Champions League: Uitslag AC Milan - PSV

Icon Sport - Champions League PSV heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions met 2-0 verloren. In het San Siro werd met 2-0 verloren van AC Milan. Met die uitslag wordt het voor PSV erg lastig in de return.

In de 50e Europese wedstrijd onder trainer Guus Hiddink begon PSV afwachtend in een uitverkocht San Siro. Al in de eerste tien minuten creëerden Sjevtsjenko en Crespo namens AC Milan snel enkele kansen. Na 10 minuten spelen begon PSV wat meer van zich af te bijten en won wat meer duels op het middenveld. Ook kon het de bal wat langer in de ploeg houden. Dit resulteerde binnen vijf minuten in twee grote kansen voor Jefferson Farfán. De Peruviaan schoot beiden keren te zacht op goal waardoor Dida makkelijk kon redden.

Na deze kansen speelde PSV wat makkelijker en kwam af en toe in het zicht van de goal van de tegenstander. Na 20 minuten kreeg Seedorf geel na een tackle op Park. De vrije trap van Farfán leverde niets op. Even daarna probeerde Park het nog listig met een zwevende lob, maar een echte kans was het niet. Na een half uur spelen kreeg ook PSV een gele kaart. Keeper Gomes kreeg onterecht geel omdat hij een vrije trap te laat nam. Langzamerhand naderde de rust en PSV had nog geen treffer geïncasseerd. Toch gebeurde waar iedereen bang voor was. Drie minuten voor de rust ontsnapte Sjevtsjenko aan de Eindhovense verdediging en bleef alleen voor Gomes rustig: 1-0.

In de tweede helft wisselde Hiddink Lucius voor Bouma. PSV kwam uitstekend uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten werden veel kansen gecreëerd, maar elke keer ontbrak het nodige geluk. Al na drie minuten was Park dicht bij een treffer nadat Dida een schot van Lee niet goed verwerkte. Toch greep Dida de bal net weg voor de Koreaan. Knap twee minuten later werd een schot van Lucius geblokt en in de rebound wachtte Beasley te lang zodat weer een kans verloren ging. PSV nam steeds meer en meer het initiatief en Milan kwam er niet aan te pas. Toch kreeg het nog een goede kans met Crespo, maar hij wou te mooi afwerken. In de 55e minuut zette PSV een mooie aanval op, maar Park wist alleen voor Dida niet hard genoeg te schieten. Na een uur spelen kwam Milan bijna op 2-0 door een mooie lob van Sjevtsjenko. Een fantastische redding van Gomes zorgde dat het bij 1-0 bleef.

Met Vennegoor of Hesselink in plaats van Beasley ging PSV haastig op zoek naar de gelijkmaker. Van Bommel was daar dicht bij nadat hij de bal had verovert, maar zijn schot ging over. Kort daarna kreeg Ooijer geel na een overtreding op Sjevtsjenko en door deze kaart mist hij de return in Eindhoven. Milan-coach Ancelotti bracht 20 minuten voor tijd Ambrosini in, omdat PSV heer en meester was op het middenveld. Toch wist PSV een grote kans te creëren, maar Park miste de bal maar net na een harde voorzet van Farfán. In de slotfase toonden de Milanezen waar ze bekend om zijn. In de 90e minuut maakte oud Feyenoorder Tomasson de onverdiende 2-0.

AC Milan - PSV 2-0
42' Sjevtsjenko 1-0
90' Tomasson 2-0

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager