Iraanse premier: Joodse staat naar Europa

unreal had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenDe Iraanse president Ahmadinejad vindt dat een Joodse staat maar op Duits of Oostenrijks grondgebied moet worden gevestigd. ''Als deze landen zich zo verantwoordelijk voelen voor de genocide op de Joodse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog, is een staat daar wel op zijn plaats. Als jullie ze hebben onderdrukt, geef het zionistische regime dan een stuk Europese grond. Wij zouden dat steunen.'' Ahmadinejad vindt het niet terecht dat de Palestijnse moslims voor de onderdrukking van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, ''een prijs moeten betalen''.

De Iraniër zegt dat het hele probleem met Israël en de Palestijnen in één klap zou zijn opgelost, wanneer Duitsland en Oostenrijk een paar van hun provincies afstaan. Volgens Ahmadinejad is Israël een ''tumor'' in het Midden-Oosten. Ook trok hij de vernietiging van 6 miljoen Joden in twijfel: ''De Europeanen geloven zo in de holocaust, dat elke onderzoeker die met historische bewijzen komt dat dit niet zo was, wordt vervolgd.'' De premier deed zijn uitlatingen in een interview met de Iraanse televisiezender Al-Alam.

Ahmadinejad veroorzaakte twee maanden terug nog een grote rel toen hij zei hij dat Israël ''van de kaart'' moest worden ''geveegd''.


Ahmadinejad: Israël tumor in het Midden-Oosten