ESA diner en veiling een groot succes

Rob (Keasis)
Eerder berichtten we dat de ESA Foundation ook dit jaar weer een diner en een veiling zou organiseren voor het goede doel.

De 8ste editie van het evenement 'Nite to Unite for Kids' lijkt een groot succes te zijn geweest. Een record aantal van 920 gasten had zich verzameld bij het Westin Saint Francis hotel in San Fransico voor het diner. Onder de gasten waren Robbie Bach (president van Microsoft's Entertainment Divisie), Larry Probst (Chief Executive van EA) en Kaz Hirai (chief operating officer van Sony Computer Entertainment America). Het diner en de online veiling op eBay hebben gezamelijk $1 miljoen dollar opgebracht. Dit geld zal door de ESA Foundation ingezet worden bij projecten ter ondersteuning van de amerikaanse jeugd.

Doug Lowenstein, nadat bekend was geworden dat ze het record van voorgaande jaren hadden gebroken, zei:

"[...]
Deze overweldigende opkomst laat zien hoe toegewijd de game-industrie is met het ondersteunen van kinderen in Amerika. Deze steun maakt het mogelijk om het leven van velen positief te beïnvloeden.
[...]"


Tijdens het diner werd ook nog een prijs uitgereikt aan een persoon of bedrijf die sterk had bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van de game-industrie in Amerika. George Lucas kon zichzelf de gelukkige noemen die met deze trofee, de 'ESA Champion Award', naar huis ging.