negeerde, aangehouden.

Het kamp Sachsenhausen is gelegen in de Duitse deelstaat Brandenburg, in het oosten van de Bondsrepubliek, waar extreem-rechts een grote aanhang kent.

Voormalig kamp Sachsenhausen
Ingang van het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen, waar tussen 1938 en 1945 naar schatting 35.000 mensen zijn omgekomen

'Homo-cruiseplekken in stad legaliseren'

-chuckie- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon homonieuwsBekende Amsterdamse homo-ontmoetingsplaatsen als het Sarphatipark en het Oosterpark moeten worden erkend door de gemeente. Bij deze plekken moeten condoomautomaten en speciale borden komen. Dat bepleit de Amsterdamse VVD in de notitie 'Amsterdam Gay Capital - Tolerante homostad'. De partij wil de positie van Amsterdam als 'homohoofdstad' op de agenda zetten.

Op de zogenoemde cruiseplekken hebben mannen in het openbaar seks met elkaar. Maar de liberalen willen meer dan lust alleen. Zo moet er meer aandacht komen voor een groeiende groep homo-ouderen die in een sociaal isolement is geraakt doordat ze niet voor hun seksuele voorkeur durven uitkomen. Ook wil de partij meer veiligheid voor homo's, door betere vervolging en registratie van specifiek tegen homofielen gerichte discriminatie en criminaliteit.

Scholen moeten verplicht worden om voorlichtingslessen te geven over homoseksualiteit en er dient een homomuseum in de hoofdstad komen. Darkrooms zouden het beste gelegaliseerd kunnen worden. In plaats van een overkoepelende vergunning voor de Gay Pride zouden er deelvergunningen moeten komen voor ondernemers die evenementen willen organiseren voor homo's en lesbiennes. "Het bruisender en aantrekkelijker maken van de stad willen we verder stimuleren door het actief binnenhalen van allerlei vernieuwende gay-evenementen", aldus een woordvoerder.

Boca Juniors kampioen Argentinie

Voor de 21ste maal is Boca Juniors kampioen van Argentinie geworden. De ploeg, waar Diego Maradona als voetballer opgroeide, won in de laatste speelronde de wedstrijd tegen Olimpio met 2-1. De nummer twee speelde gelijk waardoor het verschil op drie punten kwam.

Boca is in Argentinie de op een na succesvolste club, River Plate is de beste club, zij wonnen al 32 titels. Voor Alfio Basile was het zijn eerste titel als coach, de voormalige bondscoach van het Argentijnse elftal werd in 1966 al wel kampioen als speler met Racing.

Penguins ontslaan Olczyk

De Pittsburgh Penguins hebben als eerste team in de NHL dit seizoen afscheid genomen van hun coach. Ed Olczyk werd vandaag ontslagen na de slechtste seizoensstart in de historie van de ploeg, die vooraf nog als titelkandidaat werden getipt.

Samen met Olczyk werden ook assistenten Joe Mullen en Randy Hillier, goalie-coach Shane Clifford en krachttrainingcoach John Welday de laan uitgestuurd, en het hele team zal worden vervangen door Michel Therrien en zijn assistenten van de Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het opleidingsteam van de Pens in de American Hockey League. De 42-jarige Therrien was tot 2003 coach van de Montréal Canadiens, maar moest daar toen het veld ruimen. Olczyk was vanaf 2003 de coach van de Penguins, zijn eerste job als coach. Met 39 jaar is hij nog jonger dan speler/eigenaar Mario Lemieux.

Na de St. Louis Blues hebben de Penguins het op een na slechtste resultaat in de NHL tot nu toe. Ondanks het draften van Sidney Crosby en het aantrekken van Ziggy Palffy, John LeClair, Sergei Gonchar en de drie weken geleden weggestuurde Jocelyn Thibault bevond de ploeg zich nog altijd in een te bekende omgeving: de kelder van de competitie. Critici en inmiddels ook spelers legden de schuld bij het gebrek aan concentratie en discipline in de groep. Verwacht wordt dat Therrien dat wel zal kunnen brengen.

Olczyk is de vijfde coach van de Penguins die door general manager Craig Patrick de deur werd gewezen in de afgelopen acht jaar, en de vierde met wie dat tijdens het seizoen geschiedde. Hij zal een andere rol binnen de organisatie krijgen.

Motie van wantrouwen vice-premier België

Icoon PolitiekNaar aanleiding van uitlatingen van de Belgische vice-premier Freya van den Bossche heeft de oppositie in de Belgische Tweede Kamer een motie van wantrouwen tegen haar ingediend. Het Vlaams Belang, de N-VA en het CD&V tolereren haar uitlatingen tegenover de Nederlandse ministers niet. Zo zette de vice-premier ministers voor gek door hun uiterlijk te bespotten en hen stijf en kleinburgerlijk te noemen.

CD&V-fractieleider Pieter de Crem, die de motie had ingediend, vond Van den Bossche lichtzinnig en onbekwaam in haar vak. "Uw collega's kunnen enkel hopen dat u zo snel mogelijk verdwijnt op het departement. U richt enkel schade aan. Dit is een echte schande. Een klein land als het onze kan dit niet verdragen." Volgens Crem schaden haar opmerkingen de verhoudingen tussen Nederland en België. Ook komen haar uitspraken de onderhandelingen over het kanaal Gent-Terneuzen en de spoorlijn IJzeren Rijn niet ten goede.

Gerolf Annemans van het Vlaams Belang raadde haar aan dat ze zich minder focust op haar babe-gehalte. Hij vindt dat haar uitspraken "arrogantie, overmoed en onbeschoftheid" uitstralen. Leider Bourgeois van N-VA betitelt Van den Bossche als een 'gehypt product'. Hij zegt zich als minister van buitenland te schamen voor haar kritiek. "Je zult maar net op het punt staan vier Schelde-verdragen te tekenen. Je zult maar net gaan onderhandelen over een nieuw Beneluxverdrag."

Van den Bossche heeft inmiddels opnieuw haar excuses aangeboden. "Ik ben fout geweest en het zal nooit meer gebeuren." Ze voegt daarbij toe dat Nederland wel verkeerd aan het bezuinigen is. "Mensen vallen uit de boot, de consumptie en economische groei daalt en is er minder werk. België gaat daar anders mee om." Ze zegt echter ook dat ze deze analyse niet had mogen koppelen met haar uitlatingen over de Nederlandse ministers.

Vlaar wacht mogelijk straf

Het conflict tussen Ron Vlaar en AZ lijkt steeds verder uit de hand te lopen. De verdediger uitte vanmorgen forse kritiek op zijn trainer Van Gaal in dagblad De Telegraaf. Nadat hij zich vandaag ook nog ziek meldde, overweegt AZ een disciplinaire straf.

Vlaar was het oneens met Van Gaal dat hij voor het UEFA Cupduel met Grasshoppers was veroordeeld tot de tribune. De verdediger voelt zich 'gechanteerd door Van Gaal'. Dat hij deze onvrede via de pers uitte schoot bij AZ in het verkeerde keelgat. De club nodigde Vlaar uit voor een gesprek, maar dat ging niet door omdat de international zich ziek had gemeld.

De clubleiding heeft de pas 20-jarige verdediger aanstaande maandag opnieuw uitgenodigd voor een gesprek. "Op basis van de uitkomst van dit gesprek wordt door AZ besloten of en zo ja welke sancties en/of disciplinaire maatregelen er getroffen zullen worden", meldt AZ op hun website.

De beschuldiging van chantage doet Van Gaal af als onzin. "Dat heb ik in mijn beleid ook wel laten zien, dacht ik. Inhoudelijk reageer ik er verder niet op. Ron zou ook niet via de media moeten communiceren. Dit zijn dingen die je intern moet houden", aldus Van Gaal.

Essien moet twee duels toekijken

Mikaël Essien is op basis van televisiebeelden door de UEFA geschorst voor twee Champions League wedstrijden. Essien beging vorige week een zware overtreding op Dietmar Hamann.

De middenvelder van Chelsea maakte in de laatste groepswedstrijd tegen titelverdediger Liverpool een zware overtreding op Dietmar Hamann. De Ghanees kreeg geen straf in de wedstrijd, omdat scheidsrechter Fandel de actie niet had opgemerkt. Hamann bestempelde de charge van Essien als 'de zwaarste ooit' in zijn carrière.

Op basis van televisiebeelden is de middenvelder door de UEFA alsnog geschorst. Essien moet de twee eerstvolgende wedstrijden in de knock-out fase van de Champions League vanaf de tribunes toekijken. Tegen welke club dat zal zijn, wordt morgen bij de loting voor de achtste finales bekend.

Man vangt uit brandend huis geworpen baby

R_Style en Afwazig hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen dertigjarige moeder uit New York heeft haar één maand oude zoontje uit het raam van haar brandende appartement op de derde verdieping geworpen. Daarbij bad ze dat de baby op miraculeuze wijze gered zou worden. Een catcher van een honkbalteam ving het kind behendig op en gaf hem direct mond-op-mondbeademing.

De moeder is gered door brandweermannen. Beiden zijn in het ziekenhuis verzorgd en inmiddels weer ontslagen. De redder kende de mond-op-mondbeademingtechniek nog van zijn voormalig werk als lijfwacht.

Tracinda Foxe zegt dat ze god vroeg om een wonder. "Ik bad dat iemand hem zou vangen en zijn leven zou redden." Felix Vazquez, de man die de baby ving, is zelf vader van drie kinderen. Hij opende zijn armen en greep de baby uit de lucht. "Ik dacht er niet bij na", aldus Vazguez. "Het was een reflex."

Jansen bijna klaar voor rentree

Na zeven maanden kan Michael Jansen zich weer gaan richten op zijn rentree. Sinds mei van dit jaar stond Jansen aan de kant omdat hij met hartproblemen kampte.

In de wedstrijd van afgelopen mei tegen Ajax raakte Jansen enige tijd buiten bewustzijn. Sindsdien kwam de verdediger niet meer in actie. Na een aantal onderzoeken kwam aan het licht dat Jansen kampt met hartritmestoornissen.

Een operatie afgelopen zomer moest een einde maken aan de problemen, maar dat had niet het gewenste resultaat. De medische staf van de Arnhemse club achtte het noodzakelijk om Jansen nog tot de winterstop aan de kant te houden, totdat extra onderzoek meer duidelijkheid kon verschaffen.

De duidelijkheid is er nu, er zijn geen medische bezwaren meer voor een terugkeer op de velden. Jansen zal voorlopig nog wel apart trainen. Het is nog onbekend wanneer Jansen weer in het eerste van Vitesse zal aantreden.

Xbox 360 uitverkocht in Canada

De verkoopcijfers van de Xbox 360 launch in Canada zijn intussen ook bekend. Alle 32.100 consoles die in Canada beschikbaar waren zijn verkocht. Daarmee zijn er bij de launch meer 360's verkocht dan DS'en en PSP's waarvan er 28.000 en 31.500 van verkocht waren tijdens hun launch. Zeker succesvol te noemen dus.

De games doen het in verhouding minder goed. Geen enkel 360 spel heeft zich in de top tien weten te nestelen, zoals dat in de U.S. wel het geval was. Call of Duty 2 was de best verkopende 360 game en die wist de elfde plaats in te nemen.

WK Handbal: Oranje verrast Zuid-Korea

Tijdens het wereldkampioenschap handbal in het Russische Sint-Petersburg hebben de Nederlandse vrouwen zich wederom van hun beste kant laten zien. Nederland versloeg wereldtopper Zuid-Korea met 29-26 en hiermee stelden de dames hun A-status van het NOC*NSF veilig.

Voor die status moesten de handbalvrouwen een plek bij de eerste acht halen. Door de winst zal de ploeg zondag tegen of Duitsland of de Oekraïne zelfs gaan strijden om de vijfde plaats.

Na afloop van de wedstrijd tegen de Zuid-Koreaanse vrouwen vlogen de Nederlandse dames elkaar huilend in de armen, zo opgelucht was men met het binnenhalen van de A-status.

Van Galen geschorst

Barry van Galen kan waarschijnlijk een schorsing tegemoet zien van vijf wedstrijden. De middenvelder van AZ heeft een schikkingsvoorstel gekregen van de aanklager betaald voetbal.

Afgelopen zondag ging Van Galen over de schreef toen hij een kopstoot uitdeelde aan Giorgi Gakhokidze van FC Twente. De middenvelder werd niet bestraft door de scheidsrechter, maar op basis van tv-beelden kan hij nu alsnog een schorsing tegemoet zien. Bij de bepaling van de strafmaat is rekening gehouden met het verleden van Van Galen, die zich al vaker heeft misdragen op het veld. De AZ-speler heeft tot donderdagmiddag de tijd om te reageren.

Update
Van Galen heeft niet gereageerd, waardoor hij dus zwijgend heeft toegestemd met de strafmaat.

Dogtrick!

Beagles wie kent ze niet?
Die eigenwijze hondjes die altijd trek hebben in iets lekkers en daar de meest slimme trucjes voor uit halen.
Echter is er nu een filmpje verschenen waarin een beagle op een wel heel eigenzinnige manier zichzelf voortbeweegt.
Of deze hond gezond is of niet laat ik even buiten beschouwing.

Bekijk het filmpje hier.

Knopper nog steeds niet fit

Hoewel Richard Knopper inmiddels helemaal hersteld is van een knieblessure, heeft de aanvallende middenvelder van Vitesse nu last van een ontsteking in zijn voet.

Hielspoor is de officiële naam van deze blessure, dit is een ontsteking aan het peesblad onder de voet. Knopper trainde eerder al weer mee met de selectie, maar moet door deze blessure nog even vanaf de zijlijn toekijken. De 28-jarige Rijswijker richt zijn pijlen nu op de wedstrijd van 27 december tegen NAC Breda. "Ik baal enorm. Ik had er tegen NEC al bij kunnen zijn. Mijn knie is perfect in orde en de conditie is helemaal goed", aldus Knopper.

Kezman loopt blessure op

Mateja Kezman, ex-speler van PSV, zal dit jaar niet meer in actie komen voor zijn club Atletico Madrid. Afgelopen zondag liep de aanvaller in het duel tegen Deportivo Alavés een scheurtje in zijn meniscus op.

Een operatie is nodig om de Serviër te laten herstellen van zijn kwetsuur. Kezman zal ongeveer zes weken uitgeschakeld zijn. ”Een blessure komt altijd ongelegen, maar het hoort nu eenmaal bij voetbal. Ik wil zo snel mogelijk beginnen met mijn herstel.”, aldus Kezman op de website van Atletico.

Aan het begin van het seizoen kon Kezman ook al niet spelen voor zijn Spaanse werkgever. Niet omdat hij geblesseerd was, maar omdat hij problemen had met zijn visum. Aankomende zomer zal Kezman op het WK acte de présence geven, waar hij met Servië-Montenegro samen met onder andere Nederland en Argentinië is ingedeeld in poule C.

EK onder de 21 in 2007 naar Nederland

Donderdag is in het Zwitserse Nyon besloten dat Nederland in 2007 het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar zal organiseren. Na EURO 2000, het jeugd-WK 2005 en de UEFA Cup-finale in 2006 (Eindhoven) is dit voor de KNVB het zoveelste succes.

"Dit moet te maken hebben met het uitstekende verloop van het afgelopen jeugd-WK. Het houdt niet op", was de reactie van een blije directeur van de Nederlandse voetbalbond, Harry Been.

Aan het evenement zullen acht landen deelnemen, als gastheer is Nederland automatisch geplaatst. De beste vijf ploegen van het EK kwalificeren zich voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

Bondscoach Foppe de Haan reageerde blij op het nieuws. "Dit is fantastisch. In de kwalificatie zijn het namelijk allemaal poules des doods."

Het Europees kampioenschap zal van 9 tot en met 24 juni 2007 worden gehouden.

Liverpool naar finale WK

Liverpool is er in geslaagd de finale te bereiken van het WK voor clubteams. In het Japanse International Stadium Yokohama werd in de halve finale met 3-0 gewonnen van Saprissa uit Costa Rica.

Al in de derde minuut kwam Liverpool op voorsprong door een doelpunt van Peter Crouch. In de 32ste minuut vergrootte Steven Gerrard de voorsprong naar 2-0. Crouch maakte in de 58ste minuut het feest compleet door met zijn tweede goal van de wedstrijd de eindstand op 3-0 te bepalen. In de finale van aanstaande zondag speelt Liverpool tegen São Paulo FC, dat in de halve finale met 3-2 wist te winnen van Al-Ittihad.

Amoah definitief naar Borussia Dortmund

De transfer van Matthew Amoah naar het Duitse Borussia Dortmund is afgerond. De 25-jarige Ghanese aanvaller van Vitesse en de Bundesligaclub zijn een contract overeengekomen dat start op 1 januari tot medio 2008.

Dortmund was op zoek naar versterking door de langdurige uitschakeling van Tsjechische international Jan Koller, de Nederlander Cédric van der Gun en Lars Ricken."Er waren nog tal van andere opties, maar Amoah was de wens van de trainer", aldus de voorzitter, Hans-Joachim Watzke.

Kunstkenner gefopt door schilderij chimpansee

Icoon OpmerkelijkEen Duitse kunstkenner is in het ootje genomen doordat haar werd voorgehouden dat een schilderij van een chimpansee was gemaakt door een erkende kunstenaar. Dr. Katja Schneider, directrice van het State Art Museum in Moritzburg, dacht dat het schilderij was gemaakt door Ernst Wilhelm Nay, die al eens de Guggenheim-prijs heeft gewonnen.

Schneider zei dat het schilderij er uitzag als een echte Ernst Wilhelm Nay. "Hij stond bekend om het gebruik van vele gekleurde vlekken". Maar in werkelijkheid was het schilderij gemaakt door chimpansee Banghi uit de Halle-dierentuin.

Volgens medewerkers van de dierentuin is schilderen één van de favoriete vormen van tijdverdrijf voor de 31-jarige aap. Helaas worden haar werken vaak vernield door haar maatje Satscho. Nadat de krant Bild de werkelijke kunstenaar onthulde aan Dr. Schneider zei ze: "Het leek inderdaad wel vrij haastig gemaakt".

Roemeen vindt 28 foetussen en 2 schedels

Icoon BizarIn Roemenië is vandaag door een 24-jarige herder een wel heel lugubere vondst gedaan. De man vond in de bossen van Lopatoaia, dertig kilometer ten noorden van de stad Iasi, twee blauwe zakken met daarin menselijke resten. Het zou volgens de politie gaan om 28 foetussen, en 2 schedels van volwassen mensen.

De foetussen waren bewaard in formaldehyde (sterk water) en waren tussen tien en veertig centimeter groot, de schedels waren in stukken gehakt. De politie heeft het afgelegen bos in het noordoosten van Roemenië afgesloten voor onderzoek.

Vrouw probeerde liefdesrivaal kaal te maken

Icoon OpmerkelijkEen jonge Duitse vrouw probeerde haar rivaal in de liefde kaal te maken door ontharingscrème door haar shampoo heen te mengen. De vrouw, de 20-jarige Brigitte Tullman, is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf door een rechtbank in Mainz.

Getuigen melden bij de rechtszaak dat de rivaal van Tullman, de 20-jarige Lisa Burgermeister, recent begon met daten van de ex-vriend van Tullman.

De vrouw werd veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan haar huisgenote. De twee haarmiddelen vormden samen een gevaarlijk chemisch mengsel, waardoor nog voordat Burgermeister begon met het wassen van haar haar, haar handen verbrand raakten door de bijtende chemische stof. De dokter van Burgermeister voegt eraan toe dat hij niet wil weten wat er zou zijn gebeurd als ze haar haar daadwerkelijk ermee zou zijn gaan wassen.

Tampon Craft

quote:
Your period comes every month, but Xmas comes only once a year. So bring that menstrual joy to this holiday season with these tampon tree decorations. From a string of tampon lights to a star at the top of the tree, feminine hygiene has never been so festive!
Dit is dus speciaal voor de dames (en heren), die een speciale tampon kerstboom willen hebben. Op de site kun je ook vinden hoe dat je deze boom moet maken.

Nutricia haalt kindervoeding terug

Icoon OnderzoekZo'n 80.000 potjes Olvarit tuingroenten met rijst worden uit de winkels gehaald. Frabrikant Nutricia heeft ontdekt dat er onder de rand van het deksel glassplinters kunnen zitten. Nutricia vraagt klanten om de potjes weg te gooien en het deksel op te sturen. Ze krijgen dan hun geld terug.

Het gaat om de potjes met een houdbaarheidsdatum tot 3 augustus 2008. Het terughalen gebeurt naar aanleiding van een klacht van een consument. Deze had glassplinters ontdekt tussen het schroefdraad en de deksel bij enkele van de potjes. Hierop werd onderzoek gedaan.

Toch geen Belgisch verbod op agressieve games

Vorige week wisten we te melden dat de Belgische minister van Justitie, Laurette Onkelinx, een wet tegen gewelddadige games in wilde voeren. De makers van deze games zouden zelfs een celstraf riskeren. Aanleiding voor dit alles was Bully van Rockstar.
De links-liberale Joris Vandenbroucke heeft kort geleden echter mede gedeeld dat deze wet niet ingevoerd zal worden. Hij gaf hiervoor een aantal redenen op. Ten eerste wakkert het verbieden van bepaalde games alleen maar de lust aan om ze te kopen, vooral bij jongeren. Bovendien zijn ze makkelijk via internet te verkrijgen. Tot slot is het nog helemaal niet duidelijk of dit soort spellen ook daadwerkelijk aanzetten tot meer agressiviteit.


Belgen die Bully willen spelen kunnen weer opgelucht ademhalen

[Upd] Keane naar Celtic

Sinds Roy Keane een maand geleden zijn ontslag indiende bij Manchester United, stonden er al vele clubs in de rij voor de Ierse middenvelder. Oa. Real Madrid had interesse, maar Glasgow Celtic lijkt aan het langste eind te trekken.

Keane heeft gedurende zijn loopbaan er geen geheim van ooit nog eens voor de club uit Schotland te willen spelen. Celtic probeerde eerder deze maand al de international vast te leggen, maar ketste toen af op de salaris-eisen van de de 34-jarige Keano. Maar nu de groot aandeelhouder van Celtic, Dermot Desmond, bekend heeft gemaakt een deel van het salaris van Keane voor zijn rekening te nemen, lijkt niks de overgang nog in de weg te staan.

Diverse media melden dat Keane op dit moment in Glasgow is om een anderhalfjarig contract te tekenen en zijn geblesseerde knie te laten onderzoeken.

Update:
Zojuist is bekend geworden dat Keane zich voor anderhalf jaar heeft verbonden aan de club uit Schotland. Naar verluidt krijgt de Ier een weeksalaris van om en nabij de 65.000 euro.

Pienaar en De Jong in trek

Steven Pienaar en Nigel de Jong staan volop in de belangstelling van buitenlandse clubs. De twee spelers, die beiden Ajax aan het eind van het seizoen de rug toe keren, staan in de belangstelling van onder andere Borussia Dortmund.

De club, waar Bert van Marwijk trainer is, bekende het tweetal graag te willen inlijven. "Spelers met een transfervrije status zijn interessant voor ons. We volgen de situatie bij Ajax dan ook op de voet," aldus Van Marwijk in het AD.

Niet alleen BVB is geïnteresseerd in het duo, ook het Schotse Celtic toonde reeds serieuze belangstelling. De Jong heeft al aangegeven niet naar Schotland te willen, Pienaar heeft het voorstel nog in beraad. Pienaar staat verder ook in de belangstelling van Manchester City, De Jong wordt begeerd door stadsgenoot Manchester United.

Vlaar haalt uit naar Van Gaal en AZ

Ron Vlaar heeft hard uitgehaald naar de clubleiding van AZ. De Hensbroeker verwijt onder meer dat trainer Louis van Gaal hem chanteert. Ook vindt Vlaar het onbegrijpelijk dat hij vanavond in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Grasshoppers op de tribune moet plaatsnemen.

"AZ heeft me al mijn zelfvertrouwen ontnomen. Het is het beste dat ik vertrek. Er zijn dingen gebeurd waar ik niet mee kan leven. Maar het was echt gewoon mijn bedoeling om in Alkmaar te blijven," aldus Vlaar in een interview met De Telegraaf.

"Ik voel mij gechanteerd door trainer Van Gaal. Van Gaal lijkt me bewust links te laten liggen. Hoe kan het dat ik bij het Nederlands elftal tweede keus ben achter Khalid Boulahrouz, maar bij AZ nummer zes in de pikorde?".

Ook is Vlaar niet te spreken over de houding van de Alkmaarse club ten opzichte van een overgang naar Ajax. "Ajax bood gezien de restwaarde van mijn contract en mijn situatie het zeer acceptabele bedrag van één miljoen euro, maar Scheringa wilde gezien zijn vete met de naar Ajax vertrokken technisch directeur Van Geel niet meewerken en vroeg een veel te hoge transfersom. Daardoor haakte Ajax af."

Hierdoor lijkt de kans groot dat alleen een gang naar de arbitragecommissie over blijft. "En dat doet pijn. AZ was en is mijn club, ik wilde ook blijven, maar wordt de Alkmaarder Hout uitgejaagd."

Marokkanen: onderzoek seksmisbruik door Fortuyn en anderen

12345678910 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam wil dat burgemeester Ivo Opstelten een ''grondig'' onderzoek instelt naar de beweringen dat onder meer Pim Fortuyn seks zou hebben gehad met minderjarige Marokkaanse jongens. Vertegenwoordigers van de gemeenschap en maatschappelijke organisaties overhandigden vanmiddag een petitie aan Opstelten.

De geruchten over het misbruik ontstonden toen Peter R. de Vries de gedeeltelijke inhoud van twee AIVD-diskettes, samengesteld door de Regionale Inlichtingendienst RID, openbaarde. Daarop stonden beweringen van een politie-informant dat er op de zolder van de voormalige gewestelijk voorzitter van de PvdA, Cees van Wijk, seksfeesten plaatsvonden. Daarbij zouden minderjarige jongens gedrogeerd zijn vastgebonden en opgehangen. De jongeren zouden zijn geronseld door de ex PvdA-voorzitter. De Marokkaanse gemeenschap zegt geschokt te zijn over deze inhoud, en wil daarom een onderzoek.

Van Wijk deed de beweringen afgelopen maandag in het Algemeen Dagblad af als 'nichtenroddel'. ''Het is pure nichtenroddel van een dom, jaloers figuur dat interessant wil doen. Het is allemaal écht onzin. Ik ging goed om met Pim Fortuyn, en zag hem ook in de darkrooms van homobars. Maar hij is nooit in mijn huis geweest. Als ik hem op een feestje uitnodigde, kwamen alle anderen niet.'' Ook een andere kenner van de Rotterdamse homoscene, een oud eigenaar van homoclubs, kan zich niet voorstellen dat Fortuyn minderjarigen misbruikte. Wel is duidelijk dat Fortuyn niet bijster populair was in de lokale homoscene.

Tim Montgomery stopt met atletiek

Tim Montgomery stopt met hardlopen. Afgelopen dinsdag werd de voormalige wereldrecordhouder op de 100 meter sprint wegens dopinggebruik voor twee jaar door het hof van arbitrage voor de sport geschorst. Daarnaast zijn al zijn prestaties sinds 31 maart 2001 ongeldig verklaard. Door de schorsing heeft de Amerikaan geen zin meer in atletiek.

Het hof van arbitrage achtte de atleet schuldig op grond van een verklaring van atlete Kelli White. Zij bekende het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen en lapte tijdens haar bekentenis ook Tim Montgomery erbij. De sprinter zou tegenover haar in 2001 hebben toegegeven de anabole steroide THG te hebben gebruikt. Dit middel werd ontwikkeld door het in opspraak geraakte bedrijf Balco.

Montgomery ontkent alle aantijgingen: 'Als het CAS was afgegaan op echte bewijzen, dan was er helemaal geen zaak geweest.' Verder piekert hij er niet over om zijn prijzengeld uit die tijd in te leveren, zoals de internationale atletiekfederatie IAAF dat wenst. 'Geen denken aan. Ik heb alles verdiend. Als ik positief was bevonden bij een dopingtest zou ik elke cent hebben teruggegeven. Nu niet, er is een vies spelletje gespeeld met mijn leven', aldus Montgomery.

Wikipedia bijna net zo betrouwbaar als Brittanica

Icoon OnderzoekDe online-encyclopedie Wikipedia is bijna net zo betrouwbaar als de gezaghebbende Encyclopedia Brittanica. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse wetenschappelijk blad Nature. Wikipedia heeft geen professionele redactie, maar internetters kunnen zelf artikelen artikelen sleutelen. De afgelopen tijd lag Wikipedia onder vuur omdat maandenlang een Amerikaanse journalist ten onrechte is genoemd als verdachte van de moord op John F. Kennedy. Dat was voor Nature aanleiding om een steekproef te doen.

Deskundigen vergeleken 42 artikelen van Wikipedia en de Encyclopedia Brittanica met elkaar. Bij het internet-naslagwerk werden gemiddeld vier fouten per lemma geturfd, bij de officiële encyclopedie drie.

Wikipedia werd opgericht in 2001. Sindsdien zijn er 3,7 miljoen artikelen in 200 talen toegevoegd.

'PvdA zit niet op Oudkerks advies te wachten'

OudkerkOud PvdA-wethouder Rob Oudkerk heeft volgens ingewijden gisteren van de kersverse PvdA-partijvoorzitter Michiel van Hulten, te horen gekregen dat hij spijt moet betuigen voor zijn bezoek aan heroïnehoertjes. Oudkerk, die onlangs een boek over de affaire schreef, liet eerder weten dat hij graag 'consultant' voor de landelijke PvdA wil worden.

Tijdens de presentatie van dat boek, een maand geleden, zei Oudkerk dat hij geen excuses wenste te maken voor zijn bezoekjes aan de tippelzone aan de Theemsweg. Een aantal PvdA'ers verlangde dat wel van hem. Ook liet Oudkerk weten dat als de PvdA hem niet als adviesgever wil hebben, hij zijn lidmaatschap zou opzeggen.

Nog niet bekend is wat Oudkerk aan Van Hulten en de PvdA heeft laten weten. Oudkerk trad in januari 2004 af als wethouder nadat hij in opspraak was gekomen wegens bezoek aan de tippelzone.

'360 versie King Kong te donker'

Yves Guillemot, de baas van Ubi Soft heeft toegegeven dat de Xbox 360 versie van King Kong te donker is op gewone tv's: We have a problem on the 360. The screen is dark on some TVs and it totally changes the experience. When it's dark, you don't see where you have to go. Ubi Soft is aan het kijken of ze het probleem kunnen oplossen en hoe ze er in de toekomst mee om moeten gaan: We are looking to see if we can fix the code. It is the beginning of the high-definition TV era for us. It's a shame, but it happens with new machines. I don't think we will have it anymore.


King Kong op de 360

King Kong is een multiplatformgame die ook op bijvoorbeeld de Cube en PS2 uitkwam. Over het algemeen werd de game goed ontvangen door de media en ook verkocht de game erg lekker volgens Ubi Soft.

Baby neergestoken moeder overleden

TheTebMaister, mailyourmom, sportfreak, ReVu en dom_blontje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadDe Rotterdamse baby die dinsdag met een keizersnede ter wereld werd gebracht omdat de moeder was neergestoken, is woensdagavond in het Sophia Kinderziekenhuis overleden. Nog niet bekend is wat de doodsoorzaak is. Sectie moet dat uitwijzen.

De acht maanden zwangere vrouw (33) werd neergestoken tijdens een ruzie in een woning met haar 31-jarige man en een 36-jarige vrouw. De man is aangehouden.

HD-DVD upgrade voor de 360?

Volgens IGN heeft er een Japanse nieuwsservice (Jiji News Service) bekend gemaakt dat Microsoft in de lente van volgend jaar een nieuwe versie van de 360 gaat uitbrengen.

Deze vernieuwde Xbox 360 zal in plaats van een gewone DVD speler een HD-DVD speler krijgen zodat het apparaat in staat is om HD films af te spelen. Het zal niet gebruikt gaan worden voor games.

Officieel heeft MS nog niets gezegd

Huysegems wil voetballen

Voetballer Stein Huysegems heeft wederom zijn onvrede geuit over zijn huidige positie bij AZ. Zowel op linksbuiten als op de spitspositie is de aanvaller tweede keuze.

Tegenover Sporza laat Huysegems weten dat hij een vertrek overweegt. "Ik ben 23 jaar en behoor op deze leeftijd elke week te spelen. Het is geen streven om nog voor een langere periode op de reservebank te blijven zitten", aldus de Belg.

Huysegems moet in Alkmaar Barry van Galen (op de linksbuitenpositie) en Shota Arveladze (spits) voor zich dulden. Hoewel trainer Louis van Gaal vol lof is over de ontwikkeling van Huysegems lijkt een basisplaats voor de Belgische aanvaller op korte termijn niet in beeld.

Volgens Huysegems is een vertrek uit Alkmaar daarom een oplossing. "Of het nou Engeland, Frankrijk, België of Nederland wordt, het belangrijkste is dat ik meer aan spelen toe kom. De tijd dringt in ieder geval." Enkele maanden geleden liet Huysegems soortgelijke ontevredenheid horen en toen stonden de Eredivisieclubs voor hem in de rij. AZ wilde hem toen echter niet laten vertrekken en het is maar de vraag of ze dat nu wel willen.

Legale wietteelt 'juridisch onhaalbaar'

Het lijkt erop dat een proef met legale wietteelt nog een tijdje op zich zal laten wachten. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over een voorstel om in Maastricht zo'n proef te starten. PvdA, VVD, D66, SP en GroenLinks waren voorstander van die hennepteeltproef.

Uit een gisteren aan de Kamer gepresenteerd onderzoek van het T.M.C. Asser Instituut voor internationaal en Europees recht, blijkt echter dat Nederland op grond van internationaal recht géén experimenten mag toelaten met het gedogen van wietteelt om coffeeshops te bevoorraden. Wietteelt is alleen toegestaan voor geneeskundige en wetenschappelijke doeleinden. De teelt van cannabis voor coffeeshops valt daarbuiten. De VVD en D66 lieten na de presentatie weten dat ze naar aanleiding van dit rapport een hoorzitting met deskundigen willen houden. Ook zullen ze samen met de PvdA gezamenlijk een nota over het experiment met gereguleerde wietteelt indienen.

Minister Hoogervorst hield de Kamer voor dat legale wietteelt ook echt geen einde zal maken aan de overlast van illegale teelt. Alleen al door het simpele feit dat iedere Jan Doedel op zijn zolderkamer stukken goedkoper wiet kan kweken dan een teler die aan allerlei regels moet voldoen. Legale wiet zal twee keer zo duur worden als illegale, aldus Hoogervorst: ''Als u het idee heeft dat het met de illegale teelt is afgelopen als we dit gaan reguleren, dan komt u van een koude kermis thuis.''

Minister Donner wees er al eerder op dat legale wietteelt in strijd is met internationale afspraken. Een experiment is volgens hem pas denkbaar, als alle illegale coffeeshops zijn gesloten en er geen illegale wietteelt meer is.

Cheaten loont niet

Mensen die cheaten in computerspellen zijn gewoon zielig. Als je niet zonder vals te spelen kunt winnen dan ben je gewoon een slechte gamer. Een tip voor deze mensen: ga vooral niet naar een LAN-party toe met je cheatkunsten.

De jongen in dit filmpje kan hier over meepraten. Hij wordt gesnapt door iemand die ziet dat hij aan het cheaten is. De gevolgen voor deze jongeman zijn niet leuk voor hem.

Jonge meisjes drinken steeds meer

De Kater komt laterHet alcoholgebruik onder jongeren stijgt volgens het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ fors. Het aantal drinkende meisjes van twaalf is de afgelopen vier jaar toegenomen met 30 procent. Daarom start het instituut vandaag met een nieuwe, confronterende versie van de jongerencampagne 'Drank, de kater komt later'.

De nieuwe campagne wijst jonge meiden op het risico dat ze hun eigen grenzen overschrijden als ze te veel hebben gedronken. Op posters is een meisje te zien dat half dronken wakker aan het worden is, met geld uit haar broek stekend.

De voorlichting gebeurt niet alleen in de media. Onder leiding van de regionale instellingen voor verslavingszorg op festivals, binnen- en buitenevenementen en op campings en stranden. Ook op dansfeesten en in discotheken zijn de jonge voorlichters te vinden.

'Ono terug naar Japan'

Het AD meldt vanmorgen dat Shinji Ono in de winterstop de overstap zal maken van Feyenoord naar zijn oude club Uruwa Red Diamonds. In 2001 beging de Japanner de omgekeerde weg.

Hoewel de clubs eruit zijn, moet Ono zelf nog overeenstemming bereiken met de club uit zijn geboorteland. De middenvelder wilde afgelopen zomer de club uit Rotterdam al verlaten, maar tot een transfer kwam het destijds niet.

Sinds Erwin Koeman aan het roer staat in de Kuip, speelde Ono nog niet veel. Dit kwam mede door een hardnekkige voetblessure waaraan hij inmiddels al twee keer geopereerd is. In totaal speelde de 26-jarige Japanner 111 duels in het rood-witte shirt van Feyenoord. In 2002 won hij de UEFA Cup, deed hij mee aan het WK in eigen land, en werd verkozen tot Aziatisch speler van het jaar.

[Update] Verbeterde Amerikaanse verkoopcijfers

Het Amerikaanse NPD dat de verkopen van hard- en software bijhoudt heeft nieuwe cijfers van de maand november gepubliceerd. Dit vanwege een fout in de oude cijfers. De hardware-verkopen waren in de maand november als volgt:

ConsoleAantal
PlayStation 2531.000
Nintendo DS370.000
Xbox 360326.000
GameCube272.000
Xbox197.000
GBA/GBM819.733
PSP353.434

Update 15-12
GBA en PSP cijfers bekend

De top 25 meest verkochte games:

PositieGamePlatform
1Star Wars: Battlefront IIXbox
2Star Wars: Battlefront IIPS2
3Call of Duty 2360
4Madden NFL 06PS2
5WWE Smackdown VS Raw 2PS2
6Madden NFL 06360
7GTA: Liberty City StoriesPSP
8Tony Hawk's American WastelandPS2
9Mario Party 7GC
10Mario Kart DSNDS
1150 Cent: BulletproofPS2
12Call of Duty 2: Big Red OnePS2
13Need for Speed: Most Wanted360
14Soul Calibur IIIPS2
15Dragon Ball Z: Budokai TenkaichiPS2
16NBA Live 06PS2
17Blitz: The LeaguePS2
18Need for Speed: Most WantedPS2
19Ratchet: DeadlockedPS2
20Star Wars: Battlefront IIPSP
21Perfect Dark Zero360
22Socom 3: US Navy SealsPS2
23GunPS2
24The Matrix: Path of NeoPS2
25Call of Duty 2: Big Red OneXbox

Totaal aantal verkochte consoles in Amerika:

ConsoleAantal
PlayStation 230.879.989
GBA/GBM/GBA SP29.773.000 (t/m okt. 2005)
Xbox13.680.752
GameCube10.277.137
Nintendo DS2.746.895
PSP2.028.530 (t/m sept. 2005)
Xbox 360326.000

Jezus, wat een debiel

Je hebt slecht sporende mensen en dan is er gelukkig nog in deze duistere dagen Danny. Danny heeft een webcam, een muzieksmaak (het is een smaak, alleen wat voor een ) en hij heeft goede ideeën. Die goede ideeën monden dus uit in deze zeven filmpjes:
debiel figuur (filmpje)
debiel figuur 2 (filmpje)
debiel figuur 3 (filmpje)
debiel figuur 4 (filmpje)
debiel figuur 5 (filmpje)
debiel figuur 6 (filmpje)
debiel figuur 7 (filmpje)

Hanssen: "Blij voor mezelf en voor de club"

SC Heerenveen-speler André Hanssen werd woensdagavond de held van de Friese club toen hij in de slotminuut de 2-1 binnen schoot. Dankzij die treffer bekert Heerenveen verder in de UEFA-beker.

"Ik ben gelukkig voor mezelf en voor de club", aldus Hanssen na afloop van de wedstrijd tegen Levski Sofia. De Noor scoorde de 2-1 toen het voor Heerenveen alles of niets was. "Toch geloofden we er nog in. Natuurlijk, een doelpunt kan ook vlak voor tijd vallen. En of hij nu aan het begin of aan het einde valt, dat maakt niet uit."

Trainer Gert-Jan Verbeek was erg blij met het slotstuk van de wedstrijd. "Fantastisch. We wisten nog niet wat Olympique Marseille en Dinamo Boekarest hadden gedaan, maar die wedstrijd viel in ons voordeel uit. Fantastisch."

Kaiserslautern verder in de problemen

Eintracht Frankfurt heeft 1. FC Kaiserslautern verder in de problemen gebracht. Het bezoekende Eintracht won de inhaalwedstrijd op het veld van hekkensluiter Kaiserslautern met 1-2.

Markus Weissenberger en Francisco Copado scoorden voor de club uit Frankfurt en kort voor tijd deed Jochen Seitz iets terug voor de thuisploeg.

Kaiserslautern is nu al dertien competitiewedstrijden zonder overwinning. Het clubrecord staat op zestien en stamt uit het seizoen 1967/1968. Ook de vorige maand aangestelde trainer Wolfgang Wolf kan het tij voorlopig nog niet keren. Onder zijn leiding leed de ploeg de derde nederlaag op rij.

Anderhalve week geleden werd de wedstrijd Kaiserslautern - Eintracht Frankfurt afgelast omdat er een scheur in het dak van het Fritz-Walter-Stadion was geconstateerd.

Goed en slecht nieuws

Het goede nieuws is dat jullie bijna van mij verlost zijn, waar het om Brainbreakers gaat. Het slechte nieuws is dat jullie in ieder geval vandaag nog aan mij zijn overgeleverd voor de dagelijkse Brainbreaker van 9.11 u.

Vandaag weer eens aan ander soort puzzel. Waarschijnlijk hebben jullie deze allemaal al wel eens in niet digitale vorm gedaan. Met 7 zwarte puzzelstukjes moet je een voorbeeldfiguur namaken, uiteraard zo snel mogelijk. De eerste zijn zo makkelijk dat ze binnen 30 seconden te doen zijn, daarna wordt het wel moeilijker.

Deze dus, succes...

Radio 3FM beter beluisterd

Icoon RadioRadio 3FM heeft in de periode oktober - november van dit jaar de grootste stijging in marktaandeel weten te behalen. De publieke popzender steeg met 0,4 procent. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 538 verstevigde opnieuw het marktleiderschap en blijft koploper onder de radiostations met een marktaandeel van 11,9 procent.

Radio 2, Radio Veronica en Radio 10 Gold waren de grootste verliezers. De drie zenders leverden 0,3 procent aan marktaandeel in. Toch blijft Radio 2 de tweede zender van Nederland.

Het nieuwe Q-music, dat in de plaats van Noordzee FM kwam, lijkt eindelijk wat te winnen. De zender steeg met 0,3 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Berga de sterkste in Eindhoven

Nadat de Fransman Michaud dinsdag de eerste etappe wist te winnen, is de tweede wedstrijd van de Greenery Six gewonnen door Ingmar Berga. De rijder van de DSB-ploeg was in Eindhoven de snelste in de massasprint.

Michaud kwam in de laatste bocht van de wedstrijd ten val en sleurde daarmee Jan Maarten Heideman, Bob de Vries en Roel van Hest mee. Michaud liep daarbij een enkelblessure op, Heideman een knieblesuure en de Vries en van Hest liepen beiden een blessure aan het scheenbeen op.

"Ik beslis morgen of ik mijn leidende positie ga verdedigen," aldus Michaud na afloop van de wedstrijd. De andere drie zullen waarschijnlijk niet meer in actie komen.

Naaktfoto's lerares gaan school door

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een jonge lerares van het Cypriotisch Limassollyceum had haar naaktfoto's beter niet in haar telefoon kunnen bewaren. In een onopgemerkt ogenblik is haar mobieltje van haar bureau gestolen. Binnen enkele minuten daaropvolgend had iedereen van het lyceum, zowel docenten als leerlingen, de pikante foto's gezien.

De ouders en docenten nemen de zaak hoog op. De politie is ingeschakeld om het incident te onderzoeken en de mobiele telefoon is in beslag genomen om vingerafdrukken van af te nemen. Ook is er politie op de school afgestuurd om de leerlingen te verhoren. Die wassen hun handen echter in onschuld en zeggen dat de docente zelf verantwoordelijk is voor de verspreiding van de foto's doordat ze niet met bluetooth overweg zou kunnen.

Het belangrijkste is dat er een dader is

Het boeit een filmmaatschappij zoals Paramount schijnbaar niet zo gek veel of ze nou iemand laten veroordelen die echt schuldig is. Dat is tenminste hetgeen dat Russell Lee meemaakt.
quote:
Paramount has looked at all four computers in Lee's home, alleging he had one of them cleaned to erase evidence.
Maar waarschijnlijk heeft Lee gewoon niets gedaan en lag aan het zijn draadloze netwerk, dat heel slecht beveiligd was. Dus heeft je buurman een draadloos netwerk en je hebt onderhand wel al zijn porno gezien. Upload eens een filmpje via hem en zeg tegen je nieuwe vrienden van Brein dat ze bij hem moeten gaan kijken. Misschien heb je dan volgend jaar wel een leuke buurman.

Campina roept pakjes schoolmelk terug

SchoolmelkCampina heeft woensdagochtend 2500 scholen gewaarschuwd dat er schoonmaakmiddel in pakjes chocolade-schoolmelk terecht is gekomen. Het schoonmaakmiddel natriumhydroxide is door een lekkende klep tijdens het productieproces in de pakjes chocolademelk terechtgekomen. In het totaal zou het om een paar honderd pakjes kunnen gaan.

Campina kreeg signalen van een school uit het zuiden van het land dat er een rare geur aan de pakjes zat. Hierop kwam het bedrijf in actie. Campina benadrukt dat de kinderen geen gevaar hebben gelopen omdat maar kleine hoeveelheden van het schoonmaakmiddel in de melk terecht zijn gekomen. Kinderen kunnen hooguit een branderig gevoel in de keel hebben gekregen, zegt Campina.

God speelt een rol in Submission III

FOKwa en Matthijs hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekTweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) zal na de tweede Submission-film nog een film maken. Waar in het tweede deel de discriminatie van homo's binnen de Islam centraal staat zal in het derde deel God zelf aan bod komen. "Dat wordt het moeilijkste deel", zegt de politica in het kerstnummer van het weekblad De Groene Amsterdammer. "Want wie zal Allah kunnen spelen?"

Vorige maand waren uitspraken van Hirsi Ali nog de aanleiding van een rel binnen de VVD. Daarna kreeg Hirsi Ali voor het eerst openlijk kritiek van VVD'ers. In het interview eist Hirsi Ali daarom dat de VVD haar in een nieuwe Kamerperiode dezelfde ruimte geeft als nu, anders vertrekt ze. "Vlak voor de verkiezingen van 2007 maak ik de balans op, en leg aan de VVD voor of er ruimte blijft, zoals nu. Is dat zo, dan teken ik graag voor een nieuwe periode in de Kamer. Ik ben nog lang niet klaar met mijn onderwerp."

Terreurbestrijding?

Een beetje politieagent die geen zin heeft om naar zijn werk te gaan belt natuurlijk gewoon even zijn collega's op om te zeggen dat er een verdacht persoon met een baard in de trein zit. Nog even iets mompelen over een Arabisch uiterlijk en je kan erop rekenen dat de trein wordt stilgezet.

Uiteraard had de verdachte helemaal geen bom in zijn koffertje, maar dat praten we achteraf wel goed door te zeggen dat je "niet voorzichtig genoeg kan zijn". Dat iemand in de trein schichtig om zich heen kijkt, zoals de verdachte kennelijk deed, zegt misschien meer over de mensen die bij hem in de coupé zaten. Wat zijn we toch een gezellig landje geworden. Inmiddels is wel een foto van de verdachte naar buiten gekomen en op basis daarvan heb ik al wat meer begrip voor de politieman.

Wie overigens wel wat heeft gedaan, is onze voormalige AIVD-tolk Outman Ben A.. Hij werd gisteren tot 4,5 jaar cel veroordeeld voor het lekken van staatsgeheimen. Kennelijk was Outman bij het lekken nogal knullig te werk gegaan en was er daardoor voldoende bewijs tegen hem. Het gedoe met adresboekjes en post-it briefjes doet inderdaad wat knullig aan. Een beetje slimme AIVD-medewerker weet dat hij informatie die hij wil lekken gewoon op een diskette moet zetten, die hij vervolgens in een te verkopen auto moet dumpen....

Staatssecretaris is zwerfafval beu

Icoon PolitiekGemeenten en bedrijven krijgen tot 1 maart om het zwerfafval op straat op te lossen. Lukt dit niet, dan wordt op blikjes en plastic flesjes statiegeld geheven. Dat heeft staatssecretaris Van Geel van Milieu de Tweede Kamer laten weten. De Staatssecretaris maakt zich er zorgen over dat de hoeveelheid zwerfafval nog steeds niet afneemt.

Van Geel betreurt het dat de gemeenten en het bedrijfsleven het niet eens kunnen worden over de inzameling van zwerfafval. De partijen waren dichtbij een akkoord, maar ze zijn het nog niet eens. Van Geel wil dat het bedrijfsleven de gemeenten een bedrag betaalt voor het zwerfafval, en dat de gemeenten dan meer doen om het op te ruimen. Het bedrijfsleven en de gemeenten steggelen over de hoogte van de bijdrage.

In 2001 werd overeengekomen dat het zwerfafval eind dit jaar met 45 procent verminderd zou zijn. Voor blikjes en petflesjes moest dat 80 procent zijn. Maar uit onderzoek blijkt dat dit met een afname van tussen de 11 en 20 procent niet lukt.

Politie neemt 900 kilo vuurwerk in beslag

Icoon PolitieBij een gezamenlijke actie in het zuiden van Nederland heeft de politie gistermiddag 900 kilo vuurwerk in beslag genomen. 23 mensen werden gearresteerd of kregen een bekeuring. De actie was opgezet door de Nederlandse korpsen en de Belgische politie. In totaal werkten honderd politiemensen mee aan de controles van voertuigen die uit België kwamen. Bij winkels in België noteerden agenten Nederlandse kentekens en gaven die door aan collega's in Nederland.

De grootste partij vuurwerk werd gevonden in een bestelbus. Daarin zat ruim 400 kilo. Twee mannen uit Den Haag probeerden met hun auto met snelheden tot 200 kilometer per uur aan de politie te ontkomen. Bij Breda konden ze worden aangehouden. In hun auto zat 180 kilo vuurwerk en pepperspray.

Yorin FM moet betalen voor 'brand' langs A1

Icoon ShockingEen reclamestunt van Yorin FM heeft tot woede geleid in Baarn. Een zogenaamd in brand staande caravan langs de A1 ter hoogte van die gemeente zorgde anderhalve maand geleden voor vijftien kilometer file. Het radiostation had een zwartgeblakerde caravan neergezet die in combinatie met een rookmachine voor veel ophef zorgde. Met de caravan wilde de zender aandacht vestigen op het feit dat ze een villa weg gaven voor een jaar in Portugal.

Ook de hulpdiensten kwamen voor niks op de plek van de 'brand' aan. Vooral daarvan ziet de Baarnse burgemeester Smith de humor niet in. Hij stuurde een boze brief naar Yorin FM. Die waren daar wel van onder de indruk, want de zender zal nu een schadevergoeding van 550 euro betalen. Aansprakelijkheid wordt wel van de hand gewezen.

It's trailernight

De film King Kong is net uitgekomen en belooft al een grote hit te worden. Aan de reclamecampagne zal het in ieder geval niet liggen. Tijd voor een kort rondje langs de (Apple trailer)velden om te zien welke aankomende hits er te wachten staan.

De gister uitgebrachte trailer van de Da Vinci Code brengt de hunkering naar de film een stapje dichterbij. Vanaf 18 mei 2006 wordt de film in Nederland verwacht.

De mutanten komen terug op het witte doek in alweer deel drie van X-men. Nieuwe en oude helden zullen de strijd aangaan, met en tegen Magneto en zijn volgers.

Na de hilarische avonturen van Sid, Manfred en Diego in deel één zal vanaf 31 maart 2006 deel twee in de bioscoop te zien zijn. De drie helden zullen in "The Meltdown" hun vrienden moeten redden van het water.

The Pink Panter is altijd een favoriet van mij geweest. De stripjes heb ik met plezier gelezen en Peter Sellers zette inspector Jacques Clouseau werkelijk briljant weg in de delen van de Pink Panter serie. Op 10 februari komt een nieuwe Pink Panter uit met Steve Martin en Beyoncé Knowles. Ik hoop dat het geen verkrachting van de goede naam wordt.

De laatste komt 22 december uit en lijkt mij persoonlijk heel bijzonder. In de film The March of the Penguins wordt een groep Koningspinguïns gevolgd die twintig dagen en twintig nachten op trektocht gaat naar een plek om te paren. Een Imax revival momentje dus.

Zo veel films, zo weinig tijd. Er kunnen er nog tig bij, maar zoals ik al zei, we maken een kort rondje.

Film: Kiss Kiss Bang Bang

Kiss Kiss Bang Bang is een film met Robert Downey Jr. en Val Kilmer in de hoofdrollen. Downey speelt Harry Lockhart, een New Yorkse dief met een groot hart, die zomaar ineens in Hollywood terecht komt. Kilmer speelt Perry van Shrike, een homofiele privé-detective die Harry de kneepjes van het vak moet leren. Als de twee verzeild raken in een moordonderzoek moeten ze alle zeilen bijzetten om tot de oplossing te komen...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.