President Poetin brengt bezoek aan Nederland

President PoetinDe Russische president Poetin is aangekomen in Nederland. Kort voor 12:00 uur landde hij op Schiphol. Daar werd hij samen met zijn vrouw Loedmila en een stoet aan Russische ministers verwelkomd door koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Ook minister Bot van Buitenlandse Zaken was bij de ontvangst aanwezig. Op dit moment legt Poetin een krans bij het nationaal monument op de Dam in Amsterdam. Daar zal dan ook minister-president Balkenende zijn.

Na de kranslegging zal Poetin een economische delegatie ontmoeten. Later bezoekt hij nog het Tsaar-Peterhuisje in Zaandam, waar Peter de Grote eind 17de eeuw een tijdje verbleef toen hij in Nederland was om het vak van scheepstimmerman te leren.

Vanavond staat een staatsbanket met koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses MŠxima, prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven op het programma in Den Haag. Morgen komen de Eerste en Tweede Kamer nog aan de beurt. Aan het einde van de middag vertrekt hij weer naar Rusland.

Het is voor het eerst sinds het bezoek van Peter de Grote dat een Russisch staatshoofd een officieel staatsbezoek aan Nederland brengt.