Blind tevreden na gelijkspel

Ajax-trainer Danny Blind was tevreden na de wedstrijd tegen Arsenal. Woensdagavond sloten de Amsterdammers de groepsfase in de Champions League af met een gelijkspel bij Arsenal.

"Ajax heeft een goede teamprestatie geleverd. De organisatie stond goed en de juiste spirit was aanwezig. Wel dwongen we te weinig af. Tot de zestien ging het aardig tot goed. Daarna ontbrak het ons aan kracht en raffinement om meer te kunnen doen. Over het hele optreden kan ik tevreden zijn. We durfden als team te spelen en hebben gestreden van de eerste tot de laatste minuut," aldus Blind tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Blind had het tijdens de persconferentie ook nog even over het aanstaande vertrek van Nigel de Jong. "We hadden Nigel graag behouden voor Ajax. De club heeft hem zelf opgeleid; hij is een echte Ajacied, een speler die nog veel progressie kan en zal boeken. Bij Ajax had hij uit kunnen groeien tot een meer dragende speler. We hebben zijn keuze te respecteren. We vinden het jammer, maar moeten door."