FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 april 2005

[upd] Feyenoord-hooligan gezocht voor poging tot doodslag

knowall en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week werd gemeld dat een supporter van Feyenoord gewond raakte toen voor de wedstrijd tegen Ajax een stuk vuurwerk in zijn zak ontplofte. Dit verhaal blijkt niet te kloppen. De juiste versie is dat een Feyenoord-hooligan met een startpistool een vuurpijl richting de Ajax-trein op de dijk heeft afgeschoten. Deze pijl raakte een toevallige voorbijganger in het hoofd, die hierdoor ernstig gewond is geraakt.

De juiste versie van het verhaal blijkt na bestudering van de beelden die van de rellen op 17 april gemaakt zijn. De ongelukkige voorbijganger, een 31-jarige Rotterdammer, is een week lang kunstmatig in coma gehouden om ernstige verwondingen, onder meer aan zijn gezicht, te kunnen behandelen. Zo moesten dokters een metalen voorwerp ter grootte van een damsteen uit zijn gezicht halen, aldus de vader van het slachtoffer.

Sinds vrijdag is het slachtoffer weer bij bewustzijn. Door de explosie is hij doof in één oor en blind aan één oog. Zijn vader meldt dat vandaag de eerste operatie wordt uitgevoerd om het gezicht van zijn zoon te herstellen.

Van de dader zijn beelden gemaakt. Justitie geeft hem de kans om zichzelf te melden, zo niet dan zal zijn foto openbaar worden gemaakt. Justitie hoopt na verdere bestudering van de beelden nog zo'n 150 andere hooligans snel te kunnen opsporen.

Update 23:53
Er zouden foto's van het incident op internet staan, meldt de NOS:



Voorbijgangers lopen over dijk naast Ajax-trein

Van achter wordt pijl afgeschoten, en zou man met armen in de lucht (foto 1) hebben geraakt

Foto's afkomstig van AjaxShowtime.com. Ze zijn vanuit de Ajaxsupporterstrein genomen. Meer foto's van het incident staan op die site (onder multimedia - Foto's - huidig - Feyenoord - Ajax).

Wielrennen: Cipollini stopt er mee

Mario Cipollini heeft vandaag bekend gemaakt dat hij per direct zijn actieve wielerloopbaan beeindigt. De 38-jarige sprinter verklaarde: "Het wordt tijd dat een oude man zoals ik inziet dat dit het juiste moment is om te stoppen."

De Italiaan was 17 jaar lang actief als profwielrenner en groeide uit tot een van de grootste sprinters ooit. In al die jaren behaalde hij maar liefst 189 overwinningen. Daarvan boekte hij er 42 in de Giro d'Italia, wat een record is, en twaalf overwinningen in de Tour de France. Daarnaast won hij ook Milaan-San Remo en werd hij in 2002 wereldkampioen op de weg.

Zijn besluit komt een week voor de start van de Giro. Cipollini spreekt dan ook van een "moeilijke beslissing". Aanstaande vrijdag zal Cipollini een persconferentie houden waar hij zijn beslissing om te stoppen verder toe zal lichten.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Accijnsverhoging Breezers levert miljoenen op

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Mineraalwater, vruchtensappen, jenever en ander gedistilleerde dranken worden een stuk goedkoper. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid krijgt 93 miljoen euro in het laatje door de accijnsverhoging op bier en breezers die hij wil invoeren. Dat heeft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Begin maart werd al bekend dat Hoogervorst mixdrankjes en bier duurder wil maken om jongeren van de drank te houden. De Tweede Kamer heeft er weinig vertrouwen in dat dit werkt, maar voelt wel voor het goedkoper maken van jenever. Volgens Hoogervorst kan het een niet zonder het ander, tenzij de Kamer elders geld vandaan tovert.

Champions League: Uitslag AC Milan - PSV

Icon Sport - Champions League PSV heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions met 2-0 verloren. In het San Siro werd met 2-0 verloren van AC Milan. Met die uitslag wordt het voor PSV erg lastig in de return.

In de 50e Europese wedstrijd onder trainer Guus Hiddink begon PSV afwachtend in een uitverkocht San Siro. Al in de eerste tien minuten creëerden Sjevtsjenko en Crespo namens AC Milan snel enkele kansen. Na 10 minuten spelen begon PSV wat meer van zich af te bijten en won wat meer duels op het middenveld. Ook kon het de bal wat langer in de ploeg houden. Dit resulteerde binnen vijf minuten in twee grote kansen voor Jefferson Farfán. De Peruviaan schoot beiden keren te zacht op goal waardoor Dida makkelijk kon redden.

Na deze kansen speelde PSV wat makkelijker en kwam af en toe in het zicht van de goal van de tegenstander. Na 20 minuten kreeg Seedorf geel na een tackle op Park. De vrije trap van Farfán leverde niets op. Even daarna probeerde Park het nog listig met een zwevende lob, maar een echte kans was het niet. Na een half uur spelen kreeg ook PSV een gele kaart. Keeper Gomes kreeg onterecht geel omdat hij een vrije trap te laat nam. Langzamerhand naderde de rust en PSV had nog geen treffer geïncasseerd. Toch gebeurde waar iedereen bang voor was. Drie minuten voor de rust ontsnapte Sjevtsjenko aan de Eindhovense verdediging en bleef alleen voor Gomes rustig: 1-0.

In de tweede helft wisselde Hiddink Lucius voor Bouma. PSV kwam uitstekend uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten werden veel kansen gecreëerd, maar elke keer ontbrak het nodige geluk. Al na drie minuten was Park dicht bij een treffer nadat Dida een schot van Lee niet goed verwerkte. Toch greep Dida de bal net weg voor de Koreaan. Knap twee minuten later werd een schot van Lucius geblokt en in de rebound wachtte Beasley te lang zodat weer een kans verloren ging. PSV nam steeds meer en meer het initiatief en Milan kwam er niet aan te pas. Toch kreeg het nog een goede kans met Crespo, maar hij wou te mooi afwerken. In de 55e minuut zette PSV een mooie aanval op, maar Park wist alleen voor Dida niet hard genoeg te schieten. Na een uur spelen kwam Milan bijna op 2-0 door een mooie lob van Sjevtsjenko. Een fantastische redding van Gomes zorgde dat het bij 1-0 bleef.

Met Vennegoor of Hesselink in plaats van Beasley ging PSV haastig op zoek naar de gelijkmaker. Van Bommel was daar dicht bij nadat hij de bal had verovert, maar zijn schot ging over. Kort daarna kreeg Ooijer geel na een overtreding op Sjevtsjenko en door deze kaart mist hij de return in Eindhoven. Milan-coach Ancelotti bracht 20 minuten voor tijd Ambrosini in, omdat PSV heer en meester was op het middenveld. Toch wist PSV een grote kans te creëren, maar Park miste de bal maar net na een harde voorzet van Farfán. In de slotfase toonden de Milanezen waar ze bekend om zijn. In de 90e minuut maakte oud Feyenoorder Tomasson de onverdiende 2-0.

AC Milan - PSV 2-0
42' Sjevtsjenko 1-0
90' Tomasson 2-0

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Beveilig je slaapkamer met SpyToy

De makers van EyeToy komen binnenkort met SpyToy. Met SpyToy kun je een kamer beveiligen met behulp van een aantal beveiligingsmodi. In het spel kun je een profiel aanmaken dat enkel jijzelf kan unlocken. Hierdoor kan je onderzoeken wie er allemaal je kamer in- en uitgaat en kan je hiervan video- en geluidsopnames maken. Deze filmpjes kunnen vervolgens bewerkt worden.

Naast enkel het beveiligen biedt SpyToy ook een aantal games die allemaal iets te maken hebben met spionage. Hierbij kun je denken aan het breken van codes en het ontmantelen van bommen.

Het spel zal in september verschijnen voor de PlayStation 2.


Cipollini stopt per direct

Mario Cipollini heeft vandaag bekend gemaakt dat hij per direct zijn actieve wielerloopbaan beeindigt. De 38-jarige sprinter verklaarde dat 'het tijd wordt dat een oude man zoals ik inziet dat dit het juiste moment is om te stoppen.'

De Italiaan was 17 jaar lang actief als profwielrenner en groeide uit tot een van de grootste sprinters ooit. In al die jaren behaalde hij maar liefst 189 overwinningen. Daarvan boekte hij er 42 in de Giro d'Italia, wat een record is, en twaalf overwinningen in de Tour de France. Daarnaast won hij ook Milaan-San Remo en werd hij in 2002 wereldkampioen op de weg.

Zijn besluit komt een week voor de start van de Giro. Cipollini spreekt dan ook van een 'moeilijke beslissing'. Aanstaande vrijdag zal Cipollini een persconferentie houden waar hij zijn beslissing om te stoppen verder toe zal lichten.

Ex met hete olie ontvangen

Pseik-O had ons via de nieuws-submit te melden:

Een inwoonster van Den Helder heeft gisterenavond haar ex-vriend met hete olie ontvangen toen die wat spullen uit de woning van zijn voormalige vriendin kwam ophalen. De 29-jarige Helderse probeerde de hete olie over haar ex heen te gieten. Die stapte echter snel in zijn auto waarna de vrouw de olie over de auto van de man heen smeet. Daarbij sneuvelde een autoraam.

De man bleef ongedeerd. Zijn ex-vriendin is voor verder onderzoek door de politie aangehouden.

Friese kinderen speelden met mensenbotten

Icoon opmerkelijk nieuwsEen aantal kinderen in het Friese dorpje Reduzum blijkt te hebben gespeeld met botten van mensen. In een berg aarde die voor de aanleg van walbeschoeiing wordt gebruikt vonden de kinderen onder meer ribben en schedels. De aarde zou afkomstig zijn van het Leeuwarder plein Oldehoofsterkerkhof, een voormalig kerkhof waar momenteel een parkeergarage wordt aangelegd.

De grond die naar Reduzum is gegaan is maar een klein gedeelte van de totale hoeveelheid aarde die in Leeuwarden is afgegraven. De rest zou wel goed gefilterd zijn op menselijke overblijfselen. Waarom niet alle aarde is gefilterd is niet bekend. "Woensdag gaan wij daarom met de aannemer, die de aarde heeft afgeleverd, om tafel om te kijken hoe dit kon gebeuren", zegt wethouder Marga Waanders van Leeuwarden. De gefilterde botten, die waarschijnlijk uit de 19e eeuw komen, worden op een begraafplaats in Leeuwarden herbegraven.

Uitslag AC Milan - PSV

PSV heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions met 2-0 verloren. In het San Siro werd met 2-0 verloren van AC Milan.

In de 50e Europese wedstrijd onder trainer Guus Hiddink begon PSV afwachtend in een uitverkocht San Siro. Al in de eerste tien minuten creëerde Sjevtsjenko en Crespo namens AC Milan snel enkele kansen. Uitgespeeld waren deze niet zodat Gomes niets te vrezen had. Na 10 minuten spelen begon PSV wat meer van zich af te bijten en won wat meer duels op het middenveld. Ook kon het de bal wat langer in de ploeg houden. Dit resulteerde binnen vijf minuten in twee grote kansen voor Jefferson Farfán. De Peruviaan schoot beiden keren te zacht op goal waardoor Dida makkelijk kon redden.

Na deze kansen speelde PSV wat makkelijker en kwam af en toe in het zicht van de goal van de tegenstander. Na 20 minuten kreeg Seedorf geel na een tackle op Park. De vrije trap van Farfán leverde niets op. Even daarna probeerde Park het nog listig met een zwevende lob, maar een echte kans was het niet. Na een half uur spelen kreeg ook PSV een gele kaart. Keeper Gomes kreeg onterecht geel omdat hij een vrije trap te laat nam. Langzamerhand naderde de rust en PSV had nog geen treffer geïncasseerd. Toch gebeurde waar iedereen bang voor was. Drie minuten voor de rust ontsnapte Sjevtsjenko aan de Eindhovense verdediging en bleef alleen voor Gomes rustig: 1-0.

In de tweede helft wisselde Hiddink Lucius voor Bouma. PSV kwam uitstekend uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten werden veel kansen gecreëerd, maar elke keer ontbrak het nodige geluk. Al na drie minuten was Park dicht bij een treffer nadat Dida een schot van Lee niet goed verwerkte. Toch greep Dida de bal net weg voor de Koreaan. Knap twee minuten later werd een schot van Lucius geblokt en in de rebound wachtte Beasley te lang zodat weer een kans verloren ging. PSV nam steeds meer en meer het initiatief en Milan kwam er niet aan te pas. Toch kreeg het nog een goede kans met Crespo, maar hij wou te mooi afwerken. In de 55e minuut zette PSV een mooie aanval op, maar Park wist alleen voor Dida niet hard genoeg te schieten. Na een uur spelen kwam Milan bijna op 2-0 door een mooie lob van Sjevtsjenko. Een fantastische redding van Gomes zorgde dat het bij 1-0 bleef.

Met Vennegoor of Hesselink in plaats van Beasley ging PSV haastig op zoek naar de gelijkmaker. Van Bommel was daar dicht bij nadat hij de bal had verovert, maar zijn schot ging over. Kort daarna kreeg Ooijer geel na een overtreding op Sjevtsjenko en door deze kaart mist hij de return in Eindhoven. Milan-coach Ancelotti bracht 20 minuten voor tijd Ambrosini in omdat PSV heer en meester was op het middenveld. Toch wist PSV een grote kans te creëren, maar Park miste de bal maar net na een harde voorzet van Farfán. In de slotfase toonden de Milanezen waar ze bekend om zijn. In de 90e minuut maakte oud Feyenoorder Tomasson de onverdiende 2-0.

Met de 2-0 nederlaag wordt het voor PSV erg lastig in de return. Met het vertoonde spel in de tweede helft mag de club uit Eindhoven hopen op de finale.

42' Sjevtsjenko 1-0
90’Tomasson 2-0

AC Milan: Dida, Cafu, Stam, Maldini, Kaladze, Gattuso, Pirlo (Ambrosini/72), Kaká, Seedorf (Serginho/81), Sjevtsjenko, Crespo (Tomasson/65).

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma (Lucius/46), Lee, v.Bommel, Cocu, Vogel, Beasley (Vennegoor/61), Park, Farfán.

American McGee werkt aan nieuwe game

Het heeft een tijdje geduurd, maar American McGee werkt weer eens mee aan een game. Een vorige bekende game waaraan hij heeft meegewerkt was American McGee's Alice in Wonderland: een zieke versie van het originele "sprookje" . De nieuwe game gaat Bad Day L.A. heten en belooft nu al een aparte ervaring te worden.

Het wordt een third-person actie/adventure-achtige satirische comedy waarin je L.A. moet reddden van zombies, aliens en natuurrampen. Er zit een wilde verhaallijn en en de game belooft een unieke grafische stijl te krijgen. De hoofdpersoon is een cynische incorrecte held: Anthony Williams. Nou ja held, je bent een zwerver die met zijn winkelkarretje (inclusief blikjes?) over straat zwerft. Met behulp van de omgeving zul je je moeten redden terwijl er allerlei rampen plaatsvinden in L.A.

McGee belooft dat de game de ene helft van Amerika zal beledigen en de andere helft een uitweg zal bieden van hun alledaagse leventjes. De game is een satire op het moderne Amerika dat in een cultuur van angst gedompeld lijkt. Bad Day L.A. zal zowel voor de Xbox als voor de PC uitkomen.

Oud tijdschrift blijkt 10.000 dollar waard

lizardtattoo herschreef en submitte het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet bedrijf Intel was wanhopig op zoek naar een oude editie van het tijdschrift Electronics. Een man die al tientallen jaren oude tijdschriften bewaarde onder de vloerplanken van zijn huis profiteerde van deze zoektocht door 10.000 dollar op te strijken.

Intel wilde het tijdschrift graag in haar bezit krijgen omdat in het nummer van 19 april 1965 een artikel had gestaan van de hand van Gordon Moore, voormalig chief executive van het bedrijf. In het artikel had Moore destijds voorspeld dat het aantal transistors op een chip ieder jaar zou verdubbelen. Deze voorspelling zou later bekend komen te staan als Moore's Law. Intel wilde het artikel graag in het Intel-museum opnemen, maar het tijdschrift was nergens meer te vinden. Ten einde raad werd een advertentie op eBay geplaatst.

David Clark was al jaren bezig zijn vrouw tot wanhoop te drijven door stapels oude tijdschriften te bewaren, in de hoop dat ze ooit nog eens iets waard zouden blijken te zijn. Hij bewaarde ze onder de vloerplanken in zijn huis in Surrey (Groot-Brittannië). Intel zal het tijdschrift binnenkort ophalen en het paar een cheque overhandigen.

Rapport criminaliteit bevolkingsgroepen openbaar

Icoon misdaad nieuws Eerder dit weekeinde kwam het rapport van de studie naar criminaliteit onder allochtonen en autochtonen in handen van het RTL nieuws. Het rapport (190 pagina's) is vanaf vandaag te downloaden van de website van justitie. Hieronder een samenvatting van het rapport.

Onderzoek en methode
Centraal in het onderzoek stonden twee vragen. 1) "Wat is de (absolute en relatieve) omvang van de populatie van verdachten onder de autochtone en allochtone bevolkingsgroepen en van welke misdrijven worden zij verdacht?" 2) "Hoe hangen vermoedelijk daderschap en kenmerken van gepleegde misdrijven samen met demografische en sociaal-economische kenmerken van de autochtone en allochtone bevolking?"

Voor het onderzoek werden de resultaten uit het Herkenningdienstsysteem gebruikt. Dat is een landelijk dekkend systeem dat sinds 1986 door de politie gebruikt wordt om gegevens over verdachten te registreren. In deze databank zijn niet alleen het delict, maar ook persoonskenmerken van de verdachte als geboortedatum, geslacht, geboorteland en nationaliteit vermeld. Ook zijn gegevens uit het Sociaal Statistisch Bestand gebruikt voor de studie. Het betreft de jaargangen 2001-2002. 89,8 procent van alle data bleek bruikbaar en relevant voor onderzoek.

Resultaten
De studie laat de volgende resultaten zien. Een zeer kleine minderheid van de verschillende bevolkingsgroepen komt in aanraking met de politie. Bij de autochtonen is dit 0,9 procent, bij de allochtonen 2,2 procent. Dit zijn de bij de politie geregistreerde verdachten. Mannen zijn hierbij veruit in de meerderheid.

Deze percentages nader bekeken tonen de volgende absolute aantallen; de verdachten zijn als volgt vertegenwoordigd: na de autochtonen met 102.000 personen, ruim 10.000 personen bij de Marokkanen en Surinamers elk, gevolgd door de Turken (7.500) en de Antillianen (6.600). Bij de allochtonen zijn er grote verschillen tussen westerse en niet-westerse allochtonen van de tweede generatie. Zo is het percentage mannelijke verdachten van de laatste groep 7,1 procent, een drievoud ten opzichte van de westerse allochtonen van de tweede generatie.

Over 2002 waren er in Nederland 56 bevolkingsgroepen met minimaal 4.000 personen. De studie laat zien dat de Dominicaanse en Antilliaanse bevolkingsgroepen met respectievelijk 5,9 en 5,6 procent het hoogste percentage geregistreerde verdachten hebben. Van de vijftien groepen met de hoogste percentages komt het gros uit Afrikaanse landen: Angola, Sierra Leone, Tunesië, Algerije, Marokko, Kaapverdië, Nigeria, Somalië en Ethiopië.

37,5 procent van alle verdachten in Nederland is van allochtone afkomst: 61.000 allochtone verdachten versus 102.000 autochtone verdachten. Van alle allochtone verdachten behoren 39.000 tot de eerste en 22.000 tot de tweede generatie. Er zijn bijna drie keer zo veel allochtone verdachten met een niet-westerse herkomst (46.000) als met een westerse herkomst (bijna 16.000).

De studie heeft een nadere blik op jongeren tussen de twaalf en 24 jaar geworpen wat betreft allochtonen en autochtonen. Voor de twaalf-zeventien jarigen bedragen de percentages achtereenvolgens 3,1 en 1,3 procent bij de 18-24 respectievelijk 4,4 en 2,2 procent.

Conclusies en beperkingen
De commissie stelt in haar onderzoek dat de niet-westerse allochtonen het relatief slecht doen. Positieve uitzonderingen zijn Aziaten en Zuid- en Midden-Amerikanen van de tweede generatie. Een ander opmerkelijk resultaat is de bevinding dat binnen de tweede generatie allochtonen degenen met twee ouders van allochtone afkomst relatief (veel) vaker als verdachte bij de politie staan geregistreerd dan de degenen die één ouder van Nederlandse en één ouder van allochtone afkomst hebben.

Het algemene beeld dat bij Antillianen en Marokkanen een probleemgroep voorkomt, wordt volgens de onderzoekers door de resultaten bevestigd. Bij de Marokkanen zijn zowel de eerste als de tweede generatie vaker dan autochtonen en de meeste andere herkomstgroeperingen verdachte van een misdrijf. Bij de Antillianen gaat het voornamelijk om de jongeren van de eerste generatie. Naast deze twee categorieën is ook de tweede generatie van Joegoslavische achtergrond relatief vaak verdachte. Surinamers zijn ook duidelijk vaker verdachte dan de autochtonen.

Ook na correctie door achtergrondfactoren (als leeftijd, sekse, type huishouden, diplomabezit, uitkeringsafhankelijkheid, percentage nietwesterse allochtonen in de woonwijk) blijkt er een sterke samenhang te zijn tussen het percentage verdachten en de herkomst. Over het algemeen worden de percentages kleiner in alle categorieën naarmate de leeftijd vordert. Daarnaast hebben allochtonen een grotere kans om verdachte te zijn dan autochtonen.

De onderzoekers stellen dat het onderzoek niet een alomvattend beeld kan vormen. Er wordt afgevraagd of er ook naar andere kenmerken onderzoek gedaan had moeten worden. Generaliserende uitspraken over de samenhang tussen herkomst en criminaliteit zijn volgens de onderzoekers niet verstandig en vaak niet correct. Ze stellen dat hiervoor meer inzicht in de achterliggende processen en mechanismen bij de diverse groepen noodzakelijk is.
_
Het rapport (PDF bestand, 190 pagina's).

Verdonk: moord Van Gogh heeft ook positief gevolg

knowall had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft de "weerzinwekkende" moord op Theo van Gogh in november vorig jaar ook een positief gevolg gehad. Allochtonen en autochtonen in Nederland praten sindsdien openlijk en met meer begrip over elkaars problemen, aldus Verdonk.

Verdonk zei dit gisteren tijdens een debatbijeenkomst met studenten in de Haagse Hogeschool. Openheid is volgens Verdonk een voorwaarde in de samenleving. Ook is het volgens haar belangrijk dat de verschillende groepen hun eigenheid vasthouden in het besef dat ze samen verantwoordelijk zijn. "Als we naar elkaar luisteren en samenwerken, ben ik overtuigd van een goede afloop", zei ze over de toekomst van de multiculturele samenleving.

Pereiro wint proloog Romandië

In Zwitserland werd vandaag de proloog van de Ronde van Romandië verreden. Oscar Pereiro wist deze te winnen en Erik Dekker werd vijfde.

De Ronde van Romandië maakt dit jaar deel uit van de ProTour. Mede daardoor kent de ronde dit jaar een sterk startersveld, waar ook veel favorieten voor de Giro d'Italia aan de start verschijnen. De winnaar van vorig jaar, Tyler Hamilton, is er vanwege dopingperikelen dit jaar niet bij.

In de 3,4 kilometer lange proloog door Genève wist Oscar Pereiro de winst te pakken. Hij was maar net sneller dan Paolo Savoldelli, die slechts 23 honderdste van een seconde langzamer was. Stefano Garzelli zette de derde tijd neer.

De Rabobank-ploeg kon tevreden zijn met een vijfde plaats voor Erik Dekker in de proloog. Met ook Denis Menchov en Thomas Dekker in de ploeg hoopt men te kunnen stunten komende week.

Uitslag prooloog:
1. Oscar Pereiro Sio 4'28"57
2. Paolo Savoldelli 0"23
3. Stefano Garzelli 3"40
4. Bradley McGee 3"48
5. Erik Dekker 3"78
6. Frank Schleck 3"79
7. Alexandre Moos 4"31
8. Sébastien Rosseler 5"43
9. Luis Perez 6"39
10.Ryder Hesjedal 6"41

Scott wint in Bejing

De Australiër Adam Scott heeft in Bejing beslag weten te leggen op de Johnie Walker Classic. Hij versloeg Retief Goosen door drie slagen voor te blijven.

Voor het begin van de laatste rondgang had Scott nog vijf slagen voorspsprong maar raakte deze kwijt door zelf minder goed te slaan terwijl Goosen juist goed stond te spelen het kleinste verschil is zelfs maar één slag geweest. Stenson werd derde samen met Campbell en Sterne terwijl Els, Montgommerie en Rumford de zevende plaats deelden.

NBA: Pacers trekken stand gelijk

De Indiana Pacers hebben in Boston met 82-79 gewonnen van de Celtics. Hiermee komt de stand op 1-1 in de eerste ronde van de playoffs.

Ging de eerste wedstrijd nog ruim verloren met 102-82, deze keer trokken de Pacers aan het langste eind. De volgende twee wedstrijden vinden plaats in Indiana en zo hebben de Pacers nog volop uitzicht op de tweede ronde. Reggie Miller scoorde 28 punten voor de Pacers, Stephen Jackson kwam tot 20. Voor de Celtics scoorde Paul Pierce 33 punten, Antoine Walker 19.

De Houston Rockets lijken in het westen voor een verassing te gaan zorgen door de Dallas Mavericks uit te schakelen. Ook de tweede wedstrijd werd in het voordeel van Houston beslist, 113-111. Yao Ming kwam tot 33 punten, Tracy McGrady scoorde 28 punten en gaf tien assists. Bij Dallas werd Dirk Nowitzki topscorer met 26 punten.

Unieke film toont verovering Nederland

Het NPS/VPRO-programma 'Andere Tijden' zendt vanavond een unieke Duitse film uit die de verovering van Nederland in 1940 verbeeldt. Het gaat om de film 'Sprung in den Feind', een propagandafilm die in 1942 als documentaire in de Duitse bioscopen werd vertoond, met de aanval op Nederland van mei 1940 als onderwerp.

De film moest de Duitsers er van doordringen dat de aanval op Nederland gerechtvaardigd was. Dat de grootmachten Frankrijk en Engeland de oorlog moest worden verklaard, dat had de Nazi-propagandamachine in de jaren daarvoor wel duidelijk genoeg uitgelegd. Maar ''arm en klein Nederland'', land van tulpen, molens, klompen en aardige mensen, waarom was dat nou allemaal zo nodig? Om het eigen volk te overtuigen moesten de Nazi's nog wat binnenlands zendingswerk verrichten.

Zo bevat de film een sketch waarin twee mannen aan een tafel zitten. Een goedmoedige dommekracht stelt dat het neutrale Nederland met zijn lekkere vrouwen toch niet aangevallen had mogen worden. De pientere andere maakt zijn maat er op attent dat Nederland een ernstige bedreiging voor Duitsland vormde, niet neutraal was en zeker niet zo'n onschuldig landje als het zelf deed voorkomen. De vijanden van Duitsland zouden zo dwars door Nederland vrije doorgang tot de Duitse grens hebben gehad.

De film is overigens pas na de daadwerkelijke aanval van 10 mei 1940 op Nederland gefilmd. Er wordt wel in geschoten, er worden bunkers opgeblazen met handgranaten, de soldaten van Nederland geven zich massaal over, maar alleen aan het eind van de film zie je opeens een paar lijken. Maar dat zijn dan wel hele keurige lijken - het zijn ongeschonden lichamen, en wonden of bloedsporen zijn nergens te zien.

De uitzending is vanavond om 20:50 op Nederland 3, dus voetballiefhebbers moeten of opnemen, of zaterdag de herhaling bekijken danwel via internet kijken.

Potentiële Kandidaat

Iedereen heeft vast en zeker wel een auditie aflevering van Idols gezien. Maar wat doen de mensen thuis om zich voor te bereiden op die audities?? Meestal zullen ze oefenen voor de spiegel maar wat gebruik je als je die niet hebt?? Een webcam natuurlijk...
Het eerste wat je doet is het oefenen van gezichtsuitdrukkingen voor als je voor de jury staat. Vervolgens oefen je een eerste liedje. Maar om natuurlijk helemaal "The Bomb" te zijn zet je natuurlijk een raar hoedje op en oefen je de song wat je gaat voordragen.

Singh wint in Houston

Vijay Singh heeft zijn titel op de Houston Open geprolongeerd, daarmee is hij de eerste die dit voor elkaar gekregen heeft. Hij won van John Daly na een play-off van één ronde.

Tijdens die play-off putte Singh van 45cm terwijl Daly zijn eerste bal in het water zag belanden. Helaas was de overwinning niet genoeg voor de man uit Fiji om de eerste plaats op de wereldranglijst op te kunnen eisen.

Op een derde plaats kwam Jose Maria Olazabal en gedeeld vierde werden Darren Clarke en Greg Owen.

Europa's snelste computer in Groningen

Vandaag heeft minister van der Hoeven van Onderwijs in Groningen de snelste computer van Europa officieel in gebruik gesteld. De CDA-bewindsvrouw gaf het systeem de naam Stella - Supercomputer TEchnology for Linked Lofar Applications - mee.

De computer, door IBM ontwikkeld, bestaat uit een zestal kasten die staan opgesteld op zes vierkante meter in het rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). 12.000 Processors staan garant voor een superrekenkracht van 27,4 teraflop per seconde. Dat wil zeggen: 27,4 maal 1000 miljard berekeningen (27,4 biljoen) in een seconde.

Stella wordt de drijvende kracht achter het LOFAR-project, het grootste sensornetwerk ter wereld, dat op dit moment in Noord-Nederland in ontwikkeling is. LOFAR is een soort reuzentelescoop, met een netwerk van ongeveer 25.000 kleine antennes van maximaal 2 meter hoog. Die worden de komende jaren geplaatst in een gebied dat zich uitstrekt van Friesland, Groningen, het noordwesten van Duitsland, Overijssel tot Gelderland. Alle stations zijn met de supercomputer verbonden door glasvezelverbindingen, waardoor het systeem een telescoop met een doorsnee van 350 kilometer vormt.

LOFAR
Via LOFAR (LOw Frequency ARray) komen signalen uit de ruimte binnen die door de supercomputer worden verwerkt. Met behulp van het systeem hopen wetenschappers 13 miljard jaar terug in de tijd te kunnen kijken en het ontstaan van de vroegste sterren en sterrenstelsels te kunnen bestuderen die vlak na de oerknal zijn ontstaan. In 2007 moet de eerste fase van het project zijn afgerond.

De supercomputer kan met zijn enorme rekencapaciteit overigens ook belangrijke informatie verschaffen aan geofysici en landbouwdeskundigen. Met de sensoren van LOFAR kan bijvoorbeeld de kans worden verminderd op het uitbreken van ziekten die schadelijk zijn voor gewassen. De supercomputer bepaalt aan de hand van groeimodellen de kans op een uitbraak van een ziekte.

Het systeem kan verder de ontwikkeling van het weer en de vochtbalans in de atmosfeer monitoren.

Seizoen voorbij door vissenkom

Rob Oomens is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld wegens het verschonen van zijn vissenkom, deze brak en het glas veroorzaakte een slagaderlijke bloeding.

De middenvelder van Willem II was net terug van een knieblessure en had zojuist zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht. In het ziekenhuis heeft de 24-jarige speler een 4 uur durende operatie moeten ondergaan waarbij de pezen in zijn onderarm zijn gerepareerd, het herstel zal enkele maanden duren.

De blessure komt op een vervelend moment voor de speler, zijn contract zal niet verlengd worden in Tilburg en hij heeft nog geen nieuwe club gevonden. Vorig jaar was hij verhuurd aan Helmond Sport.

Prey officieel heraangekondigd

Enkele weken geleden ging al het gerucht dat het spel Prey, dat al jaren in de ontwikkelkoelkast gestaan heeft, opnieuw leven ingeblazen zou zijn. Vandaag heeft 2K Games (Take Two) dat bevestigd. Op de komende E3 zullen ze het spel, dat de Doom 3-engine zal gaan gebruiken, laten zien. In 1994 begon 3D Realms aan het spel; Human Heads Studios zal het nu af gaan maken. Het spel zal in 2006 uitkomen op de PC en een of meer next-gen consoles.

In Prey speel je een indiaan en moet je het opnemen tegen een mysterieus buitenaards ras. Echt origineel klinkt het allemaal niet, toch denkt Scott Miller van 3D Realms dat Prey echt iets toe kan voegen aan het genre. 'Prey is special for many reasons, including several new and original gameplay features and a tightly integrated story that packs an emotional punch, unlike other first person shooters.'

Volgens 3D Realms-directeur George Broussard was de tijd gewoon nog niet rijp voor Prey. 'The initial concept for Prey had been incubating for a while, waiting for the right opportunity to come along. We jumped at the chance to create this game with a talented developer like Human Head Studios and next-generation technology like the Doom 3 engine.'

Op de officiële site van het spel is nog niet veel te vinden, behalve een voorproefje van het gevoel voor humor van de makers dan.

Mogelijke schorsing BAR 2005

BAR Honda loopt een kans om op 4 mei voor het gehele seizoen gediskwalificeerd te worden. Volgens insiders in de Formule 1 heeft het team de aanwezigheid van een tweede benzinetank in de wagen verzwegen, waardoor de wagen bij een controle zwaarder kan zijn gemaakt dan deze eigenlijk is.

Op 4 mei dient in Parijs het beroep van de FIA tegen BAR. Het team wordt ervan beschuldigd met een te lichte auto te hebben gereden tijdens de Grand Prix van San Marino. De wagen van Jenson Button werd onderworpen aan een extra controle waarbij alle brandstof uit de tank werd gehaald en bleek 5,4 kilogram te licht te zijn. BAR wist de raceleiding er echter van te overtuigen dat de auto gedurende de complete race zwaarder dan de verplichte 600 kg is geweest.

Bij een endoscopie zou zijn gebleken dat de auto een tweede benzinetank had. Op zich zou dit legaal zijn geweest, aangezien chassisbouwers hun tanks zo groot mogen maken als ze willen, maar de FIA was niet op de hoogte van deze tank. Hierdoor zou eventuele benzine in de tweede tank bij een diepgaande controle niet weggepompt kunnen worden, waardoor de benzine tijdens de laatste pitstop als ballast kan worden toegevoegd om op het minimumgewicht te komen.

Als op 4 mei bewezen wordt dat de tweede brandstoftank daadwerkelijk aanwezig was en gebruikt is tijdens de race, kan BAR voor de rest van het seizoen met terugwerkende kracht gediskwalificeerd worden. Dat gebeurde voor het laatst in 1984, toen het team van Tyrrell werd betrapt op het structureel toevoegen van water en lood aan de sidepods tijdens de laatste pitstop van iedere race.

Prijzengeld Wimbledon verhoogt

De organisatie van Wimledon, het derde Grand Slam toernooi van het jaar heeft het prijzengeld verhoogd.

Het prijzengeld op Wimbledon bedraagt dit jaar voor het eerst in de historie meer dan tien miljoen pond (¤ 15,4 miljoen). Dat is 3,9% meer dan vorig jaar.

De winnaar bij de mannen krijgt 630.000 pond (¤ 961.000) en de winnares bij de vrouwen ontvangt een cheque van 600.000 pond (¤ 915.000).

In tegenstelling tot de US Open en de Australian Open is er op Wimbledon nog altijd een verschil in de beloning tussen mannen en vrouwen. Het gat is echter wel kleiner geworden. Het prijzengeld bij de mannen is 4,6% gestegen en de vrouwen krijgen 5,9% meer.

Groningen ontvangt schikkingsvoorstel

FC Groningen heeft van de openbaar aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel ontvangen van 4000 euro boete voor de kwetsende spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen FC Twente in februari.

De spreekkoren waren gericht tegen de scheidsrechter en deze rapporteerde dat aan de KNVB. Mocht Groningen niet akkoord gaan met het voorstel dan zal de zaak behandeld worden door de tuchtcomissie.

CIA: Geen WMD's gevonden in Irak

stbabylon had ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht te melden:

Gisteren heeft een hoge wapeninspecteur van de CIA in Irak bekendgemaakt dat de zoektocht naar massavernietigingswapens zo ver is doorgevoerd als nog geloofwaardig is. Tijdens hun zoektocht hebben ze niks gevonden. Hiermee is het onderzoek naar de mogelijke wapenprogramma's van Saddam Hoessein, die aan de invasie van 2003 ten grondslag lag, afgerond.

Charles Duelfer, hoofd van de Iraq Survey Group, is van mening dat het niet langer nodig is om gevangenen vast te houden die iets van de massavernietigingswapens af kunnen weten. Hij maakte echter niet bekend om hoeveel gevangenen het gaat. De beslissing om de gevangenen vrij te laten ligt in de handen van de Irakese autoriteit.

De groep heeft wel een waarschuwing uitgegeven met betrekking tot de wapenexperts die Saddam Hoessein in het verleden had. Deze wetenschappers en soldaten zouden kunnen gaan werken voor vijandelijke regeringen of terroristen. Verder maakte de groep bekend dat er nog wel kleine hoeveelheden chemische wapens gevonden kunnen worden. Ook deze zouden in de handen kunnen komen van partijen die Amerika vijandelijk gezind zijn.

Er blijft in Irak nog wel een klein team achter die door gaat met het onderzoeken van documenten en het zoeken naar massavernietigingswapens.

Organische materialen in atmosfeer van Titan

stbabylon had ons via de nieuws-submit het onderstaande herschreven bericht te melden:

Tijdens de zesde vlucht van het ruimtevaartuig Cassini is er in de atmosfeer van de maan Titan bij de planeet Saturnus een grote hoeveelheid complexe koolwaterstoffen gevonden. Dit zijn de bouwstoffen van leven.

Wetenschappers geloven dat Titans atmosfeer als laboratorium kan dienen in de studies naar het ontstaan van organische materialen wat aan het leven hier op Aarde vooraf ging. De rol van de bovenste laag atmosfeer in deze organische 'fabriek' van koolwaterstoffen is zeer interessant voor wetenschappers.

Dr. Hunter Waite, verbonden aan de universiteit van Michigan in Ann Arbor zegt: ''Uiteindelijk kan de informatie die we krijgen uit het Saturnus systeem ons helpen om de oorsprong van al het organisch materiaal in het hele zonnestelsel.''

Dit was de zesde vlucht over Titan, maar het is pas net begonnen. Er staan nog 39 vluchten gepland waarvan de volgende op 22 augustus plaatsvindt. Cassini was eerder in het nieuws toen de naar de Nederlander Huygens vernoemde sonde in de atmosfeer werd neergelaten.

Geen fusie GP Merkx en Parijs-Brussel

Afgelopen maart kwam nog het nieuws naar buiten dat de GP Eddie Merkx en Parijs-Brussel samen zouden gaan werken. Vandaag is bekend geworden dat een mogelijke fusie van deze twee wielerkoersen is afgeketst.

De GP Eddie Merkx werd geschrapt na 25 jaar. Dit kwam omdat door de invoering van de ProTour de organisatie niet meer voor een sterk en aantrekkelijk deelnemersveld kon zorgen.

Francois DeMol, organisator van Parijs-Brussel, over het afketsen van de deal: "Er werd over kleine zaken moeilijk gedaan, op een gegeven moment hebben we toen alles maar afgeblazen. De wedstrijd Parijs-Brussel vindt nu gewoon plaats op 10 september."

F1: Räikkönen krijgt 30.000 euro boete

Formule 1-coureur Kimi Räikkönen heeft in zijn thuisland Finland een boete van 30.000 euro gekregen voor het op ongeoorloofde wijze vervoeren van drie sneeuwscooters.

De McLaren coureur vervoerde drie sneeuwscooters op een aanhanger. In Finland is het verplicht om met een dergelijke grote lading een speciaal rijbewijs te hebben. Räikkönen had deze niet in zijn bezit en werd dus op de bon geslingerd.

De boete viel zo hoog uit omdat in Finland verkeersboetes worden bepaald aan de hand van het inkomen van de chauffeur. Op het moment van de overtreding kreeg Räikkönen volgens de Finse politie een maandsalaris van 150.000 euro.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws ook eens op de FOK! F1manager

Raikkonen 30.000 euro boete

Kimi Räikkönen heeft in zijn thuisland Finland een boete van 30.000 euro gekregen voor het op ongeoorloofde wijze vervoeren van drie sneeuwscooters.

De McLaren coureur vervoerde drie sneeuwscooters op een aanhanger. In Finland is het verplicht om met een dergelijke grote lading een speciaal rijbewijs te hebben. Räikkönen had deze niet in zijn bezit en werd dus op de bon geslingerd.

De boete viel zo hoog uit omdat in Finland verkeersboetes worden bepaald aan de hand van het inkomen van de chauffeur. Op het moment van de overtreding kreeg Räikkönen volgens de Finse politie een maandsalaris van 150.000 euro.

FIFA maakt 100 miljoen winst

De wereldvoetbalbond FIFA heeft over het jaar 2004 een winst gemaakt van 100 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in 2003 en ook meer dan men had verwacht.

Voorzitter Blatter bevestigde dat, mede door de goede cijfers, het prijzengeld bij het wereldkampioenschap van 2006 in Duitsland hoger zal zijn dan ooit. De 32 landen die deelnemen mogen samen 220 miljoen euro gaan verdelen, 38 procent meer dan tijdens het wereldkampioenschap van 2002.

Zoon laat moeder vier jaar in diepvries

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een man bekend het lichaam van zijn moeder gedurende vier jaar te hebben bewaard in de ijskast. Op deze manier kon de man, Philip Schuth, haar "Social Security checks" blijven innen.

In een zittende houding stopte de man zijn moeder in een diepvrieskist nadat zij in 2000 een natuurlijke dood stierf. Schuth durfde de politie niet op de hoogte te stellen omdat hij bang was dat zij hem niet zouden geloven.

De zaak kwam onlangs aan het licht toen de buurman van Schuth bij hem verhaal kwam halen over het slaan van zijn zoon. Hierbij schoot Schuth met een pistool op de buurman die hij verwondde. Toen de politie arriveerde, trok hij zich terug in zijn huis.

Nadat hij zich had overgegeven aan het arrestatieteam trof de politie het lijk van zijn moeder aan in de diepvries. Daar bleef het niet bij. Schuth bleek verder in het bezit te zijn van zo'n 15 tot 20 zelfgemaakte explosieven en meer dan een dozijn vuurwapens.

"Ferrari is oneerlijk bezig"

Ralf Schumacher heeft uitgehaald naar het team van Ferrari. De jongere broer van de wereldkampioen vindt dat Ferrari oneerlijk bezig is door zich niet aan de onderlinge testafspraken te houden.

Alle F1 teams, op Ferrari na, houden zich aan de afspraak dat men niet meer dan 30 dagen tussen de GP’s test. De Italiaanse renstal heeft hier al veel kritiek over gekregen, na vandaag ook van Toyota rijder Ralf Schumacher en Nick Fry van BAR.

Nick Fry van BAR is niet blij met de acties van Ferrari. De Engelsman vindt de goede prestatie van Michael Schumacher afgelopen weekend dan ook één zonder glans. Fry: "Ferrari heeft bijna dubbel zoveel getest dan elk ander team tot nu toe. Tussen de GP’s van Bahrein en Imola hebben ze zestien dagen op cicuits getest. Het was slechts een kwestie van tijd voordat ze weer aan de top mee zouden draaien."

Ralf Schumacher over het testen van Ferrari: "Ferrari is oneerlijk bezig tegenover de andere teams. Wij hebben onszelf restricties opgelegd maar Ferrari houdt zich daar niet aan en blijft maar doortesten. De negen teams die zich wel aan deze regel houden, hopen dat de F1 nog lang zal bestaan. Het lijkt er nu op dat Ferrari dit doel niet voor ogen heeft. Zoals ze nu bezig zijn maken ze de sport kapot."

Drukke testweek voor teams

Deze week gaat er weer volop getest worden op de circuits in Europa. Natuurlijk wordt er getest om de auto’s door te ontwikkelen, maar ook om data te verzamelen om een goede set-up te verkrijgen voor de GP van Spanje over twee weken.

De teams van Ferrari en Minardi gaan deze week testen op het circuit van Mugello in Italië. Vooral Minardi heeft deze testdagen hard nodig om de nieuwe PS05 betrouwbaarder te krijgen. Stoddart: "Ik was niet verbaasd dat de auto’s het de afgelopen race niet vol hebben gehouden tot de finish. De wagens waren nog niet voldoende getest en het was logisch dat er problemen kwamen."

BMW Williams F1 zal aanwezig zijn op het Britse circuit van Silverstone. Daar zal Nico Rosberg, zoon van de wereldkampioen van 1982 Keke Rosberg, zijn debuut maken als tweede testrijder van Williams. De jonge coureur heeft al eens eerder een test voor het team van Williams gereden, daar komt nu dus een vervolg op met een contract als tweede testrijder.

Kimi Räikkönen en Pedro de la Rosa gaan deze week voor het team van McLaren Mercedes op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera gaan testen. Daar zal Red Bull Racing ook aanwezig zijn met Vitantonio Liuzzi.

Sluiter en Schalken door, Wessels verliest

Op het BMW Open in München hebben Raemon Sluiter en Sjeng Schalken zich weten te plaatsen voor de tweede ronde. Peter Wessels ging in hetzelfde toernooi onderuit. Michaëlla Krajicek won in Estoril.

Raemon Sluiter heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP toernooi in München. De Rotterdammer was op het gravel met 6-4 en 6-2 te sterk voor Tomas Zib uit Tsjechië. Sluiter, die meer dan een maand niet had gespeeld vanwege een ontsteking, neemt het in de volgende ronde op tegen of titelverdediger Nikolay Davydenko, of Jérôme Haehnel uit Frankrijk.

Sjeng Schalken wist ook in München de tweede ronde te bereiken. Schalken won met 6-2 en 7-5 van Duitser Tobias Summerer, die met een wildcard tot het toernooi werd toegelaten. Peter Wessels wist zich niet te plaatsen. Hij verloor tegen de als zevende geplaatste Thai Paradorn Srichaphan: 3-6, 4-6.

Op het WTA toernooi van Estoril wist Michaëlla Krajicek in de eerste ronde te winnen. De Nederlandse won met 3-6, 6-4 en 6-3 van de Française Séverine Beltrame. In de volgende ronde ontmoet Krajicek de winnares van de partij tussen de als achtste geplaatste Spaanse Virginia Ruano Pascual en de Tsjechische Lucie Safarova.

TrackMania Sunrise

We leven in een tijd van realisme. Met de Next-Gen consoles hopen developers nog dichter bij fotorealisme te kunnen komen en ook in de racewereld vechten games om de meest realistische besturing. Gelukkig hebben we de mensen bij Nadeo nog, die ons weer een heerlijke arcade-racer voorschotelen. Geen 700 auto\'s, niet finetunen, geen realistische tracks; nee, gewoon fijn racen, dat is wat we willen.

Villeneuve krijgt meer vrijheid

Jacques Villeneuve heeft verklaard dat hij meer vrijheid binnen het team van Sauber Petronas heeft gekregen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat hij weer sneller is gaan rijden.

De voormalig wereldkampioen was al vaker in het nieuws omdat de samenwerking tussen hem en zijn team niet optimaal zou zijn. De Canadees heeft aangegeven dat hij naar aanleiding van deze geruchten eens rond de tafel heeft gezeten met teambaas Peter Sauber. Daar hebben ze besloten om te proberen alles positiever in te zien om rust te creëren.

Villeneuve: "Het team heeft me nu ook meer vrijheid gegeven om aan wat eigen ideeën te werken, ook dat heeft geholpen." De manager van Villeneuve, Craig Pollock, heeft aangegeven dat de zesde plek van afgelopen weekend een opluchting was na de slechte start van het seizoen. Ook zei Pollock dat Sauber Villeneuve nu ook meer mogelijkheden geeft om de wagen naar zijn voorkeur af te stellen.

Extreem gamen met Nintendo DS

Op een zonnige dag in Californië ging Lou Myers samen met drie anderen een potje Super Mario spelen op hun DS. Niet zomaar een potje spelen, maar terwijl ze met meer dan tweehonderd kilometer per uur richting Aarde stortten! Parachutespringen en gamen tegelijk.

"Spelen in vrije val was erg leuk", sprak Myers, "Het is ook erg moeilijk. Voor het gamen heb je beide handen nodig en dat is niet goed voor je evenwicht in de lucht." De vier parachutisten deden mee aan een experiment om de draadloze verbinding tussen de consoles te testen.


Wheeeeeee!


Ze hebben hiermee bewezen dat het DS netwerk perfect werkt tussen relatief grote afstanden en snelheden. Filmproducent John Hering nam het hele zaakje op film voor zijn internet filmpjes op de website From the Shadows. Hering is vooral geïnteresseerd hoe de consoles het dagelijks leven beïnvloeden en in welke situaties van het "dagelijkse leven" de consoles het zouden begeven.

Andere experimenten op de site omschrijven het gamen op PSP's en Nintendo DS'es in verschillende auto's, treinen en de ondergrondse.


De DS lijkt een goeie console in extreme omstandigheden te zijn. De Mount Everest is ook al geen probleem.

Foto's Wilders duiken op meer plekken op

Icoon politiek binnenland nieuws Opnieuw zijn er foto's van het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders opgedoken. Ditmaal verschenen ze in Rotterdam en Den Haag. Daar werden deze ochtend bij de foto's waxinelichtjes, rouwbloemen en speelgoedbeertjes aangetroffen. Wilders heeft wederom bij de politie aangifte gedaan.

In het park bij de Euromast in Rotterdam werden circa veertig afbeeldingen aangetroffen van het bedreigde Kamerlid. Alle spullen zijn door de politie meegenomen voor sporenonderzoek. "We hebben nog geen idee wie deze plakker is en waarom hij dit doet", aldus een woordvoerder.

Eerder doken in Rotterdam-Zuid ook al foto's van Wilders in drie straten op. Ook daar brandden waxinelichtjes en lagen er knuffelbeertjes. Daarvan deed de politicus al aangifte en zei geschokt te zijn. Sinds de moord op Theo van Gogh zit Wilders ondergedoken. Vrijwel de gehele periode bracht hij door in een cel op Kamp Zeist. Dinsdag zal hij verhuizen naar een extra beveiligd appartement.

Vandaag zal Wilders zijn nieuwe boek 'Kies voor Vrijheid' signeren in Den Haag. Eerder werd een signeersessie afgeblazen, omdat het personeel risico's zou kunnen lopen. Nu zijn er extra maatregelen getroffen, waardoor het wel doorgang kan vinden.

Eerste rij cruciaal voor Ferrari

Michael Schumacher's prestatie van afgelopen weekend betekent voor teambaas van Ferrari Jean Todt niet dat het lek boven is bij de renstal. Todt is ervan overtuigd dat de sleutel tot het winnen van het wereldkampioenschap ligt bij een goede kwalificatie voor een race.

De Fransman is van mening dat, wanneer er beter door zijn coureurs wordt gekwalificeerd, er makkelijker races kunnen worden gewonnen. Todt: "Als we vanaf de eerste rij starten dan zijn we erg sterk. Dat hebben we vorig jaar al laten zien toen we bijna elke race vooraan te vinden waren op de grid. Wanneer we daar staan dan kunnen we het hele veld zoek rijden."

Tijdens de race op Imola waren er echter nog twee andere coureurs die snel waren. Kimi Räikkönen reed acht rondes zonder dreiging aan de leiding, ook racewinnaar Fernando Alonsoo reed een sterk weekend. Todt verklaarde dat Räikkönen een erg sterke race reed. Over Alonso was de teambaas minder enthousiast. Volgens Todt had Alonso geen problemen en was hij gewoon langzamer dan Schumacher maar wist hij door slim te rijden de race te winnen. Todt: "Inhalen op Imola is erg moeilijk, Michael heeft ook alleen mensen echt ingehaald tijdens pit stops."

'Hangbejaarden' niet welkom in winkelcentrum

MrDoegewoo, HMaster-II en Kenner hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De ondernemers van winkelcentrum De Helling in het Groningse Oude Pekela zijn groepjes 'hangouderen' zo zat dat de gemeente besloten heeft tot een samenscholingsverbod voor bejaarden. De groepjes verveelde bejaarden hielden het winkelend publiek nauwlettend in de gaten en loerden wat er zoal in de winkelkarretjes zat. Dit tot grote ergenis van niet alleen de winkeliers, maar ook van de klanten.

Verder maakten de 'hangbejaarden' met regelmaat al dan niet grappige bedoelde opmerkingen naar de bezoekers van het winkelcentrum. Winkeliers stoorden zich vooral aan het feit dat de rondhangende ouderen het zicht op hun etalages ontnamen.

Bij iedere ingang van het winkelcentrum hangen nu borden met de nieuwe huisregel. Bejaarden die het verbod negeren, worden door de politie weggestuurd en als ze daar niet aan voldoen beboet.

Etnische spanningen scholen A'dam vallen mee

Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam, dat vandaag is gepubliceerd, blijkt dat op maar een klein deel van de Amsterdamse basisscholen etnische spanningen tussen leerlingen voorkomen. Na schooltijd gaat het echter vaak mis, en dat komt vooral door de ouders.

Van de 25 onderzochte, overwegend zwarte basisscholen, geven 4 aan dat de omgang tussen leerlingen veel te veel wordt bepaald door etnische en religieuze scheidslijnen. Op slechts 2 scholen wordt het klimaat negatief beïnvloed door radicale geluiden van Marokkaanse leerlingen. Eén daarvan is basisschool het Mozaïek in De Pijp, welke school ook de directe aanleiding was voor dit onderzoek.

Het Mozaïek meldde vorige maand dat enkele leerlingen de holocaust goedkeurden, Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, vereerden en schietbewegingen maakten als Ayaan Hirsi Ali te zien was op de televisie.

Ouders
Over wat er na schooltijd gebeurt zijn veel basisscholen niet tevreden. Een groot deel van de leerlingen gaat dan nog uitsluitend om met kinderen van dezelfde etnische komaf. Dat zou vooral de schuld zijn van de ouders, die zich opsluiten in hun eigen groep. Zeker 50% van de scholen zegt dat traditioneel georiënteerde islamitische ouders omgang met andere ouders afwijzen.

Thuis wordt nauwelijks Nederlands gelezen of gesproken, ook niet door de tweede generatie immigranten. De kinderen kopiëren het gedrag van de ouders, zodat ook de volgende generatie vrijwel geen contact heeft met kinderen met een andere achtergrond. Bovendien worden gescheiden islamitische vrouwen uitgesloten.

Bijna alle basisscholen klagen en masse over de steeds ruwere omgangsvormen van de leerlingen. Oorzaak zouden de problemen zijn waarmee de kinderen thuis te maken krijgen. Men spreekt van een zorgwekkende stijging van de hoeveelheid 'zorgleerlingen', onder meer door huiselijk geweld, verwaarlozing en armoede. Ook zouden de kinderen steeds meer worden geconfronteerd met geweld op straat, op de televisie en op internet.

Onbekende Italiaan fluit AZ

De Europese voetbalbond heeft de onbekende Italiaanse scheidsrechter Massimo de Santis aangewezen voor de halve finale in de UEFA Cup aankomende donderdag tussen Sporting Lissabon en AZ.

Donderdag zal de heen wedstrijd worden gespeeld van de halve finale in Lissabon. De wedstrijd begint om 21:15 uur.

Ron Vlaar zal waarschijnlijk zijn Europese debuut maken bij AZ, omdat verdedigers Joris Mathijsen, Jan Kromkamp (beiden blessures) en Barry Opdam (schorsing) ontbreken in het team van trainer Co Adriaanse. "Hij heeft het ook afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk al goed gedaan," aldus Adriaanse.

Spanje pakt 21 neo-nazi's op

knowall had ons via de nieuws-submit te melden:

In Spanje zijn vandaag 21 verdachte neo-nazi's gearresteerd. De aanhoudingen vonden plaats in Madrid, Sevilla, Zaragoza, Burgos en Jaén. De verdachten behoren tot de racistische en gewelddadige organisatie Blood and Honour.

De arrestanten, in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, hebben onder meer concerten georganiseerd waar werd opgeroepen tot haat. Tijdens de arrestaties nam de politie ook enkele pistolen en messen in beslag.

Blood and Honour is een internationaal nazi-netwerk dat via publicaties en muziek de jeugd tot het nationaal-socialisme wil bekeren.

Belgen adviseren Simons te blijven

Volgens Belgische kenners schiet Timmy Simons niets op met een vertrek bij Club Brugge. De middenvelder staat nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord.

Franky van der Elst, oud-speler van Club Brugge, vraagt zich in Het Laatste Nieuws af of Simons er wel goed aan zal doen naar Feyenoord te vertrekken. "Pff, is het ginder zoveel beter? Ik heb Feyenoord de jongste weken twee keer gezien en ik ben niet bepaald onder de indruk geraakt. Het is ook niet echt een stabiele club.

Ook Jan Ceulemans, Club Brugge-vedette uit de jaren '80, geeft Simons advies. Ik betwijfel of hij er sportief veel zal leren. In zijn plaats zou ik blijven".

Ruud Gullit zat afgelopen weekend op de tribune van Club Brugge te kijken naar de verrichtingen van Simons. Club won onder meer door een doelpunt van Simons met 6-0 van Germinal Beerschot Antwerpen.

NAC-spelers weten niets van boete

Het NAC-duo dat naar aanleiding van wangedrag in de richting van de eigen supporters een boete heeft ontvangen van de club, weet van niets.

Anthony Lurling en Ali Boussaboun vernamen via verschillende media van hun vermeende boete. "Eerlijk gezegd, zegt die boete mij niets, dat is nieuw voor me. Ik heb samen met Ali een gesprek gehad met Theo Mommers en daarin is ons verzocht om in het openbaar onze excuses te maken", aldus Anthony Lurling.

Ook Ali Boussaboun liet weten niets van een boete af te weten. "Ik weet van niets en bovendien lijkt me het wat overdreven. Ik stak alleen maar m´n duim op naar het publiek".

Beide spelers hebben inmiddels hun excuses op de officiële website van de club gemaakt.

Paul Put blijft bij Lierse SK

Paul Put is ook komend voetbalseizoen de trainer van Lierse SK. De oefenmeester stond onder meer in de belangstelling van Roda JC.

Put was in Kerkrade na Huub Stevens de belangrijkste kandidaat om Wiljan Vloet op te volgen. Gisteravond kwam Put echter tot een akkoord met Lierse, waardoor de trainer zijn contract dat loopt tot medio 2006 uit zal dienen. Put is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Lierse SK.

Kezman wil terug naar PSV

Volgens Johan Derksen wil Mateja Kezman terug naar PSV. Dat zei de hoofdredacteur van Voetbal International gisteravond in het programma Voetbal Insite.

De spits van Chelsea kan in Engeland maar moeilijk aarden. De topscorer van de Holland Casino Eredivisie van vorig jaar is onder trainer José Mourinho zelden basisspeler. Voor een eventuele terugkeer van Kezman naar Eindhoven zou de Londense club een bedrag van 15 miljoen euro willen ontvangen. Mateja Kezman zelf zegt in een interview deze week met Voetbal International bereid te zijn salaris te willen inleveren.

'ADO niet verder met Edson'

De tijd van Edson Rolando Silva Souza bij ADO Den Haag lijkt voorbij. De Haagse club lijkt niet van plan de van Tottenham Hotspurs gehuurde aanvaller te willen kopen.

Edson heeft trainer Frans Adelaar het afgelopen half jaar onvoldoende weten te overtuigen om in aanmerking te komen voor een contract in Den Haag. De Kaapverdiaan kwam in zeven duels in actie, voornamelijk als invaller. In deze duels kwam Edson tot drie treffers.

ADO Den Haag richt zich voor de spitspositie momenteel op Frank Demouge van NEC. Demouge heeft in Nijmegen een aflopend contract dat niet zal worden verlengd.

'Remmen voor snelheidscontrole is zinloos'

Snel remmen als je politieagenten met een lasergun ziet. Binnenkort heeft het geen zin meer. Althans, dat blijkt uit een demonstratie van de nieuwe 'Ultra Lyte Long Range 100' lasergun vanochtend op de Wâldwei bij het Friese Nijega.

Het nieuwe type lasergun kan op maximaal negenhonderd meter afstand de snelheid van een auto meten. Op het moment dat de automobilist de politieagenten in de gaten krijgt, staat op het schermpje van het apparaat allang de gereden snelheid volgens de politie.

De oude lasergun kon op 'slechts' 400 meter afstand de snelheid van een motorvoertuig meten. Daarbij kan het nieuwe detectiepistool ten opzichte van de oude ook vanuit een politieauto de snelheid meten. Die luxe is overigens niet gratis. De lasergun van Amerikaanse makelij kost liefst 7000 tot 8000 euro.

Dat geld lijkt snel te worden terugverdiend. Een uurtje lasergunnen op de Waldwei leverde bij vier automobilisten in totaal al ruim 1200 euro boete op.

Dit bericht is geactualiseerd om 23.11 uur.

'Eigen' straat voor Erik Dekker

Erik Dekker heeft gisteren zijn 'eigen' straat mogen openen. Hij onthulde het bordje van de Erik Dekkerpassage.

Landgraaf besloot een straat naar Erik Dekker te noemen naar aanleiding van zijn prestaties in de Ronde van Nederland. De gemeente voelt zich verbonden met die wedstrijd omdat de koninginnerit van de ronde in het verleden vaak in Landgraaf eindigde. Erik Dekker wist dan ook tweemaal in Landgraaf de winst te pakken in die etappe en van de Ronde.


Erik Dekker onthult het bordje van de Erik Dekkerpassage

E3 line-up Deep Silver

Ook Deep Silver heeft haar E3 line-up bekend gemaakt. De ontwikkelaar zal onder andere Earth 2160 en Singles 2 showen. Kijk hieronder voor de volledige line-up.
"[...]
X³ Reunion (PC - Space Trading/Combat Sim)

X³: REUNION continues to lead the way in offering players the ultimate open ended game play experience, backed by an addictive storyline and intense combat/trading action. Utilising the 'X³ Reality' engine, X³ pushes the graphical boundary to movie quality in-game graphics. TRADE in a new economy, dynamically reactive in pricing relative to supply and demand. FIGHT individual dog fights or command full-scale fleets against massive enemy armadas. Budding trade entrepreneurs can BUILD interconnecting factories to create huge space borne complexes, to truly mass produce commodities. THINK through a professional screen-written story line, to unravel the destiny of the galaxy.

Rush for Berlin (STORMREGION - PC - WW2 RTS)

From the creators of CODENAME: PANZERS, RUSH FOR BERLIN is a tactical real time strategy game, set on the European battlefields of World War II, during 1944-45. The player's goal; to capture the German capital, as either the British/US/French alliance or the Red army of the Soviet Union. The act symbolizes the total defeat of the Third Reich and means the end of the war on the European continent. Players face more and more challenges, as they get closer to the capital. The game is based on historical facts and gives wide possibilities for changing history and playing an alternative reality.

Singles: Triple Trouble (ROTOBEE - PC - Romantic Comedy Life Sim)

Romantic comedy SINGLES 2: TRIPLE TROUBLE involves three young singles who share an apartment in the city. Players have a whole host of new relationship possibilities to manage, along with the everyday necessities of going to work, maintaining a 'happy home' and equipping their flat with the latest furniture and mod-cons. Using a stunning new 3D engine, SINGLES can be dressed in a whole range of different outfits, express themselves in even more realistic and recognisable ways and explore beyond their apartment to new locations, where they can meet other characters for friendship, romance, possibly more?

Hearth of Empire: Rome (DEEP RED - PC - World/City Building Tycoon)

Build & control one of the greatest Empires of all time. HEART OF EMPIRE: ROME leads the player through 14 huge missions as they actually build & control ancient Rome in glorious real-time 3D. From simple beginnings, they must quickly build housing for their growing population; start to meet their increasing desires for food, goods and entertainment. Step out of the city and survey the Empire and its many provinces that supply the materials and goods that allow the city to run. Players gain political influence with the Senate and the Emperor, to grasp their ultimate goal, POWER!

Earth 2160 (ZUXXEZ / REALITY PUMP - PC - Futuristic RTS)

Sequel of the award winning Earth series, EARTH 2160 sets a new milestone in the RTS genre. EARTH brings an as yet unseen level of detail to the RTS genre, utilising the latest DirectX9 technology. Modular construction allows players to customise buildings and units, creating limitless variants to wage war with. Virtual Agents add a unique element, as they assist the player in specific tasks on the battlefield, or act as managers, dealing with construction, resources, research; to let the player concentrate on aspects of the game they favour.

D1RT (NU GENERATION - PC/PS2 - 3rd Person Action/Shooter)

A fast paced action adventure title, set across 14 levels; players take on the role of D1RT, an unlikely heroine with a shadowy past. From the deserts of Nevada, to secret government research facilities, D1RT faces near unstoppable opposition. RPG Lite 'Play as you want' system allows the player to experience each level from their preferred style, Stealth, Aggression, Exploration or Sharp Shooting. Multiple offensive and defensive moves make D1RT a resourceful character in a fight, with over 20 weapons to level at her foes. A teen chic with attitude - God help the opposition.
[...]"


Submit Part 2

Mensen die deel 1 gemist hebben kunnen deze hier nog even bekijken.

Olifanten zijn soms heel gevaarlijk. Je moet er altijd mee oppassen.

Je zit in de auto en je ziet in een keer een mooie vrouw voorbij lopen wat is de eerste reactie van een man? Hij blijft kijken naar het vrouwtje totdat ze helemaal uit beeld is
maar dan vergeet je iets?

De mensen die geïnteresseerd zijn Ice Age 2 kunnen hier al de trailer bekijken.

Met dank aan veekeend, Dubbeldrank, VioLenT voor de submits

Trabzonspor aast op Gentenaar

RTV Gelderland meldt dat de Turkse club Trabzonspor zich heeft gemeld voor de doelman van NEC, Dennis Gentenaar.

De Turkse club staat momenteel derde in de competitie en zou de 29-jarige sluitpost graag voor het volgend seizoen willen inlijven. Inmiddels heeft de club zijn zaakwaarnemer benaderd. Het contract van Gentenaar loopt deze zomer af en hij kan dus transfervrij vertrekken uit Nijmegen.

Snowball Fight

Als er veel sneeuw ligt zie je veel mensen sneeuwbal gevechten houden. Maar wij zijn niet de enige die sneeuwbal gevechten houden; ook onze geliefde paarden houden sneeuwbal gevechten.

Sommige kaart-trucjes zijn toch best moeilijk te begrijpen, bijvoorbeeld hoe verandert hij de kaarten nu? Bekijk het filmpje en je weet wat ik bedoel.

Iedereen die sterk genoeg is om een wapen goed vast te pakken kan deze ook afvuren, maar kun je hem ook zo snel afvuren?

Wie wil er niet wonen in de Milf City?

Gigabit verbinding voor huishoudens in Hong Kong

Huishoudens in Hong Kong kunnen zich binnenkort inschrijven voor een supersnelle internetverbinding. Voor 800.000 gezinnen komt er een verbinding beschikbaar die kan oplopen tot 1 gigabit per seconde, up en down.

De verbinding kost wel wat meer dan de gemiddelde verbinding in Hong Kong: het abonnement kost 215 Amerikaanse dollars per maand en wordt geleverd door internetprovider Hong Kong Broadband Network (HKBN). Ter vergelijking: een 100 megabit verbinding (ook zowel up als down) kost van dezelfde provider 34 dollar per maand. Met het nieuwe 'superabbo' kan een dvd-film theoretisch binnen 40 seconden worden gedownload.

Burgemeester blijft Kamerlid om wachtgeld

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-kamerlid Jan Rijpstra is al na enkele dagen als burgemeester van Tynaarlo in opspraak gekomen. Aanleiding hiervoor is zijn besluit om nog minstens twaalf weken lid van de Tweede Kamer te blijven om zo in aanmerking te komen voor de riante wachtgeldregeling tot zijn 65ste jaar.

Het besluit verraste de plaatselijke politiek onaangenaam. Gemeentebelangen en D66 spreken van een valse start en de Partij van de Arbeid wil in de eerste raadsvergadering uitleg van de burgervader. Het CDA wijst erop dat het moeilijk is twee heren te dienen.

Door de wachtgeldregeling kan Rijpstra na zijn vijftigste aanspraak maken op een uitkering van 60.000 euro per jaar als hij de komende vijftien jaar werkloos raakt. Naar eigen zeggen heeft hij deze zekerheid nodig, hoewel hij de kans klein acht dat hij als burgemeester mislukt. Volgens de nieuwe burgemeester zal zijn nieuwe gemeente niet lijden onder de twee banen.

Door de wet wordt de dubbelfunctie toegestaan. De Drentse commissaris van de koningin, Relus ter Beek, wilde gisteren niet reageren op de dubbele pet van Jan Rijpstra.

Feyenoord en Ajax volgen ook Djuric

Nadat eerder al bekend werd dat AZ het Zweedse toptalent Dusan Djuric volgt, blijken nu ook Feyenoord en Ajax interesse te hebben in de 20-jarige middenvelder van Halmstads BK.

Naast de drie Nederlandse clubs zouden Liverpool en Newcastle United eveneens bij Halmstads BK geïnformeerd hebben naar de vraagprijs voor Djuric.

Djuric lijkt echter de voorkeur te geven aan een club in Nederland. De speler wil bij zijn nieuwe werkgever zeker van speeltijd zijn en denkt zelf dat de kans daarop in Nederland aanzienlijk groter is dan bij een club in de Premier League.

Nederlandse jeugdspeler Arsenal opgepakt

De Nederlandse jeugdinternational Quincy Owusu-Abeyie is zondagavond in Londen door de politie gearresteerd. De 19-jarige voetballer van Arsenal was aanwezig op het Engelse voetbalgala waar John Terry (Chelsea) door zijn collega's werd verkozen tot Speler van het Jaar. Later op de avond, na het gala, raakte Owusu-Abeyie betrokken bij een vechtpartij. Daarbij raakte een van de slachtoffers dermate gewond, dat hij in het ziekenhuis belandde.

In 2002 kwam Owusu-Abeyie in dienst bij Arsenal. Daarvoor was hij wegens wangedrag weggestuurd bij Ajax. Momenteel is de Amsterdammer een van de dragende spelers van het Nederlands Elftal onder twintig jaar, dat deze zomer in eigen land strijdt om de wereldtitel.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Amerikaanse gamesverkopen met 23% omhoog

De NPD Group, een bedrijf dat in Amerika marktonderzoeken doet, heeft gemeld dat de gamesverkopen in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 23% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. De totale omzet in de verkopen van zowel software en hardware was ruim 2.2 miljard dollar. Console hardware en software steeg het minst, alhoewel deze nog steeds respectievelijk acht en zeven procent omhoog gingen. Toch is console software nog steeds de grootste categorie, met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. De omzet van portable game consoles ging met 162% omhoog. Dit is natuurlijk te wijten aan de release van de PSP en de Nintendo DS.
Van januari tot maart steeg de omzet in console accessoires met 16%, portable game software met 69% en portable game accessoires met 23%. Het lijstje met meest populaire titels ziet er als volgt uit:

#TitelPlatformRelease DatePrijs
1Gran Turismo 4PS2Feb'05$49
2GTA: San AndreasPS2Okt'04$47
3Resident Evil 4GCJan'05$51
4MVP Baseball 2005PS2Feb'05$30
5Zelda: The Minish CapGBAJan'05$30
6MercenariesPS2Jan'05$49
7MercenariesXboxJan'05$49
8NBA Street V3PS2Feb'05$49
9Super Mario 64 DSNDSNov'04$30
10MVP Baseball 2005XboxFeb'05$30

DVD: The Infamous Times - The Original 50 Cent

"The true story of the legend who inspired the biggest name in rap". Right. Je denkt meteen aan een hele foute gladde Amerikaanse productie over één van de meest populaire rappers van het moment. Maar nee! Curtis '50 Cent' Jackson, de rapper, heeft zijn naam van Kelvin '50 Cent' Martin, een ijskoude crimineel die gangsters beroofde en vermoordde. Benieuwd naar zijn verhaal?


Toevallig kinderporno downloaden strafbaar

Icoon Binnenlands nieuws Het toevallig downloaden van kinderporno is strafbaar. Althans, zo oordeelde de Bredase rechtbank in haar vonnis tegen een 53-jarige Oosterhouter. Wie pornografische afbeeldingen downloadt van internet, dient zich er bewust van te zijn dat er ook kinderporno tussen kan zitten.

De 53-jarige man werd ervan beschuldigd gigantische hoeveelheden porno te hebben binnengehaald op ontvreemde apparatuur uit de computerzaak waar hij werkte. Vaak was hij hele dagen non-stop aan het downloaden. Via een nieuwsgroep met porno haalde hij 1,5 miljoen pornografische afbeeldingen binnen. Hooguit driehonderd afbeeldingen daarvan bevatten kinderporno. Dat is volgens het Openbaar Ministerie (OM) door de politie vastgesteld.

De advocaat van de Oosterhouter nuanceerde de hoeveelheid kinderporno: "Veel en veel minder dan één procent. Waar heb je het dan over? Als je van een nieuwsgroep als 'Erotica' ongevraagd een minieme hoeveelheid kinderporno binnenkrijgt, kun je dat toch niet helpen?"

De rechtbank was het hiermee niet eens en veroordeelde de man tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden plus een werkstraf van 240 uur. Daarin zit ook de verduistering van de computers van de baas van de Oosterhouter begrepen. De opgelegde straf was aanzienlijk minder dan de eis van het OM (anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk), omdat de rechter bewezen achtte dat de man de kinderporno niet gezien had.

[UPDATE] De eerste Prince of Persia 3 screens

Nadat al eerder het vervolg op Prince of Persia: Warrior Within was aangekondigd, zijn nu ook de eerste screens verschenen. De game speelt zich af in Babylon en zal meer vrijheid bieden dan het voorgaande deel.

Deze screens waren eerder al in lage kwaliteit te bekijken in een Spaans Gamesmagazine.





Update 26 april
Vandaag zijn er een zestal screenshots bijgekomen welke hieronder te bekijken zijn.






Excuses McLaren voor Raikkonen

Ron Dennis heeft excuses richting Kimi Räikkönen, voor diens uitvallen, gemaakt. Het team vindt het spijtig dat de goede prestatie die Raikkonen aan het neerzetten was, door een mechanische fout abrupt werd afgebroken.

De normaal koele Fin was na zijn uitvallen erg boos op het team. Bij terugkomst in de pits gooide hij zijn stuurtje door de garage. Hij wil dit jaar niet nogmaals een jaar zoals vorig jaar meemaken en had afgelopen race goede hoop op winst. Ron Dennis heeft namens McLaren nu ook excuses gemaakt.

Ron Dennis vertelde: "Kimi deed het fantastisch en had een mooie voorsprong op Fernando Alonso opgebouwd. Op dat moment begaf een verbinding in de aandrijfas het. Nogmaals onze excuses aan Kimi."

Raikkonen kijkt nu maar vooruit: "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik had een goede start en was echt mijn voorsprong aan het uitbouwen. We weten in ieder geval dat de auto nu het tempo heeft in zowel kwalificatie als race. Met de geplande verbeteringen voor Spanje over twee weken kijk ik vooruit naar een goede race daar."

Bahia langer bij Feyenoord

De Braziliaan André Bahia blijft langer bij Feyenoord. De 21-jarige verdediger kwam in de winterstop over van Flamengo naar de Rotterdamse Kuip en tekende toen een contract tot het eind van dit seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

De Rotterdammers hebben die optie nu gelicht, Tot nu toe speelde de Braziliaan drie wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij twee maal wist te scoren. Mocht Bahia ook de komende twee jaar goed blijven presteren, dan heeft de Rotterdamse club opnieuw de optie om het contract met twee jaar te verlengen.

Controleer je gamende kids met Wallfly

Firma SMARTguard heeft een nieuwe applicatie voor de Personal Computer geïntroduceerd: Wallfly.

Het programma is een zogenaamde "parental control application", wat wil zeggen dat het programma nagaat of je een bepaalde game wel op de pc mag spelen van je ouders (of van de huidige normering).

Wallfly controleert online welke ESRB rating een geïnstalleerd spel heeft, gaat na wanneer je mag gamen (in te stellen door de beheerders van de pc) en hoe lang je mag gamen.

Firma SMARTguard beweert ook dat Wallfly "hackerproof" is.

Minder moord en doodslag in Nederland

Het aantal gevallen van moord en doodslag in Nederland neemt af, zo meldt dagblad Trouw vandaag op gezag van onderzoekster Simone van der Zee. Oók gezinsdrama's waarbij een ouder de partner en kinderen ombrengt komen minder voor. Van der Zee baseert zich op de database van de dienst Nationale Recherche Informatie (NRI). Deze laat zien dat er een gestage daling is van dodelijke delicten.

Sinds 1992 is er een dalende lijn te zien in het aantal geregistreerde moorden en gevallen van doodslag - waarbij er geen sprake is van een vooropgezet plan iemand dood te maken. In 1992 ging het om 284 doden, in 2004 kwam de NRI-registratie uit op 204. Kinderen lopen de meeste kans gedood te worden, vooral door de moeder die het niet aankan na de geboorte. Daarna lopen jongeren tussen 16 en 30 de grootste kans vermoord te worden. Die gaan op stap, hebben meer contacten dan andere leeftijdscategorieën en lopen daardoor meer risico in botsing te komen met anderen.

Bekende
In 80% van de gevallen is de moordenaar een bekende van het slachtoffer. Het oplossingspercentage is ook 80%. Dat heeft alles te maken met het feit dat de dader doorgaans familie of een bekende is.

Seksuele lustmoorden op kinderen komen haast niet meer voor. Vanaf 2001 staat er in de NRI-database geen vermeld.

Schokkende zaken als de twee vaders die onlangs hun vrouw en kinderen doodmaakten, komen niet méér voor dan voorheen. In 1998 waren er namelijk vier van zulke gevallen. Het is een misdaad van alle tijden.

Newcastle wil De Ridder

De Engelse krant The Sunday Sun meldt dat Daniel de Ridder in de belangstelling staat van Newcastle United. De rechtsbuiten zou inmiddels al meerdere keren zijn bekeken en United is overtuigd van de kwaliteiten van de voetballer.

Naast de Engelse club hebben ook de twee Franse clubs Olympique Lyon en Marseille interesse in de Nederlander, mocht hij willen vertrekken bij Ajax. De Ridder weet zelf nog niet wat hij wil en zei ook dat hij over eventueel contact met een andere club niets wilde zeggen.

"Mijn hart zegt ik wil spelen en momenteel speel ik niet. Dan kan je blijven dromen maar je moet op een gegeven moment ook je conclusies trekken", aldus De Ridder maandagavond tegenover de Amsterdamse zender AT5.

PlayStation Portable op 1 september in Europa

Icoon Games nieuwsHet heeft even geduurd voordat er zekerheid was over de releasedatum van de PlayStation Portable, maar het is nu definitief: de PSP zal per 1 september 2005 in heel Europa beschikbaar zijn in een Value pack voor 249 euro. Deze pack bevat de PlayStation Portable met beschermhoes, een Memory Stick Duo van 32MB, een batterijpack, een hoofdtelefoon met afstandbediening, een stroomadapter, een draagriem en een video-/music-/gamesampler op Universal Media Disc (UMD), inclusief niet-interactieve demogames.





Als je er snel bij bent en je registreert op http://www.yourpsp.com kun je een gratis exemplaar van Spider-man 2 op UMD verwachten. De PSP heeft namelijk niet alleen de mogelijkheid om games af te spelen, maar ook films op een 4,3 inch TFT scherm. Alsof dat niet genoeg is kun je ook mp3's afspelen, foto's bekijken op het scherm, draadloos internetten en de robothond aibo besturen.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Maker extreem-rechtse sites veroordeeld

De 21-jarige jongeman uit Wormerveer die vorig jaar oktober werd aangehouden wegens het doen van discriminerende en extreme uitlatingen op internet, is gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

De man publiceerde op enkele websites foto's waarop hij de Hitlergroet brengt. Ook waren er vlaggen met een hakenkruis en het SS-symbool te zien en waren er teksten te lezen waarin de man het nationaal-socialisme verheerlijkte.

Het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland deed indertijd aangifte tegen de Wormerveerder. Het bureau zegt een toenemende verruwing op het internet te signaleren. Na een onderzoek overhandigde het bureau acht dossiers aan de politie en justitie, met voorbeelden van discriminerend gedrag van met name jongeren uit Zaanstad.

[upd] FOK!radio: 'User bedreigd na openen topic'

MikeyMoFOK!user MikeyMo is afgelopen week bij het uitgaan in zijn woonplaats Den Helder bedreigd. Hij kreeg zelfs een stomp in zijn maag. Dat zei hij gisteren in de uitzending van FOK!radio. Aanleiding is een topic dat hij op het FOK!forum had geopend. Hij liet hierin een foto zien van iemand die al eerder op FOK! besproken is. "Ik kreeg nare berichtjes en op MSN voegden zich mensen toe die kennelijk allerlei bedreigingen naar mij te wilden uiten."

De foto had MickeyMo gevonden op Partyflock.nl. Volgens hem spraken mensen van die site hem aan in een kroeg in Den Helder. "Ik stond in de kroeg en een vriendin van me kwam een kennis tegen. Ik sta even 2 minuten met hem te praten en vertelde wie ik was. Bij het horen van mijn naam, had ik een stomp op me borstplaat te pakken. Ik had vast nog meer klappen gekregen als mijn neef en een uitsmijter dit heerschap niet per direct hadden verwijderd. Maar toch, daar sta je dan een beetje verbouwereerd."

Het meisje van de foto zegt ook aangifte te hebben gedaan. "Ik verwacht niet dat daar iets mee gedaan zal worden", zo zei MikeyMo. "Dat er plannen van een aantal lui zijn om naar een feest waar ik moet draaien te komen, vind ik erger." Inmiddels ziet hij zelf ook wel in dat het misschien niet slim was het topic te openen. "Bij deze dan nogmaals mijn excuses, dit was niet de bedoeling."

Het gaat echt niet om een grap, zo zegt MikeyMo. "Ik klink toch wel serieus he. Ik zou hier ook geen grapjes over maken..."

Arsenal houdt het spannend

Chelsea is nog geen kampioen van Engeland. Doordat Arsenal maandagavond de Noord-Londense derby tegen het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol met een nipte 1-0 wist te winnen, houd Arsenal de spanning er nog even in.

In de 22e minuut van de wedstrijd scoorde de Spaanse aanvaller Jose Antonio Reyes het enige doelpunt van de wedstrijd. Als Chelsea nu aankomende zaterdag weet te winnen van Bolton Wanderers, dan is het eerste kampioenschap sinds vijftig jaar alsnog een feit.

In de stand hebben beide ploegen 34 wedstrijden gespeeld, Chelsea heeft 85 punten, Arsenal 74. De competitie in Engeland telt 38 wedstrijden.

'Al-Zarqawi ontsnapt aan Amerikaans leger'

Icoon Irak nieuws De Jordaanse terrorist Abu Musab al-Zarqawi is recentelijk ontsnapt aan Amerikaanse militairen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News. Hoewel ontsnapt, slaagden de militairen er toch in 80.000 euro en een laptopcomputer van al-Zarqawi in beslag te nemen. Volgens de Amerikanen is de Jordaniër verantwoordelijk voor een hele reeks aanslagen in Irak.

Al-Zarqawi ontsnapte aan de Amerikanen op twintig februari toen hij op weg was naar een ontmoeting in Ramadi in de soennitische provincie al-Anbar. Zijn chauffeur en een lijfwacht werden wel gearresteerd. Op het hoofd van al-Zarqawi staat een beloning van 25 miljoen dollar.

Kort voor de geplande bijeenkomst werd een auto tot stoppen gedwongen toen deze een controlepost naderde. Snel daarop keerde een auto die enkele honderden meters erachter zat. De Amerikanen zetten de achtervolging in en lieten de auto na een paar kilometer stoppen. Al-Zarqawi zat er niet meer in, maar wel werd zijn laptop en 80.000 euro gevonden.

Abu Musab al-Zarqawi
Abu Musab al-Zarqawi

"We kunnen geschiedenis schrijven"

Mark van Bommel kijkt reikhalzend uit naar de halve finalewedstrijd tegen AC Milan dinsdagavond in de UEFA Champions League.

"Ik denk dat we geschiedenis kunnen schrijven", zei de aanvoerder van PSV in het RTL5-programma voetbalinsite. "Als we een goed resultaat willen halen, moeten we ofwel minimaal verliezen ofwel gelijkspelen of winnen."

Van Bommel denkt niet dat er veel verrassingen in de opstelling zullen zijn. "We spelen altijd hetzelfde alleen de namen kunnen misschien wel anders zijn. Jan Vennegoor of Hesselink heeft nog wat last van zijn hamstring. Ik weet niet wat de trainer met de spitspositie gaat doen."

Meerderheid Nederlanders vindt koningshuis te duur

Icoon Koningshuis nieuws Een meerderheid van de Nederlanders vindt het koningshuis te duur. Uit een onderzoek door bureau De Vos en Jansen in opdracht van het Algemeen Dagblad blijkt dat 51,5 procent het prijskaartje te hoog vindt. Dit jaar bedraagt het budget 84 miljoen euro voor salarissen, personeel, beveiliging en onderhoud van de paleizen.

Net zoals uit eerder onderzoek blijkt dat de monarchie zelf niet ter discussie staat. Beatrix mag van haar onderdanen net zo lang blijven doorregeren als zij zelf wil. Drie op de vier ondervraagden vindt wel dat Willem-Alexander klaar voor de troonopvolging is. De monacrhie krijgt een 7,2 als rapportcijfer.

83 procent van de Nederlanders vindt dat de monarchie moet blijven. Vier op de tien Nederlanders voelt er wel wat voor om het koningshuis een puur ceremoniële rol te geven, net als bijvoorbeeld in Zweden. Een meerderheid wil alles laten zoals het is.

[upd] 112 onbereikbaar met GSM

Alarmnummer 112 is vanaf 20.45 onbereikbaar met een mobiele telefoon. Dit meldde een woordvoerder van KPN maandag. De oorzaak van de storing is onbekend.
Overigens is het wel mogelijk om het alarmnummer vanaf een vaste telefoon te bellen.


Note: en ga nu niet allemaal proberen te bellen!

Update dinsdag:
Het alarmnummer is inmiddels weer bereikbaar. Na 21:30 uur stelde KPN een noodsysteem in werking, waardoor de meeste mobiele bellers 112 weer konden bereiken. Rond middernacht was de storing geheel verholpen.

Sport verloedert

Onlangs trok ik het mogelijke verbod op Lonsdale-kleding in twijfel: De goeden mochten niet onder de kwaden lijden, oordeelde ik. En aan de reacties te zien was menigeen het daarmee eens. Waarom een appel met een rotte plek weggooien zonder een poging te wagen om netjes om de rotte plek heen te eten. Mijn mening over Lonsdale-kleding is nog altijd onveranderd, maar deze mening wijkt toch wel enigszins af van mijn opvatting over een andere vrucht die rottingsverschijnselen vertoont: voetbalsupporters.

Grote brand in Utrecht centrum

xtophe had ons via de nieuws-submit te melden:

In twee winkelpanden aan het Voor Clarenburg in Utrecht is vanochtend rond 05:45 uur een grote brand uitgebroken. Ongeveer twintig omwonenden zijn geëvacueerd. De evacués zijn ondergebracht in het nabijgelegen Amrath hotel.

De brand brak uit in een woning boven een van de winkels in het centrum van de stad. De brandweer sloeg groot alarm. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

World of WarCraft "Test of Honor"-Competitie

Blizzard heeft een speciale "Test of Honor"-Competitie ingesteld om het nieuwe honor system te vieren. Om te winnen zal je als speler zoveel mogelijk honor moeten verzamelen en op 24 mei wordt er gekeken wie van elke fractie per server de meeste honor heeft. Per server worden er dus twee winnaars gekozen en deze krijgen een speciale en exclusieve in-game tabard.

Schrijnend detail is dat in Amerika deze actie ook loopt alleen daar worden er andere prijzen uitgedeeld, namelijk:
100 eerste prijzen: NVIDIA® GeForce™ 6800 Ultra en een Kingston DataTraveler Elite 256 MB USB Flash Drive
300 tweede prijzen: Eén maand gratis speeltijd

PSP komt op 1 september

Het heeft even geduurd voordat we zekerheid hadden over de releasedate van de PSP, maar het gerucht dat we een paar uur eerder postten blijkt waarheid te zijn: de PSP zal op 1 september 2005 uitkomen en hij zal in heel Europa beschikbaar zijn in een Value pack voor 249 euro. Deze pack bevat de PlayStation Portable met beschermhoes, een Memory Stick Duo van 32MB, een batterijpack, een hoofdtelefoon met afstandbediening, een stroomadapter, een draagriem en een video-/music-/gamesampler op Universal Media Disc (UMD), inclusief niet-interactieve demogames.



Als je er snel bij bent en registreert op http://www.yourpsp.com kun je een gratis exemplaar van Spider-man 2 op UMD verwachten. De PSP heeft namelijk niet alleen de mogelijkheid om games af te spelen, maar ook films op een 4,3 inch TFT scherm. Alsof dat niet genoeg is kun je ook mp3's afspelen, foto's bekijken op het scherm, draadloos internetten en je aibo besturen. Meer weten over de PSP? Lees ook het interview dat we hadden met Patrick Vyncke, general manager bij Sony, waarin de mogelijkheden van de PSP aan bod komen.



Vertrek Van der Schaaf nabij

Remco van der Schaaf is aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van PSV bezig. De middenvelder kan nauwelijks op speeltijd rekenen en wil weg. De club uit Eindhoven heeft aangegeven mee te willen werken aan een overgang naar een andere club.

Voor aanvang van het huidige seizoen en in de winterstop toonde Vitesse, de voormalige club van Van der Schaaf, belangstelling, maar PSV weigerde toen mee te werken aan een transfer omdat men dacht de 26-jarige speler nodig te hebben voor de tweede helft van het seizoen. Dat bleek niet het geval te zijn: dit seizoen kwam Van der Schaaf tot slechts drie invalbeurten in het team van Guus Hiddink.

NAC geeft spelers officiële waarschuwing

Het bestuur van NAC Breda heeft aan de technische staf en spelersgroep een officiële waarschuwing uitgedeeld naar aanleiding van de met 1-2 verloren Brabantse derby tegen Willem II.

In een persbericht verklaarden directie en bestuur van de club uit Breda dat het voor hen volstrekt onacceptabel is dat in de wedstrijd tegen Willem II een gebrek aan inzet en beleving werd getoond. Extra maatregelen worden niet uitgesloten als er bij de komende competitiewedstrijden geen verbetering optreedt.

Ali Boussaboun en Anthony Lurling ontvingen bovendien een boete. Het tweetal had zich onbehoorlijk gedragen richting de eigen NAC-supporters. Zowel Boussaboun als Lurling hebben inmiddels hun excuses aangeboden via de officiële website van NAC.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.