DVD: The Infamous Times - The Original 50 Cent

De DVD

In een introotje van een minuutje of twee wordt in 'Welcome To The Infamous Times' de toon gezet. Een inleiding tot het verhaal dat je te zien gaat krijgen, verteld door BoNZ Malone.

The "G" Chronicle
Het eigenlijke verhaal, dat zo'n uur en 20 minuten duurt. Je kunt er lang over praten en kort over praten, het verhaal is doodsaai. BoNZ Malone - blijkbaar expert als het aankomt op het interviewen van (ex-) tuig van de richel - praat het geheel glad aan elkaar, maar wat is er interessant aan het horen van een verhaal over een crimineel die niemand ooit had gekend als een rapper zijn naam er niet aan had ontleend? 50 Cent wordt zelf ook geïnterviewd, maar er is flink geknipt en geplakt om het interview zo lang mogelijk uit te smeren tussen oninteressante stukjes bende-historie door. De kwaliteit van het camerawerk - en bijbehorend geluid - is meestal goed, maar hier en daar ook ronduit slecht en amateuristisch. Ik hoop maar dat dit bedoeld is om de sfeer van 'de straat' weer te geven, en dat ik het gewoon niet begrijp.


In de wirwar van relaties in het criminele circuit kom je overeenkomsten tegen tussen de beide 50 Cents en uiteraard ontbreekt het verhaal rond de schietpartij niet, waarbij rapper 50 Cent door een aantal kogels werd geraakt. Het verhaal schiet steeds over en weer, en alsof dat nog niet genoeg is spreken sommige verhalen elkaar tegen. 50 Cent de crimineel had geen vrienden, maar toch weer wel. Hij was soms zo aardig, en toch altijd koudbloedig. Het verhaal blijft even oninteressant als het begon, tot het einde van crimineel 50 Cent toe. Hij werd vermoord en overleed op 23-jarige leeftijd.

Danger Zone
'Probleemwijken', maar dan op z'n Amerikaans. In Danger Zone word je een kwartier lang meegenomen naar Brownsville, Brooklyn, een wijk waar geen enkele Bosschenaar ook maar een dag zou willen wonen. Wat zeg ik, een uur is al te lang in deze wijk, waar je wordt meegenomen in de gevechten onderling, hondengevechten en schietpartijen. Lucesse, de 'gids', zien we aan het einde nog een keer terug als hij net ontslagen is uit het ziekenhuis: hij werd vier keer van dichtbij neergeschoten.


Paper Dolls
Een kijkje achter de schermen van een kleine tien minuten in Sue's, een populaire stripclub in New York. De meiden, in allerlei leeftijden, soorten en maten, de gladjakkers en vetzakken die in deze industrie goed geld weten te verdienen. Kortom, een typisch schot in de richting van het doel dat 'sex sells' heet. Helaas is Paper Dolls nog saaier dan het verhaal van 50 Cent: nietszeggende interviews, vooral veel gezwaai met tieten om het nog een beetje interessant te maken. Zelfs dat werkt niet!

Bonus Content
Een straatlegende praat over de gevaren van het leven van een gangster, of 50 Cent wel of niet één van Brooklyns meest beruchte gangsters zou hebben verraden, diamanthandelaars die aan beroemdheden verkopen, advies van een top-advocaat en een gallery met foto's van Brooklyn 'vroegah': magere extra's op een toch al magere DVD. Dat het geluid in stereo, Dolby Digital en DTS is uitgevoerd kan helaas niks meer redden.


Conclusie

De DVD leunt op de reputatie van rapper 50 Cent. Het toch al magere, oninteressante verhaal wordt slecht verteld, mensen spreken elkaar deels tegen en de beeld- en geluidskwaliteit is hier en daar ronduit slecht. De Amerikaanse probleemwijk schudt je even wakker met wat pistoolschoten, maar vervolgens val je weer bijna in slaap bij het kijkje achter de schermen van een stripclub. Als je deze DVD ziet liggen, loop dan verder en besteed je geld aan wat anders.