Party: Dutch DJ Night at The Powerzone

Nederland is niet voor niets een toonaangevend land op dance-gebied. Er loopt ontzettend veel talent rond, zowel producerend als draaiend. Een avond waarbij Nederlandse DJ's centraal staan is dus helemaal niet zo'n risicovolle onderneming! Dat moet The Powerzone ook gedacht hebben, zij organiseerden Dutch DJ Night, met onder andere Don Diablo, Benny Rodrigues en Lucien Foort. Succes verzekerd, zou je zeggen!


The Powerzone
Mijn eerste ervaring met The Powerzone was tijdens Hardhouse Generation, alweer een hele tijd geleden. Ik wilde de portier wat geven bij het weggaan, maar die zei 'Nee dankje'. Nog steeds verbijsterd las ik thuis het motto van The Powerzone. Je betaalt entree, en je drank, en dat was het. Niet betalen om je jas op te hangen, niet betalen om naar de wc te gaan en zowel het bar-personeel als de mensen aan de deur mogen geen fooi aannemen. Alles bij elkaar zorgt dat eigenlijk wel voor wat relaxter uitgaan!

Dutch DJ Night
De line-up zag er erg goed uit, voor een relatief kleine gelegenheid die The Powerzone is. Zeker vergeleken met locaties waar de DJ's van deze avond normaal bij elkaar zouden staan. Verdeeld over twee zalen, draaiden de grote en de wat kleinere namen van 23.00 tot 05.00 gescheiden van elkaar:

Room 1
Jay Samuel, Don Diablo, Benny Rodrigues, Lucien Foort vs. Martijn Ten Velden
Room 2
Phillip Young, Sidney Samson, Sandeep, Vicenzo de Bull, LX & Cane

Tegen middernacht was het nog akelig leeg in The Powerzone. De weinige aanwezigen liepen wat onwennig rond, hingen aan de bar of waren gaan zitten. Een paar bezoekers die er echt zin in hadden, waagden zich op de dansvloer. Helaas was het rond één uur nog steeds niet veel drukker, pas rond half twee stond er een redelijk groepje mensen binnen. Druk zou het echter de hele avond niet worden.

Waarschijnlijk was vooral dat de reden dat de sfeer er niet in leek te komen. Aan de muziek lag het niet, die was in beide zalen alles behalve slecht. Hier en daar kwamen er wel wat gilletjes los uit het aanwezige publiek, maar op een paar heel uitbundige types na leek het publiek gewoon niet los te komen. Gezellig was het dan ook gewoon niet.


De hoop dat de avond nog drukker en gezelliger zou worden verdween terwijl de eerste mensen rond twee uur alweer naar huis gingen. Er kwamen nog wel nieuwe bezoekers bij, maar een echte aanslag op de capaciteit van The Powerzone was het absoluut niet. De hele avond bleef rustig, en vooral een beetje tam. De vele DJ's deden hun best en hebben absoluut goed gedraaid, maar Dutch DJ Night had meer verdiend dan dit. Veel meer, en dat is jammer.


Organisator: The Powerzone Datum: 29-10-2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!