Manchester City blijft in subtop

Michel (Baraja)
Manchester City blijft het goed doen in de Premier League. De ploeg van Stuart Pearce versloeg gisteravond Aston Villa en handhaaft zich in de subtop.

Het was nota bene Darius Vassell die zijn oude club de das omdeed door tweemaal te scoren. Zijn eerste treffer ontstond na een gruwelijke miscommunicatie in de verdediging van Villa. De debuterende keeper Stuart Taylor kwam uit om de bal te pakken, maar Samuel kopte terug naar niemandsland in de veronderstelling dat Taylor op zijn plaats was gebleven. Vassell kon vervolgens zeer makkelijk binnentikken. Nadat Vassell al de paal had geraakt, scoorde hij dan toch de 2-0. Na een mooie aanval via Mills en Cole volleerde de international de bal tegen de touwen.

In de tweede helft kroop Villa – zonder Bouma, die een hamstringblessure heeft – wat uit zijn schulp, vooral dankzij invaller Berger. Het was dan ook Berger die aan de basis stond van de aansluitingstreffer van Ridgewell. Zes minuten voor tijd besliste Andy Cole het duel. Opnieuw had City het geluk aan haar zijde, want het schot werd van richting veranderd door Delaney. Kiki Musampa deed de volledige negentig minuten mee. Door de zege stijgt City naar plaats vier, op gelijke hoogte met Tottenham Hotspur. Aston Villa staat op een tegenvallende zestiende positie.