Balkenende gewoon welkom in Breda

De lokale CDA uit Breda wenst niet dat de leider van de landelijke partij, premier Jan Peter Balkenende, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 de stad komt bezoeken. ''Hij moet wegblijven net als andere kopstukken van het CDA'', aldus de lokale Bredase fractie.

De lokale afdeling van de christen-democratische partij wil op deze wijze laten weten tegen het kabinetsbeleid te zijn. Vooral het nieuwe ziektekostenstelsel en de armoede- en criminaliteitsbestrijding van de regering is de plaatselijke fractie een doorn in het oog. Volgens het CDA in Breda zal de aanwezigheid van landelijke kopstukken meer kwaad dan goed doen.

Andere CDA-afdelingen in Brabant zullen de landelijke CDA-kopstukken niet weren, maar ze hebben wel begrip voor het standpunt van de Bredase afdeling.

Update 12:02
Balkenende is van harte welkom in Breda, en ook andere CDA-kopstukken mogen gewoon op bezoek komen. Dat heeft de voorzitter van de Bredase CDA-afdeling vanochtend laten weten. De afdeling staat ook in grote lijnen achter het beleid van het kabinet-Balkenende.

Het eerdere bericht was de wereld in geholpen door een CDA-raadslid, maar die lijkt dus voor zijn beurt te hebben gesproken.