FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 december 2005

[Upd] Temmink fluit Feyenoord - PSV niet

Renť Temmink zal komend weekend de topper tussen Feyenoord en PSV niet fluiten. De uit Deventer afkomstige arbiter raakte vorige week in opspraak nadat hij Wiljan Vloet, trainer van Sparta Rotterdam, had uitgemaakt voor zielepoot.

Ruud Bossen is nu door de KNVB aangewezen om deze beladen wedstrijd te leiden. De bond was namelijk bang dat Temmink het doelwit zou worden van kwetsende spreekkoren. De aftrap van Feyenoord - PSV is komende zondag om 12:30 in de Rotterdamse Kuip.

Update:
Niet de ophef rond eerdere uitspraken, maar een blessure heeft voor de scheidsrechterswissel gezorgd, zo laat de KNVB weten. Renť Temmink kampt met een achillespeesblessure en is zeker drie tot vier weken uitgeschakeld.

Steun voor Peter R. de Vries gestegen

PolitiekDe kans dat Peter R. De Vries mee gaat doen aan de verkiezingen is licht gegroeid. Een peiling van vandaag door TNS Nipo wijst uit dat 28 procent van de Nederlanders De Vries een aanwinst voor de politiek vindt. Dat is 5 procent meer dan vorige week.

De misdaadverslaggever kondigde eerder aan dat op 16 december 41 procent van de bevolking hem een ''aanwinst voor de politiek'' moet vinden, wil hij met zijn Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) gaan deelnemen aan de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007. Afgelopen maandag liet TNS NIPO nog weten dat 41 procent een moeilijke opgave zou worden.

Final Fantasy XI beta bij het blad OXM

Het officiŽle Xbox Magazine, OXM, geeft bij het volgende nummer een gratis beta weg van Final Fantasy XI online voor op de Xbox 360. Het blad zal vanaf 5 januari in de Engels winkels liggen en in de volgende weken zal het blad ook naar de rest van Europa komen.In de beta kun je een eigen karakter maken en vervolgens online gaan om met duizenden andere deelnemers het fantasieland Vana’diel te ontdekken. Het enige wat je nodig hebt is een Xbox 360 met een harddisk en een Xbox Live Gold abonnement. De beta zal zolang duren als Square Enix de beta-servers laat draaien.

'Podcast' is woord van het jaar

beldoire had ons via de nieuws-submit te melden:

iPodDe term 'Podcast' is uitgeroepen tot 'Woord van het Jaar' door de New Oxford American Dictionary. Het woord wordt begin volgend jaar opgenomen in de online-versie van het woordenboek. De term krijgt de betekenis: 'een digitale opname van een radiouitzending of gelijksoortig programma, dat beschikbaar wordt gesteld om te downloaden naar een persoonlijke audio-speler'. Een lange term voor een woord dat al veel gebruikt wordt in Engelstalige landen, en aan populariteit wint in Nederland en andere landen.

Het woord is verzonnen door journalist Ben Hammersley. Al is het woord afgeleid van de zeer populaire iPod, een 'podcast' kan worden afgespeeld op bijna elke draagbare muziekspeler. De term is bekritiseerd omdat het teveel krediet zou geven aan Apple, het bedrijf dat de iPod heeft gemaakt. Het bedrijf heeft vrij weinig gedaan aan de ontwikkeling van podcasts en dus willen sommigen de term aanpassen naar 'blogcasting' of 'audioblogging'.

Sinds Apple in juni van dit jaar een podcasting sectie in hun iTunes shop erbij heeft gemaakt is de populariteit alleen maar toegenomen. Vorig jaar wisten weinig mensen wat het was. Woorden die het woordenboek niet haalden waren andere technische termen zoals 'lifehack' 'rootkit', 'bird flu' en 'sudoku'.

Typefout kost 190,5 miljoen euro

geldropse_polleke en djduke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EconomieMet ťťn druk op de knop ruim 190 miljoen euro weg. Het is een medewerker van het effectenkantoor van de Japanse bank Mizuho Financial Group overkomen. In plaats van een opdracht te plaatsen voor de verkoop van ťťn aandeel voor 610.000 yen, werden er 610.000 aandelen verkocht voor 1 yen. De bank werd hierdoor meteen 27 miljard yen (190,5 miljoen euro) armer.

Na twee minuten zagen de medewerkers de fout al. Er werd nog vier keer een poging gedaan om de opdracht in te trekken, maar het mocht niet meer baten. De aandelen in het Japanse bedrijf J-Com waren voor het lage bedrag verkocht. Het effectenkantoor moest de stukken daarop grotendeels terugkopen voor de marktprijs.

Het bedrijf J-Com maakte op die dag zijn debuut op de effectenbeurs van Tokio. Mizuho Securities was een van de begeleidende banken. President Makoto Fukuda van Mizuho Securities heeft excuses aangeboden aan de investeerders, de opdrachtgever en alle andere betrokkenen.

Beatrix aan de slag als vrijwilligster

Koningin BeatrixDe landelijke vrijwilligersdagen inspireren zelfs de leden van de koninklijke familie. Zo zal koningin Beatrix komende zaterdag voor ťťn dag aan de slag gaan als medewerkster in een zorgcentrum in Amersfoort. De actie vindt plaats in het kader van Make A Difference Day 2005.

Ook familieleden van de vorstin zijn van plan om deze zaterdag de handen uit de mouwen te steken. Prins Constantijn en prins Pieter-Christiaan zullen bijvoorbeeld scheidsrechteren bij een voetbalwedstrijd voor gehandicapten, prinses Laurentien gaat levensmiddelen inpakken bij de Voedselbank Lelystad en prins Maurits en prinses MarilŤne serveren een diner aan asielzoekers en hun gezinnen bij Happietaria Groningen.

En als de koninklijke familie aan de slag gaat, dan kan uiteraard minister-president Jan Peter Balkenende niet achterblijven. De premier gaat kokkerellen voor gasten van de vereniging de Zonnebloem. Ook andere politici zullen zich tijdens de vrijwilligersdagen belangeloos inzetten voor anderen.

Remember Lennon

Vandaag, 25 jaar geleden, werd John Lennon vermoord. En hoewel ik er beslist geen voorstander ben om in New York op Strawberry Fields tot diep in de nacht liedjes te gaan zingen wil ik het ook niet voorbij laten gaan.

Lennon werd 9 oktober 1940 geboren te Liverpool als John Winston Lennon. Na een bewogen jeugd, met ziekte, een weggelopen vader en een te vroeg overleden moeder, raakte hij in zijn pubertijd bevriend met Paul McCartney. The Liverpool School of Art was niet aan hem besteed en hij besloot al vroeg om zich volledig aan de muziek te wijden. Samen met McCartney en George Harrison ('43-'01) richtte hij het bandje Johnny and the Moondogs op. Later werd dit The Silver Beetles en weer wat later gewoon The Beatles.
De roerige jaren '60 braken aan en The Beatles lieten regelmatig van zich horen met als hoogtepunt het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ('67). Het was tevens misschien wel het laatste album waarop het viertal echt samen- werkten. The Beatles ging op 31 december 1970 uit elkaar.
Lennon begon een succesvolle solocarriere met beroemde en beruchte albums als Plastic Ono Band ('70) en Imagine ('71). Verder liet hij van zich horen middels aparte acties als een sleep-inn in Amsterdam. Samen met Yoko Ono, sinds '69, zijn vrouw verbleef hij een week in bed, voor de wereldvrede.

Op 8 december 1980 wordt John Lennon om kwart voor elf 's avonds aangesproken door Mark Chapman. Als Lennon zich omdraait om Chapman te woord te staan schiet deze hem met 4 kogels dood. De portier van het gebouw waar Lennon en Ono naar binnen wilden gaan rent naar Chapman toe en schreeuwt: Weet je wat je hebt gedaan? Chapman: Ik heb John Lennon doodgeschoten.

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Minimaal aantal vrouwen in top Noorse bedrijven

Icoon PolitiekIn Noorwegen bestaat vanaf heden een wet die een minimaal aantal vrouwen in het bestuur van bedrijven eist. De vandaag goedgekeurde wet bestrijkt ruim vijfhonderd Noorse bedrijven, en eist een quotum van veertig procent vrouwelijke bestuursleden voor 1 januari 2008. Voor bedrijven die van plan zijn zich op te geven bij de Noorse Kamer van Koophandel, gaat de wet per 1 januari 2006 van kracht.

Als ťťn van de 519 geselecteerde bedrijven, waaronder beursgenoteerde ondernemingen, zich niet voor de uiterste datum aan het quotum houdt, kan dat het bedrijf een boete opleveren, of kan het bedrijf zelfs gesloten worden.

De wet werd in 2003 al door het Noorse parlement goedgekeurd, maar vandaag pas ondertekend. De parlementsleden verwachtten dat veel bedrijven de maatregel zonder pressie van de overheid zouden invoeren. In talloze bedrijven is de Noorse staat grootaandeelhouder. 68 van de 519 bedrijven hebben op dit moment al veertig procent vrouwelijke bestuurders.

Noorwegen is het eerste land ter wereld dat een dergelijke maatregel invoert.

Cijfers voor games beïnvloeden verkoop niet

De onderzoekers Jason Kraft en Chris Kwak hebben de afgelopen vijf jaar de cijfers van zo'n 275 video games geanaliseerd. Daarbij hebben ze vastgesteld dat de cijfers die reviewers voor games geven en de daarop volgende verkopen totaal niet met elkaar overeen komen. Om dit duidelijk te maken hebben beide heren een handig grafiekje van hun onderzoek gemaakt, dat onderaan dit bericht te bekijken is.

Jason en Chris hebben er het volgende aan toe te voegen: ''Wij geloven dat cijfers die games krijgen in de meeste gevallen niet betrouwbaar zijn in het voorspellen van hoe een spel gaat verkopen. Als een recensent of een willekeurig persoon zou beweren dat een spel slecht zal verkopen door een laag cijfer, dan moet men dat zeker niet serieus nemen''.

De vraag is dan wat de verkoop van spellen wel beÔnvloedt. Er zijn daar een paar indicatoren voor bekend. Zo is het belangrijk wie de publisher van een game is. Hoe groter en bekender, hoe beter. Ook is het belangrijk hoe voorgaande spellen hebben gepresteerd in een bepaalde reeks. Tenslotte speelt het bij games die gebaseerd zijn op films een belangrijke rol of die films goed hebben gescoord in de bioscoop.Man bijt serveerster in teen

Een Duitse serveerster heeft tien dagen niet kunnen werken omdat ze door een klant in haar teen was gebeten. De man is voor de rechtbank in het Duitse Gelsenkirchen dan ook veroordeeld tot het betalen van een boete van 400 euro.

Een beetje uitgelokt had de vrouw het wel. Toen de man bier morste op haar voeten, had de vrouw hem gedwongen haar voet schoon te likken. Hij ging inderdaad naar de grond toe, maar beet vervolgens in haar teen tot bloedens toe.

De rechter is nu van mening dat de serveerster haar voet niet voor de man hield om gebeten te worden, maar om schoongemaakt te worden.

EK Kortebaan: Eerste medaille voor Nederland

Tijdens het EK kortebaan heeft Johan Kenkhuis voor de eerste Nederlandse medaille gezorgd. Op de 50 meter vrije slag eindigde Kenkhuis als derde.

Goud was er voor de Britse titelverdediger Mark Foster in een tijd van 21,27 en het zilver ging naar de Franse houder van het wereldrecord Frederick Bousquet. De andere Nederlander in de finale, Mark Veens, eindigde als vijfde.

Bij de vrouwen plaatste Marleen Veldhuis zich als snelste voor de finale van de 100 meter vrije slag in een nieuw persoonlijk record van 53,03. Ook Inge Dekker wist zich te plaatsen voor de finale die vrijdag wordt gezwommen.

Moniek Nijhuis eindigde op de 50 meter schoolslag als zevende, de Duitse Janne Schafer werd Europees kampioene. Hinkelien Schreuder eindigde in de finale van de 200 meter wisselslag als zevende. Het goud ging naar de Poolse Katarzyna Baranowska.

Op de 200 meter wisselslag bij de mannen pakte de Hongaar Laszlo Cseh de titel en hij verbeterde bovendien het wereldrecord naar een tijd van 1.53,46.

De Rus Jieri Priloekov zwom een nieuw Europees record op de 400 meter vrije slag. Met 3.37,81 was hij bijna twee seconden sneller dan het oude record van de Italiaan Massimilano Rossolini, die eindigde in de finale als vierde.

'Beyoncť trouwt in de zomer met Jay-Z'

BeyoncťBeyoncť Knowles en haar verloofde Jay-Z gaan volgens een vriend in de zomer elkaar het ja-woord geven. "Het wordt een kleine, intieme bruiloft met alleen goede vrienden en familie", zegt de vriend tegen Femalefirst. "Zowel Beyoncť als Jay-Z wil voorkomen dat hun huwelijk uitdraait op een mediacircus. Alleen hun ouders worden van alle details op de hoogte gebracht." Het stel heeft al drie jaar een relatie.

Beyoncť's doorbraak kwam toen ze in de meidengroep Destiny's Child zat. Lange tijd stond de groep aan de top van de hitparades met nummers als 'Independent women' en 'Lose my breath'. Tegenwoordig treedt ze ook als solo-artiest op met haar eigen nummers, zoals 'Naughty girl' en 'Crazy in love', wat ze samen met haar verloofde zong.

Provinciale primeur in Uruguay

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Uruguay een nationale voetbalkampioen van buiten de hoofdstad Montevideo. De bescheiden provincieclub Rocha versloeg woensdag Rampla Juniors met 2-1 en verzekerde zich mede dankzij de 1-1 van Nacional tegen Miramar Misiones van de titel, met nog ťťn speelronde te gaan.

Rocha vierde de titel in het eigen stadion voor 7.000 toeschouwers door een ereronde te lopen met een koe. Het dier werd symbool voor de voetbalclub, nadat het eerder dit seizoen op de foto stond van een training van de club.

Maatregelen tegen AIVD-medewerker

Icoon PolitiekDe Tweede-Kamerfractie van de LPF heeft van het kabinet opheldering geŽist over het onderzoek dat de inlichtingendienst AIVD in 2002 naar de toenmalige top van die partij heeft gedaan. Dit meldde LPF-Kamerlid Mat Herben vandaag in de Tweede Kamer. Uit het AIVD-onderzoek zou onder meer zijn gebleken dat Pim Fortuyn seks had met minderjarige jongens.

Herben zei verbaasd te zijn over het uitlekken van diskettes met AIVD-informatie, die misdaadverslaggever Peter R. de Vries in handen kreeg. Volgens De Vries staat er op de diskettes onder meer informatie over het seksleven van Fortuyn en andere (oud-)leden, onder wie Herben zelf, van de LPF. De LPF-fractie wil uiterlijk dinsdagochtend 10.00 uur een brief over de kwestie ontvangen, dit zodat de Kamer er eventueel 's middags over kan debatteren.

Update 19:15
Het hoofd van de AIVD, S. van Hulst, zal maatregelen nemen tegen de medewerker van de veiligheidsdienst die vermoedelijk betrokken is geweest bij het in handen van De Vries laten vallen van de bewuste diskettes. Dit heeft minister Remkes van Binnenlandse Zaken vandaag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder had de Rotterdamse burgemeester en korpsbeheerder Opstelten al opgeroepen de zaak te onderzoeken en de verantwoordelijke eventueel strafrechterlijk te vervolgen.

De betreffende medewerker zou de gevoelige diskettes in zijn lease-auto hebben laten liggen toen hij deze omruilde. De man werkte ten tijde van het gebeuren nog bij de Regionale Inlichtingendienst Rotterdam-Rijnmond, een afdeling van de politie die tevens dienst doet als regionale voorpost van de AIVD.

Behalve rapportages over het seksleven van enkele LPF-leden zouden er ook verslagen van volgacties en infiltraties van de AIVD in onder meer milieuactiegroepen op de diskettes staan. Verder staan er telefoonnummers op van medewerkers van de AIVD, van buitenlandse diensten en van contacten bij bedrijven, aldus De Vries. De journalist meldde dat er tevens "privť-correspondentie" op de diskettes te vinden is. Als voorbeeld noemt hij een sollicitatiebrief, gericht aan de AIVD, van de man die de diskettes zou hebben laten slingeren.

In een reactie meldt de AIVD niet te kunnen inschatten hoe vertrouwelijk de informatie is. Volgens de veiligheidsdienst wil De Vries de diskettes niet overhandigen. De AIVD wees de programmamaker er al eerder op dat het openbaar maken van eventuele staatsgeheimen een misdrijf is, waarvoor De Vries de gevangenis in zou kunnen moeten.

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken noemde het lekken van de AIVD-gegevens "buitengewoon ernstig". Hij benadrukte wel dat het om redenen van staatsveiligheid vaker gebeurt dat de AIVD de achtergronden en integriteit van politici onderzoekt. Ook meent de minister dat De Vries zich moet realiseren wat voor belangrijke rol de misdaadverslaggever zelf speelt. "Ik zal met grote belangstelling naar de uitzending kijken", aldus Remkes.

De Vries meldde dat hij aanstaande zondag in zijn televisieprogramma "terughoudend" zal zijn met het geven van informatie over de op de diskettes aangetroffen bestanden. Zo zei hij, behalve Fortuyn, geen politici bij naam te noemen van wie de "seksuele escapades zijn gevolgd". De Vries zei tevens informatie te hebben over een politicus die ooit een zelfmoordpoging heeft gedaan, maar dat hij ook daar verder niets over zal zeggen.

De wannabe-politicus gaf als reden voor zijn publicatie dat hij mensen wil laten zien "hoe bespottelijk het is dat dit zomaar op straat ligt". Volgens De Vries wist de AIVD-medewerker niet dat hij de diskettes kwijt was en wilde hij ze ook niet terug. De Vries zou bij de medewerker hebben aangebeld en de diskettes hebben aangeboden, waarop de persoon weigerde. Bij het bepalen van welke informatie hij zal uitzenden, zegt De Vries geen rekening te houden met zijn eigen politieke toekomst.

-
Vanavond @ 22:20, Nederland 3: NOVA: Verbijstering over vondst AIVD-diskettes
Zondag 11 december @ 20:35, SBS 6: Peter R. de Vries, misdaadverslaggever: alle onthullende details

Stoute Fantasie

Mensen hebben rare fantasieŽn, teveel om op te noemen eigenlijk. De fantasie van de maker van de volgende site is ook weer een heel vreemde.

Op deze site kun je zijn voorliefde zien voor erotische plaatjes en teksten. Nu is daar op zich nog niets vreemds aan, maar wel dat hij dit heeft op Siamese tweelingen. De zogenaamde 'Conjoined Dreams'. Hoewel niet alle content op deze site echt is, ziet het er toch allemaal vreemd uit...

Iraanse premier: Joodse staat naar Europa

unreal had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenDe Iraanse president Ahmadinejad vindt dat een Joodse staat maar op Duits of Oostenrijks grondgebied moet worden gevestigd. ''Als deze landen zich zo verantwoordelijk voelen voor de genocide op de Joodse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog, is een staat daar wel op zijn plaats. Als jullie ze hebben onderdrukt, geef het zionistische regime dan een stuk Europese grond. Wij zouden dat steunen.'' Ahmadinejad vindt het niet terecht dat de Palestijnse moslims voor de onderdrukking van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, ''een prijs moeten betalen''.

De IraniŽr zegt dat het hele probleem met IsraŽl en de Palestijnen in ťťn klap zou zijn opgelost, wanneer Duitsland en Oostenrijk een paar van hun provincies afstaan. Volgens Ahmadinejad is IsraŽl een ''tumor'' in het Midden-Oosten. Ook trok hij de vernietiging van 6 miljoen Joden in twijfel: ''De Europeanen geloven zo in de holocaust, dat elke onderzoeker die met historische bewijzen komt dat dit niet zo was, wordt vervolgd.'' De premier deed zijn uitlatingen in een interview met de Iraanse televisiezender Al-Alam.

Ahmadinejad veroorzaakte twee maanden terug nog een grote rel toen hij zei hij dat IsraŽl ''van de kaart'' moest worden ''geveegd''.


Ahmadinejad: IsraŽl tumor in het Midden-Oosten

Wereldelftal wint hockeywedstrijd voor Pakistan

Het gelegenheidselftal van beste hockeyers ter wereld heeft donderdag in Chennai een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan met 5-3 gewonnen van een Pakistaans/Indiaas elftal. Vlak voor de start van de Champions Trophy in India zamelden beide teams geld in voor hulp aan de slachtoffers.

Het was een bijzondere wedstrijd die werd gespeeld in vier delen van een kwartier. Namens Nederland traden de hockeyers Vogels, Taekema, Van der Weide, Klaver, De Nooijer en Delmee aan. Klaver scoorde een van de doelpunten.

Op 26 oktober was er ook al een benefietwedstrijd in ons land, tussen Oranje en een wereldelftal. Daar werd toen ruim negen ton opgehaald.

Leger vervangt brandweer Amsterdam

fikkie87, izmirB en theSummoner hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft het leger ingezet om de stakende brandweerlieden op te vangen. Zeventig militairen hebben de plaats ingenomen van de 125 brandweermannen en -vrouwen die zich vanochtend ziek meldden.

De brandweer van Amsterdam voerde vandaag samen met collega's actie tegen hun nieuwe cao. Ze zijn tegen het schrappen van het functioneel leeftijdsontslag. Ambtenaren met fysiek zware beroepen, zoals bij de brandweer of op ambulances, konden op hun 55e met pensioen. Vanaf 2006 is dit niet meer mogelijk.

Tijdens de ochtendspits voerden ze actie door snelwegen te blokkeren. Dit veroorzaakte veel lange files. Het verkeer had vooral overlast rond Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en bij Maastricht. De bonden steunden de acties niet. Vakbondsbestuurder P. Wiechmann van Abvakabo FNV noemde de acties van donderdag "reden voor ongerustheid, want de oppositie is nog groter dan ik al verwacht had." Deze dagen bezoeken de kaderleden van de vakbonden brandweerkazernes om uitleg te geven over het cao-akkoord. "Dit zit de mensen vreselijk hoog. Er bestaat ook veel onvrede over de bonden. De brandweermannen vinden dat wij dit nooit hadden mogen afspreken."

Ook ontslag van ouderen bij reorganisatie

Icoon AlgemeenVanaf 1 maart 2006 wordt bij een reorganisatie van een bedrijf uit elke leeftijdscategorie een aantal mensen ontslagen. Op dit moment ontslaat men alleen degenen het kortst in dienst, waar hoofdzakelijk jongeren de dupe van zijn. Bij de nieuwe regeling lopen ook mensen die al veertig jaar achter hetzelfde bureau zitten de kans hun baan te verliezen.

Iedere werknemer wordt in het nieuwe beleid in vooraf opgestelde leeftijdsgroepen gerangschikt. Degene binnen een groep die het kortst in dienst bij het bedrijf is, zal zijn baan bij een reorganisatie verliezen. Op die manier worden jongeren ontzien, maar lopen ouderen tegelijkertijd ook meer risico op ontslag.

Del Piero bij Juve topscorer aller tijden

Alessandro Del Piero heeft door zijn twee goals afgelopen woendag tegen Rapid Wien (3-1) de legendarische Giampiero Boniperti bijgehaald als clubtopscorer van Juventus. Hij zette zijn totaal op 182 goals, evenals Boniperti.

Del Piero moet het dit seizoen vooral doen met een reserverol bij Juventus, achter het spitsenkoppel Trezeguet - Ibrahimovic. Tegen Rapid Wien stond hij weer eens in de basis en hij beloonde deze keuze met zijn twee treffers.

In het seizoen 1993/'94 werd hij door Juventus overgenomen van Padova, waarna hij in hetzelfde seizoen debuteerde. In zijn eerste seizoen bij de club uit Turijn scoorde hij al vijf maal in elf wedstrijden.
Sindsdien bleef hij bij Juventus en groeide hij uit tot een vaste waarde, maar moet zich nu dus berusten in een rol als reserve.

127 van de 182 doelpunten maakte Del Piero in de Serie A. Door zijn twee goals tegen Rapid Wien tilde de aanvaller zijn totaal in Europa naar 40. Verder scoorde hij nog acht maal in de Coppa Italia, drie keer in de Italiaanse Super Cup, twee keer in wedstrijden om de Europese Super Cup, maakte hij ťťn goal in de Wereldbeker voor clubs en ťťn goal in de Intertoto.

EK Kortebaan: Kenkhuis zwemt Nederlands record

Bij het EK korte baan heeft Johan Kenkhuis een nieuw Nederlands record gezwommen op de 50 meter vrije slag. Met een tijd van 21,41, 0,06 seconde onder het oude record dat ook op zijn naam stond, plaatste hij zich als snelste voor de finale.

Ook Mark Veens plaatste zich voor de finale, die vanavond wordt gezwommen. Veens zwom met 21,51 een nieuwe persoonlijk record.

De finale van de 200 meter rugslag leverde een nieuw wereldrecord op. De Oostenrijker Markus Rogan pakte het goud in de nieuwe toptijd van 1.50,43, Het oude wereldrecord stond op naam van de Amerikaan Aaron Peirsol.

Grygera, Maduro niet tegen Vitesse

Zdenek Grygera en Hedwiges Maduro zijn aanstaande zondag niet inzetbaar in de wedstrijd tegen Vitesse. Beide spelers liepen hun blessures afgelopen woensdag op in de wedstrijd tegen Arsenal (0-0).

Grygera is voorlopig uitgeschakeld met een lichte hersenschudding. Hij kreeg woensdagavond een vrije trap van Thierry Henry tegen zijn hoofs geschoten, waardoor hij al na een kwartier spelen na de kant moest worden gehaald.

De blessure van Hedwiges Maduro is voor Ajax misschien nog veel ernstiger. Na een tackle op de enkel door Aleksandr Hleb moest ook hij snel het veld verlaten. Hoewel ook de medische staf van Ajax in het duister tast over de ernst van de blessure, is de verwachting dat hij zeker twee weken niet kan spelen. Over drie dagen wordt er een definitieve diagnose opgemaakt.

Amoah vertrekt naar Dortmund

Matthew Amoah, de Ghanese spits van Vitesse, heeft een nieuwe club gevonden. Hij vertrekt in de winterstop naar het Duitse Borussia Dortmund.

Bij de club van Bert van Marwijk tekent Amoah een contract tot medio 2008, hoewel hij nog wel moet zien te slagen voor de medische keuring. Amoah zou aan het eind van dit seizoen transfervrij vertrekken uit Arnhem, en op deze manier vangt Vitesse alsnog wat geld voor de goalgetter. Amoah was al langer op zoek naar een nieuwe werkgever.

Matthew Amoah kwam in het seizoen 1998/'99 naar Vitesse. Een seizoen later werd hij tijdelijk bij Fortuna Sittard gestald. In de 170 competitieduels die hij voor Vitesse gespeeld heeft, vond hij 60 keer het net.

Amoah is niet de eerste speler uit de Eredivisie die door Bert van Marwijk naar Dortmund wordt gehaald. Ebi Smolarek (Feyenoord), Dennis Gentenaar (NEC) en Cedric van der Gun (ADO Den Haag) gingen hem voor.

Belangrijke verdachte Balkanoorlog opgepakt

Icoon AlgemeenDe Kroatische generaal Ante Gotovina is afgelopen nacht aangehouden op Tenerife, zo heeft hoofdaanklager van het JoegoslaviŽ-tribunaal Carla del Ponte gemeld. Gotovina speelde een grote rol in de oorlog in JoegoslaviŽ, midden jaren negentig van de vorige eeuw, en gold als de meest gezochte Kroatische verdachte van oorlogsmisdaden.

Gotovina wordt verdacht van etnische zuiveringen in Servische gebieden in 1995. In juli 2001 werd hij hiervoor aangeklaagd, eerder dat jaar was hij echter op de vlucht geslagen. De generaal bleek tot nog toe onvindbaar, maar werd woensdagavond aangehouden in een toeristenoord in het zuiden van Tenerife. Momenteel zou zijn transport naar het JoegoslaviŽ-tribunaal in Den Haag worden voorbereid. Bronnen bij de Spaanse justitie melden echter dat Gotovina eerst voor een Spaanse rechtbank in Madrid moet verschijnen.

Opmerkelijk in de zaak is het feit dat KroatiŽ onlangs moest beloven beter mee te werken aan de opsporing van Gotovina, dit om mee te mogen doen aan de onderhandelingen voor toetreding tot de Europese Unie (EU). De Kroatische regering hield tot nog toe vol dat de generaal onvindbaar was. In zijn geboorteland zien veel mensen hem als oorlogsheld omdat hij de Kroaten naar de overwinning leidde in de strijd om een belangrijke provincie. Navo-scretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer noemde de arrestatie "goed nieuws" en merkte voorts op dat dit KroatiŽ dichter bij een EU-lidmaatschap brengt.


Ante Gotovina

Chinese politie schiet demonstranten dood

Icoon AlgemeenDe Chinese politie heeft afgelopen dinsdag op een demonstrerende menigte geschoten, waarbij minstens vier mensen zijn gedood. Waarschijnlijk zijn er tientallen doden gevallen. Er werd in de provincie Guangdong gedemonstreerd tegen de confiscatie van land waar de regering twee grote elektriciteitscentrales wil bouwen. De boeren aan wie het land toebehoorde, ontvingen geen enkele compensatie voor het verlies van hun land.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty bericht dat er een front van twee- tot drieduizend agenten tegenover de demonstrerende dorpsbewoners van Dongzhou stond. De politiemannen schoten van dichtbij traangasgranaten op de menigte af. Het is niet duidelijk of de agenten met scherp schoten.

Geschillen als deze tussen de lokale overheden en bevolking zijn alles behalve uniek in China. In andere gevallen is het echter nog niet voorgekomen dat de politie demonstranten doodschoot.

Frans modehuis ontwerpt faceplates voor 360

Modeontwerpers houden zich tegenwoordig wel met andere dingen bezig dan met kleren maken. Zo hebben we al vele gepimpte iPod's, PSP's en andere accessoires gezien. Natuurlijk kon de 360 niet achterblijven dus heeft het Franse modehuis Colette een aantal faceplates ontworpen die zij zullen laten zien in een tentoonstelling genaamd - verrassend - "Face Plate". Of de faceplates ook te koop komen is onduidelijk. Bij de UK launch van de 360 zijn ook al enkele designer faceplates uitgedeeld. Als je ťcht een gepimpte 360 wil kan je misschien wel een gouden faceplate gebruiken.'Gratis advocaat voor slachtoffers geweld'

Icoon PolitiekEen meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven een gratis advocaat moeten kunnen krijgen. De Kamer zal minister Donner (Justitie) hier waarschijnlijk met een wetswijzing toe dwingen. Dit zeiden de Kamerleden Wolfsen (PvdA) en Weekers (VVD) vandaag in het KRO-radioprogramma 1OpdeMiddag.

Bij zware geweldsmisdrijven heeft een verdachte in Nederland recht op een gratis advocaat. De Kamer wil bij minister Donner van Justitie afdwingen dat slachtoffers dit recht ook krijgen. Enkele jaren geleden werd al de wet rechtsbijstand, die de mogelijkheid op zo'n pro-Deo advocaat heeft, aangenomen, Donner heeft dat onderdeel wegens financiŽle redenen echter nooit in werking gesteld. Wolfsen zei dat het zou gaan om 800 duizend euro per jaar en claimde "de stofkam door de begroting" te hebben gehaald en dat geld te hebben gevonden. De Kamer zal volgende week stemmen over de kwestie.

25 procent kinderen EU te zwaar

Icoon GezondheidEťn op de vier kinderen in de Europese Unie (EU) is te zwaar. Elk jaar komen er 400 duizend kinderen met overgewicht bij, zo zei Europees Commissaris van Gezondheid Markos Kyprianou vandaag. De commissaris meldde dit onder meer om mensen uit te nodigen met oplossingen te komen voor het probleem.

"De tieners met overgewicht van vandaag zijn de slachtoffers van hartaanvallen en diabetes van morgen", aldus Kyprianou. De EU heeft zelf al maatregelen genomen, maar hoopt op meer ideeŽn om overgewicht tegen te gaan. Zaken die Kyprianou zich afvraagt, zijn bijvoorbeeld hoe schoolmaaltijden gezonder gemaakt kunnen worden en hoe men Europeanen meer kan laten bewegen. De commissaris wil gebruik maken van de reacties om volgend jaar voorjaar zijn plannen te presenteren.

Ongeveer 27 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen in de 25 EU-landen kampt met overgewicht. Zeven procent van de gezondheidsuitgaven in de EU zijn ten behoeve van het tegengaan van dit verschijnsel. Spanje, Portugal en ItaliŽ kennen percentueel gezien de meeste mensen met een te groot lichaamsgewicht. In september van dit jaar bleek uit onderzoek dat het overgewicht in Nederland de komende jaren waarschijnlijk flink zal toenemen.

Eerder besloot de Europese Commissie al dat etiketten duidelijker moeten vermelden hoeveel suiker en vet een product bevat. Ook moeten aanduidingen als "light" en "gezond" tegenwoordig bewezen worden.

Bekijk de Revolution controller van alle kanten

Eindelijk is het moment aangebroken waarop wij de Revolution controller vanuit alle hoeken kunnen aanschouwen. Met de 'Revolution's free-hand-style pointer' kun je de controller namelijk laten zoomen, draaien, verplaatsen, opmeten en zelfs van kleur laten veranderen. Nog nooit heb je de controller zo duidelijk kunnen zien!
Klik hier en laat je betoveren. Je hebt echter wel even de nieuwste versie van Java nodig.

Wagons goederentrein ontspoord in Boxtel

Glenn Aoys, kalibr en MRDB hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerIn Boxtel zijn vanmiddag rond 14.30 uur de laatste twee wagons van een goederentrein ontspoord. De bovenleiding is zwaar beschadigd door het gebeuren, dat plaatsvond bij de Molenwijkseweg in de Brabantse plaats. Er zijn drie personen gewond geraakt.

De goederentrein was geladen met kalk en onderweg van BelgiŽ naar Beverwijk. Volgens een woordvoerder van eigenaar Raillion zijn de twee ontspoorde wagons omgevallen en ligt er eentje in de sloot. Zeker vier bovenleidingsportalen zijn beschadigd als gevolg van de ontsporing.

Het ongeval vond plaats in de richting van Den Bosch. Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel is voorlopig gestremd, de NS verwacht dat dit de rest van de dag zal duren. Doorgaande reizigers tussen Den Bosch en Eindhoven wordt aangeraden om te reizen via Tilburg. Men moet rekening houden met een vertraging van zo'n zestig minuten.

Playboyfoto's Rebecca Loos!

De eerste scans van de Playboyfoto's van Rebecca Loos konden natuurlijk niet lang op zich laten wachten.

Deze eerste scans bevatten vijf foto's, maar meer is altijd welkom van deze schone dame.

Scans: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5.

Update (ze staan er nu allemaal op):
Grote foto's: Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4, Foto 5, Foto 6, Foto 7, Foto 8.

Met dank aan Manneke_Pils voor de submit van de eerste scans.
En met dank aan Almighty voor de link naar de grotere foto's.

Oranje wel groepshoofd bij kwalificatie EK 2008

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is het Nederlands Elftal geen groepshoofd, maar bij de loting voor de EK-kwalificatie zal Oranje wel een plaats in pot 1 krijgen.

Oranje deelt de hoogste status met Europees kampioen Griekenland, Portugal, Engeland, TsjechiŽ, Frankrijk en Zweden. De loting is 27 januari 2006 in het Zwitserse Montreux.

Gastlanden Oostenrijk en Zwitserland zijn al verzekerd van een plaats op het Europees Kampioenschap in 2008. De overige vijftig Europese landen zullen in ťťn poule van acht landen en zes groepen van zeven landen om de overige veertien plaatsen moeten gaan strijden. De nummers ťťn en twee per groep gaan door. Bij de EK-kwalificatie zijn geen play-offs ingebouwd.

Indeling loting EK-kwalificatie:

Pot 1: Griekenland, Nederland, Portugal, Engeland, TsjechiŽ, Frankrijk en Zweden.
Pot 2: Duitsland, KroatiŽ, ItaliŽ, Turkije, Polen, Spanje en RoemeniŽ.
Pot 3: ServiŽ en Montenegro, Rusland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije, OekraÔne en Slowakije.
Pot 4: BosniŽ-Herzegovina, Ierland, BelgiŽ, Letland, IsraŽl, Schotland en SloveniŽ.
Pot 5: Hongarije, Finland, Estland, Wales, Litouwen, AlbaniŽ en IJsland.
Pot 6: GeorgiŽ, MacedoniŽ, Wit-Rusland, ArmeniŽ, Noord-Ierland, Cyprus en MoldaviŽ.
Pot 7: Liechtenstein, Azerbeidzjan, Andorra, Malta, FaerŲer, Kazachstan, Luxemburg en San Marino.

EK Kortebaan: Nederlands record voor estafette

Bij de EK kortebaan in het Italiaanse Triest heeft de Nederlandse heren-estafette-ploeg in de series van de 4x50 meter wisselslag een nieuw Nederlands record gezwommen.

Mitja Zastrow, Robin van Aggele, Bastiaan Yamminga en Johan Kenkhuis kwamen tot een tijd van 1.37,06, het oude record stond sinds twee jaar op 1.37,06.

Marleen Veldhuis plaatste zich als snelste voor de halve finales op de 100 meter vrije slag. De Nederlandse tikte aan in een tijd van 53,58. Inge Dekker zwom met 53,96 de tweede tijd, wat tevens een nieuw persoonlijk record was. Chantal Groot eindigde als 12e op de 100 meter, maar ging toch niet door omdat er maar twee zwemsters per land door mogen naar de laatste 16.

Op de 200 meter wisselslag wist Hinkelien Schreuder zich vrij eenvoudig voor de finales te plaatsen. Haar tijd van 2.13,11 was de snelste.

Robin van Aggele, Thijs van Valkengoed en Lennart Stekelenburg bleven alledrie steken in de series van de 100 meter schoolslag. Alex Schelvis werd uitgeschakeld in de series van de 400 meter vrije slag.

Kerstmis

Kerst is net als Sinterklaas een feest dat voortgekomen is uit verschillende verhalen. De Germanen vierden van 24 december tot 6 januari midwinter- of joelfeesten. Deze feesten vielen na de kortste dag van het jaar en ze vierden de terugkomst van het licht. Tevens stonden de feesten in het teken van dankbaarheid voor wat geweest was en van hoop voor wat nog komen moest. Er werd veel gegeten en gedronken en vooral veel lawaai gemaakt om de boze geesten die aan het einde van het jaar tevoorschijn komen te verjagen (denk maar aan vuurwerk op oud en nieuw). Alles werd versierd met groenblijvende takken en twijgen welke symbool stonden voor vruchtbaarheid en heksen, geesten en ziektes moesten verjagen.
De Romeinen vierden op 25 december de geboorte van de nieuwe zon en eerden zonnegod Mithras. Tijdens het feest werden er pakjes gegeven, kaarsen gebrand en bomen versierd (klinkt al een beetje kerstig nietwaar?). In het jaar 221 stelde legerofficier Julius Africanus voor om de geboorte van Jezus te vieren. Aangeziende Romeinen en de Christenen de geboorte vieren van respectievelijk de nieuwe zon en een kind die beiden uit een maagdelijke vrouw geboren werden, is dit niet eens zo'n gekke link. Met de toenemende bekering tot het geloof kon de kerk handig gebruik maken van de populariteit van de midwinterfeesten om de religie populairder te maken. Pas in 354 voerde Paus Leberius een decreet uit dat op 25 december de geboorte van Jezus gevierd moest worden. Vanaf dat jaar is er in de nacht van 24 op 25 december een speciale nachtmis ter viering van de geboorte.


Tegenwoordig wordt in de meeste landen wel een kerstboom opgezet in de huiskamer. De kerstboom staat symbool voor vruchtbaarheid en komt voort uit de tradities van de Germanen en de Romeinen. De boom bleef groen en 'stierf' niet zoals de andere planten, het was dus tevens het teken voor het eeuwigdurende leven en het nieuwe leven dat in de lente begint. Toen Luther in de 16e eeuw de kerstboom tot symbool voor de geboorte van Jezus verklaarde werd de boom niet langer uit de (meeste) kerken geweerd. De boom herinnert de Christenen ook aan de boom in het paradijs, waarbij de kerstballen doen denken aan de vruchten waar Adam en Eva van aten. De piek staat voor de ster die de drie wijzen de weg wees naar de geboorteplaats van Jezus, voor niet-christenen is de piek een fallussymbool en staat het voor vruchtbaarheid.
De kerstboom heet in het Engels Christmas tree, in het Duits Christbaum of Weignachtsbaum en in het Frans Sapin de NoŽl. In zuidelijke landen omschrijft men de kerstboom als de boom van de geboorte. In ItaliŽ heet de kerstboom bijvoorbeeld Albero di Natale en in Spanje Arbol de Navidad.
De grootste 'kerstboom' staat in IJsselstein en is een 375 meter hoge zendmast die sinds 1992 versierd wordt met lampjes.


De vraag die veel mensen elk jaar weer bezig houdt is of we een witte kerst zullen krijgen. Het romantische beeld hiervan is voor velen een droom, de laatste witte kerst in Nederland stamt volgens het KNMI uit 1981 ("dat wil zeggen met op beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek in De Bilt"). Zeker in de Randstad is het welhaast een utopie om een witte kerst te hebben en door de opwarming van de aarde lijkt de mogelijkheid op een witte kerst steeds verder weg te raken.

De Kerstman is natuurlijk ook onafscheidelijk met Kerstmis verbonden, maar daarover later meer.

Ferguson: "Niet het einde van de wereld"

Sir Alex Ferguson zegt dat de uitschakeling van Manchester United in de Champions League niet het einde van de wereld is. Hij is weliswaar teleurgesteld, maar gaat gewoon door met het bouwen van een nieuw team.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld, dat staat buiten kijf. We hebben een klap te verwerken gehad. Nu moeten we hergroeperen. Deze club is altijd uit het dal gekomen en dat zal nu niet anders zijn," aldus Ferguson tegenover de BBC.

Behalve een tik op op sportief gebied, betekend de uitschakeling ook een financiŽle strop voor de Mancunians. Er wordt een bedrag van tenminste twintig miljoen euro misgelopen, die van tevoren wel begroot waren.

Ferguson heeft daar echter geen boodschap aan."Ik heb werk te doen. We moeten een nieuw succesteam bouwen en daar gaan we mee door, maar dat heeft tijd nodig." Hij wilde geen antwoord geven op de vraag of hij denkt die tijd te krijgen van de nieuwe eigenaren van Manchester United.

Monster Invasion

Je woont in het rustige London. Alles lijkt die dag hetzelfde als van te voren, de vogels zingen en iedereen doet wat hij/zij moet doen. Op hetzelfde moment zijn de Monster Vikings in aantocht omdat ze te weinig plaats hebben in hun eigen land. Ze hebben Groot BritanniŽ uitgekozen als nieuw land.

Als de nacht valt, vallen de Monster Vikings de stad aan. Het enige wat er te doen staat is het tegenhouden van deze monsters. Als er eentje doorkomt dan heb je verloren.

Wie van jullie houdt dit het langste vol? Post je highsocre in de reactie om dit te laten zien.

EK Kortebaan: Veens en Kenkhuis snel op 50 meter

Mark Veens en Johan Kenkhuis zijn prima begonnen aan het EK kortebaan zwemmen in TriŽst. Veens, vorig jaar winnaar van het zilver, zette donderdagochtend in de series van de 50 meter vrije slag met 21,58 de snelste tijd neer. Kenkhuis ging met 21,67 als tweede door naar de halve finale die donderdagavond op het programma staat.

Gijs Damen en Patrick Martens haalden de halve finales niet met tijden van respectievelijk 22,39 (23e) en 22,52 (26e).

Op de 50 meter schoolslag kwalificeerden Madelon Baans en Moniek Nijhuis zich voor de halve finales. Baans kwalificeerde zich met 31,67 als zevende, Nijhuis als 13e in een tijd van 31,91.

MGS4 demo in real-time op een dev-kit

Er is een filmpje opgedoken van de TGS waarin Kojima, Shinkawa en nog een aantal anderen de Metal Gear Solid 4 demo laten zien op een PS3-devkit. Om te laten zien dat de demo real-time is stoppen ze de demo een aantal keer en spelen ze een beetje met de belichting. Het mooie aan dit filmpje is dat het ook Engels ondertiteld is en je het commentaar kunt lezen van de ontwikkelaars van MGS4. Het filmpje duurt ongeveer acht minuten.

Filefront
Gamesmediamirror

Sega en Disney aangeklaagd vanwege 'Ollie'

De 42-jarige Alan Gelfand (bijnaam "Ollie") heeft Sega en Disney aangeklaagd omdat ze het woord "Ollie" gebruiken om een bepaalde skateboard-move aan te duiden. Hij heeft die move als eerste bedacht en vindt dat de bedrijven zijn 'merkrecht' schenden. Alan eist meer dan 20 miljoen dollar schadevergoeding.

Het gaat hierbij om de arcadekast-game Ollie King van Sega en het consolespel Disney's Extreme Skate Adventure. Alans commentaar: "I'm just a skateboarder. I'm not a huge, mega corporation ... yet."

Alan bedacht de stunt al in 1976. Het gaat om een sprong die uitgevoerd wordt door de voet op het achtereind van de skateboard te drukken. De move behoort inmiddels tot het repertoire van vele skateboarders, al hebben de meesten geen idee wie Alan Gelfand is. Scott Schlesinger, een van Alans advocaten, zei er nog het volgende over: "You can't use someone's name without paying him. This is the guy's identity. This is who he is." Alan Gelfand is eigenaar van een skateboard-park genaamd Olliewood.(copyright foto Alan 'Ollie' Gelfand - Alan 'Ollie' Gelfand)

Werknemers werken 2,1 uur per week privť

Werknemers zijn gemiddeld 2,1 uur per week bezig met privť-zaken op hun werk. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ernst & Young. Het onderzoek is gehouden onder 700 mensen, waaronder directeuren, managers en andere werknemers. Gemiddeld besteedt een werknemer 4,4 uur per week aan bellen, mailen en surfen voor privťdoeleinden. Daar staat tegenover dat de werknemer thuis 2,3 uur bezig is voor z'n werk.

Ernst & Young doet ieder jaar onderzoek naar trends in ICT. Bij een werkweek van 30 uur wordt ongeveer zeven procent van de tijd in privťzaken gestoken. Volgens directeur Jacob Verschuur van het bureau moeten bedrijven naast het productiviteitsverlies ook de kosten hiervan incalculeren. "Er is kennelijk qua afspraken hierover weinig verbeterd", zo zegt hij.

CD: Spinvis - Dagen van gras, dagen van stro

Te vaak worden experimentele debuutalbums door de muziekcritici zo gehypt, dat het daaropvolgende album dan wel tegen MOET vallen. Erik de Jong, a.k.a. Spinvis, omzeilt de hoge verwachtingen door te stellen dat hij een groot deel van zijn tweede volwaardige album 'Dagen van gras, dagen van stro' al had geschreven toen zijn titelloze, alom bejubelde debuutplaat ruim drie jaar geleden uitkwam. Wind uit de zeilen van de hielenlikkende critici; de lucht geklaard.

Spinvis

Drenthe ruimt 12.000 wietplanten op

PolitieIn Drenthe heeft de politie gisteren een zogenaamde 'henneprooidag' gehouden. Men viel 22 woningen binnen (in 11 bleek een kwekerij gevestigd), een loods en een kas. De politie rooide in totaal ruim 12.000 marihuanaplanten. De meeste stonden in een kas aan de Oude Zwarteweg in Klazienaveen, in een ondergrondse ruimte: bijna 11.000. In de woningen betrof het aantal planten vaak zo rond de 200.

De 22 woningen die werden bezocht, en waarvan de helft dus een kwekerij bevatte, liggen in Coevorden, Emmen, Nieuw-Weerdinge, Borger en Valthermond. In een woning in Borger werden bovendien een vuurwapen, munitie, gasalarm pistolen en een neppistool gevonden. Bij de inval in de kas in Klazienaveen zijn 3 personen aangehouden. Deze zijn ingesloten en inverzekering gesteld.

De actie werd volgens de politie uitgevoerd omdat er de laatste tijd veel meldingen binnenkwamen: ''Er wordt veel geklaagd over overlast en stank. Veel mensen zijn bang dat het door de wietplantages onveilig wordt in de buurt.'' Bij de actie waren 80 mensen betrokken, waaronder politiemedewerkers, de sociale recherche, woningbouwverenigingen, de belastingdienst, elektriciteitsbedrijf Essent, de Stichting Veiligheidszorg en de betrokken gemeenten. De aanpak van thuiskwekerijen gaat de komdende tijd nog door en zal volgend jaar worden opgevoerd. De straatwaarde van alle wietplanten bij elkaar bedraagt volgens de politie 800.000 euro. De planten, alsmede alle lampen, filters en verdere benodigdheden van de kwekerijen werden afgevoerd en vernietigd.


Kwekerij onder de kas in Klazienaveen

Opdam wil wachten met bijtekenen tot na WK

Barry Opdam heeft nog geen haast met het tekenen van een nieuw contract bij AZ. De 29-jarige verdediger heeft gezegd dat hij wil wachten tot na het WK voetbal in Duitsland.

"Ik heb het goed naar mijn zin bij AZ en het zou ook geen straf zijn om hier langer te blijven", aldus Opdam in een interview met AD Sportwereld. "Maar ik loop ook tegen de dertig, dan ga je nadenken. Wie weet wat het WK straks brengt." Het huidige contract van Opdam loopt tot medio 2007.

De zevenvoudig international is niet de enige speler die twijfelt over zijn toekomst bij de Alkmaarse club. Kenneth Perez is ook nog niet ingegaan op een aanbieding om zijn in 2007 aflopende contract te verlengen. "Ik weet dat Kenneth de laatste jaren van zijn loopbaan nog eens ergens anders zou willen rondkijken. Het enige wat wij kunnen doen, is onze plannen aan hem kenbaar maken. Het woord is nu aan Kenneth," aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands.

Vermiste jongen (6) gevonden

De Haagse politie heeft een 6-jarig jongetje gevonden dat sinds 24 juli werd vermist. Dat gebeurde bij invallen in diverse woningen in Den Haag. Bij de invallen heeft de politie de 31-jarige vader van het jongetje aangehouden en twee vrouwen van 19 en 54 jaar oud.

Chaquielle Dania werd in juli door zijn vader weggehaald uit een kindertehuis in Voorburg. Dat deed hij omdat de kinderrechter zijn zoontje had toegewezen aan de moeder. Het jongetje is overgedragen aan Bureau Jeugdzorg.

Hiddink wil Neeskens als assistent

AustraliŽ onderhandelt met Johan Neeskens over een rol bij het land tijdens het WK in 2006. Bondscoach Guus Hiddink zou de Nederlander graag als assistent-trainer meenemen naar Duitsland.

De kans is groot dat het aantal actieve trainers tijdens het WK in Duitsland nog groter wordt. Naast de Nederlandse entourage die Leo Beenhakker met Trinidad en Tobago meeneemt, wil ook Guus Hiddink een Nederlandse assistent. Johan Neeskens, die ook al de assistent van Hiddink was op het WK in 1998, zou binnen twee weken verwachten duidelijkheid te hebben of het daadwerkelijk doorgaat.

Neeskens zou op het WK samen met Graham Arnold als assistenten Hiddink moeten begeleiden. Vooraf zouden de twee samen de taak krijgen de in Engeland spelende internationals de analyseren en het Australische elftal leiden in de kwalificatie voor de AziŽ Cup.

SWAT 4: The Stetchkov Syndicate screens en info

Vivendi heeft vier nieuwe screenshots vrijgegeven van de eerste expansie voor SWAT 4. In de expansie komen zeven nieuwe missies aan bod, plus het nodige nieuwe wapentuig. Ook nieuwe snufjes om terroristen mee uit te schakelen worden niet vergeten. Mensen die een microfoon bezitten kunnen straks via dat apparaat orders geven aan hun teamleden. Tenslotte komen er ook twee nieuwe multiplayer-modes.
Rode Kruis heeft nu ook neutraal teken

Rode RuitDe rode ruit is toegevoegd als officieel symbool van het Internationale Rode Kruis. Het is het eerste neutrale teken, na het rode kruis en de halve maan. Door de introductie van de ruit kan nu eindelijk ook de IsraŽlische hulporganisatie Magen David Adom (MDA) zich aansluiten.

Tijdens de stemming over de rode ruit ging een zeer ruime meerderheid akkoord met de toevoeging. Alleen aan aantal Arabische en/of islamitische landen stemden tegen.

MDA voerde tot nog toe de rode davidster. Deze wordt echter niet door het Rode Kruis erkend. De MDA wilde niet overstappen op een kruis (want is christelijk symbool) of halve maan (want is islamitisch symbool). In 1949 werd een IsraŽlisch voorstel om de rode davidster als extra officieel embleem te hanteren al afgewezen door de Arabische wereld.

Speed wil VS trots maken

Sinds Michael Andretti in 1993 ontbreekt het in de Formule 1 aan Amerikaanse inbreng. Nu Scott Speed in 2006 die periode gaat doorbreken bij Scuderia Toro Rosso, weet hij wat zijn doel is: Amerika trots maken.

Formule 1 en Amerika is nooit een makkelijke combinatie geweest. Hoewel de afgelopen jaren de Formule 1 bezig was krediet op te bouwen bij Amerikaanse fans, brak de bandencrisis op Indianapolis al dat krediet weer snel af. Voor Scott Speed ligt er dus een mooie taak en veel druk op zijn schouders om de Amerikanen positief te vertegenwoordigen in de Formule 1 en daarnaast meer Amerikaanse aandacht te trekken.

De coureur kijkt dan ook al uit naar de Grand Prix van Amerika in juni: "Het zal ongelooflijk zijn om op de grid te staan in Amerika en op Indy met alle steun voor mij. Ik kijk er erg naar uit. Het kostte me veel werk om als Amerikaan naar hier te komen en me hier te bewijzen en het werk begint nu pas echt."

Cruijff verricht WK-loting

Johan Cruijff zal vrijdag samen met zeven andere oud-voetballers de loting voor het WK verrichten. De acht hebben de taak de 32 landen te verdelen over acht poules.

Naast Cruijf verrichten Pelť, Lothar Matthšus, Roger Milla, Lucas Radebe, Masashi Nakayama, Cobi Jones en Christian Karembeu de loting. Ook Diego Maradona was uitgenodigd om te helpen, maar de Argentijn reageerde niet op de uitnodiging.

Opmerkelijk is dat tijdens de loting ťťn bondscoach zal ontbreken. De Argentijnse bondscoach Josť Pekerman laat zonder reden verstek gaan. De overige 31 bondscoaches, waaronder Marco van Basten, Dick Advocaat, Guus Hiddink en Leo Beenhakker, zijn wel aanwezig.

Daarnaast zullen er 4.000 gasten bij de loting aanwezig zijn en wordt in de meeste deelnemende landen de loting live uitgezonden. In Nederland valt de loting te volgen via de NOS op Nederland 2 tussen half negen en half elf 's avonds.

Wanhopige vader ketende dochter (12) vast

PolitieEen 40-jarige vader uit Veldhoven heeft zijn 12-jarige dochter deze zomer bijna twee weken aan een ketting gelegd. Hij ketende haar vast op haar slaapkamer omdat hij niet meer wist wat hij met zijn ernstig puberende dochter aan moest.

Het meisje kreeg tijdens de vastgeketende periode tweemaal daags eten van haar moeder en mocht 's avonds even douchen. Haar behoefte moest ze in een een emmer deponeren. Toen haar vader erachter kwam dat de dochter vanuit haar raam met vriendinnetjes op straat sprak, kortte hij de ketting in.

Overigens blijkt het meisje haar straf niet echt abnormaal te hebben gevonden en was ze vrij laconiek onder de situatie. Enkele andere familieleden, zoals de oma, waren van het ketenen op de hoogte en vonden het prima.

Vriendje van 16
Volgens de vader ging zijn dochter met verkeerde vrienden om, hield ze zich aan geen enkele afspraak, kwam ze 's nachts niet thuis, droeg ze hoerige kleren, pleegde ze diefstallen en was ze al een keer stomdronken thuisgekomen. Ook bleef ze geregeld bij haar 16-jarige vriendje slapen.

Toen de ketenperiode voorbij was ging het meisje overigens al snel weer naar haar vriendje. Haar vader ontstak toen helemaal in woede, belde daar midden in de nacht aan en sleurde zijn dochter het huis uit. Ook sloeg hij haar (voor het eerst in zijn leven) en bracht haar naar oma. De politie kwam op het spoor van bovenstaande feiten omdat de familie van het vriendje de politie belde toen vader 's nachts zijn dochter bij hun weghaalde.

Scan Kingdom Hearts II

Een nieuwe scan van Kingdom Hearts II onthult weer een aantal nieuwe characters die we zullen tegenkomen in de game. Ditmaal betreft het de dames uit Final Fantasy X-2: Yuna, Rikku en Paine:

Aan de rechterkant kun je overigens ook zien dat Final Fantasy VI characters waarschijnlijk ook hun opwachting maken. Kingdom Hearts II is een Disney / Square-Enix samenwerking. KH II zal in 2006 verschijnen, exclusief voor de PS2.

Resident Evil 5 gelijktijdig op PS3 en Xbox 360?

In een interview in Xbox360ism heeft Capcom Research & Development division chief Keiji Inafune gezegd dat hij verwacht dat Resi 5 gelijktijdig op de PS3 en Xbox 360 zal verschijnen.

We want to grow the Resident Evil series into a multi-platform franchise, so we hope to release it simultaneously [on the two next-generation consoles]. But since we don't know the launch period for the PS3 yet, so it's hard to say [if we can]

Hij voegde eraan toe dat er ook online elementen in de game zitten, maar wilde niet zeggen hoe dit in z'n werk zal gaan en wat voor opties het zijn.

Blind tevreden na gelijkspel

Ajax-trainer Danny Blind was tevreden na de wedstrijd tegen Arsenal. Woensdagavond sloten de Amsterdammers de groepsfase in de Champions League af met een gelijkspel bij Arsenal.

"Ajax heeft een goede teamprestatie geleverd. De organisatie stond goed en de juiste spirit was aanwezig. Wel dwongen we te weinig af. Tot de zestien ging het aardig tot goed. Daarna ontbrak het ons aan kracht en raffinement om meer te kunnen doen. Over het hele optreden kan ik tevreden zijn. We durfden als team te spelen en hebben gestreden van de eerste tot de laatste minuut," aldus Blind tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Blind had het tijdens de persconferentie ook nog even over het aanstaande vertrek van Nigel de Jong. "We hadden Nigel graag behouden voor Ajax. De club heeft hem zelf opgeleid; hij is een echte Ajacied, een speler die nog veel progressie kan en zal boeken. Bij Ajax had hij uit kunnen groeien tot een meer dragende speler. We hebben zijn keuze te respecteren. We vinden het jammer, maar moeten door."

'Fortuyn had seks met minderjarigen'

Pim FortuynPim Fortuyn had seks met minderjarige jongens. Dit staat in ťťn van de uiterst vertrouwelijke rapporten van de AIVD die Peter R. de Vries in handen heeft.

De uitgelekte rapporten staan op diskettes die onlangs zijn gevonden door iemand die een auto kocht van een medewerker van de Regionale Inlichtingendienst Rotterdam. De meest gevoelige informatie in de rapporten betreft volgens Peter R. de Vries de LPF en Pim Fortuyn: "De inlichtingendienst had bijzonder veel belangstelling voor de escapades van Fortuyn en stelt vast dat hij seksuele contacten had met minderjarige Marokkaanse jongens", aldus De Vries.

Naast Fortuyn werden ook de LPF-kopstukken Joao Varela, Ferry Hoogendijk en Leefbaar Rotterdam raadslid Dries Mosch in de gaten gehouden.

De veiligheidsdienst heeft Peter de Vries gisteravond gewaarschuwd dat het openbaar maken van de informatie een strafbaar feit is, waarvoor hij een maximale celstraf van 15 jaar kan krijgen.

Update 09:10
Fractievoorzitter Ronald SŲrensen van Leefbaar Rotterdam gelooft er niks van dat Fortuyn seks zou hebben gehad met minderjarige jongens. Volgens SŲrensen wist hij al voor de verkiezingen dat de AIVD onderzoek deed naar Fortuyn en de partijleden: ''We hadden het vermoeden dat we gevolgd werden. We hebben niets te verbergen en hebben dus ook geen bezwaar tegen een onderzoek.''

SŲrensen zegt dat Fortuyn zich bewust was van de onderzoeken: ''Hij zei meteen toen hij naar Rotterdam kwam: reken maar dat ze nu alles gaan doen om ons kapot te maken en te demoniseren. Ook dacht Fortuyn dat er jonge jongens op hem afgestuurd werden. Hij waarschuwde ons toen al dat ze dat bij andere politici ook wel zouden doen en dat we dus moesten opletten.''

De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam gelooft niet dat deze informatie toevallig openbaar is geworden: ''Het is kort voor de verkiezingen. Ik geloof dat dit niet per ongeluk is gegaan.'' Ook raadslid Mosch is die mening toegedaan: ''Als je voor een inlichtingendienst werkt en je bent goed opgeleid, dan kijk je heus je auto wel goed na. Dat alles onderzocht is, is logisch. Maar dat alles naar buiten komt is schandalig en gruwelijk. En dan ook nog eens zo vlak voor de verkiezingen.''

In de Rotterdamse politiek is verder verontwaardigd gereageerd op het lekken van de geheime informatie. Daaruit zou ook blijken dat lokale bestuurders van met name PvdA en D66 door de AIVD/RID gevolgd werden. Leefbaar Rotterdam en de PvdA willen opheldering over de gang van zaken.

Arnhemse meisjes (19)

Daar stond ik dan achter een reusachtige kamerplant en er was geen weg terug want ik had al aangebeld. Het was een helse fietstocht geweest met die plant op mijn bagagedrager. Ellen was echt zo'n meisjesmeisje en omdat ik geen verstand had van meisjes en hun rare gewoontes, had ik maar een plant gekocht. In de winkel had ik het principe value for money laten prevaleren boven goede smaak. Size matters, wat ze ook zeggen.

Deelname Aguri nog niet zeker

Het is nog steeds niet zeker dat het Super Aguri F1 Team in 2006 zal deelnemen aan het Wereldkampioenschap Formule 1. Naast veel geld is ook een akkoord van alle andere teams noodzakelijk.

Super Aguri F1 had zich in eerste instantie ingeschreven voor het kampioenschap, maar verscheen niet op de officiŽle deelnemerslijst. Volgens de FIA werd dit veroorzaakt door incompleet papierwerk. Aguri Suzuki, leider van het nieuwe team, heeft in overleg met de FIA de inschrijving opnieuw gestart.

Behalve 48 miljoen dollar heeft het nieuwe team ook de toestemming van alle huidige tien teams nodig om verlaat te mogen registreren. Momenteel zouden vooral McLaren en Midland F1 dwarsliggen en weigeren te tekenen, de laatste vanwege het risico om naar de elfde plaats in het constructeurskampioenschap te zullen worden geduwd, wat een groot verlies in televisiegelden zou betekenen.

Studio Sport moet bezuinigen

TelevisieVolgens hoofdredacteur Maarten Nooter van Studio Sport moet zijn rubriek in 2006 een aantal uitzendingen schrappen omdat ze financieel niet langer haalbaar zijn. Nog niet bekend is welke programma's het loodje gaan leggen, maar op de nominatie staan de Avondetappe (programma met Mart Smeets tijdens de Tour de France), de zondagmiddagprogrammering en uitgebreide sportdocumentaires.

Nooter zegt dat de voortdurende omroepbezuinigingen, die nodig zijn door onder meer dalende STER-inkomsten, programmamakers dwingen steeds scherpere keuzes te maken.

Genomineerden sportgala bekend

Het NOC*NSF heeft de genomineerden bekend gemaakt voor het Sportgala 2005. Polsstokhoogspringer Rens Blom, judoka Dennis van der Geest en ringenspecialist Yuri van Gelder maken kans op de prijs voor beste sportman. Bij de vrouwen zijn judoka Edith Bosch, zwemster Edith van Dijk en roeister Marit van Eupen geselecteerd. De uitreiking is op 22 december.

Blom, Van der Geest en Van Gelder wonnen afgelopen jaar alledrie een wereldtitel. Bij de vrouwen deden Bosch, Van Eupen en Van Dijk hetzelfde in hun sport. Laatstgenoemde werd zelfs twee keer gekroond tot 's werelds beste in het langeafstandszwemmen.

De genomineerden voor sportploeg van het jaar zijn zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, de voetballers van PSV en het Nederlands honkbalteam. De Koning en Berkhout werden wereldkampioen, PSV won de dubbel en miste op het nippertje de Champions League-finale en het Nederlands honkbalteam kroonde zich tot Europees kampioen.

Bij de gehandicapte sporters zijn Pieter Ruijters, Toon van der Ploeg en Esther Vergeer genomineerd. De winnaars zullen op 22 december bekend gemaakt worden op het nationaal Sportgala in de RAI in Amsterdam.

Mass consumption

Chris Jordan heeft een poging gedaan de massa consumptie van Amerika vast te leggen in een serie met foto's.

Een op zichzelf niet echt aanlokkende missie met als gevolg enkele unieke foto's. Telefoons en hun oplader.
geven al enig idee hoeveel dingen er van hetzelfde soort bij elkaar liggen. En dan heb je het nog geeneens over peuken.
Update
Meneer Jordan heeft een referrercheck in zijn site ingebakken lijkt het wel. Je zal via de hoofdpagina moeten zoeken naar de betreffende foto's, of de link copy pasten in een nieuw browser window.

Capcom komt met nieuwe PSP d-pad

Veel gebruikers vinden de d-pad (vierpuntsdruktoets) van de PSP niet ideaal voor vechtspellen. Capcom springt daar handig op in en komt met een nieuwe accessoire om de d-pad beter te maken voor vechtspellen.

De nieuwe d-pad wordt meegeleverd met Streetfighter Alpha 3 Mix. In Japan komt deze game op 19 januari 2006. De VS en Europa krijgen de game in februari 2006 maar het is nog onzeker of wij de nieuwe d-pad ook krijgen.

Metroid Prime 3 screen?

Dat Retro Studios bezig is met Metroid Prime 3, was al bekend. Ook wist men te melden dat de gevaarlijke stof 'Phazon', net als in de vorige delen, weer een belangrijke rol zal gaan spelen. Tenslotte zou het spel uiteraard gebruik gaan maken van de Revolution controller.
Echt beeldmateriaal hebben we helaas nog nooit echt kunnen aanschouwen, tot vandaag. De volgende screenshot is namelijk op het net verschenen:


Zal het een echte screen zijn? Of is het weer eens een handige jongeman die wel raad weet met Photoshop?

Limburgse kranten mogen samenwerken

Icoon AlgemeenDe dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad mogen met elkaar samenwerken. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bepaald. Volgens de NMa is het niet redelijk om nog langer van eigenaar De Telegraaf te eisen dat de commerciŽle en redactionele bedrijfsvoering van beide dagbladen gescheiden blijft.

Onderzoek van de NMa heeft uitgewezen dat de scheiding leidt tot verliezen in de bedrijfsvoering. Op die manier kan De Telegraaf niet efficiŽnt werken. Tot nu toe mochten de dagbladen niet met elkaar samenwerken. Daarom heeft de NMa een van die voorschriften aangepast.

Pim Fortuyn pedofiel?

Eigenlijk vind ik het allemaal een beetje erg toevallig. Een medewerker van de Regionale Inlichtingendienst Rotterdam doet zijn leaseauto weg en heel per ongeluk blijken daar vertrouwelijke AIVD rapporten over Pim Fortuyn in te liggen. Uiteraard worden die rapporten door de koper doorgespeeld aan Peter R. de Vries en staat het vanmorgen breeduit op de voorpagina van De Telegraaf.

Peter R. de Vries heeft natuurlijk een erg goede naam als het gaat om onthullingen, dus je zou zeggen dat hij eerst wel driedubbel checkt of de bron betrouwbaar is, maar ik heb hier toch mijn twijfels bij eerlijk gezegd.

De vraag is alleen wie heeft er dan nog belang bij om Pim Fortuyn postuum in diskrediet te brengen, of is dit een slim opzetje om Peter R. de Vries politiek uit te schakelen? Hoe dan ook, als het waar is dan wordt het hoog tijd dat we een nieuwe grootste Nederlander gaan kiezen.

Lekker trouwens dat de AIVD wel in de gaten hield wat Pim in bed uitspookte, maar hem niet even kon beveiligen

Brandweer voert actie op de snelweg

Icoon StakingOp een aantal snelwegen voert de brandweer actie. In de vroege ochtendspits hinderen zij met brandweerwagens het verkeer op de A4 richting Amsterdam. Ook op de A2, A9 en de A27 wordt actie gevoerd. De wagens rijden extra langzaam, waardoor er nu al flinke files staan.

De brandweerlieden protesteren tegen het CAO-akkoord dat gisteren werd gesloten. Daaruit is het functioneel leeftijdsontslag verdwenen. Ambtenaren met fysiek zware beroepen, zoals bij de brandweer of op ambulances, konden op hun 55e met pensioen. Vanaf 2006 is dit niet meer mogelijk.

Onderhoud aan wegen onder de maat

Icoon VervoerHet wegonderhoud in negen van de tien gemeenten en provincies schiet behoorlijk tekort. Dat blijkt uit de inspectiegegevens van wegeninspectiebureau Inspectrum over tachtig gemeenten en provincies. Door het matige onderhoud voldoen de meeste wegen niet aan de minimale veiligheidseisen.

Volgens Kees de Visser van het wegeninspectiebureau zijn de cijfers representatief voor de landelijke toestand. "Mensen struikelen over ongelijke stoepen of beschadigen hun auto op een gat in een 80-kilometerweg," zegt hij. Het Algemeen Dagblad nam ook een steekproef en bemerkte dat het vooral in Delft bijzonder slecht is gesteld. In de gemeente voldoet maar liefst tachtig procent van de wegen niet aan de minimale veiligheidseisen.

De toestand in provincies en gemeenten met veel achterstallig wegenonderhoud verergert alleen maar. Dat komt volgens Martijn Buitenhuis van Inspectrum doordat de herstelkosten explosief oplopen. De beperkte budgetten van gemeenten en provincies staan reparaties dan in de weg.

Film: Just like heaven

David (Mark Ruffalo) is een man wiens leven compleet overhoop ligt en om de pijn te verzachten giet hij zich elke avond vol. Hij besluit een nieuw appartement te kopen en vind een prachtig exemplaar. Het enige minpunt is dat het niet duidelijk is tot wanneer hij het mag huren en hij er dus zo uitgegooid kan worden.
Plotseling verschijnt de mooie jonge Elizabeth (Reese Witherspoon) in zijn huis en claimt dat het huis van haar is.John Lennon 25 jaar dood

John LennonJohn Lennon is vandaag precies 25 jaar dood. Hij was de oprichter van de band The Quarrymen, die later bekend werd als The Beatles. Op 8 december 1980, om 22:50 uur, werd Lennon voor zijn huis vermoord door Mark David Chapman met een .38 Charter Arms revolver. Hij werd nog in een politieauto naar het ziekenhuis gebracht, maar had al te veel bloed verloren en overleed kort daarna.

Paul Weller, Lulu en Jamie Cullum behoren tot de artiesten die vandaag een ode brengen aan John Lennon. Zij geven in de Abbey Road studio's in Londen een concert. Andere artiesten die meedoen, zijn onder meer Badly Drawn Boy, Sugababes en Katie Melua.

Ook in Nederland zal een concert plaatsvinden. Dertig Nederlandse artiesten in de Amsterdamse Melkweg geven hun medewerking aan 'Give peace a chance - ode aan John Lennon'. Ze zingen allemaal een nummer van Lennon of The Beatles. De opbrengst van de avond gaat naar War Child.

SMS Bridget de playboy in

Bridget in Playboy? Sms BRIDGET NAAKT naar 4411 (§ 1,10 p.o.b.)
Playboy steunt graag goede doelen en als wij daarmee ook nog eens tv -persoonlijkheid Bridget Maasland in het blad kunnen krijgen, hebben we daar veel voor over. Door middel van een gezamenlijke actie gaan Bridget en Playboy proberen dit te realiseren.

Katja vs. Bridget

Bridget Maasland strijdt op dit moment voor Dutchy Puppy, een organisatie die strijdt tegen hondenmishandeling. Zij doet dit in een 'battle'-vorm met Katja Schuurman. Beiden proberen op ludieke wijze zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen met de intentie om elkaar te overtreffen.

Nu of nooit!

Nu heeft Bridget aangegeven voor haar goede doel naakt in Playboy te willen poseren. Dit is de enige en laatste kans dat zij ooit naakt in Playboy zal verschijnen. En die kans willen en kunnen we niet laten liggen!

Playboy doneert een aanzienlijk bedrag aan Dutchy Puppy en roept zijn lezers en fans van Bridget op om door middel van een smsje dit bedrag tot minimaal 150.000 euro aan te vullen. De opbrengst van elk binnengekomen sms-je wordt ook nog eens door Playboy verdubbeld. Mocht het bedrag onverhoopt niet gehaald worden, dan zal het ingezamelde geld alsnog worden overgemaakt naar Dutchy Puppy.

Met deze actie moet het mogelijk zijn om zowel Bridget in Playboy te bewonderen als Dutchy Puppy financieel te ondersteunen. Twee vliegen in ťťn klap!

Playboy verdubbelt jouw donatie!

SMS: Bridget Naakt naar nummer 4411 (§ 1,10 p.o.b.). De uitkomst van deze actie zal bekend worden gemaakt in de tv-uitzending van maandag 19 december om 21:40 uur op Nederland 2. Via www.playboy.nl houdt Playboy zijn lezers op de hoogte van de actie. Je kunt sms'en tot en met 18 december.

(via playboy.nl)

Met dank aan Danny voor de submit

Bejaarde vrouw geschept door trein

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerIn het Limburgse Reuver is woensdagmiddag een bejaarde vrouw om het leven gekomen toen ze tijdens het oversteken van een spoorwegovergang door een trein werd aangereden. Dit heeft de politie gemeld.

De 76-jarige vrouw liep vanmiddag rond vijf uur met haar rollator de met spoorbomen beveiligde overweg op, terwijl er een trein aankwam. De vrouw was slechthorend en heeft waarschijnlijk de trein niet horen aankomen. Ook het toeteren van de machinist en geroep van omstanders mochten niet meer baten. De vrouw werd gegrepen door de trein en overleed ter plekke.
Laatste reviews en specials
special
Vijf gametips voor de maand augustus
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #13
special
VrijMiBabes #13 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #70
review
Horizon: Zero Dawn (PC)
special
Random Pics van de Dag #69
©FOK.nl e.a.