FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 oktober 2005

Peiling: geen pardon illegalen Schipholramp

TvB had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenBijna driekwart van de Nederlanders (72 procent) vindt niet dat gedetineerden van het detentiecentrum op Schiphol waar donderdag een felle brand woedde automatisch een verblijfsvergunning horen te krijgen. Politici als Ed van Thijn en Ayaan Hirsi Ali pleitten dit weekend voor een dergelijk pardon.

Bij de brand kwamen elf asielzoekers om het leven. Van de ondervraagden vindt vijftien procent dat gevangenen die in het deel zaten waar de brand woedde een verblijfsvergunning moeten krijgen. Zo blijkt uit het onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond. Tien procent is van mening dat alle gevangenen die in het detentiecentrum zaten nu recht hebben om in Nederland te mogen blijven. Vooral potentiële kiezers van de LPF, VVD en Groep Wilders blijken tegen het pardon.

Einde seizoen voor Culpepper

Een knieblessure maakt een abrupt einde aan een seizoen dat voor Daunte Culpepper tot nu toe toch al weinig minder dan verschrikkelijk verliep.

In het eerste kwart van de verloren uitwedstrijd tegen de Carolina Panthers, afgelopen zondag, liep Culpepper tijdens de laatste play om een nieuwe first down te halen. Toen cornerback Chris Gamble de tackle maakte raakten beide kruisbanden en de binnenste knieband van de rechterknie van de Vikings-quarterback beschadigd. Culpepper speelde al met een verstuikte knie en een slijmbeursontsteking. Wanneer de zwelling in de knie afneemt zal Culpepper onder het mes moeten.

Brad Johnson is de vervanger van Culpepper. De veteraan, drie seizoenen geleden nog Superbowlwinnaar met de Tampa Bay Buccaneers, zal de volledig onervaren Shaun Hill als backup krijgen. Het is mogelijk dat Culpepper door zijn blessures zelfs de start van het volgende seizoen zal missen.

Ajax verhuurt Aborah aan FC Den Bosch

Stanley Aborah speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor FC Den Bosch, de nummer vijf van de Gouden Gids Divisie. De 18-jarige Belg kon bij Ajax niet rekenen op een plek in het eerste elftal.

De in Ghana geboren speler mocht onder Ronald Koeman vorig seizoen nog viermaal in het eerste elftal acteren. Maar sinds het ontslag van de Zaandammer werkt de talentvolle aanvaller, die afkomstig is uit de eigen jeugdopleiding, zijn wedstrijden af bij de beloften.

Het contract van Aborah loopt nog tot 1 juli 2007. Voordat de Belg naar Amsterdam vertrok, verdedigde hij de clubkleuren van Germinal Beerschot.

Valsemunter loopt tegen de lamp na hoerenbezoek

Icoon Domme criminelen Een Belgische valsemunter is tegen de lamp gelopen toen hij in Parijs een prostituee bezocht. De 42-jarige Gentenaar wilde de vrouw betalen met een vals biljet. De dame merkte de zwendel echter op en waarschuwde de politie, waarna de man kon worden aangehouden.

De man is eigenlijk drukker van geboortekaartjes. Hij werd in zijn thuisstad Gent opgepakt wegens het vervalsen van dollars. In totaal zou hij zeker vijfduizend Amerikaanse tiendollarbiljetten gedrukt hebben. Dit deed hij samen met een 43-jarige compagnon uit De Haan. Beide mannen hebben inmiddels bekend.

OM hield doelbewust bekentenis Wik H. achter

SubheaderIn het proces rond de moord op het Schiedamse meisje Nienke Kleis, heeft het Openbaar Ministerie bewust de toen nieuwe bekentenis van de pedoseksueel Wik H. uit het proces gehouden. Dit blijkt uit een brief van H's toenmalige advocaat C. Jongsma.

In de brief die Jongsma aan tv-programma Netwerk heeft gestuurd, vertelt de advocaat dat Officier van Justitie Stuyt zes dagen na de bekentenis van Wik H. Jongsma belde en over de bekentenis zei:
"1. Ik geloof hem niet.
2. Ik ga met die bekennende verklaring niks doen.
3. Ik voeg die bekennende verklaring niet in het strafdossier.
4. Wil je hier met de pers niet over praten."


Justie werd al fel bekritiseerd omdat zij met teveel tunnelvisie de moord zou hebben onderzocht, daardoor belangrijke ontlastende DNA-sporen miste en toen de verkeerde dader Kees B. veroordeelde. Nu blijkt dus dat zelfs toen Stuyt een voor Kees B. ontlastende bekentenis had, justitie deze niet wilde gebruiken en dit uit de pers wilde houden. Extra wrang detail is dat terwijl het OM al vier weken van de bekentenis wist, de hoge raad Kees B. voorgoed besloot dat Kees B. achter de tralies moest voor de moord op Nienke Kleis.

In een reactie aan Netwerk laat het OM in Rotterdam weten: "Wij kunnen die beschuldiging niet plaatsen en dus klopt die niet."

'Harry Potter date 7 jaar oudere kapster'

Daniel 'Harry Potter' RadcliffeHet lijkt nog niet zo lang geleden dat acteur Daniel Radcliffe als jeugdige tiener debuteerde als Harry Potter, maar kleine jongetjes worden groot. De inmiddels 16-jarige Radcliffe zou een relatie zijn begonnen met de zeven jaar oudere kapster Amy Byrne. Vrienden van het koppel ontkennen de prille verliefdheid.

Byrne en Radcliffe kenden elkaar al langer, maar de vonk sloeg echt over op de set van 'Harry Potter and the Goblet of Fire', waar Byrne de persoonlijke kapster van Radcliffe was. Verschillende bronnen melden dat de twee tortelduifjes sindsdien veel tijd met elkaar doorbrengen. Zo maken ze samen het nachtleven in Londen onveilig en praten ze urenlang met elkaar aan de telefoon.

Een vriend van de 23-jarige Byrne ontkent de romance. "Amy doet zijn haar en make-up voordat Daniel naar een feest gaat. Ze hebben veel lol. Van eventuele verliefdheid weet ik niets af." Ook de woordvoerster van Radcliffe stelt dat er niets speelt. "Daniel en Amy zijn goede vrienden. Niets meer en niets minder."

Preselectie Phonak Tour 2006

Phonak heeft acht maanden voor de start van de Tour de France al zijn voorselectie prijsgegeven. De voorlopige Tourploeg kent twaalf namen. Speerpunten van het team zijn Floyd Landis en Santiago Botero.

De kopmannen worden op de voorlopige lijst geflankeerd door de volgende renners: Uros Murn, Miguel Angel Martin Perdiguero, Kiki Gutierrez, Victor Hugo, Bert Grabsch, Alexandre Moos, Nicolas Jalabert, Martin Elmiger en de nieuwbakken Phonak-renners Axel Merckx en Koos Moerenhout.

'Mondverzorging Nederlanders achteruit'

Icoon Gezondheid Nederlanders vragen om gaatjes. Dat stelt de organisatie van de Nationale Poetsweek. We zorgen steeds slechter voor onze tanden, terwijl we vaker zoetigheid eten. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie, het bedrijf Oral-B en verzekeraar VGZ hopen met de actie, die vandaag van start ging, mensen bewuster te maken van het belang van een goede mondhygiëne.

Volgens de organisatie letten Nederlanders zonder kunstgebit niet goed op de duur van de poetsbeurt. Tanden moeten minimaal twee keer per dag twee minuten gepoetst worden. Verder mag er maar zeven keer per dag gegeten en gesnackt worden. Daarnaast is het raadzaam de tandenborstel eens in de twee maanden te vervangen.

De organisatoren verwachten, gezien de economische omstandigheden, dat in de toekomst steeds minder mensen een bezoekje aan de tandarts zullen brengen. Naar verwachting zullen kinderen het voorbeeld van hun ouders volgen en eveneens minder in de stoel van de tandarts plaatsnemen. Meer aandacht voor preventievoorlichting over mondgezondheid zou volgens de organisatie dan ook wel op zijn plaats zijn. De organisatoren zijn teleurgesteld in het ministerie van Volksgezondheid, dat in hun optiek te weinig aandacht hieraan besteedt.


We poetsen steeds slechter en snoepen steeds meer

'Slaaptekort maakt je dik, dom en ziek'

slaaptekortEen tekort aan een goede nachtrust maakt je 'dik, dom en ziek'. Dat beweert professor Jürgen Zulley van de medische faculteit van de universiteit in het Zuid-Duitse Regensburg. Zulley, gespecialiseerd in onderzoek naar slaapstoornissen, stelt dat bij een gezonde levensstijl minstens zeven uur slaap per nacht hoort.

"Te weinig slaap maakt je dom omdat het slaaptekort je geheugen vermindert. Ziek, omdat te weinig slaap slecht is voor het hart, de bloedsomloop, de maag en de darmen. Je wordt dikker omdat op het moment dat je slaapt het lichaam een hormoon aanmaakt dat de eetlust reduceert", verklaart Zulley. "Als het hormoon onvoldoende wordt aangemaakt doordat we onvoldoende slaap krijgen dan worden we sneller hongerig, wat ertoe leidt dat mensen direct de koelkast induiken."

Zulley is een internationaal vermaard onderzoeker op slaapgebied. Samen met een aantal collega's runt hij een speciaal onderzoekscentrum voor slaapproblemen.

Superheet kontje!

Soms denk je: "nu heb ik absoluut het domste gezien wat op het internet te vinden is, namelijk dit hier. Helaas voor de mensheid, het kan altijd nog dommer, of minstens net zo dom...

Het recept is simpel, je hebt slechts het volgende nodig: een paar goede vrienden, een aansteker, een vuurpijl en ....

een volslagen idioot!

Kijk zelf maar even naar het hilarische filmpje: hier

Graag cijfers voor deze uitvoering in de reacties.

En hier voor de echte liefhebbers nog even de foto in het groot. Ook hier mogen natuurlijk cijfers worden gegeven...

Japanse filmdownload site voor PSP online

Sony heeft onlangs een website geopend, MovieSquare, die speciaal is ontworden voor het downloaden van muziek, films en andere media voor de PSP. Momenteel is deze site helaas alleen nog beschikbaar voor de Japanse markt. MovieSquare heeft op dit moment een aanbod van 268 films in twaalf verschillende genres, maar dit aanbod wordt iedere maand uitgebreid. Het downloaden van een film kost 1029 Yen (7,50 euro) en het streamen kost 315 Yen (2,25 euro). Het is wel mogelijk om gratis trailers te downloaden.

De gedownloade media worden op de pc opgeslagen in een gecomprimeerd bestand. Deze kunnnen na het unzippen overgezet worden naar de PSP via een USB kabel.

Hoe het zit met de Europese variant van deze site, is helaas niet bekend. Het is in ieder geval een stap in de goede richting.

Man besteelt goedgelovige vrouw

Hayley had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 38-jarige vrouw uit Breda is in haar eigen huis beroofd van een paar honderd euro doordat ze in de verhalen van een onbekende man trapte. De man belde bij de vrouw aan met de smoes dat hij uit zijn huis gezet was.

De vrouw kreeg daarop medelijden met de man en liet hem binnen voor een kopje koffie. Na een tijdje vroeg de man of de vrouw hem geld wilde geven. De vrouw weigerde, maar ging wel op zoek naar enkele levensmiddelen. Toen de man met zijn eten de deur uit was, bleek dat hij ook de portemonnee van de vrouw had meegenomen.

Look-a-like Hello Kitty Ipod

Heb jij hem al? De look-a-like Hello Kitty Ipod
quote:
Trust & Star from Shenzen, China brings you the X-88A Novel MP3 Player. It’s a kitty-shaped DAP with an iPod shuffle control mechanism inside, plus some hidden lasers and thermonuclear death arrays listed as “optional”. It also comes with the standard USB2.0 connector, a LED for status reports, MP3/WMA/ASF/WAV support and capacities ranging from 32 (woohoo) up to 512MB.
Aanschaffen kan hier

Indycar Crash en Fotofinish - Chicago 2005

Een indycar-race is meestal spannend van begin tot eind. Dit doordat de raceauto's die meerijden erg aan elkaar gewaagd zijn, het komt hier dus meestal aan op de rijderskwaliteiten van de bestuurder.

In het volgende fragment is een stukje van de 1e ronde te zien en een stukje van de laatste ronde om te laten zien wat er zoal kan gebeuren in een indycar-race. In de 1e ronde gebeurt een hevig ongeluk waarvan het onduidelijk te zien is of de bestuurder dat overleefd heeft, dus iemand die daar meer over weet, graag reageren. Daarnaast is er in de laatste ronde een fotofinish te zien.

Bekijk deze Indycar Crash en Fotofinish van de race in Chicago 2005.

Kimi Räikkönen aan knie geopereerd

Kimi Räikkönen is afgelopen week aan zijn linkerknie geopereerd. De coureur van McLaren Mercedes had last van zijn meniscus en na medisch onderzoek bleek een operatie noodzakelijk.

De operatie is succesvol verlopen en de komende tijd zal de Fin zich moeten voortbewegen op krukken. In januari zal Räikkönen weer achter het stuur kruipen om te gaan testen voor het nieuwe F1-seizoen.

Vooronderzoek naar elleboog Seedorf

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft aangekondigd een vooronderzoek te starten naar Stefano Seedorf van FC Groningen.

In de competitiewedstrijd tegen Roda JC deelde de middenvelder een elleboogstoot uit aan Boldizsár Bödör. Dick Jol nam de elleboog niet waar, maar de TV-camera's registreerden de actie wel. Op basis van die beelden zal nu onderzocht worden of Seedorf alsnog bestraft dient te worden.

Jermaine Pennant dronken van training gestuurd

Het drankprobleem van de Engelse voetballer Jermaine Pennant heeft hem weer eens in de problemen gebracht. De speler van Birmingham City verscheen afgelopen weekend zo dronken op de training dat hij amper op zijn benen kon staan.

Eerder dit jaar werd de aanvaller door de rechter tot drie maanden cel veroordeeld wegens het rijden onder invloed terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Zijn toenmalige werkgever Arsenal ontsloeg hem hierop, maar Birmingham City bood hem een tweede kans. De speler lijkt echter hardleers en zijn drankprobleem niet onder controle te hebben.

Het is nog niet bekend welke maatregelen Birmingham City zal nemen.

FOK!radio: Dementor, Fwnk en 0800-terroristen

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Vandaag zijn twee prominente users van FOK! in de studio van FOK!radio. Dementor en Fwnk komen allebei veelvuldig op het forum. De een is over heel het FOK!forum te vinden, de ander zit vooral in het PUBers forum. Vanaf 20:00 uur zijn ze allebei te gast en zullen we ze de mening over andere users en FOK! uitgebreid vragen. Maar we horen natuurlijk ook wat ze in het dagelijkse leven doen. Natuurlijk confronteren we ze met meningen uit IRC en het forum van luisteraars tijdens de uitzending.

Vanochtend kwam het nieuws dat jongeren gratis 0800-nummers 'terroriseren' met 'fake' telefoontjes. Hoe erg die situatie is, gaan we na bij een instantie die zo'n gratis informatielijn heeft. Pestweb.nl wordt namelijk zelf ook gepest door bellers, en niet zo'n beetje ook...

Uiteraard hoor je de week op het forum weer van Forum-admin Cynix. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Yvonne gaat weer lekker roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

PSP Prijsverlaging in Hong Kong en Taiwan

Voor alle mensen onder ons die graag een PSP willen importeren is er goed nieuws. De PSP zal namelijk in Hong Kong een aardige prijsverlaging ondergaan. Het welbekende 'PSP Value Pack' zal vanaf 1 november voor (omgerekend) 190 euro te verkrijgen zijn.
Naast Hong Kong is ook Taiwan aan de beurt voor een prijsverlaging, je kunt er de PSP al voor (nogmaals omgerekend) 185 euro aanschaffen. Let wel: bij importen willen de bijkomende kosten nogal eens hoger oplopen dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Nürnberg ontdoet zich van trainer Wolf

1.FC Nürnberg heeft trainer Wolfgang Wolf zijn congé gegeven. Nürnberg staat na elf speelronden onderaan in de Bundesliga.

Wolf trad op 30 april 2003 in dienst bij de Duitse laagvlieger en slaagde erin Nürnberg terug te laten keren in de Bundesliga. Dit seizoen presteert het team echter matig: na elf wedstrijden heeft het slechts zes punten bij elkaar gesprokkeld. De 4-1 nederlaag tegen Mainz was voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel. De 48-jarige Wolf was in het verleden trainer van Stuttgarter Kickers en VfL Wolfsburg. Het bestuur van Nürnberg wil woensdag al de opvolger van Wolf presenteren. In het geruchtencircuit circuleert vooral de naam van Lothar Matthäus.

Giants scoren eerste shutout

Tiki Barber zette het puntje op de i tijdens de wedstrijd tussen de New York Giants en de Washington Redskins. Hij rushte de grootste totale afstand van zijn carrière in de wedstrijd en scoorde ook nog een belangrijke touchdown. Uiteindelijk wonnen de Giants met 36-0.

De derde en laatste touchdown van de wedstrijd droeg Barber op aan Wellington Mara, de eigenaar van de Giants die op 25 oktober op 89-jarige leeftijd overleed. Barber liep naar Tim McDonnell, kleinzoon van Mara, en overhandigde hem de bal waarmee hij de touchdown scoorde. Op de dag voordat Mara overleed had Barber een bezoek aan hem gebracht en de belofte gemaakt aan McDonnell om een touchdown te scoren.

De wedstrijd was de eerste shut-out van het seizoen en de eerste voor de Giants in zeven jaar. Met vijf sacks en vier balovernames had de Giants verdediging een grote inbreng op de overwinning. Jay Feely schopte maarliefst vijf keer een fieldgoal binnen en schopte na elk van de drie touchdowns ook raak voor het extra punt.

Tiki Barber liep in totaal 206 yards in 24 pogingen, bij de eerste play liep hij meteen 57 yard waarna Feely de fieldgoal kon maken. Later in de eerste helft liep hij 59 yards waarna hij op de één yard lijn werd afgestopt, rookie Brandon Jacobs maakte hierna de touchdown.

De Redskins die vorige week nog met 52-17 wonnen van de 49ers kwamen in de eerste helft maar 34 yards vooruit en eindigden op een totaal van 125 yards, ze kwamen niet over de middenlijn tot de laatste minuut van het derde kwart.

[update] Liquidatie in Amsterdam Oud-Zuid

Icoon Misdaad In Amsterdam Oud-Zuid is rond 18.00 vanavond iemand met een automatisch wapen doodgeschoten. Er is nog niets bekend over de identiteit van het slachtoffer of over de daders. Wel melden diverse bronnen dat het slachtoffer door zijn hoofd zou zijn geschoten. De mogelijke dader van de moord ging er vandoor in een groene terreinwagen, die inmiddels uitgebrand is teruggevonden op de Stadionkade.

Momenteel ligt het slachtoffer nog onder een witte doek op de Gerrit van der Veenstraat. Een groot deel van die straat is afgezet voor het politieonderzoek. Wrang detail is dat er juist nu veel kinderen op straat zijn vanwege de jaarlijkse viering van Halloween.

Vermoedelijk gaat het om een liquidatie, maar dit blijft speculatie totdat er meer bekend is over de achtergrond van het slachtoffer en over de motieven van de daders. In Amsterdam Zuid zijn al eerder personen en criminele geliquideerd, met als meest bekende zaak de liquidatie van vastgoedmakelaar Willem Endstra in 2004.

Update 19.18 uur
Zojuist is bekend geworden dat Evert Hingst het slachtoffer van de liquidatie is. Hij is vanuit een Jeep zes of zeven keer beschoten, waarop hij viel. Daarna kreeg hij nog een schot in het hoofd. De daders vluchtten daarop, maar waren koelbloedig genoeg om voorrang te verlenen aan een auto van parkeerbeheer.

Hingst was strafrechtadvocaat, maar liet zich recentelijk uit de advocatuur schrijven omdat hij wordt verdacht van witwaspraktijken. Hingst deed veel zaken met criminelen. Zo was hij advocaat van onder andere Sam Klepper en John Mieremet. Afgelopen april deed justitie een inval in het advocatenkantoor van Hingst. Bij die actie werden wapens van Mink K. gevonden.


Het levenloze lichaam op de Gerrit van der Veenstraat

Da Vinci Experience aangekondigd

Leonardo da Vinci is door het bekende boek van Dan Brown helemaal hot. Nadat er in maart al een spel over hem werd aangekondigd, volgde er vandaag een nieuwe aankondiging van een da Vinci-spel met de naam Da Vinci Experience.

Erg veel is er echter nog niet bekend over de game. Het zal een adventure-game worden waarbij je als speler de mysteries van de codes in de door da Vinci geschreven boeken ontrafelt. De eerste screens zijn al wel verschenen en deze kun je hieronder bekijken.Het spel staat gepland voor de lente van 2006.
Huwelijksaanzoek wordt Iraanse vrouw fataal

Icoon Shocking Een 70-jarige Iraanse vrouw heeft een huwelijksvoorstel aan haar minnaar met de dood moeten bekopen. De 52-jarige taxichauffeur ging bij het aanzoek volledig door het lint. Nadat hij de vrouw bewusteloos had geslagen, wurgde hij haar met de beddenlakens.

De man verklaarde tegen de rechter: "Ze vertelde me dat ze wel wilde trouwen, maar ik legde haar uit dat ik al een vrouw en kinderen heb. Daarop werd ze boos en sloeg me." De Iraanse krant Etemad schrijft dat de taxichaffeur vrijwel zeker de doodstraf krijgt.

Vrouw begraaft zichzelf voor wereldvrede

Icoon OpmerkelijkEen Japanse vrouw heeft zichzelf in India in een kuil levend begraven voor, zoals ze zelf zei, "een betere wereld." Yogmata Japaki is gedurende drie dagen in de kuil gebleven zonder voedsel of water. Ze is geïnspireerd door de recente aardbeving in Pakistan en Kashmir.

Terwijl de Boeddhistische vrouw in de kuil verbleef om te mediteren, zongen haar makkers bovengronds religieuze liederen. Nadat ze weer opstond uit de kuil zei de vrouw: "Ik heb gebeden zodat het lijden en alle verstoringen uit de wereld worden verbannen. Ik ben erg blij dat liefde en vrede er nu zullen komen." Een Hindoe, Pilot Baba, die getuige was van het hele tafereel voegt eraan toe dat door een dergelijke actie lichaam en geest worden gezuiverd.

[Upd] Michelin perplex over regels

Michelin heeft uitgehaald naar de FIA, omdat er in 2006 weer bandenwissels mogen worden gemaakt tijdens de Formule 1-races.

In een officiëel persbericht verklaart de bandenfabrikant dat ze verbijsterd is over "de stap terug" die de FIA maakt en die recht tegen de kostenbesparende lijn van de FIA in zou gaan. "De nieuwe regels zorgen voor een toename van 15% in de ontwikkeling en productie van banden omdat de technieken uit 2005 niet kunnen worden gebruikt in 2006. Het besluit toont aan dat de FIA geen technische kennis van een band heeft."

Michelin legt uit dat iedere band wordt gebouwd voor een specifieke afstand die de band moet afleggen. Om banden die 350 kilometer moeten meegaan te vervangen door banden die maar 100 kilometer hoeven af te leggen, zullen de bandenfabrikanten een complete nieuwe generatie banden moeten ontwikkelen.

Omdat met de banden van Michelin in 2005 achttien races zijn gewonnen, twijfelt de fabrikant aan de achterliggende redenen van de FIA voor de nieuwe regel. Tevens meent Michelin dat deze gang van zaken opnieuw de onsamenhangende besluitvorming in de Formule 1 illustreert.

Update:

In een persbericht oppert de FIA dat Michelin wellicht in de war is. De FIA licht toe dat de Formula One Commission, die besloten heeft over de nieuwe regels, bestaat uit vertegenwoordigers van de tien teams, acht evenementpromoters, één motorleverancier, één bandenleverancier, twee sponsors en twee vertegenwoordigers van de FIA.

De FIA vraagt zich af welk deel van deze "zeer simpele en volkomen democratische stemprocedures" Michelin verbijstert. Verder wijst het persbericht op het feit dat de regels nu weer gelijk zijn aan die in 2004, "toen Michelin geen bandenproblemen had op Indianapolis."

Joe Vitt gedotterd

Terwijl Mike Martz wegens een hartaandoening de rest van het seizoen niet meer langs de zijlijn zal verschijnen worden de St. Louis Rams gecoacht door een ander met hartklachten: Joe Vitt.

Vanmorgen vroeg werd Vitt gedotterd, maar volgens een woordvoerder van de Rams kan hij de wekelijkse persconferentie op maandagmiddag gewoon bijwonen. In tegenstelling tot de behandeling van Martz aan een hartwandontsteking was de ingreep van Vitt ver van tevoren gepland, juist in de week dat de Rams een bye hebben. Vitt heeft dus een week extra om te herstellen voor de volgende wedstrijd.

De 54-jarige Vitt is al sinds zijn 28e actief als assistent in de NFL, en werd vorig jaar door Martz aangetrokken als linebackerscoach. Zijn medische historie begon nog eerder; op zijn 23e werd bij hem teelbalkanker geconstateerd en op zijn 35e werd hij daarvoor voor de tweede maal behandeld.

[Upd] Schikkingsvoorstel voor Pienaar

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Steven Pienaar van Ajax een schikkingsvoorstelvan vier wedstrijden schorsing gedaan, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. De Zuid-Afrikaanse middenvelder krjgt de straf omdat hij vorige week in de uitwedstrijd tegen PSV (1-0) natrapte richting tegenstander Afellay.

Scheidsrechter Vink zag het incident niet, maar op de televisiebeelden was de overtreding van Pienaar duidelijk te zien. Pienaar zal voor dinsdagochtend moeten laten weten of hij het voorstel accepteert. Anders zal de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie.

Update 18:42
Steven Pienaar heeft de schorsing van vier wedstrijden (één wedstrijd voorwaardelijk) geaccepteerd. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen NEC (6 november, uit), FC Twente (19 november, thuis) en FC Utrecht (27 november, uit).

Alex en Affelay twijfelgeval bij PSV

PSV-spelers Alex en Ibrahim Affelay zijn nog twijfelgevallen voor de belangrijke wedstrijd van morgen in de Champions League tegen AC Milan. Beide spelers hebben nog te maken met blessures.

De meeste zorgen gaan vooralsnog uit naar Affelay. Afgelopen zaterdag was de jonge middenvelder nog matchwinner in het duel tegen FC Twente, maar vandaag liet hij de laatste training in aanloop naar de wedstrijd tegen Milan aan zich voorbij gaan. "Over Afellay nemen we pas op het laatste moment een beslissing.", aldus PSV-coach Guus Hiddink.

Mocht het zijn dat Affelay niet fit genoeg is om te beginnen in de basis, dan is de kans groot dat Ismail Aissati zijn plek zal overnemen. Hiddink twijfelt in ieder geval niet aan de kwaliteiten van de 17-jarige speler. "Ik schroom niet om jongens van 17 jaar te brengen als de situatie daarom vraagt."

Nederlandse Chinook maakt noodlanding

Justinn, FabFabFabFab en thijsje123 hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een Chinook transporthelikopter van de Nederlandse luchtmacht heeft vanmorgen een noodlanding moeten maken in het noorden van Afghanistan. Drie van de zeventien inzittenden raakten licht gewond.

Een Amerikaans reddingsteam heeft inmiddels de militairen in veiligheid gebracht. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat het toestel beschoten is, aldus het ministerie van Defensie.

De helikopter was onderweg van de Nederlandse mariniersbasis bij Mazar e Sharif naar de Amerikaanse basis Bagram. Op 40 kilometer van de Amerikaanse basis kreeg het toestel problemen. De drie gewonden zijn overgebracht naar het veldhospitaal in de Amerikaanse basis. Twee van de drie konden na een korte behandeling weer het hospitaal verlaten, de derde zal naar verwachting ook snel worden ontslagen uit het hospitaal.

De overige mariniers zijn overgebracht naar de Nederlandse F-16 basis op het internationale vliegveld bij de hoofdstad Kabul. De Chinook deed dienst als ambulancehelikopter en was via Bagram op weg naar de luchtmachtbasis bij Kandahar. Daar zou de helikopter bij drie andere transporthelikopters worden gevoegd van de Nederlandse 'special forces'.

De Chinook was ter vervanging van het in juni verongelukte toestel van de Nederlandse commando's. De bemanning daarvan raakte bij een landing in onherbergzaam gebied de controle over het toestel kwijt, hierop kantelde het en vloog in brand. De bemanning kwam bij dit ongeluk met de schrik vrij. Een onderzoek loopt nog naar de oorzaak van dat ongeluk.

Wat er met de Chinook die vandaag een noodlanding moest maken aan de hand was is nog onduidelijk.

Effecten klimaatverandering komen in zicht

Icoon OnderzoekNederlanders lopen steeds meer kans op het krijgen van natte voeten. Aan het einde van deze eeuw zal de klimaatverandering grote problemen teweegbrengen, aldus het Milieu en Natuurplanbureau (MNP). Met name in de laaggelegen kustgebieden kunnen er problemen ontstaan met de afvoer van het overtollige water en de overstromingsveiligheid.

De MNP-onderzoekers zeggen dat het een combinatie is van problemen: de stijging van de zeespiegel, bodemdaling en de groter wordende hoeveelheid water die via rivieren moet worden afgevoerd. De onderzoekers hebben vandaag hun rapport 'Effecten van klimaatverandering in Nederland' aan staatssecretaris Van Geel (Milieu) gepresenteerd.

Er wordt verwacht dat het verschuivende klimatenstelsel voor meer extreem warme en droge zomers zal zorgen. Ook hevige regenval met wateroverlast en overstromingen zal geen abnormaliteit meer zijn. Op dit moment zijn de veranderingen nog niet duidelijk merkbaar, maar volgens de MNP-onderzoekers komt het geheel de komende tientallen jaren in een stroomversnelling. Afgelopen donderdag bleek ook al dat de Kilimanjaro over 15 jaar sneeuwvrij zal zijn door het verschuivende klimaat.

Niet alleen het klimaat is de oorzaak van deze veranderingen. Andere landen, die stroomopwaarts langs bijvoorbeeld de Rijn maatregelen tegen overstromingen nemen, verhogen de kans op wateroverlast bij de uitmonding van de Rijn.

Volgens het rapport zal de opwarming ervoor zorgen dat de huidige klimaatzones per eeuw 400 kilometer in noordelijke richting verschuiven. Hierdoor gaat ons weer steeds meer op het weer van Noord-Frankrijk lijken. Ook zullen hierdoor onze inheemse planten en dieren dreigen te verdwijnen, omdat de veranderingen voor de planten en dieren te snel gaan. De industrie krijgt ook vaker te maken met koelwaterproblemen.

De klimaatverandering heeft niet alleen negatieve gevolgen. Positieve gevolgen zijn bijvoorbeeld dat het landbouwklimaat beter wordt en er dus minder kans is op een mislukte oogst. Ook zal het toerisme in Nederland toenemen, een tweede stimulans voor de economie.

G. Thijssen, woordvoerder van Greenpeace, onderstreept dat het MNP-rapport verduidelijkt dat men "snel werk moet maken van duurzame energie." Een deel van de vijf geplande nieuwe energiecentrales, die gebruik zullen maken van fossiele brandstoffen, moet worden vervangen door onder andere windmolens en biomassa-centrales.

Vrouw bij de neus genomen door zeehond

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 49-jarige vrouw werd in Zuid-Afrika door een zeehond letterlijk bij de neus genomen. Haar neus werd eraf gebeten toen de vrouw de zeehond van het strand terug in de zee probeerde te rollen. Kenners spreken van ongewoon gedrag. Het is voor de Zuid-Afrikaanse onmogelijk geworden door haar neus te ademen. Een kliniek in Kaapstad heeft inmiddels aangeboden de vrouw een vervangende neus te geven.


Gevaarlijk?

Nederland haalt waarschijnlijk Kyoto

Nederland is nog steeds in staat aan de normen van het Kyoto-verdrag te voldoen. Dit zegt staatssecretaris van Milieu Pieter van Geel (CDA) na een evaluatie van het Nederlandse klimaatbeleid. Volgens het verdrag van Kyoto is Nederland verplicht de uitstoot van broeikasgassen in de periode van 2008 tot 2012, in vergelijking met 1990, met gemiddeld zes procent per jaar terug te brengen. Wanneer dit niet lukt volgen er financiële sancties.

Uit een eerdere evaluatie bleek dat de kans dat Nederland Kyoto zou halen op vijftig procent werd geschat. De nieuwe evaluatie geeft een kans van negentig procent tot het halen van het verdrag. Dit komt volgens Van Geel door maatregelen die door het kabinet zijn doorgevoerd om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Bijvoorbeeld door het stimuleren van de CO2-reductie in de glastuinbouw en in stedelijke gebieden.

De groei van brandstofprijzen en het aantal auto's in Nederland zorgen ervoor dat Van Geel nog niet met honderd procent zekerheid kan zeggen of aan het verdrag kan worden voldaan. Hogere brandstofprijzen zouden een daling in de uitstoot betekenen.

Ook is Nederland de verplichting aangegaan om projecten in andere landen op te zetten die daar de uitstoot moeten verminderen. Het is nog onduidelijk of de daarvoor gestelde doelstellingen worden gehaald, Van Geel heeft meer duidelijkheid nodig over welke projecten precies op welke manier worden uitgevoerd.

Tientallen doden door Amerikaanse luchtaanvallen

Icoon OorlogHet Amerikaanse leger heeft maandag bij de Iraakse stad Karabila twee huizen gebombardeerd waarin zich strijders van al Qaida zouden ophouden. Een woordvoerder van een ziekenhuis in een nabijgelegen stad verklaarde dat er ongeveer veertig mensen zijn omgekomen, waarvan twaalf kinderen. Ook zouden er minstens twintig gewonden zijn gevallen.

Een Amerikaanse militaire woordvoerder liet weten dat er een precisiebombardement is uitgevoerd op een huis van een leider van al Qaida. Om te voorkomen dat er burgerslachtoffers zouden vallen zou alle voorzichtigheid in acht genomen zijn. Volgens Mohammed al-Karbouli, een stammenleider in de omgeving van Karabila, bevinden zich geen actieve opstandelingen in het gebied.

Zondag berichtte The New York Times over schattingen van het Amerikaanse ministerie van Defensie aangaande het aantal Iraakse burgerslachtoffers. Vanaf 1 januari 2004 tot september dit jaar hebben milities 26 duizend Irakezen gedood of verwond, aldus het Pentagon.

[Gerucht] PS3 pas in september 2007?

Volgens verschillende geruchten is de lancering van de PS3 uitgesteld naar 2007 vanwege technische problemen. Jeux-France weet te melden dat een journalist van de BBC heeft gezegd dat de PS3 pas in september 2007 in de winkels zal liggen. Verschillende ontwikkelaars en winkeliers zeggen dat dit is vanwege technische problemen in de eerste reeks van PS3-consoles.

Joystiq gaat zelfs nog een stukje verder en zegt dat het hele PS3 development team is ontslagen. Sony had 300 PS3-consoles laten maken en heeft die opgestuurd naar ontwikkelaars. Deze consoles bleken echter niet goed genoeg gekoeld te worden en raakten overhit bij een lage belasting.

Vooral het laatste gerucht lijkt erg onwaarschijnlijk omdat het afkomt van een Gamestop-medewerker. Voorlopig heeft Sony nog helemaal niks gezegd over een eventuele datum voor de PS3. Het is dus nog even wachten op een officiële verklaring van Sony.

Ritsma verslaat Uytdehaage

Bij kwalificatiewedstrijden voor de 5000 meter van de wereldbeker heeft Rintje Ritsma verrassend Jochem Uytdehaage buiten de selectie gehouden. De Beer van Lemmer eindigde als tweede, de regerend olympisch kampioen werd derde.

Sven Kramer reed zichzelf ook naar de wereldbeker 5000 meter, door de wedstrijd maandag te winnen in een tijd van 6.25,05. Gianni Romme, die al genomineerd was, had voldoende aan de vierde plaats om ook mee te mogen.

Carl Verheijen en Bob de Jong waren op basis van eerdere resultaten al zeker van deelname aan de wereldbeker. Zij kwamen in Heerenveen niet in actie.

StarCraft: Ghost niet op de GameCube?

Op het Blizzcon festival van Blizzard heeft een medewerker gezegd dat Starcraft Ghost niet meer op de GameCube zal uitkomen. De Xbox en PlayStation 2 versies zullen nog wel gewoon uitkomen. Het is echter nog geen officiële bevestiging van de uitgever Blizzard en ook is de ontwikkelaars Swinging Ape Studios nog niet met een bevestiging gekomen. Het spel zou ergens in 2006 moeten uitkomen in Amerika. Een Europese datum is nog niet bekend.

Henin geeft verstek voor Masters Cup

Justine Henin-Hardenne geeft forfait voor de Masters Cup, die volgende week in Los Angeles van start gaat. De Waalse is licht aangeslagen en wil zich volledig voorbereiden op het jaar 2006.

Henin speelde haar voorlopig laatste wedstrijd begin oktober in Filderstadt. De Belgische liep al weken rond met het idee te passen voor de Masters Cup: ”Het is een zuiver sportieve beslissing. Door mijn blessure heb ik een achterstand opgelopen in de voorbereiding. Als ik blijf forceren ben ik niet klaar om me in december voor te bereiden op het nieuwe jaar.”

Henin riskeert door haar afzegging een boete van liefst 200.000 dollar. De winnares van Roland Garros denkt nog daar onderuit te komen: ”Ik onderhandel momenteel met de bazin van de WTA over de boete. Met een doktorsbriefje zakt de boete naar 100.000 dollar, maar de WTA heeft begrip voor mijn situatie. Aan mijn integriteit moet niet getwijfeld worden. Andere spelers vonden vroeger een blessure uit. Daarom is die boete er gekomen.”

Hielblessure achtervolgt Shevchenko

Ondanks het feit dat Europees Voetballer van het Jaar Andrei Shevchenko met zijn club AC Milan in Eindhoven is, bestaat er nog onzekerheid of hij morgenavond in actie zal komen tijdens het Champions League-duel tegen PSV.

Twee weken geleden raakte de aanvaller geblesseerd aan zijn hiel en is hierdoor nog niet helemaal fit. "We moeten afwachten.", aldus Milan-coach Carlo Ancelotti. "We moeten ook opletten op de gesteldheid van Filippo Inzaghi. Ik denk echter niet dat de opstelling veel anders is dan afgelopen zaterdag."

Ancelotti kijkt hiermee op de gewonnen competitiewedstrijd tegen Juventus (3-1) van afgelopen weekend. Verder denkt hij ook dat de Eindhovenaren op balbezit gaan spelen: "Wij moeten ons eigen spel spelen en dezelfde instelling hebben als tegen Juventus."

[NBA]Een voorbeschouwing

Het voorseizoen loopt ten einde en de meeste teams maken zich op voor het reguliere seizoen. 1 november starten de eerste wedstrijden in de NBA. Wat zal dit seizoen brengen? Prolongeren de San Antonio Spurs hun titel, of zal er wellicht een ander team met de titel aan de haal gaan. Hieronder een overzicht van de kanshebbers en kanslozen.

Eastern Conference

Grootste kanshebber in de Eastern Conference is overduidelijk de Miami Heat. De verliezend finalist in het Oosten heeft deze zomer een groot aantal nieuwe spelers aangetrokken; Antoine Walker, Jason Williams, James Posey en Gary Payton de belangrijkste namen. Tel daarbij op Shaquille O’Neal, Dwyane Wade en Udonis Haslem en op papier is dit wat je noemt een Dream-Team. Vraag zal zijn hoe coach van Gundy al deze spelers tevreden houdt. Miami verloor de Conferencefinal vorig jaar van de Detroit Pistons. De Pistons kwam uiteindelijk te kort in de finale tegen de Spurs, maar zullen er dit jaar wederom staan. Coach Larry Brown verhuisde naar New York en Flip Saunders kwam in zijn plaats. De Pistons hebben nagenoeg hetzelfde team als voorgaande jaren en zullen met de meer verdedigend ingestelde Saunders weer een gooi doen naar de titel.

Achter deze twee favorieten staan een aantal teams die, hoewel in mindere mate, evenzo ver zullen komen. De Indiana Pacers hebben met de terugkeer van Ron Artest en het aantrekken van Litouwse sterspeler Sarunas Jasikevicius een sterk team om mee voor de dag te komen. De New Jersey Nets met het trio Vince Carter, Jason Kidd en de weer fitte Richard Jefferson zullen tevens hoge ogen gooien. Het team dat voor een verassing kan gaan zorgen in het Oosten zijn de Cleveland Cavaliers. Met All-stars Lebron James en Zydrunas Ilgauskas en het aantrekken van Larry Hughes zijn zij de grootste outsider.

Teams die het waarschijnlijk niet gaan redden zijn de Philadelphia 76ers, de Chicago Bulls, de Orlando Magic en de Boston Celtics. Zij hebben de slag gemist bij het aantrekken van nieuwe spelers en zullen moeten hopen op een plekje bij de play-offs.

Western Conference

Huizenhoog favoriet zijn de San Antonio Spurs. Ten opzichte van vorig jaar blijft het basisteam staan, maar met de komst van Michael Finley en Nick van Exel hebben de Spurs de benodigde backup-spelers weten te halen. Met misschien wel de beste coach in de NBA op dit moment, Gregg Popovic, gaan de Spurs voor prolongering van hun titel. De Phoenix Suns zullen er alles aan doen hun prestatie van vorig jaar, bereiken van de Conferencefinal, tenminste te evenaren. Helaas is sterspeler Amaré Stoudamire in het voorseizoen geblesseerd afgehaakt, maar met de MVP van vorig jaar Steve Nash in het team, zijn ook de Suns dit jaar in staat ver te komen.

Naast de Spurs en de Suns zijn er nog een handvol kandidaten voor de eindzege in het Westen. De Rockets met Yao Ming en Tracy McGrady, de Mavericks met Dirk Nowitzki, de Kings met Pedrag Stojakovic en Mike Bibby en de Timberwolves met Kevin Garnett. De LA Lakers behoren ook weer tot de favorieten na de terugkeer van succescoach Phil Jackson.

De LA Clippers, Utah Jazz, Charlotte Bobcats, Golden State Warriors en New Orleans Hornets zullen waarschijnlijk tekort komen dit seizoen.

Al met al zijn alle ingrediënten weer aanwezig voor een spannend en spectaculair NBA-seizoen.

Athletic de Bilbao ontslaat Mendilibar

Athletic de Bilbao heeft coach José Luis Mendilibar de laan uit gestuurd en vervangen door Javier Clemente. De Baskische club staat laatste in de Primera Division.

Mendilibar was sinds afgelopen zomer werkzaam in Bilbao. Hij volgde de opgestapte Ernesto Valverde op. Bilbao kon onder Mendilibars leiding verre van overtuigen en haalde slechts zes punten uit de eerste tien duels, terwijl Bilbao de voorbije seizoenen steevast bivakkeerde rond een positie in de subtop. ”Het is een erg trieste en moeilijke dag voor deze club, want het is geen makkelijke beslissing om te nemen,” zei voorzitter Fernando Lamikiz. Clemente is een opvolger die al vele wateren heeft bevaren. Zo was hij in het verleden bondscoach van de Spaanse nationale ploeg en werkte hij al eens voor Bilbao. Hij loodste de trots van het Baskenland zelfs tweemaal naar de titel: in 1983 en 1984.

Geen wereldbekerwedstrijden 500 meter voor Bos

Schaatser Jan Bos heeft zich maandag niet weten te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden op de 500 meter. Bos, voormalig wereldkampioen sprint, kwam in de beide series niet verder dan een respectievelijk zevende en achtste tijd.

De vijf tijdsnelsten uit de twee 500 meters kwalificeerden zich, dat waren Erben Wennemars, Gerard van Velde, Simon Kuipers, Beorn Nijenhuis en Jacques de Koning. Van Velde noteerde met 35,64 de beste tijd van de dag, Wennemars was het sterkst over twee afstanden.

Bij de vrouwen wist Paulien van Deutekom zich bij de kwalificaties verrassend te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden op de 1500 meter. De schaatsster uit Gouda werd vierde, in 2.00,99, wat net voldoende was

Barbara de Loor, wereldkampioene op de kilometer, had als genomineerde voldoende aan de zesde plek. Verder kwalificeerden zich de eerste vier, naast van Deutekom waren dat Renate Groenewold (1.58,90), Ireen Wüst en Marianne Timmer.

"Honda bevestigt tweede team"

Honda zal morgen tijdens een persconferentie haar tweede Formule 1-team aankondigen. Verwacht wordt dat het team door Aguri Suzuki zal worden geleid en dat de oude Arrowsfabrieken gebruikt zullen worden voor het team.

De persconferentie vindt morgen plaats in het hoofdkwartier van Honda in Tokyo. Naar verwachting zal ook worden bekend gemaakt dat het bedrijf Menard Engineering Ltd heeft overgenomen, dat eigenaar is van de oude Arrowsfabrieken in Leafield in Engeland. Besprekingen tussen Honda en Menard werden bevestigd door Robbie Gordon, eigenaar en coureur in een NASCAR-team dat gebruik maakt van motoren van Menard. Menard is uiteindelijk een uitgeklede versie van TWR, Tom Walkinshaw Racing, de laatste eigenaar van het Arrows Formule 1-team.

De Madagascar Pinguins komen met hun eigen game

Het klinkt een beetje als een honkbalteam, maar de Madagascar Pinguins zijn de pinguins die in de film Madagascar uit de dierentuin ontsnapt zijn en in Madagascar terecht gekomen zijn. De pinguins zijn zo populair dat ze naast een eigen voorfilmpje bij de film van Wallace en Gromit nu ook een eigen GBA-game krijgen met de titel Madagascar: Operation Penguin. Screens van deze nieuwe game kun je hieronder bekijken. De game is sinds vrijdag te koop."Albers definitief naar Midland"

Volgens onbevestigde berichten zal Christijan Albers morgen bekend maken dat hij een contract heeft getekend bij Midland F1. Tijdens het raceweekend in België zou Albers zich al hebben vastgelegd, maar nu pas zou het contract zijn ondertekend door Midland.

Het management van Albers wilde nog geen reactie geven op de nieuwe geruchten, maar bevestigde wel dat er morgen meer nieuws bekend zal worden gemaakt over de toekomst van de Nederlander. Dan zal er namelijk een persconferentie worden gehouden waarin meer duidelijk wordt.

Meer info over de Revolution

In hetzelfde interview waarin Jim Merrick meer info losliet over Mario Kart DS en de WiFi-service van Nintendo heeft hij ook wat meer info gegeven over de Nintendo Revolution.

- De Revolution zal wereldwijd gelanceerd worden in 14 weken tijd. Dit betekent dus dat de console in elke regio in het zelfde kwartaal zal verschijnen.
-De multiplayer mode op de Revolution zal het zelfde zijn als op de Nintendo DS: meerdere spelers met maar één spel.
- Het zal mogelijk worden om retro games uit verschillende regio's te downloaden en te spelen. (een Europese gebruiker kan bijvoorbeeld Super Mario RPG downloaden van een Amerikaanse server)
- N64-games op de revolution zullen een betere framerate hebben, maar geen betere graphics.
- Er zullen geen Revolution games getoond worden in 2005
- Er zal geen duidelijk verschil zijn tussen de graphics van de Revolution en die van de andere consoles.

Nieuwe details Mario Kart DS en Nintendo WiFi

Jim Merrick heeft in een interview bij Meristation.com, een Spaans magazine, nieuwe details onthuld over Mario Kart DS en over de Nintendo WiFi Connection.

In dit interview heeft hij onthuld dat er maar liefst 25.000 duizend hotspots in Europa komen die door Nintendo Europe zijn opgezet. The USB WiFi-adapter zal, in tegenstelling tot in de VS, direct in de winkels beschikbaar zijn voor 39.95 euro. Nintendo zal vanaf 25 november online gaan in Europa.

Jim Merrick heeft ook bevestigd dat er een chat functie in Mario Kart DS zal zijn. Elke DS heeft een MAC adres die je moet doorgeven aan je vriend of vriendin zodat je met elkaar kan racen en chatten. Met onbekende mensen is het niet mogelijk om te chatten. If you don't know the people you are playing with, you won't be able to chat with them, to protect the privacy of the young users. On the other hand, if you play against a friend you'll be able to chat. Every DS has a MAC code, and you'll have to give this code to your friends to be able to play and chat with them.

Peter R. de Vries presenteert politieke visie

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Rechtvaardig voor iedereen, maar tegelijkertijd daadkrachtig zonder aanziens des persoons. Onder dat motto heeft misdaadjournalist Peter R. de Vries vanmiddag de plannen van zijn Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) gepresenteerd. De media was massaal toegestroomd naar het Binnenhof, waar De Vries 55 hervormingsstellingen aan de deur van het Tweede Kamergebouw wilde spijkeren. Dat laatste werd tegengehouden door bewakers.

De Vries zei tegen de aanwezige media dat ingrijpende veranderingen in Nederland nodig zijn en dat hij daarom de politiek in gaat.

Een paar punten waar De Vries voor staat op een rijtje:

- Een gekozen minister-president die zijn eigen kabinet mag samenstellen;
- het houden van referenda;
- afschaffen van de Eerste Kamer;
- verhoging van de kiesdrempel;
- verhoging budget Ontwikkelingssamenwerking van 0,8 naar 1% van het bnp;
- gratis openbaar vervoer, om de files te bestrijden;
- 'Kwartje van Kok' moet terug naar de automobilist;
- Afschaffen subsidies bijzonder onderwijs (voor dus onder meer katholieke en islamitische scholen);
- legalisering softdrugs;
- Verhoging pensioenleeftijd naar 67 jaar;
- forse verbetering veiligheid burger, maar onder geen beding aantasting vrijheid van meningsuiting;
- verplichte maatschappelijke dienstplicht voor jongeren.

Op 16 december wil De Vries middels een opiniepeiling van het Nederlands volk horen of hij door moet gaan met zijn politieke ambities. Minimaal 41% van de ondervraagden moet dan aangeven het belangrijk te vinden dat de misdaadjournalist zich in de landelijke politiek gaat storten. Zo niet, dan zal hij niet politiek actief worden.

De Vries merkte nog op dat het vandaag geponeerde pamflet met PRDV-stellingen niet de pretentie heeft een volledig verkiezingsprogramma te zijn. Ook staat er niet in hoe een en ander gefinancieerd zou moeten worden.

Geen Nederlandse arbiter op WK

Op het WK 2006 in Duitsland zal geen Nederlandse scheidsrechter actief zijn. De wereldvoetbalbond FIFA heeft een shortlist gemaakt met 44 arbiters die in aanmerking komen om op het wereldkampioenschap te fluiten en op die lijst staan geen Nederlanders.

Op het vorige grote toernooi, Euro 2004, waren er ook geen Nederlandse scheidsrechters actief. Saillant detail is, dat kleinere Europese voetballanden zoals België en Luxemburg wel kandidaten op de FIFA-scheidsrechterslijst hebben staan.

FOK! Prijswinnaars week 43

Afgelopen week waren er weer fantastische prijzen te winnen op de Frontpage! Allereerst was er natuurlijk de compleet verzorgde snowboardvakantie ter waarde van 259 euro naar Val Thorens, die we in samenwerking met A-board weg mochten geven! De gelukkige winnaar is geworden:

progje


Daarnaast kon je een superpakket van de nieuwe webwinkel iBOOD.com winnen! Het pakket, met daarin een wireless muis en toetsenbord, een headset voor Skype, een webcam, een pc speakerset en een supersterke voetbalwekker, is gewonnen door:

maestro1980


Natuurlijk was er ook de Speed & Design prijsvraag, waarin mooie prijzen werden weggegeven. Vijf mensen krijgen van ons een tweetal vrijkaartjes voor de beurs, en één gelukkige winnaar mag daar bovendien een S&D modelauto ophalen! Die gelukkige winnaar is:

LegacyCode


De vier andere winnaars (van twee kaartjes) zijn:

Beach
nogeentjedan
onpyH
TheUnreal


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd krijgen, met uitzondering van 'progje' en 'LegacyCode'. Die krijgen als het goed is deze week nog bericht van ons.

Iedereen namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

Trabelsi niet tegen FC Thun

Hatem Trabelsi zal aanstaande woensdag niet in actie komen voor Ajax in het Champions League-duel tegen FC Thun. De verdediger ondervindt nog teveel last van een hamstringblessure, die hij in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen opliep.

Naast Trabelsi hebben ook Pienaar en Maduro last van blessures, maar de medische staf van de Amsterdammers verwacht wel dat zij aan de aftrap kunnen verschijnen. Na drie weken afwezigheid wegens een hersenschudding is Angelos Charisteas ook weer aan de training begonnen. Hij zal woensdag zeker niet in actie komen.

Jongeren belagen Utrechtse politie

De Utrechtse politie maakt de laatste tijd geregeld mee dat iemand de politie gaat beledigen wanneer agenten bezig zijn met een onderzoek. Vervolgens gaat zo'n persoon heel hard hulp roepen wanneer hij wordt aangehouden, waarna een groep vrienden de politie gaat belagen. Afgelopen zaterdagmiddag was het weer raak in de Utrechtse wijk Zuilen.

Agenten waren daar bezig met een onderzoek naar een aanrijding, toen een 20-jarige man door het afzetlint heen liep en een agent een potje begon uit te schelden. De politie hield de branieschopper hierop aan, maar onmiddellijk stroomde een groep voornamelijk Marokkaanse vrienden van de man toe die probeerden hem te bevrijden. Ze gooiden met stenen en een politieauto werd beschadigd. Er moest assistentie worden opgetrommeld en er waren twee charges met de wapenstok nodig om de relschoppers uiteen te drijven.

De 20-jarige aanstichter is mee naar het bureau genomen.

Surinaamse jongen belaagd in Utrecht

In Utrecht is vorige week op het Vredenburg een 14-jarige jongen van Surinaamse afkomst door vijf kaalgeschoren blanke jongens in elkaar geslagen en met een mes bedreigd. Het incident vond plaats op klaarlichte dag. De vijf belagers droegen legerkisten en trapten de Surinaamse jongen onderuit toen hij uit de bus stapte. Ze duwden hem vervolgens tegen de grond, hielden hem vast en dreigden met een mes.

Doordat een omstander te hulp schoot kon de 14-jarige knul vluchten. Ook de redder zette het op een lopen. De politie onderzoekt de zaak, maar wil nog niet spreken van een racistisch incident. Ze houdt het voorlopig op een laffe daad. De vader van de belaagde jongen noemt de daders echter racistische skinheads. Volgens het signalement van de politie gaat het om blanke jongens van 16 tot 17 jaar oud, gekleed in zwarte jacks, blauwe spijkerbroeken en forse schoenen die bekend staan als kistjes.

Agent gemolesteerd en in water gegooid

The-Ghost, dokterchen en FdBeer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieTwee mannen die te hard reden op de Noordervaart in de Schermer bij Stompetoren hebben een agent die hen had geflitst uit zijn wagen getrokken en in het water gegooid. Vervolgens nam het stel de camera inclusief rolletje mee. "Automobilisten die eerder werden gefotografeerd, hebben dus geluk gehad", zo reageerde een politiewoordvoerder.

De gemolesteerde agent zag dat een auto gisteravond rond kwart voor acht direct een erf van één van de nabijgelegen woningen opdraaide. De wagen was kort daarvoor door een camera geflitst met een snelheid van 94 km per uur. De maximumsnelheid daar is 80 km per uur.

Vlak daarop werd de agent door twee mannen uit zijn auto getrokken. Het worstelende trio viel vervolgens in het water. Toen ze weer op het droge stonden, moest de politieman de camera demonteren. Bij de worsteling heeft de agent lichte verwondingen aan zijn gezicht opgelopen.

De daders droegen beiden blauwe spijkerbroeken en waren ongeveer 35 jaar oud. De een had een paardenstaart, de ander was fors gebouwd, en had blonde krullen en een snor. Ze waren beiden onder de invloed van alcohol. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Alkmaar.

Stoddart prijst Doornbos

In een openbare afscheidsbrief bedankt teambaas Paul Stoddart van Minardi F1 zijn team en Robert Doornbos in het bijzonder. Ook Cosworth en Gian Carlo Minardi krijgen een pluim van de Australiër.

Paul Stoddart verlaat na vijf jaar het Minarditeam, dat morgen officieel eigendom zal worden van Red Bull Racing en Squadra Toro Rosse zal gaan heten. Stoddart bedankt in een openbare brief alle werknemers van Minardi, inclusief de coureurs van 2005. Doornbos krijgt een extra compliment: "Robert kwam pas bij de twaalfde race in ons team en zonder ooit in de Minardi of in een Grand Prix te hebben gereden, wist hij snel te wennen aan de auto en het team en een goede snelheid te ontwikkelen in de wagen."

Stoddart prijst Doornbos voor zijn kwaliteiten. "In de acht races die hij voor ons reed, toonde hij zijn goede stuurmanskunsten, een continu positieve instelling en een uitmuntend technisch inzicht. Ondanks de korte tijd dat Robert bij ons was, heeft hij zonder twijfel veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe wagen."

Ook Cosworth wordt geprezen door Stoddart, evenals de duizenden Minardifans wereldwijd en Gian Carlo Minardi, de oprichter van het team. "Zonder zijn visie en lef zou het team al lang geleden hetzelfde lot zijn ondergaan als zo veel bekendere en rijkere organisaties die het nooit hebben gemaakt in de Formule 1. De naam Minardi verdwijnt helaas uit de sport, maar de competitieve geest binnen het team zal ook onder de nieuwe eigenaren voortduren."

eBay-fraudeurs opgepakt

Logo eBayDe Britse politie heeft drie fraudeurs opgepakt die wereldwijd zo'n 3000 mensen zouden hebben opgelicht via de veilingsite eBay.

De mannen boden via de site verschillende objecten te koop aan. Wanneer een gebruiker hierin interesse had en een bod plaatste, werd hij of zij gecontacteerd met de boodschap dat het bod niet succesvol was. Vervolgens bood de verkoper aan om buiten de veilingsite om een vergelijkbaar object te kopen. Na betaling liet de aanbieder echter niets meer van zich horen en hoefde het slachtoffer niet meer op het aangeschafte item te rekenen.

Vermoed wordt dat achter het trio een heel netwerk van oplichters schuil gaat. Het stel heeft bekend dat zeventig procent van de opbrengst naar Roemeense topcriminelen ging.

'Borstenwand' voor vergeetachtige man

Ontwerpster Wendy Rameckers van het Piet Zwart Instituut in Rotterdam heeft een nieuw winkelconcept bedacht voor lingeriewinkels: een 'borstenwand'. Volgens haar voelen mannen zich nog steeds niet thuis in dat soort zaken: ''Bovendien hebben veel mannen een selectief geheugen. Ze weten vaak wel hoeveel pk hun auto heeft, maar niet de cupmaat van hun vrouw. Omdat 90 procent van de mannen in lingeriezaken niet precies kan zeggen hoe groot de borsten van hun vrouw zijn, wijzen ze vaak naar andere vrouwen in de winkel, of antwoorden ze op vragen over de maat: 'een handje vol'. Met de borstenwand heb ik daar een enigszins ironisch antwoord op gevonden''.

De wand bestaat uit rijen met borsten van gel in alle soorten en maten. De mannelijke klant kan door kijken en voelen aangeven welke borsten zijn vrouw heeft. De ontwerpster presenteert de borstenmuur tijdens de beurs Shop!NL, die vanaf vandaag tot en met 2 november plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht.

Massa blij verrast met V8

Felipe Massa was aangenaam verrast na zijn eerste tests voor Ferrari met de V8-motor. Hij vergezelde zijn nieuwe teamgenoot Michael Schumacher bij een test op het circuit van Vallelunga.

Massa verklaarde tegenover de Gazzetto dello Sport dat hij op het ergste was voorbereid toen hij in de V8-wagen stapte, aangezien de motor zo'n tweehonderd pk minder levert dan de krachtbron uit 2005. "Het was beter dan ik had verwacht," verklaarde hij echter. "Met twee cylinders minder mis je een hoop kracht, maar de auto is nog steeds erg snel. Het was leuk om mee te rijden."

'Wijs jongeren op positieve kanten alcohol'

Icoon AlgemeenDe traditionele vorm van alcoholvoorlichting wijst alleen naar de negatieve gevolgen die alcoholgebruik met zich meebrengt, aldus woordvoerder Nicolas van Geelen van de Stichting Maatschappelijk Ondernemen (SMO). Daarom gaat op 10 november de website www.mazzle.nl de lucht in, waarop jongeren ook de positieve kanten van alcohol kunnen leren kennen. Daarnaast kan je zo veel als je wil virtueel experimenteren met alcohol. De website is mede mogelijk gemaakt door de financiering van het ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Van Geelen zegt dat de aandacht teveel gericht is op de negatieve kanten van alcohol. Als voorbeeld wijst hij de 'Alcohol maakt meer kapot dan je lief is' campagne aan, die volgens hem de werkelijkheid veel erger laat lijken dan die is. "Hierdoor wordt de boodschap ongeloofwaardig. Jongeren zien heel goed in dat alcoholgebruik gepaard kan gaan met negatieve ervaringen. Ze weten daarentegen ook dat verantwoordelijk gebruik ook een positief effect kan hebben."

Als je het alcoholgebruik voor 16- of 18-jarigen verbiedt, wordt het voor hen alleen maar aantrekkelijker om te drinken, omdat een verbod het juist spannender maakt, zegt Van Geelen. Als oplossing heeft SMO een computerspel bedacht, dat jongeren leert hun zelfcontrole te verbeteren. De intentie van het spel, dat op de website geplaatst wordt, is het stimuleren van positief en het afkeuren van negatief gedrag. Jongeren die met mate drinken gaan uiteindelijk met een jongen of meisje naar huis, en dronkelappen krijgen foto's te zien waarop situaties van alcoholmisbruik staan, aldus Van Geelen.

"Wheldon tekent bij F1-team"

Dan Wheldon, kampioen dit jaar in de Indy Racing League, zou morgen een contract tekenen bij een van de Formule 1-teams. Hij zou in 2006 fungeren als testcoureur en in 2007 Grands Prix gaan rijden.

Niet bekend is bij welk team de Brit zou gaan rijden, maar er wordt gefluisterd dat het hier om Williams zou gaan. In 2006 rijden Mark Webber en Nico Rosberg bij het Britse team, maar na dat seizoen loopt Webber's contract af, wat de weg vrij zou maken voor het racedebuut van Wheldon.

Wheldon, die dit jaar voor de tweede maal op rij IRL-kampioen werd en tevens de Indianapolis 500 won, wilde de geruchten ontkennen noch bevestigen. "Ik heb geen contract getekend bij een Formule 1-team," aldus de Brit. "Het is niet waar dat ik naar Williams ga, maar je zit op het goede spoor." Wheldon's huidige contract bij Andretti Green Racing loopt morgen af.

Seizoen voorbij voor Henman

Nadat eerder Roger Federer, Rafael Nadal, Lleyton Hewitt, Marat Safin en Andre Agassi zich al afmeldden, heeft nu ook Tim Henman afgezegd voor het Masters Series-toernooi in Parijs.

De 31-jarige Engelse tennisser zal dit seizoen niet meer in actie komen wegens een ribblessure. Deze week zijn in Parijs de laatste twee tickets te verdienen voor de Masters Cup in Sjanghai.

Federer, Nadal, Hewitt, Safin, Agassi en Andy Roddick zijn al zeker van deelname aan het officieuze WK. Guillermo Coria en Nikolay Davidenko hebben op dit moment de beste papieren voor de laatste twee startbewijzen, maar moeten in Parijs wel Ivan Ljubicic, Gaston Gaudio, Mariano Puerta, David Nalbandian, Fernando Gonzalez, Thomas Johansson en David Ferrer achter zich proberen te houden.

Halloween in MMORPG-land

Happy Halloween iedereen! Het, uit Amerika overgewaaide, feest geeft de dagen rond de 31e oktober een griezelig tintje. Er worden mensen aan het schrikken gemaakt, horrorfilms worden getoond en vanzelfsprekend gaan kinderen (in The States) langs de deuren voor snoep. Trick or Treat!

Dat kan ook online. Zo is er in Final Fantasy XI het Harvest Festival. In Guild Wars is een teken- en verkleedwedstrijd aan de gang.


Eén van de inzendingen voor Guild Wars

Bij Anarcy Online is ook een wedstrijd aan de gang en zullen speciale characters als Frankenleet en Draculeet rondlopen in de virtuele wereld.

Natuurlijk ontbreekt World Of Warcraft niet. Je kunt er diverse kleine Trick or Treat missies spelen. Verkleden behoort ook tot te mogelijkheden.


WoW Halloween

In EverQuest II lopen er Gigglegibber goblins rond in Freeport and Qeynos die je speciale Trick Or Treat quests geven. Ook EverQuest Online heeft speciale missies voor je.

Happy Online Halloween!

Petterson wint in Palm Harbor

Carl Petterson heeft voor het eerst in zijn loopbaan een PGA-toernooi op zijn naam geschreven. In Palm Harbor had hij in de laatste ronde 71 slagen nodig, wat zijn totaal op 275 slagen bracht.
Op de tweede plaats eindigde de Amerikaan Chad Campbell. Campbell kwam in de laatste ronde nog angstig dichtbij Petterson, maar de Zweed bleef koelbloedig.

Steve Lowery stond na drie rondes op een gedeelde eerste plaats met Petterson, maar verspeelde op hole acht, met een triple bogey, zijn kansen.

Scheringa: "Naam stadion stond al vast"

De voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, heeft zondagavond in het programma Studio Voetbal gezegd waarom het nieuwe stadion geen historische naam gekregen heeft. Scheringa zegt dat de naam DSB stadion al eerder besproken was.

In de tijd dat de Alkmaarse voetbalclub in de financiele problemen verkeerde, verleende DSB, de bank van Scheringa, AZ een noodfinanciering waarmee een faillisement kon worden afgewend. In die afspraken, die toen werden gemaakt, is besproken dat DSB naamgever zou gaan worden van het nieuwe stadion dat in eerste instantie al in 2002 klaar had moeten zijn.

Maar de bouw liep zo´n vier jaar vertraging op wegens verschillende bezwaarschriften die werden ingediend. Scheringa zei dat dat een extra kostenpost opleverde van zo´n twintig miljoen euro.

Eerder startten supporters van AZ tevergeefs een actie om het nieuwe stadion alsnog een historische naam te geven. Zij zouden graag het woord victorie in de naam van het nieuwe stadion willen zien.

Grandia III naar de USA

Een melding op de ESRB site (een organisatie die leeftijdscategoriën voor games bepaald) verklapt dat Grandia III naar Amerika komt.

TitlePublisherPlatformRatingDesriptor
Grandia IIISquare-EnixPlayStation 213+Fantasy Violence, Mild Language, Use of Alcohol

Of Grandia III nu ook naar Europa komt is nog niet bekend, tevens weten we niet wanneer Grandia III uit moet komen in Amerika.

'Politiek pakt terreur na moord Van Gogh beter aan'

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van Maurice de Hond, gehouden in opdracht van het NOS Journaal, blijkt dat een meerderheid (63%) van de Nederlandse bevolking vindt dat de politiek na de moord op Theo van Gogh bereid is harder op te treden tegen potentiële terroristen. 'We' voelen ons ook weer veiliger dan net na de moord op de film- en opiniemaker; ruim 75% zegt zich nu veilig te voelen tegen 61% net na de moord.

Vlak na de moord vond 53% van de Nederlanders dat de vrijheid van meningsuiting in Nederland niet meer bestond, nu is nog 38% die mening toegedaan. Volgens De Hond zijn vooral onder aanhangers van rechtse partijen mensen te vinden die menen dat er geen vrijheid van meningsuiting meer is.

Groep
Van alle Nederlanders is 50% van mening dat Van Gogh door zijn provocaties bewust het risico heeft genomen dat hem iets zou overkomen. Kort na de moord was dat nog maar 33%.

Zo'n 25% van de Nederlanders vindt dat de overheid de moord op Van Gogh had kunnen voorkomen; een jaar geleden was dat nog 43%. Er zijn wel meer mensen gaan denken dat Van Gogh niet door één persoon is vermoord. Net na de moord dacht 64% dat de filmmaker door één individu om het leven was gebracht. Nu stelt 59% dat een groep er achter zit.

Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders overwegen serieus om te emigreren. Vorig jaar lag dat aantal nog op één miljoen.

Windows Game Advisor

PC gamen is niet altijd even gemakkelijk, je moet erop letten dat je systeem aan de juiste eisen voldoet. Microsoft heeft daar nu een handig tooltje voor: de Windows Game Advisor.

Op de site van de Game Advisor kun je jouw PC laten testen en laten vergelijken met andere PC's die getest zijn.

Een aantal ingebakken features:

Learn about hundreds of games you can play on computers running Windows.
See if your computer has the hardware you need to play a game before you buy it. The Game Advisor scans your system so you don´t have to guess.
Find games that are right for you based on your age and interests. If you like a particular game, you can find games that are similar.
Read game reviews and ratings from users like you, and add your own ratings and reviews to share with others.
Download bonus game content.
Check out game demos, trailers, screenshots, and updates.
Create a profile so the Game Advisor remembers you and your system, which makes finding the right games even easier.
Read Windows gaming news.
Buy the games you like online.

Brewster Jennings protects America

Ken je Carmen Sandiego nog? Jaren geleden kon je al op de PC terecht met dit spel. Het was de bedoeling de sluwe Carmen Sandiego op te sporen in alle uithoeken van de wereld met behulp van vragen en analyse.


Een Carmen Sandiego spel

Op de site BrewsterJennings.com kun je, dankzij Google Maps eenzelfde interactieve game spelen.


Protect America!
"[...]
You are an undercover CIA agent claiming to work for the fictitious "Brewster Jennings & Associates" company. You were just awoken at three in the morning by a phone call from The Chief telling you to report to your office immediately. From what he told you it looks like a terrorist is set to attack today and you are the country's last and only hope. Click "Start New Game". It's time to save America.
[...]"


Spelen kan hier. Op dit moment zijn er nog maar twee missies beschikbaar, maar je kunt dankzij de te downloaden software, je eigen missies samenstellen.

Cruijff prijst Mark van Bommel

Mark van Bommel is de laatste weken goed bezig in Barcelona en maakt regelmatig deel uit van het basiselftal. Door zijn goede spel wint hij ook de nodige critici voor zich, die in het verleden kritiek op de middenvelder uitten. Een van hen is Johan Cruijff.

In zijn column in de Telegraaf gaf Cruijff aan dat de oud-PSV'er hem charmeert en sprak hij zelfs lovende woorden: 'Door problemen bij Deco en Eto'o moest er een beroep op Mark van Bommel en Henrik Larsson worden gedaan. Beide spelers doen dat uitstekend, waardoor ze de selectie als geheel nog sterker hebben gemaakt'. Ook Lionel Messi bekoort de oud-coach van Barcelona: 'Die jongen is bezig het complete stadion te veroveren'

Een van de critici die Van Bommel nog dient te overtuigen is bondscoach Marco van Basten, die het nog altijd niet in de middenvelder ziet zitten, waardoor Van Bommel niet meer bij de Oranje-selectie zit.

Krajicek nadert top 50 op wereldranglijst


Tennister Michaëlla Krajicek nadert de top vijftig op de wereldranglijst. Na haar prima optreden bij het tennistoernooi in het Belgische Hasselt maakte de Nederlandse een sprong van de 68e naar de 58e plaats. In België strandde Krajicek in de halve finales, waar ze in drie sets moest ze buigen voor de Italiaanse Francesca Schiavone.

De ranglijst bij de vrouwen wordt nog altijd aangevoerd door de Amerikaanse Lindsay Davenport. Door dat ze het toernooi in Hasselt won verkleinde Kim Clijsters wel haar achterstand op de Amerikaanse. Davenport heeft 4820 punten, Clijsters 4665. De Belgische kan haar rivale nog van de troon stoten bij het WTA Tour Championship, het laatste toernooi van het jaar dat over twee weken van start gaat in Los Angeles.

CD: Paul van Dyk - The Politics of Dance 2

Politiek niets van doen met dance, fout...! Denk maar aan de eerste house-feesten die vroegtijdig werden gestopt door ingrijpen van... of al van tevoren werden verboden door de lokale autoriteiten. De politiek is vaak snel in het veroordelen van dance als een bedreiging voor de samenleving! Met zijn eerste statement: The Politics of Dancing, maakte Paul van Dyk al duidelijk dat hij politiek bewust is en dat dansen op zichzelf al een politieke daad is! En dat wil hij uitstralen met zijn nieuwe CD.

Pac-Man krijgt praatjes!

Zoals we allemaal weten kan Pac-Man wel happen, maar niet praten. Dit gaat nu echter veranderen. In Pac-Man World III zal Pac-Man meer kunnen dan alleen een "wocka-wocka" geluid maken. De stem van Pac-Man zal worden ingesproken door Martin T. Sherman, onder andere bekend van Gangs of New York, Band of Brothers en Batman Begins. De stem voor Pac-Man is gevonden door Outsource Media; hun CEO Mark Estdale zei er het volgende over:
"[...]
It's been a privilege to create a voice for one of the world's most loved and enduring gaming icons. We've thoroughly enjoyed the process of working with Namco and Blitz in finding the voice for Pac-Man and to my mind he sounds just like he should!

Casting a voice for such a gaming icon was a challenge. I was expecting to just deal with his half eaten cheeseness, 'wocka wocka' and his icon status but thankfully we were given a well-written and crafted script with lots of character to base the casting on. This gave the yellow fella lots of scope to identify with. We whittled down 300 possibles to a short list of 15. Then working from the script we auditioned all the actors we felt could bring Pac-Man to life. The holy grail of casting is to find the voice that energises the character within the context and makes the character easy to identify with. Martin nailed him from the get go.
[...]"


In Pac-Man World III, dat we hier in Europa pas in 2006 te zien krijgen, zal Pac-Man de hele game door praten. Zo zal hij achtergrondinformatie over het verhaal vertellen en kan hij praten met andere in-game characters. Volgens Sherman is Pac-Man de leukste, maar ook moeilijkste stem die hij ooit heeft moeten inspreken. "I mean, what is a yellow, ghost-eating circle supposed to sound like? Me, apparently!" Martin Sherman is al bekend met stemmen voor games. We hebben hem al kunnen horen in Conflict: Desert Storm II, Driv3r, Second Sight en TimeSplitters: Future Perfect.

Pac-Man World III komt naar GameCube, PC, PSP, PS2 en Xbox. Er is ook een DS-versie onderweg, die naar alle waarschijnlijkheid iets later gereleased zal worden.Argentijnse doelman mist record nul houden

Na 1.352 minuten is er een einde gekomen aan de periode zonder tegendoelpunten van José María Buljubasich. De Argentijnse doelman, die speelt voor het Chileense Universidad Católica, incasseerde na 29 minuten een treffer in de competitiewedstrijd tegen Everton (1-2) in Vina del Mar.

Met het incasseren van de tegengoal liep Buljubasich het record in Europese en Zuid-Amerikaanse nationale competities mis. Renato Ramos van Everton schoot de droom van de Argentijnse doelman met een penalty in duigen.

De Belgische goalie Dany Verlinden blijft hiermee recordhouder, in 1990 kreeg de keeper van Club Brugge destijds 1390 minuten (ruim vijftien duels) geen doelpunt tegen in de Belgische competitie. Buljubasich had vandaag meer dan 67 minuten zonder tegendoelpunt nodig om dat record te verbeteren.

Pastor geëlektrocuteerd bij dopen

opmerkelijk nieuwsEen 33-jarige Texaanse pastor is zondagochtend geëlektrocuteerd toen hij in het water stond voor een doopdienst en een microfoon bij wilde stellen. Daarbij is kortsluiting ontstaan. Hij is enige tijd later in het ziekenhuis dood verklaard.

Het water komt bij de baptisten meestal tot over het middel. De vrouw die gedoopt zou worden was het water nog niet ingestapt en is niet gewond geraakt. Er waren 800 mensen bij de dienst aanwezig. Diezelfde avond is er een herdenkingsdienst gehouden waar 1.000 mensen aanwezig waren. De pastor liet een vrouw en twee kinderen achter.

Doping
Doping in een baptistenkerk

Halloweenfeest loopt uit de hand

HalloweenEen Halloweenfeest waar veel studenten aan deelnamen is dit weekend bij de Amerikaanse Universiteit van Wisconsin-Madison behoorlijk uit de hand gelopen. De politie moest de menigte met pepperspray uit elkaar drijven. In totaal zijn 455 arrestaties verricht.

Omdat de problemen rond Halloween een jaarlijks terugkomend verschijnsel zijn had de politie al voorbereidende maatregelen getroffen. Die hebben de problemen, voor een groot deel veroorzaakt door studenten van buiten de campus, helaas niet voorkomen. De Universiteit van Ohio meldde 95 arrestaties rond het griezelfeest. De meeste daarvan waren studenten.

In Nederland is dit weekend ook op veel plaatsen Halloween gevierd maar dat verliep zonder problemen. Alleen bij het hoofdkantoor van de AIVD was zaterdagmiddag commotie toen de bewaking er een verdacht pakketje in een fietstas vond. De gewaarschuwde politie rukte met twee auto's uit. De agenten stonden op het punt om de straat af te zetten in verband met terroristische dreiging toen de eigenaar aan kwam zetten. Het bleek om een draculamasker met cape te gaan dat hij voor Halloween had gekocht.

"Ik was onderweg naar huis toen ik over een keiharde noodverkeersdrempel bij de AIVD reed. Ik dacht nog: 'Wat een rotding', maar ik had niet door dat ik op dat moment mijn fietstas verloor." Verklaarde de eigenaar tegenover de politie.

ATP Lyon: Wassen en Coetzee verliezen finale

De Nederlandse tennisser Rogier Wassen is er met zijn dubbelpartner Jeff Coutzee uit Zuid-Afrika niet in geslaagd, het ATP-toernooi in Lyon op zijn naam te schrijven. In de finale waren ze kansloos tegen het ijzersterke en tevens als eerste geplaatste duo Santoro en Llodra.
Het Franse duo haalde, luid bejubeld door het thuispubliek, hun zoveelste titel in het dubbelspel binnen. Wassen speelde zijn eerste finale op de ATP-tour. Het Zuid-Afrikaanse/Nederlandse duo won vorige week al in het Engelse Southampton het challengertoernooi.

Carrière Uwe Boll in 2006 ten einde?

Velen vragen zich af hoe het toch mogelijk is dat een regisseur als Uwe Boll films blijft maken terwijl deze universeel door critici worden afgekraakt en nauwelijks geld opleveren. Het antwoord ligt volgens de online encyclopedie Wikipedia in een maas in de Duitse belastingwet.

Uwe Boll legt zelf contacten met Duitse financiers die de film geheel bekostigen. Een artikel in de Duitse belastingwet zegt dat geldschieters die een film met Duits geld bekostigen eventuele verliezen kunnen afschrijven via hun belastingaangifte. Simpel gezegd: Uwe regelt een zak geld mee en een eventuele flop kost de studio en de financiers niks, elke eventuele winst is mooi meegenomen. In Hollywood staat deze wijze van financiering bekend als "stupid german money". De Duitse geldschieters zijn er dus bij gebaat om zo snel als het kan zoveel mogelijk films, liefst met een beetje bekende naam, in elkaar te draaien. Uwe Boll en franchises van B-games zijn hiervoor dus uitermate geschikt.

Echter, de Duitse belastingwet is aangepast. Vanaf 1 januari 2006 is het niet langer meer mogelijk om eventuele verliezen die gemaakt zijn door mislukte films van de belasting af te trekken. Of dit daadwerkelijk het einde van Uwe Bolls carrière betekent is afwachten. Maar het is moeilijk voor te stellen dat een studio hem, gezien zijn eerder behaalde resultaten, nog in dienst zal nemen om een film te regisseren wanneer ze zelf het geld moeten voorschieten.

Overigens is Uwe Boll's nieuwste "meesterwerk" een verfilming van het spel Dungeon Siege. Volgens eigen zeggen wordt deze film zo episch dat Uwe zich genoodzaakt ziet hem, net als Kill Bill, in tweeën te splitsen.


Exit Uwe Boll?

Overlevenden ramp worden voorlopig niet uitgezet

Minister Verdonk (VVD, Vreemdelingenzaken) heeft gisteren bekend laten maken dat de illegale vreemdelingen die de brand in het cellencomplex op Schiphol hebben meegemaakt, voorlopig niet worden uitgezet. Volgens een woordvoerder van Verdonk gaat het hierbij om ongeveer 270 mensen. Een definitieve beslissing over hun status neemt Verdonk pas na afronding van het onderzoek naar de brand.

Tweede Kamerlid Hirsi Ali pleitte zondag al voor een soort generaal pardon voor de overlevenden, omdat er volgens haar sprake is van een humanitaire ramp. Volgens Arno Visser, woordvoerder van de VVD Kamerfractie over het asielbeleid, is het beter eerst het onderzoek af te wachten. Daarnaast is Visser bang dat bij een generaal pardon voor deze groep mensen, ook eventuele criminelen een verblijfsvergunning zouden krijgen. Dit laatste kan volgens Visser echter nooit de bedoeling zijn.

Ook de Amsterdamse burgemeester Cohen en zijn voorganger Van Thijn pleiten voor verblijfsvergunningen voor de overlevenden van de ramp. Zij vergelijken de situatie van de overlevenden met de situatie van de illegalen die de Bijlmerramp hadden overleefd en toen ook allemaal een verblijfsvergunning kregen. Inmiddels heeft ook Boris Dittrich zich achter het idee van een generaal pardon geschaard.

Punten 10e ronde

Hieronder vind je de punten van de tiende speelronde in de FOK! Voetbalmanager. Er waren weinig veranderingen in de top van het klassement.

Winnaar van deze ronde werd waterpijp, hij wist 69 punten bij elkaar te scoren, twee punten meer dan de nummer twee, P8R. Als derde eindigde bigfatW00t met 66 punten. Vierde werd Eazzz met 65 punten, en drie users hadden 64 punten te weten Brasil, G4brz en Koloma.

DeVinger heeft 449 punten en staat daarmee nog steeds eerste in de stand. qwertyplok staat met 444 punten op de tweede plaats. DaB0b heeft een puntje minder,443, en staat daarmee derde. -Schorpioen- is een plaatsje gezakt en staat nu vierde met 435 punten en BassieD sluit met 434 punten de top 5 af.

Bij de subleagues hebben we twee winnaars, Tha League en De AP league Voetbal hebben beide 58 punten, een puntje meer dan Goh! die 57 punten behaalde.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 4 november 18:00 uur.

Uitslagen Portugal Speelronde 9


Zowel Co Adriaanse als Ronald Koeman verspeelde punten in de Portugese competitie. FC Porto bleef thuis tegen Vitória Setúbal steken op 0-0 en Benfica speelde uit bij Naval met 1-1 gelijk.

Nadat Bruno Fogaça in de 72e minuut de 1-0 wist te scoren, redde Nuno Gomes 9 minuten later een punt voor de Adelaars. Met één wedstrijd meer gespeeld dan koploper Sporting Braga staan FC Porto en Benfica met respectievelijk twee en drie punten achterstand tweede en derde in de stand. Sporting Braga moet het maandag opnemen tegen Belenenses.

Uitslagen

Naval - Benfica 1-1
FC Porto - Vitória Setúbal 0-0
Rio Ave - Marítimo Funchal 2-2
Estrela Amadora - Nacional Madeira 0-2
Vitória Guimarães - Paços Ferreira 1-0
Penafiel - Académica Coimbra 1-0
União Leiria - Gil Vicente 3-0
Boavista - Sporting Lissabon 2-2

Stand na 9 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Sporting Braga8208 - 1
2FC Porto91812 - 6
3Nacional Madeira91810 - 4
4Benfica 91715 - 7
5Boavista 91414 - 9
6Vitória Setúbal9145 - 3
7Rio Ave91413 - 12
8Sporting Lissabon91412 - 13
9Paços Ferreira91311 - 13
10Naval91112 - 12

Uitslagen Frankrijk Speelronde 13

Olympique Lyon boekte in de Franse competitie de tiende overwinning. Ook al was het tegen FC Sochaux geen goede wedstrijd, de koploper liet te veel kansen onbenut, de overwinning kwam niet in gevaar.

Een gebrek aan schotvaardigheid dreigde de regerend kampioen puntverlies tegen Sochaux op te gaan leveren. Maar dankzij een doelpunt van Florent Malouda wist de ploeg van coach Gèrard Houllier toch drie punten te behalen. Lyon revancheerde zich met de winst bovendien voor de bekernederlaag tegen FC Nantes van afgelopen woensdag.

Paris Saint-Germain zag de achterstand op koploper Olympique Lyon oplopen tot tien punten. De Parijse formatie verslikte zich in AJ Auxerre, dat op eigen veld met 2-0 won.

Girondins Bordeaux steeg naar de tweede plaats door Troyes thuis met 2-0 te verslaan. Jean-Claude Darcheville nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Uitslagen:

Bordeaux - Troyes 2-0
AS Monaco - AC Ajaccio 3-0
FC Nantes - Le Mans 1-0
RC Lens - Toulouse 1-0
RC Strasbourg - Saint-Etienne 0-1
Ol. Lyon - Sochaux 1-0
Rennes - Metz 2-1
Ol. Marseille - Lille 1-1
Nancy - Olympique Nice 0-0
AJ Auxerre - PSG 2-0

Stand na 13 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OL. Lyon133323 - 8
2Bordeaux132414 - 7
3Saint-Etienne132314 - 7
4PSG 132315 - 11
5AJ Auxerre 132216 - 16
6Lille132018 - 10
7AS Monaco132014 - 11
8Rennes132015 - 23
9RC Lens121918 - 9
10Le Mans131913 - 9

Pardon

Na Conny Breukhoven gelijk nog maar even een positief woord over iemand waar ik zeker geen geen fanclub voor ga oprichten. Rita Verdonk heeft gisteren namelijk verklaard dat de illegale vreemdelingen die de brand in het cellencomplex op Schiphol hebben meegemaakt, voorlopig niet worden uitgezet.

Natuurlijk is dit pas een beginnetje, want deze sterk getraumatiseerde mensen zouden gewoon een permanente verblijfsvergunning moeten krijgen. Een soort generaal pardon, net als na de Bijlmerramp. Verdonk wil echter, net als een Kamermeerderheid van CDA, VVD en D66, eerst de onderzoeksresultaten afwachten voordat ze hierover een beslissing neemt.

Dat is natuurlijk weer minder, want het onderzoek naar de brand zal niets veranderen aan de situatie van de overlevenden. Of Nederland nu met betrekking tot de brand iets valt te verwijten of niet, feit blijft gewoon dat wij die mensen in deze situatie hebben gebracht.

Dus Rita, het is een goede eerste stap, maar je bent er nog niet...

Jongeren terroriseren gratis nummers

Veel bedrijven en instanties stappen over op een betaald 0900- of 0909-nummer omdat jongeren een gratis 0800-nummer terroriseren. Dat zeggen de providers van de nummers. Neptelefoontjes en scheldpartijen van jongeren zijn aan de orde van de dag.

Een van de slachtoffers is het Centrum School en Veiligheid. Slechts eenvijfde van de telefoontjes die in de eerste helft van dit jaar bij het gratis meldpunt over pesten binnenkwamen, was serieus. Vorig jaar waren 2300 van de 2700 telefoontjes nep. De nummers van mensen die 'fake' bellen worden nu geblokkeerd. Gebruikers van een gsm-telefoon kunnen niet meer gratis bellen naar het nummer. Bij de Kindertelefoon wordt het aantal plaagbellers geschat op 30 procent. "In de grote steden hebben we er meer last van dan daarbuiten," zegt Rafael van Crimpen. "Het is demotiverend voor de medewerkers en het gaat ten koste van de kinderen met een serieus probleem."

De instanties en bedrijven kunnen nu met één druk op de knop een nummer blokkeren. Als de faker de volgende keer weer belt, krijgt diegene via een bandje te horen dat hij of zij op de zwarte lijst staat. Daarnaast stappen ze vaak over op een 0900-nummer tegen het laagste tarief (10 eurocent per minuut). De gratis nummers raken daardoor uit de mode.

Haelan 951

Conny Breukhoven heeft het nu eindelijk zover geschopt dat er zelfs in de Tweede Kamer over haar wordt gesproken. Aanleiding is uiteraard het sojadrankje (Haelan 951) tegen kanker dat ze vanaf vandaag gaat verkopen.

Coalitiepartijen VVD, D66 en oppositiepartij PvdA eisen dat de inspectie voor de Gezondheidszorg keihard optreedt als Conny zich niet aan de regels houdt. Volgens de heer Kingma, inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg, wordt echter in het algemeen uitsluitend opgetreden wanneer er sprake is van gevaarlijke kwakzalverij of een buitensporige mate van financieel gewin bij degene die een middel in omloop brengt. Het eerste lijkt niet aan de hand te zijn en het tweede is onduidelijk.

Ik zal absoluut geen fanclub voor haar gaan oprichten, maar je zou zo zeggen dat Conny het voor het geld niet hoeft te doen. Er wordt nu weliswaar in de pers breed uitgemeten dat het drankje een kankerpatiënt 59 Euro per dag gaat kosten, maar dat zegt natuurlijk niets over de winst die ze er op maakt.

Dat haar motieven uitsluitend ideëel zijn lijkt ook twijfelachtig, maar van mij krijgt ze het voordeel van de twijfel. Heeft ze niet zelf een zus verloren aan kanker? Zolang Conny geen extreme winsten maakt op het drankje, het drankje niet schadelijk is en ze vooral NIET roept dat het drankje kanker geneest, kan ze wat mij betreft haar gang gaan.

Vooral terughoudendheid in haar reclame-uitingen is noodzakelijk, want zoals Healean Product Inc. zelf zegt: "Haelan does not make any medical claims that they cure cancer". Maar ja, reclame heeft Conny na alle ophef inmiddels eigenlijk niet meer nodig...

Warmterecord in afgelopen weekend

We waren er al achter dat dit jaar een van de warmste oktobermaanden had. Maar afgelopen weekend was meteen een record. Nog nooit eerder was het laatste weekend van oktober zo warm. Zaterdag en zondag werd het op veel plaatsen boven de twintig graden.

"Wat een verschil met oktober twee jaar geleden", zo zegt een woordvoerder van het KNMI. "Toen hadden we in de nacht van 22 op 23 oktober een record omdat het op de vliegbasis Twenthe 8,5 graden vroor". Op dit moment staat oktober met een gemiddelde temperatuur van ruim 13 graden op de tweede plaats van warmste oktobermaanden. Eerste op die lijst is oktober 2001, toen het gemiddeld 14,2 graden was.

Oorzaak van het warme weer zijn depressies boven de Atlantische Oceaan. Die zorgen voor zuidelijke stroming boven West-Europa. De warmte komt mogelijk ook door de laatste restanten van de storm Wilma. Een overzichtje van gemiddelde temperaturen in oktober staat hier

10 kleine negertjes de ONTKNOPING

lees eerst de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2
10 kleine negertjes deel 3
10 kleine negertjes deel 4
10 kleine negertjes deel 5
10 kleine negertjes deel 6
10 kleine negertjes deel 7
10 kleine negertjes deel 8
10 kleine negertjes deel 9
10 kleine negertjes deel 10
10 kleine negertjes deel 11

'Twinky' fluisterde hij, en deed zijn capuchon en pet af. Zijn dreadlocks sprongen ongeremd de vrije lucht in. 'Nietzman!' riep ik uit, ik schrok me te pletter. 'Je leeft!'

Toen drong pas de harde realiteit tot me door. Nietzman leefde niet alleen, maar hij was ook de dader. De moordenaar. Hij was zo ziek geweest om alle webloggers één voor één op gruwelijke wijze te vermoorden.

Jezus, het was Nietzman... Ik duwde hem van me af, en kennelijk schrok hij van de blik in mijn ogen. 'Twink,' zei hij, 'ik wilde niet... ik kon niet...' Ik draaide me om, wilde naar beneden lopen, maar bedacht me. 'Godver! Nietzman! Uitgerekend jij! Ik vertrouwde je! Ik vertelde je alles!' Hij rende op me af, maar ik deinsde achteruit. Hij was wel degene die negen mensen had vermoord. Acht, want hijzelf leefde nog. Nee, toch negen, want er had toch iemand in die auto gezeten.

'Twinky... Begrijp me nou! Luister even naar me. Vanaf de eerste dag dat je op de weblog kwam, kon ik echt nergens anders meer aan denken. Je eerste posts in het subforum vond ik al leuk, en toen je foto's erop zette, en we later ook nog gingen msn'en en telefoneren... Ik werd stapelverliefd op je! Maar al die andere webloggers ook, en ze begonnen ook met je te flirten en het ging maar door, en door. En nou kon ik er niet meer tegen. Het begon als grapje, bij die meet, maar toen Cptmarco echt dood ging van dat gif, wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik wilde ze gewoon bang maken en had niet verwacht dat jij ook naar die meet zou gaan, want dat doe je nooit! En daarom probeerde ik je ook zo te troosten toen het eenmaal opgang kwam! En toen Knut, dat was toeval. Ook hem wilde ik laten schrikken, maar hij herkende me, en toen was er geen weg meer terug. Ze gaan zo snel dood als je slaat! Nolius ook al, toen op de boot. Ik ben zo blij dat jullie niet in de keukenkastjes hebben gekeken, want daar zat ik dus. Oh, wat had ik een medelijden met Jerruh toen hij gearresteerd werd. het was allemaal mijn schuld, en hij moest ervoor opdraaien...'

Verbeelde ik het me nou, of had hij echt moeite om niet te huilen? We gingen zitten op het randje van het dak. Ik zorgde er wel voor dat ik met mijn rug tegen het bord zat dat op het dak stond, en dat er toch een afstandje tussen ons in was.

'En toen RealBizkit666... Hij liep daar zo rustig! Maar ik werd ineens zo kwaad op hem, en het gaf echt voldoening om hem doormidden te zagen. Jullie hebben zo'n goede band, Twinky! Ik was echt jaloers op hem, en kon het niet langer aanzien. Maar toen was echt het hek van de dam. Het klopte nog steeds allemaal met het gedichtje, en ik kon er niet meer mee ophouden. En die zaag in zijn hand houden had ik er wel voor over. Ik heb daar echt flink wat uren gezeten, naast dat lijk. Oh Twinky, ik heb zoveel voor je over gehad! Nou, toen kwamen de bijen in een doos, ook erg gemakkelijk, en dat voelde niet echt aan alsof ik iemand vermoorde. Het viel allemaal zo erg mee! Ook dat met Tolgashakur, een zak drugs in zijn koffer en daar ging hij dan. Een paar telefoontjes zorgden ervoor dat hij in de ergste gevangenis terechtkwam. De dood van rickmans was een grotere klus. Ik ken mensen die een onderzeeër hadden, maar om ze te overtuigen dat ik er iemand in zou mogen neerknuppelen, was iets moeilijker, al bleek het uiteindelijk ook geen probleem te zijn. Nou, en toen 2Mini. Wat had ik een hekel aan die kerel! Altijd maar met je aanpappen, en hij had nog succes ook. Een beer was gauw gevonden, en met mijn blote handen heb ik hem toen gewurgd. Dat rotjong, het voelde echt lekker! Nou, en toen moest ik mijn eigen dood in scène zetten. Dat heeft me best veel tijd gekost, vandaar dat ik er ook zo weinig voor jou was. De zwerver die bij ons in het park woonde, heeft er niet veel meer van gemerkt. Hij was stomdronken! En toen ben jij naar je oma gegaan. Ik wist in eerste instantie niet waar je was, maar met behulp van het IP-adres van je mailtjes naar mij kon ik je traceren. Ik zat in mijn nieuwe auto aan de kant van de weg toen je naar dat warenhuis ging. En toen besloot ik je alles te vertellen, maar je rende weg omdat je me niet herkende... Nou, en nou zijn we hier.'

Het was een tijdje stil. Ik wist niet wat ik zeggen moest, of wat ik moest doen. Dat hij zoveel voor mij over had gehad... 'Nietzman...' zei ik. 'Wat moet ik nou met jou?' Hij schudde zijn hoofd, en we keken elkaar aan. Na een paar seconden, het leken wel uren zei hij dat hij van me hield. Zijn ogen stonden vol tranen, en volgens mij besefte hij ook wel hoe krankzinnig zijn daad was.

Uiteindelijk hebben we samen rechercheur Braak gebeld. Nietzman was het er mee eens, en hij begreep dat het niet anders kon. Toen hij in de politieauto stapte, keek hij nog een keer om. Ik sprak met mezelf af, dat ik hem zo vaak mogelijk ging opzoeken in de gevangenis...

Beet the Vandal Buster screens

Uit het Japanse V-Jump magazine is weer een nieuwe DS game opgedoken. Het gaat hier dit keer om Beet the Vandal Buster. In deze game (een tactisce action RPG) speel je als Beet. Je zit in het elite Vandal Buster team, een eenheid die de kwaadaardige Vandals moet uitschakelen. Hoe of wat verder is nog niet bekend.

Beet the Vandal Buster komt op 17 november uit in Japan en zal een twee-speler mode bevatten. Er is nog niets bekend over een eventuele Westerse release.

Armored Core 4 trailers: PS3 vs Xbox 360

Altijd al willen weten welke console de volgende generatie de mooiste beelden gaat tonen? Kijk dan nu naar de eerste beelden van Armored Core 4, een game die op beide consoles uitkomt.

De PlayStation 3 trailer vind je hier en de Xbox 360 trailer vind je hier.

Het is voor het eerst dat er van een game die op beide consoles uitkomt vergelijkend materiaal verschijnt. Kies voor jezelf maar de mooiste uit

Het Touch!scherm in Children of Mana DS

Er is bekend waarvoor het Touch!scherm van de Nintendo DS allemaal gebruikt kan worden in Children of Mana: equipment. Het is niet het ei van Columbus waarschijnlijk, maar het wisselen van wapen en armor en het gebruik van items zal via het onderste scherm een stuk makkelijker zijn.

Het gevechtssysteem kent twee basic aanvallen: dichtbij (zwaard, zweep) en veraf (pijl en boog) die je kan gebruiken via de A en de X knop. Elk wapen heeft een gewone aanval, een super aanval en een fury aanval. De laatste kan je alleen gebruiken als je Fury meter vol is.

Naast het gebruik van het Touch!scherm en de verschillende aanvalstechnieken kunnen we jullie ook vertellen dat Children of Mana ongeveer 25 tot 30 uur zal duren voordat je de game hebt uitgespeeld.

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.