Beatrix aan de slag als vrijwilligster

Koningin BeatrixDe landelijke vrijwilligersdagen inspireren zelfs de leden van de koninklijke familie. Zo zal koningin Beatrix komende zaterdag voor ťťn dag aan de slag gaan als medewerkster in een zorgcentrum in Amersfoort. De actie vindt plaats in het kader van Make A Difference Day 2005.

Ook familieleden van de vorstin zijn van plan om deze zaterdag de handen uit de mouwen te steken. Prins Constantijn en prins Pieter-Christiaan zullen bijvoorbeeld scheidsrechteren bij een voetbalwedstrijd voor gehandicapten, prinses Laurentien gaat levensmiddelen inpakken bij de Voedselbank Lelystad en prins Maurits en prinses MarilŤne serveren een diner aan asielzoekers en hun gezinnen bij Happietaria Groningen.

En als de koninklijke familie aan de slag gaat, dan kan uiteraard minister-president Jan Peter Balkenende niet achterblijven. De premier gaat kokkerellen voor gasten van de vereniging de Zonnebloem. Ook andere politici zullen zich tijdens de vrijwilligersdagen belangeloos inzetten voor anderen.