Woedende reizigers steken trein in brand

Icoon ShockingEnkele honderden Argentijnse forensen reageerden woedend toen hun trein stil kwam te staan tussen twee stations in de omgeving van Buenos Aires. Nadat in de trein de gemoederen steeds verhitter raakten stapten verschillende passagiers uit om zich buiten te keren tegen politie en brandweer die waren uitgerukt om de boel tot bedaren te brengen.

De trein en later ook de hulpverleners werden met stenen bekogeld, en uiteindelijk sloeg de vlam letterlijk in de pan toen enkele relschoppers brand stichtten in de trein. Vijf wagons en een politieauto brandden uit.

De meeste reizigers waren op weg naar hun werk. De politie verrichtte meer dan vijftig aanhoudingen. Volgens de burgemeester van de stad waar de rellen plaatsvonden zijn er de afgelopen tijd veel problemen met treinen geweest, maar rechtvaardigde dit niet al het geweld van vandaag. "We hadden een groep van zo'n tweehonderd mensen die uit waren op vernielingen. Het had niets te maken met de trein", verklaarde een politiewoordvoerder later.

Woedende reizigers steken trein in brand