Del Piero bij Juve topscorer aller tijden

Alessandro Del Piero heeft door zijn twee goals afgelopen woendag tegen Rapid Wien (3-1) de legendarische Giampiero Boniperti bijgehaald als clubtopscorer van Juventus. Hij zette zijn totaal op 182 goals, evenals Boniperti.

Del Piero moet het dit seizoen vooral doen met een reserverol bij Juventus, achter het spitsenkoppel Trezeguet - Ibrahimovic. Tegen Rapid Wien stond hij weer eens in de basis en hij beloonde deze keuze met zijn twee treffers.

In het seizoen 1993/'94 werd hij door Juventus overgenomen van Padova, waarna hij in hetzelfde seizoen debuteerde. In zijn eerste seizoen bij de club uit Turijn scoorde hij al vijf maal in elf wedstrijden.
Sindsdien bleef hij bij Juventus en groeide hij uit tot een vaste waarde, maar moet zich nu dus berusten in een rol als reserve.

127 van de 182 doelpunten maakte Del Piero in de Serie A. Door zijn twee goals tegen Rapid Wien tilde de aanvaller zijn totaal in Europa naar 40. Verder scoorde hij nog acht maal in de Coppa Italia, drie keer in de Italiaanse Super Cup, twee keer in wedstrijden om de Europese Super Cup, maakte hij één goal in de Wereldbeker voor clubs en één goal in de Intertoto.