Tweede editie 'Monaco aan de Maas'

Dennis (dennistd)
Volgend jaar zal het race-evenement ‘Monaco aan de Maas’ opnieuw gehouden worden. Het is de bedoeling om het spektakel op 20 augustus in Rotterdam te laten plaatsvinden.

Organisator Herman Vaanholt en zijn compagnon Robert Heilbron zijn inmiddels alweer druk bezig met de organisatie van de tweede editie van ‘Monaco aan de Maas’.

De gemeente Rotterdam heeft onder bepaalde voorwaarden toestemming gegeven voor het evenement. "We moeten het ook nog eens worden over de datum. Het zal vermoedelijk zondag 20 augustus worden", zegt Vaanholt in het Algemeen Dagblad.

Vaanholt wil dit jaar een nog grotere aanpak van het evenement. Hij denkt zelfs aan een Formule 1-feest of gala op zaterdagavond. "Dan blijven de mensen een dag langer hangen. Je praat dan al snel over miljoenen extra aan bestedingen in de stad. Ook de exposure-waarde mag niet worden onderschat. De beelden van het spektakel zijn heel de wereld overgegaan. Als Rotterdam alle media-aandacht zou moeten betalen, dan praat je wel over een bedrag van tussen de vijf en zeven miljoen euro."

Het parcours voor komend jaar staat ook nog niet vast. Hoewel de route van dit jaar, Coolsingel-Blaak-Mariniersweg en weer terug, het meest voor de hand ligt, denkt Vaanholt aan een alternatief traject over de Maasboulevard en de Boompjes.