'Fortuyn had seks met minderjarigen'

Pim FortuynPim Fortuyn had seks met minderjarige jongens. Dit staat in ťťn van de uiterst vertrouwelijke rapporten van de AIVD die Peter R. de Vries in handen heeft.

De uitgelekte rapporten staan op diskettes die onlangs zijn gevonden door iemand die een auto kocht van een medewerker van de Regionale Inlichtingendienst Rotterdam. De meest gevoelige informatie in de rapporten betreft volgens Peter R. de Vries de LPF en Pim Fortuyn: "De inlichtingendienst had bijzonder veel belangstelling voor de escapades van Fortuyn en stelt vast dat hij seksuele contacten had met minderjarige Marokkaanse jongens", aldus De Vries.

Naast Fortuyn werden ook de LPF-kopstukken Joao Varela, Ferry Hoogendijk en Leefbaar Rotterdam raadslid Dries Mosch in de gaten gehouden.

De veiligheidsdienst heeft Peter de Vries gisteravond gewaarschuwd dat het openbaar maken van de informatie een strafbaar feit is, waarvoor hij een maximale celstraf van 15 jaar kan krijgen.

Update 09:10
Fractievoorzitter Ronald SŲrensen van Leefbaar Rotterdam gelooft er niks van dat Fortuyn seks zou hebben gehad met minderjarige jongens. Volgens SŲrensen wist hij al voor de verkiezingen dat de AIVD onderzoek deed naar Fortuyn en de partijleden: ''We hadden het vermoeden dat we gevolgd werden. We hebben niets te verbergen en hebben dus ook geen bezwaar tegen een onderzoek.''

SŲrensen zegt dat Fortuyn zich bewust was van de onderzoeken: ''Hij zei meteen toen hij naar Rotterdam kwam: reken maar dat ze nu alles gaan doen om ons kapot te maken en te demoniseren. Ook dacht Fortuyn dat er jonge jongens op hem afgestuurd werden. Hij waarschuwde ons toen al dat ze dat bij andere politici ook wel zouden doen en dat we dus moesten opletten.''

De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam gelooft niet dat deze informatie toevallig openbaar is geworden: ''Het is kort voor de verkiezingen. Ik geloof dat dit niet per ongeluk is gegaan.'' Ook raadslid Mosch is die mening toegedaan: ''Als je voor een inlichtingendienst werkt en je bent goed opgeleid, dan kijk je heus je auto wel goed na. Dat alles onderzocht is, is logisch. Maar dat alles naar buiten komt is schandalig en gruwelijk. En dan ook nog eens zo vlak voor de verkiezingen.''

In de Rotterdamse politiek is verder verontwaardigd gereageerd op het lekken van de geheime informatie. Daaruit zou ook blijken dat lokale bestuurders van met name PvdA en D66 door de AIVD/RID gevolgd werden. Leefbaar Rotterdam en de PvdA willen opheldering over de gang van zaken.