Ajax: Winnen en vertrouwen kweken tegen FC Thun

Sjors (Sj0rSz)
Winst is morgenavond niet het enige waar Ajax voor speelt in de Champions League-wedstrijd tegen het Zwitserse FC Thun. Om te beginnen is het de bedoeling dat plaatsing voor de tweede ronde binnen handbereik is, en ten tweede om eindelijk eens wat vertrouwen te kweken.

Het is inmiddels een bekend verhaal; de ploeg van Danny Blind komt maar moeizaam tot scoren in de vaderlandse comeptitie, ondanks het goede veldspel dat de Amsterdammers beheersen. In de afgelopen tien wedstrijden wist Ajax maar 15 keer het net te vinden. Als je dan gaat kijken naar Feyenoord (27 doelpunten) en AZ (32 doelpunten), dan valt direct op dat deze ploegen ongeveer het dubbele aantal goals hebben. De supporters zijn dan ook niet blij met hun clubtopscorer Angelos Charisteas, aangezien hij pas vier doelpunten op zijn naam heeft staan.

In Europa gaat het de Amsterdamse club beter af, waar plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand is. Dan zullen ze echter wel eerste of tweede moeten eindigen in de poule waar ook Sparta Praag, Arsenal en FC Thun nog meespelen. Gisteren was de laatste training van Ajax op Nederlandse grond. Hatem Trabelsi, geblesseerd aan zijn hamstring, trainde niet mee omdat hij teveel last had. Hij is dan ook niet met de selectie afgereisd naar Zwitserland, waar komende donderdag de wedstrijd tegen Thun op het programma staat.

Behalve Trabelsi hadden Urby Emanuelsson en Steven Pienaar last van lichte blessures, dit tweetal verliet de training dan ook eerder. Danny Blind is echter niet bezorgd over de laatste twee spelers, en gaat er dan ook vanuit dat beide gewoon in actie zullen komen tegen de Zwitserse ploeg.