Albers definitief naar Midland

Christijan Albers heeft dinsdag bevestigd dat hij in 2006 voor de Formule 1-renstal van Midland gaat rijden. De 26-jarige Albers tekende een éénjarig contract met een wederzijdse optie voor nog een jaar. Midland, het voormalige Jordan-team, trok eerder al Nicky Pastorelli als testrijder aan.

De teambaas van Midland is er blij met de komst van Albers. "Ik ken Christijan al sinds 1999, toen hij in de Duitse Formule 3 reed. Hij won daar zes races en startte tien keer van pole-position. Sindsdien heb ik zijn carrière nauwlettend gevolgd. Christijan is erg competitief, professioneel en een bewezen winnaar. Ik heb er vertrouwen in dat hij snel een plaats vindt in het team en ons kan helpen met het ontwikkelen van de auto."

Albers had ook een aanbieding van Williams waar hij testcoureur zou kunnen worden. Maar na lang beraad besloot de Nederlander daar toch niet voor te kiezen "In 2007 lopen veel contracten af, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Met een racestoel zit je dan veel beter." Albers legt voor 2006 de lat hoog: "Ik wil punten scoren."