"Ferrari is oneerlijk bezig"

Roel (jozef444)
Ralf Schumacher heeft uitgehaald naar het team van Ferrari. De jongere broer van de wereldkampioen vindt dat Ferrari oneerlijk bezig is door zich niet aan de onderlinge testafspraken te houden.

Alle F1 teams, op Ferrari na, houden zich aan de afspraak dat men niet meer dan 30 dagen tussen de GP’s test. De Italiaanse renstal heeft hier al veel kritiek over gekregen, na vandaag ook van Toyota rijder Ralf Schumacher en Nick Fry van BAR.

Nick Fry van BAR is niet blij met de acties van Ferrari. De Engelsman vindt de goede prestatie van Michael Schumacher afgelopen weekend dan ook één zonder glans. Fry: "Ferrari heeft bijna dubbel zoveel getest dan elk ander team tot nu toe. Tussen de GP’s van Bahrein en Imola hebben ze zestien dagen op cicuits getest. Het was slechts een kwestie van tijd voordat ze weer aan de top mee zouden draaien."

Ralf Schumacher over het testen van Ferrari: "Ferrari is oneerlijk bezig tegenover de andere teams. Wij hebben onszelf restricties opgelegd maar Ferrari houdt zich daar niet aan en blijft maar doortesten. De negen teams die zich wel aan deze regel houden, hopen dat de F1 nog lang zal bestaan. Het lijkt er nu op dat Ferrari dit doel niet voor ogen heeft. Zoals ze nu bezig zijn maken ze de sport kapot."