FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 april 2005

[upd] Pechtold: 'Legaliseer wiet in de EU'

FlitsA had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing wil een totale legalisering van softdrugs in de Europese Unie. Dat zei de D66-bewindsman vanavond na een werkbezoek aan Venlo, waar hij in het kader van het grotestedenbeleid ook sprak over de drugsproblematiek. Volgens Pechthold is het een goed idee om voorlopig de verkoop van softdrugs naar de rand van gemeenten te verplaatsen, een zogenaamde 'wietboulevard', zoals Maastricht heeft voorgesteld.

De minister wees er verder op dat Nederland een gidsland in Europa is als het om drugsbeleid gaat. ''Ik hoop dat dit beleid uiteindelijk in heel Europa gaat gelden. Mede op basis van mijn ervaringen als lokaal bestuurder pleit ik voor de legalisering van softdrugs.''

Minister Piet Hein Donner van Justitie bezocht in het kader van de drugsproblematiek vandaag Heerlen en Kerkrade. Hij sprak zich daarbij juist uit tegen een wietboulevard. Donner kiest voor een harde aanpak van de drugsoverlast, zoals zwaardere straffen op illegaal wietkweken. Hij wil verder de wet wijzigen om drugspanden sneller te kunnen sluiten.

Het voorstel van de Zuid-Limburgse burgemeesters om wietteelt te legaliseren kon niet op Donners sympathie rekenen. Volgens die burgemeesters haalt dat de criminaliteit uit de wietteelt, maar Donner bestrijdt dat. ''Op die manier zou Zuid-Limburg de narcostaat van Europa worden'', aldus de CDA-minister.


Legaliseren niet aan de orde bij Donner


Update 23:51
Het CDA beschouwt het legaliseringspleidooi van minister Pechtold als een ''beginnersfout''. Pechtold moet snel duidelijk worden gemaakt dat er maar één kabinet is, zo meent de CDA Tweede Kamerfractie. ''Hij heeft nu een vrijheid genomen die hij als minister heeft moeten inleveren. Pechtold kan niet een soort commentaar op de toestand van de wereld geven'', zo zei CDA-Kamerlid Van Haersma Buma.

Binnen het kabinet gaat er maar één iemand over het drugsbeleid, en dat is Donner, zo laat het CDA weten. Pechthold heeft zich als minister gewoon te houden aan het regeerakkoord, dat niet spreekt over legalisatie van wat voor drugs dan ook.

In De Tweede Kamer wordt komende woensdag een spoeddebat gehouden over het softdrugsbeleid op aanvraag van GroenLinks. De partij zal minister Donner vragen experimenten in het softdrugsbeleid zoals Maastricht dat voorstaat - reguleren wietteelt en wietboulevard - toe te staan. Wil Donner dat niet dan wil GroenLinks de experimenten desnoods middels een motie afdwingen.

GroenLinks heeft laten weten dat ze ook Pechthold tijdens het spoeddebat aanwezig wil zien. Officieel heeft Pechthold als minister met het drugsbeleid overigens niets te maken.

TRUE


Trueserver is al sinds 2001 onze hosting-provider en dit naar onze grote tevredenheid, en die van vele anderen.
Trueserver is echter van naam veranderd, en gaat voortaan door het leven als 'TRUE'.

"In de afgelopen 5 jaar zijn we uitgegroeid tot een Internet Service Provider met een veel breder portfolio dan alleen de colocatie en het hosten van servers. We laten de Server daarom voortaan weg en handelen vanaf nu onder de naam TRUE. Meer weten? Kijk onder het kopje producten en diensten wat we nog meer te bieden hebben."


FOK! feliciteert haar data en colocatiesponsor met de nieuwe naam en we hopen dat de samenwerking tussen FOK! en TRUE lang en vruchtbaar zal zijn.

*PROOST*

Huwelijk Rafael en Sylvie bij SBS

Icoon Showbiz nieuwsSBS 6 zal beelden uitzenden van de kerkelijke inzegening van het huwelijk van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis. Bij het huwelijk zullen ruim 300 gasten aanwezig zijn. De beelden zullen niet live te zien zijn, maar 's avonds in de reguliere zendtijd van SBS Shownieuws.


Het huwelijk wordt op 10 juni voltrokken in Heemskerk, de geboorteplaats van Van der Vaart.


het aanstaande echtpaar

Massa boos over acties Coulthard

Felipe Massa is niet blij met de acties van David Coulthard tijdens de Grand Prix van San Marino. De Braziliaan kwam tot twee maal toe in aanraking met Coulthard tijdens een inhaalpoging.

Felipe Massa probeerde de Red Bull van Coulthard in te halen in de Rivazza, maar vernielde zijn voorvleugel toen de twee wagens elkaar raakten. Later in de race lukte het de Saubercoureur om een geslaagde inhaalmanoeuvre op Coulthard uit te voeren in dezelfde bocht, maar de twee botsten toen met de wielen tegen elkaar.

Massa verklaarde dat hij meerdere malen compleet naast de Schot zat. "Hij duwde me de baan af en een volgende keer gooide hij zomaar de deur dicht waardoor ik mijn voorvleugel kapot reed op zijn auto. Even later kwam ik weer naast hem en reed hij tegen me aan."

David Coulthard was juist van mening dat hij zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi niet meer kon bijhouden door het eerste incident met Massa. "Alles ging goed tot ik een kleine aanraking had met Massa. Dat vernielde een deel van mijn bodemplaat. Daarna ging het alleen maar bergafwaarts." Massa en Coulthard finishten uiteindelijk op een twaalfde en dertiende plaats.

Malisse voor vier weken geschorst

De Belg Xavier Malisse staat de komende maand niet op de tennisbaan. De ATP heeft de 24-jarige Belg voor vier weken geschorst.

Malisse werd geschorst vanwege een uitval tegen een lijnrechter tijdens het toernooi van Key Biscane vorige maand. Malisse werd uit het toernooi gezet en vreesde aanvankelijk een nog langere schorsing. De tennisser kreeg ook nog een boete van 6.000 euro.

Bovenop de boete moet Malisse zijn prijzengeld van Key Biscane (bijna 10.000 euro) inleveren en krijgt hij de hotelkosten in Miami niet vergoed. Malisse mist door de schorsing de voorbereidingstoernooien op Roland Garros, maar mag tijdens het tweede Grand Slam van het jaar wel weer op de baan verschijnen.

Ook Nuon-baas ziet af van bonus

Ludo van Halderen, topman van Nuon, ziet af van zijn bonus over 2004. Het gaat hier om een bedrag van 97.000 euro. Dit is maandag na afloop van de aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt. De aandeelhouders, waaronder de provincie Gelderland, hebben zware druk uitgeoefend op de topman.

Eerder zag Essent-topman Michiel Boersma al af een deel van zijn bonus over 2004. Hij leverde ruim 80.000 euro in. De aandeelhouders van Essent en Nuon bestaan vooral uit provincies en gemeenten. Deze vinden de hoge bonussen niet in verhouding tot de prestaties van de energiebedrijven. Veel klanten zijn ontevreden, met name vanwege de administratie die bij beide bedrijven nog niet op orde is.

97.000 euro inleveren(foto:ANP)

Gerucht: PSP in Europa op 1 september

Volgens de laatste geruchten zal de PSP per 1 september in Europa voor 249 euro beschikbaar zijn in een Value pack-uitvoering. Deze pack zou volgens de geruchten de PlayStation Portable bevatten met beschermhoes, een memory stick duo van 32MB, een batterijpack, een hoofdtelefoon met afstandbediening, een stroomadapter, een draagriem en een video-/music-/gamesampler op Universal Media Disc (UMD), inclusief niet-interactieve demogames.1 september verkrijgbaar?

Het is afwachten of het gerucht bewaarheid zal worden. Met dank aan Fizban voor het melden.

'Feyenoord polste Edgar Davids'

In de zoektocht naar een routinier heeft Feyenoord zonder succes Edgar Davids gepolst voor een komst naar de Kuip.

Ruud Gullit wil voor komend seizoen een leider aan zijn selectie toevoegen. De Feyenoord-trainer polste onder andere Edgar Davids (Internazionale), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona) en George Boateng (Middlesbrough). Het drietal zag de Rotterdamse club niet zitten.

Na de afzeggingen van de drie Nederlanders richt Feyenoord zich op de Belg Timmy Simons. De middenvelder van Club Brugge lijkt ook te hoog gegrepen voor Feyenoord. De afkoopsom die Club Brugge verlangt is hoog, maar ook de salariseisen van Simons zijn aan de hoge kant.

Naast Simons heeft Feyenoord interesse in Christian Poulsen. De Deense middenvelder staat nog tot medio 2006 onder contract bij de Duitse club Schalke 04.

Nieuwe spelling voor meer dan 2600 woorden

Icoon Binnenlands nieuwsIn het nieuwe Groene Boekje, dat in oktober uitkomt, krijgen meer dan 2600 woorden een andere spelling. Vandaag zijn in Breda nieuwe regels vastgesteld door de ministers van de Nederlandse Taalunie.

De regels voor het vervoegen van Engelse werkwoorden zijn vereenvoudigd, en er zijn meer leenwoorden in het boekje opgenomen. Waaronder ongeveer 500 Surinaamse woorden.

De meeste veranderingen zijn er voor samengestelde woorden met een dierennaam of plantkundige aanduiding. Zo zal 'kattekruid' vanaf oktober gespeld worden met tussen-n, en wordt dan 'kattenkruid'.

Punten Grand Prix van San Marino

Na een leuke en spannende race dan zoals gebruikelijk op maandagavond de punten en het bijbehorende budget. Hierbij moest de crew wel een beslissing nemen naar aanleiding van de zaken van Ralf Schumacher en Jenson Button.

Bij de puntenverdeling zijn wij uitgegaan van de uitslag van de FIA zoals deze maandagavond om 20:00 uur bij ons bekend was. Dat houdt in dat Ralf Schumacher in de uitslag van de race als elfde is geklasseerd en Jenson Button als derde. De huidige punten van deze ronde zijn definitief en worden niet meer aangepast aan de uitspraken van de beroepszaken die later nog worden gehouden.

Ondanks dat Toyota qua prestaties enigszins tegenviel, heeft toch nog steeds een grote groep eenzelfde team en dus eenzelfde score. In totaal 60 deelnemers wisten de score van 462 punten te behalen en mogen zich daarom ook allemaal winnaar van deze ronde noemen.

In de top vijf van het totaalklassement vonden de nodige verschuivingen plaats. Van de derde plaats gaat sentil naar de eerste plaats, daarbij gevolgd door Googolplexian, die van vier naar twee gaat. Zij hebben respectievelijk 1997 en 1982 punten. Nightbird en Runie delen de derde plaats en komen de top vijf. Ook Gatalin komt nieuw de top vijf binnen en pakt de vijfde plaats.

Bij de subleagues pakte deze race Pension Pervers de beste score met 462 punten. Deze subleague leidt ook het subleagueklassement.

De volgende race vindt plaats op het circuit van Barcelona. Voor deze race kan je wisselingen in je team aanbrengen tot 7 mei 00:01 uur. We wensen iedereen wederom succes met de te maken keuzes.

De FOK!sportcrew

Release data van een aantal DS games bekend

Nintendo heeft bekend gemaakt wanneer je Pac Pix, Ridge Racers en Another Code in de winkel kunt vinden.

Pac Pix zal vanaf 20 mei te koop zijn. Twee weken later, op 3 juni, is ook Ridge Racers DS te vinden in de winkel. Tot slot zal Another Code: Two Memories vanaf 24 juni in de winkels te koop zijn.

Naast deze spellen zullen de komende maanden ook Madagascar, GoldenEye: Rogue Agent, Need for Speed Underground 2, Space Invaders Revolution, Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith uit worden gebracht.Pac Pix

Cossacks II: Napoleonic Wars demo beschikbaar

De demo van Cossacks II staat online. In de game, die zich afspeelt in de Napoleontische Tijd, kun je met zes verschillende landen proberen de heerser van Europa te worden. In de demo zijn er twee tutorial missies te spelen, twee normale missies en een skirmish map. Bovendien kun je ook een introfilmpje bekijken.

Hieronder kun je downloadlinks vinden:

Worthplaying
GamershellColumn: Het saaie-baan spektakel

Als straks op 22 mei de lichten uitgaan en de Grand Prix van Monaco begint, zal het precies 16 seizoenen geleden zijn dat ik mijn eerste beelden van een Formule 1 race zag. Dat ik ze bewust zag, zal ik maar zeggen. Ongetwijfeld zal ik, toen ik klein was, tijdens Studio Sport op mijn vader's schoot, beelden hebben gezien van Lauda, Piquet, Prost, en de andere helden die toen reden. Ik kan het me alleen niet meer herinneren.
De beelden van de fragiele auto's met hun open wielen en zonder dak, die met honderden kilometers per uur tussen vangrails doorreden langs de haven, zijn me wel bijgebleven. Wat een domme sport vond ik dat. Toch ben ik blijven kijken, en heb ik de sport leren waarderen. Eerst de snelheid, toen het talent van de rijders, toen de techniek, en nog later ook de politiek er omheen. En nu volg ik het circus dus al zestien jaar.

Als er iets is wat ik in die tijd geleerd heb over de sport, is dat je nooit moet denken dat je het doorhebt. Dat je weet hoe het werkt, of weet wat je te wachten staat. Een goed voorbeeld hiervan is Olav Mol. Laat ik voorop stellen dat mijn respect voor deze man enorm is. Natuurlijk heeft hij hulp gehad met de aanwezigheid van Jos, maar desondanks beschouw ik hem als de man die de grootste bijdrage heeft geleverd om de sport zo populair te maken in Nederland als het nu is. Zijn kennis, zijn contacten, zijn ervaring, zijn inzet - onmeetbaar. En toch merk je dat hij tegenwoordig te veel op de automatische piloot werkt. Als auto A sneller is dan auto B, heeft auto A dus minder brandstof bij zich. Dat het verschil ook verklaarbaar zou kunnen zijn doordat auto A een betere rijder heeft, een betere set-up heeft, een snellere motor heeft - hij overweegt het niet eens meer.

Maar ik maak me er zelf ook schuldig aan. Toen Olav na Schumachers pit stop zei dat de Duitser op de 3e plek terug de baan op was gekomen, keken mijn vrienden en ik elkaar aan en zeiden: "Dat kan nooit, Olav lult weer eens." Schumacher reed voor zijn stop nog rond de tiende plaats. We wisten dat hij een paar rondjes extra doorreed en daarmee wel wat plaatsen gewonnen zou hebben, maar van P10 naar P3, dat was uitgesloten. En toch was het zo. Schumacher zette een wereldprestatie neer, en Olav lulde een keer niet.

Eén theorie die wel aardig lijkt te kloppen noem ik de theorie van het saaie-baan spektakel. De theorie is dat op onverwachte momenten een circuit waar ieder jaar weer een saaie race is, opeens een spektakel oplevert. Je verwacht dat Monaco een saaie optocht wordt, gevolgd door een dominante overwinning voor Williams, en opeens zit je op het puntje van je stoel een aantal rondes te kijken, waarin Senna met volledig afgeragde banden de leiding verdedigt tegen de dominante Mansell op vers rubber. Je denkt: "Hongarije, dat wordt weer slapen met je ogen open," en opeens dreigt Hill in een Arrows (een Arrows!!!) de race te winnen.

En ook dit weekend verwachtten we weer een snoozefest, met hooguit wat positiewisselingen tijdens pitstops. De fout van Schumacher in de kwalificatie had veel potentie om het meest interessante moment van de race te worden. En toen kregen we opeens de spannendste finish in jaren voorgeschoteld.

De Hungaroring, de straten van Monte Carlo, de hobbelbaan van Buenes Aires, en nu de lap asfalt door het park van Imola. Stuk voor stuk circuits die jaar in, jaar uit strijden voor de titel "Saaiste race van het seizoen", en dan opeens een geweldige race worden. Je weet nooit waar en wanneer het gebeurt, maar ieder jaar gebeurt het wel een keer: circuits die het waard zijn om geschrapt te worden van de kalender, zullen je altijd verrassen. Zul je net zien dat het volgende saaie-baan spektakel pas over een paar jaar weer plaatsvindt, als ik het eigenlijk niet meer verwacht...

Powell achter stuur Indy 500 pace car

Colin Powell zal dit jaar de pace car rijden tijdens de start van de Indianapolis 500. Powell was minister van buitenlandse zaken tijdens de eerste termijn van George W. Bush. Ook is hij bekend als generaal tijdens de eerste Golfoorlog.

Meestal wordt de pace car aan de start van de Indy gereden door een oud coureur. De laatste paar jaren is hier echter verandering in gekomen, onder andere Jay Leno en Morgan Freeman hebben al achter het stuur van de auto de race gestart. Dit jaar is de eer dus aan Colin Powell die zelf erg trots is dat hij hiervoor is gevraagd.

Powell: "Het is een geweldige traditie, als je de naam van de Indy 500 laat vallen waar ook ter wereld dan weet iedereen waar je het over hebt. Ik heb het er overal over waar ik kom, en iedereen reageert erg enthousiast en feliciteert me ermee."

Inmiddels heeft Powell, die bekend staat als racefanaat, al geoefend met de Chevrolet Corvette die als pace car zal dienen tijdens de Indy 500. Hij heeft een aantal rondes met drievoudig Indy kampioen Johnny Rutherford gereden. De eerste ronde ging niet geheel vlekkeloos omdat Powell de ingang van de pits miste. Volgens Rutherford was dit echter zeer normaal en overkomt dat veel mensen die voor de eerste maal op de Indianapolis Motor Speedway rijden.


Powell tijdens zijn oefenrondjes op de Brickyard


Voor meer sportnieuws kun je natuurlijk terecht bij de sportafdeling van FOK!

Love sucks! :r.

Je bent smoorverliefd, je hebt al enkele jaren een vriendin en op een gegeven moment besluit je dan ook om haar eens ten huwelijk te vragen...
Je hebt connecties, dus je weet een onwijs toffe manier te regelen om het aanzoek te doen .
De spanning stijgt... Duizenden mensen kijken toe...
En dan gebeurt er dit .

Naja, voor mannen die zoiets meemaken, is er dus godzijdank sinds kort dus ook een ook een product op de markt.

Met dat product is het probleem van wegrennende vrouwen dan misschien wel opgelost, maar jezelf voor lul zetten terwijl duizenden mensen meekijken is er niet mee te voorkomen.

En dat zien we dus in het volgende filmpje.
Het is namelijk vrij lullig als je de tekst van je eigen volkslied vergeet, dus dan rest je niets anders dan maar even een papiertje te pakken met de complete tekst.
En alsof je dag nog niet kut genoeg is, besluit God je op dat moment ook nog eens extra te straffen.

Naja, om toch maar een happy end te breien aan m'n log, lijkt het me dan ook een goed plan om de aanzoeksvent en het volksliedvrouwtje samen naar de bioscoop te sturen.
Dan kunnen ze samen kijken naar deze kruising tussen Starwars en American Pie.
Oftewel, Use the Force to get laid!

MDI meldt meer moslimhaat op internet

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) schrijft in haar vandaag gepresenteerde jaarverslag dat discriminatie op Nederlandse internetpagina's steeds vaker voorkomt. Het aantal meldingen steeg van ruim 1.200 in 2003 naar 1.800 in 2004.

De grootste stijging betreft het aantal gevallen van wat het MDI omschrijft als islamofobie. In één jaar tijd is dat aantal verdubbeld van 231 naar 409 in 2004, terwijl het aantal in 2003 juist was gedaald. Het MDI wijt een groot aantal van de anti-moslimreacties aan de moord op Theo van Gogh: na november 2004 constateerde het MDI namelijk veel meer discriminerende opmerkingen over moslims dan daarvoor.

Het MDI schrijft in het jaarverslag dat bij veel van de meldingen over moslims, ook discriminerende uitingen over Turken en Marokkanen worden gemeld. Ook de toename van het aantal meldingen over discriminatie van Surinamers, Antillianen en Afrikanen en van asielzoekers, vluchtelingen en illegalen valt hier volgens het MDI mee te verklaren. ''Bij discriminatie is de nuance vaak ver te zoeken en worden mensen van buitenlandse afkomst, moslims, asielzoekers en mensen met een donkere huidskleur in een adem genoemd als 'allochtonen' en 'die zwarten''', aldus het MDI.

De meeste meldingen betreffen overigens nog steeds jodenhaat (antisemitisme). Het aantal uitingen steeg het afgelopen jaar echter niet sterk, van 514 naar 610, maar blijft wel de grootste categorie. De meeste van dergelijke uitingen vinden plaats op typisch extreem-rechtse- en een aantal islamitische sites.

Discriminatie autochtonen
Ook discriminerende opmerkingen jegens Nederlandse autochtonen zijn sinds de moord op Theo van Gogh fors toegenomen. Het MDI ontving een groot aantal meldingen over websites waarin de moord werd toegejuicht, waarin werd opgeroepen tot jihad in Nederland of waarin Nederlanders werden gediscrimineerd. Het aantal steeg van 50 in 2003 naar 266 afgelopen jaar.

Ook de seksuele geaardheid van mensen wordt meer en meer zwaar bekritiseerd op het internet. Het aantal meldingen over discriminatie van homoseksuelen steeg van 44 naar 149 in 2004. De meeste meldingen over deze vorm van discriminatie betreffen 'religieus geïnspireerde intolerantie'.

Zes aangiften
In totaal deed het MDI afgelopen jaar 547 keer een verzoek tot verwijdering van een discriminerende uiting op een Nederlandse website. Daar werd 530 keer gehoor aan gegeven. Er waren ook nog 342 gevallen van discriminatie in het Nederlands op sites die in het buitenland gehost werden. Daar geldt echter geen Nederlandse jurisdictie voor, dus verwijdering was daar onmogelijk. Indien mogelijk wordt wel aangifte tegen de plaatsers van de reacties gedaan.

Het MDI deed in 2004 zes keer aangifte bij justitie: twee keer wegens antisemitisme, twee keer wegens islamfobie en Marokkanenhaat, één keer wegens seksuele geaardheid en één keer wegens discriminatie van een donkere huidskleur. Vijf zaken lopen nog, in één geval, het ontkennen van de holocaust, is iemand veroordeeld. In twee zaken die het MDI in 2002 aanhangig maakte werden ook mensen veroordeeld. Het betrof een zaak wegens het aanzetten tot haat jegens Marokkanen en een zaak van islamofobie en antisemitisme. Betrokkenen werden veroordeeld tot 100 en 350 euro boete.

-
De jaarverslagen van het MDI vind je hier.

Powell achter stuur Indy 500 pace car

Colin Powell zal dit jaar de pace car rijden tijdens de start van de Indianapolis 500. Powell was minister van buitenlandse zaken tijdens de eerste termijn van George W. Bush. Ook is hij bekend als generaal tijdens de eerste Golfoorlog.

Meestal wordt de pace car aan de start van de Indy gereden door een oud coureur. De laatste paar jaren is hier echter verandering in gekomen, onder andere Jay Leno en Morgan Freeman hebben al achter het stuur van de auto de race gestart. Dit jaar is de eer dus aan Colin Powell die zelf erg trots is dat hij hiervoor is gevraagd.

Powell: "Het is een geweldige traditie, als je de naam van de Indy 500 laat vallen waar ook ter wereld dan weet iedereen waar je het over hebt. Ik heb het er overal over waar ik kom, en iedereen reageert erg enthousiast en feliciteert me ermee."

Inmiddels heeft Powell, die bekend staat als racefanaat, al geoefend met de Chevrolet Corvette die als pace car zal dienen tijdens de Indy 500. Hij heeft een aantal rondes met drievoudig Indy kampioen Johnny Rutherford gereden. De eerste ronde ging niet geheel vlekkeloos omdat Powell de ingang van de pits miste. Volgens Rutherford was dit echter zeer normaal en overkomt dat veel mensen die voor de eerste maal op de Indianapolis Motor Speedway rijden.Powell tijdens zijn oefenrondjes op de Brickyard

Van Gessel naar NAC

Sander van Gessel speelt aankomend seizoen bij NAC Breda. De 28 jarige middenvelder zal een vierjarig contract tekenen bij de club uit Breda.

Alleen de medische keuring dinsdag kan een transfer van de huidige aanvoerder van FC Groningen naar Brabant nog in de weg staan. Van Gessel kan na dit seizoen transfervrij vertrekken bij FC Groningen, waar hij, met een korte uitstap naar SC Heerenveen, vanaf 1995 voor speelde.

Battlefield 2 komt ook naar de PSP

DICE heeft vandaag aangekondigd dat Battlefield 2: Modern Combat ook naar de PSP van Sony komt. De game moet in het eerste kwartaal van 2006 uitkomen. Digital Illusions bezit de rechten van Battlefield, maar laat de game ontwikkelen door een Engelse EA-studio. Hierdoor hoeft de ontwikkelaar geen productiekosten te betalen en krijgt ze een deel van de winst per verkocht spel. Battlefield 2: Modern Combat verschijnt dit jaar ook op de Xbox en PlayStation 2.Fledderus tot 2007 bij Groningen

Mark Jan Fledderus heeft een contract bij FC Groningen getekend tot medio 2007. De linkermiddenvelder speelt dit seizoen op amateur-basis voor de club uit het Oosterpark Stadion.

Fledderus begon zijn profcarrière bij BVO Emmen en belandde via SC Heerenveen en Stormvogels/Telstar afgelopen zomer bij FC Groningen. Dit seizoen speelde hij 14 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij een maal wist te scoren .

The Legend of Zelda scans en info

Op JeuxFrance zijn nieuwe scans en wat informatie van The Legend of Zelda voor de GameCube verschenen. In het spel speel je met de 16-jarige Link die ook daadwerkelijk ouder wordt naarmate de tijd vordert in de game. Het spel begint in het dorpje Toaru, waar Link leert met stokken te vechten. De mensen die in het dorp wonen verkopen koeien aan Hyrule. Elk jaar organiseert Hyrule een festival waar alle dorpsleiders op af komen zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen. Dit keer wordt Link gestuurd door de dorpsleider van Toaru, maar onderweg gebeurt er iets waardoor Link in zijn avontuur beland.

Dit zijn de scans:

Koe doodt man

Een 75-jarige man uit het Achterhoekse Loil is vanmiddag om het leven gekomen, doordat een koe hem in een weiland aanviel. Hij liep samen met de eigenaar van de koe door het weiland toen het dier de man aanviel. Hij viel, waarna de eigenaar van de koe hem naar huis heeft getild. Daar overleed de man.

Het is onduidelijk waarom de koe de man aanviel. Volgens de politie had de koe een kalf bij zich en is het mogelijk dat het dier het kalf wilde beschermen.

Utrecht begint topopleiding rechten

De Universiteit Utrecht biedt vanaf september een topopleiding rechten voor een beperkt aantal studenten aan. Het Utrecht Law College (ULC) is bedoeld als alternatief voor de massaliteit van de rechtenstudie en richt zich op maximaal 75 extra gemotiveerde studenten. Deze zullen geselecteerd worden uit eerstejaars.

Opvallend is dat het ULC qua collegegeld hetzelfde gaat kosten als de reguliere rechtenopleiding. Daarvoor krijgt de student echter meer, aldus de universiteit. Onderwijs vindt plaats in kleine werkgroepen, er is meer ruimte voor praktijk en er worden extra voorzieningen en activiteiten aangeboden. Studenten die zich aanmelden voor deze opleiding worden geselecteerd op motivatie, ambitie en resultaten. Eindexamencijfers spelen een rol, maar zijn niet doorslaggevend.

A. Dorresteijn, decaan van de Utrechtse rechtenfaculteit, geeft aan dat er geen sprake is van 'selectie aan de poort'. Daarentegen wordt pas na de poort geselecteerd. Studenten die worden afgewezen voor het ULC kunnen hun studie op de 'normale' faculteit voortzetten.

Toyota waarschuwt Ferrari

Toyota-baas John Howett heeft gewaarschuwd dat Ferrari's weigering om zich aan het testakkoord te conformeren zal leiden tot het verdwijnen van het veel geprezen testakkoord. Ferrari is het enige team dat zich niet aan een testlimiet wil houden.

Negen teams hebben voor dit seizoen afgesproken niet meer dan 30 dagen buiten de race-weekeindes om te zullen testen. Ferrari heeft dit akkoord nooit willen ondertekenen en kon dankzij uitvoerig testwerk afgelopen weekeinde weer de aansluiting bij de top vinden. Volgens Howett kan dit ertoe leiden dat andere teams het akkoord zullen opzeggen.

Het akkoord werd veel geprezen vanwege de zelfregulerende manier waarop de teams het dreigende afhaken van de private teams wilden voorkomen. Howett vreest nu dat daaraan een einde zal komen: "De regels van 30 testdagen en twee auto's per circuit zorgen voor een enorme kostenbesparing, maar ik denk niet dat de andere teams zullen afwachten en accepteren dat Ferrari bij ze weg kan rijden. We zullen een compromis moeten vinden of Ferrari moet het akkoord ondertekenen. Anders zullen de teams weer ongenadig veel gaan testen."

"Ik denk dat iedereen het gevoel heeft dat we het juiste hebben gedaan, maar als één concurrent doorgaat met siginficant meer tests te rijden, dan moeten we overwegen wat we moeten doen om te zorgen dat we bij kunnen blijven. Ik denk dat de vraag bij Ferrari ligt. Sinds Australië hebben zij zeker 20 testdagen gehad, dus ze zullen ongetwijfeld voordeel hebben gehad van hun enorme testprogramma."

E3 Lineup van Square Enix

Square Enix heeft vandaag zijn lineup bekend gemaakt voor de komende E3 beurs. De volgende titels staan erin:

Titels voor de Consoles
Dirge of Cerberus - Final Fantasy VII (PS2)
Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (PS2)
Final Fantasy XII (PS2)
Fullmetal Alchemist 2: Curse of the Crimson Elixir (PS2)
Kingdom Hearts II (PS2)
Radiata Stories (PS2)
Romancing SaGa (PS2)

Online titels
Final Fantasy XI: Chains of Promathia (PS2, PC)
Front Mission Online (PS2, PC)

Content voor handhelds/telefoons
Before Crisis - Final Fantasy VII
Final Fantasy II
Final Fantasy VII Snowboarding
Front Mission 2089
Hexcite Fusion
Musashi Mobile Samurai

Film
Final Fantasy VII Advent Children (UMD for PSP)

Het kan zijn dat dit niet de volledige lijst is van spellen die Square Enix op hun stand zal hebben

Politie arresteert Owusu-Abeyie

Het Nederlandse voetbaltalent Quincy Owusu-Abeyie, die speelt voor Arsenal, is maandag opgepakt door de politie van Londen.

De voormalige speler van Ajax zou in de nacht van zondag op maandag bij een vechtpartij betrokken zijn. De vechtpartij had plaats na afloop van het voetbalgala, waar de Engelse profs de Spelers van het Jaar kozen.

Owusu debuteerde in oktober 2003 in het eerste van Arsenal. Daarvoor speelde hij bij de jeugd van Ajax. Hij behoort tevens tot de jeugdselectie van het Nederlands elftal dat komende zomer in eigen land het WK onder de twintig jaar speelt.

Benedictus XVI wilde geen paus worden

Paus Benedictus XVI wilde helemaal geen paus worden. Dit heeft hij vandaag bekend gemaakt. De toenmalige Joseph Ratzinger beschouwde het groeiende aantal stemmen tijdens het conclaaf als een 'guillotine'.

De nieuwe paus zei zich verheugd te hebben op wat rust in de laatste jaren van zijn leven. In zijn gebeden zei hij tegen God dat Hij beschikt over "jongere, betere, enthousiastere en energierijkere kandidaten... Op een gegeven moment bad ik tot God: 'Doe me dit alstublieft niet aan'... Deze keer heeft Hij overduidelijk niet naar me geluisterd."

Een andere kardinaal herinnerde Ratzinger tijdens het conclaaf aan zijn eigen preken, waarin Jezus Petrus opriep hem te volgen, ook naar plekken waar hij eigenlijk niet naartoe wilde.

[Upd] Resultaat Button onzeker

Jenson Button is aan een straf of een diskwalificatie ontsnapt. Zijn BAR Honda werd na de Grand Prix van San Marino geselecteerd voor een extra controle door de wedstrijdleiding. Zij concludeerden dat de auto mogelijk te licht was tijdens de race, maar BAR heeft de stewards kunnen overtuigen van het tegendeel.

De stewards van de race onderzochtten urenlang na de race de wagen van Button en maakten bekend dat de auto met de overgebleven benzine plus het gewicht van de coureur weliswaar boven het minimumgewicht van 600 kg kwam, maar zonder benzine was de auto te licht. De wedstrijdleiding concludeerde dat het dus goed mogelijk was dat de BAR voor zijn pitstops lichter was dan 600 kg. Dit is verboden, omdat de benzine dan als ballast wordt gebruikt.

Het team van BAR heeft documentatie overlegd aan de stewards waarmee ze probeerden te bewijzen dat de auto ook bij het maken van de pitstops nog steeds zwaar genoeg was. Hoewel het bewijs niet overtuigend was, heeft de wedstrijdleiding besloten geen straf uit te delen aan het team of de coureur.

Hoewel iedere wagen en coureur worden gewogen in het parc fermé na de race, is het gebruikelijk dat één of meer auto's aan een extra controle kan worden onderworpen, waarbij ook de benzine uit de wagen wordt gehaald.

Update:
De FIA tekent beroep aan tegen de beslissing van de stewards. De organisatie is niet tevreden met de conclusie van de wedstrijdleiding. Daardoor zou Button zijn podiumplaats kunnen verliezen. Het beroep staat gepland voor 4 mei aanstaande bij het Internationaal Hof van beroep in Parijs.

Vrede onderweg in Next-Gen DVD oorlog?

Sony en Toshiba zijn met elkaar in overleg over één standaardformaat dat de DVD moet opvolgen. Vorige week meldden we al dat Sony een DVD-oorlog wilde voorkomen. Als er een nieuw formaat wordt uitverkoren kan dit effect hebben op Sony's aankomende PS3. Deze zou BluRay schijfjes gaan gebruiken. In 2002 hebben zowel Sony als Toshiba hun nieuwe opslagmateriaal, respectievelijk de BluRay ofwel BD-ROM en de HD-DVD, gepresenteerd. Bij de introductie van de video is er ook al een formatenoorlog geweest tussen de VHS en de Betamax. Toshiba loopt op dit moment een klein stukje achter in de oorlog, met 83 bedrijven die de HD-DVD steunen. De BluRay wordt ondersteund door meer dan 100 bedrijven.


BluRay versus HD-DVD

Hoewel de Nikkei Journal meldt dat Toshiba en Sony nog in overleg zijn, meldt de Mainichi Daily News dat de bedrijven al een oplossing hebben gevonden en dit binnenkort bekend zullen maken. Als de twee bedrijven het eens worden, zal er waarschijnlijk een nieuw soort schijfje ontstaan dat door de beide bedrijven samen wordt ontwikkeld.

Vrouw mishandelt eend

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit Deventer is gepakt, omdat ze een eend heeft mishandeld. De vrouw gooide het dier weg, nadat haar hond het beest had gegrepen.

Getuigen zagen hoe de hond van de vrouw de eend ving. De vrouw haalde het dier vervolgens uit de bek van de hond en smeet de eend van zich af. Het personeel van de dierenambulance heeft de eend onderzocht, het dier bleek een verbrijzelde schouder te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Potloodventer gebeten door hond

Scuderia_Mark, lagulalupis en Esposa hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een potloodventer is in het Park Oudegein in Nieuwegein door een hond gebeten. De man mag van geluk spreken dat de hond het alleen op zijn been had voorzien.

De 29-jarige eigenaresse uit Nieuwegein was haar hond aan het uitlaten in het park, toen ze ineens twee kinderen gillend zag weglopen. Midden op het grasveld zag de vrouw een man in lange regenjas staan. Hij had zijn jas open geslagen en was daaronder naakt.

De potloodventer naderde vervolgens de vrouw met haar hond, maar deze vond op een gegeven moment dat de man te dichtbij kwam en beet hem in zijn been. De verdachte is hierop op zijn fiets gesprongen en weggevlucht.

Bastard Tetris

Je hebt vast wel eens Tetris gespeeld. Ook altijd je zo kapot geërgerd als de game weer eens juist niet het goede blokje gaf of helemaal niet aankwam met een lange balk op momenten dat je die precies nodig had?

Er is nu (voor masochisten?) een speciale Tetris ontwikkeld: Bastard Tetris, verkort naar Bastet.


En alweer iets wat je niet nodig hebt.

Bastard Tetris gaat, via een speciaal algoritme, na welke blokken je precies niet nodig hebt en dus krijg je deze

Voor Linux is de game hier (als .tgz file) te downloaden. Er is nog geen Windows versie.

Meer dan 1000 nieuwe producten op de E3

Op de aankomende E3 die midden mei gehouden wordt in LA zullen een hoop nieuwe producten te zien zijn.
"[...]
The more than one thousand products debuting at E3Expo 2005 are examples of the innovation and creativity that will drive industry growth in the coming year
[...]"


aldus Douglas Lowenstein, president van de ESA, het bedrijf dat de E3Expo bezit.

Nog meer cijfers voor de statsgeilen onder ons:

In totaal zullen er 5000 producten te zien zijn getoond door 300 aanwezige bedrijven. Deze 300 deelnemers is gevraagd naar hun top 10 producten op de E3. Van de antwoorden die verkregen zijn vielen de top 10 games in de volgende categoriën:

Action/Adventures (19 procent)
RPG's (13 procent)
Sports/Driving/Racing games (11 procent)
Child/Family games (6 procent)
Strategy games (5 procent)
Simulation games (4 procent)
Educational/Edutainment games (3 procent)
Arcade games (3 procent)
Overig (4 procent)

[Gerucht] Tecmo Classics?

Het uitbrengen van vroegere games in een nieuw jasje lijkt ook wel een nieuwe trend aan het worden. Zo is er op de site van EBGames.com een artikel, dat verklaart Tecmo Classics te heten.


Weten we nog niks..


Boxart en details zijn nog niet bekend, wel dat de Tecmo Classics rond de 50 dollar moet gaan kosten en op 1 september 2005 verscheept zal worden.

--update (Met dank aan Sharkdoggie) --

GamePro heeft het over een release in Augustus, voor de Xbox. De inhoud zou onder meer moeten bestaan uit Tecmo Bowl, Rygar, Star Force, Solomon's Key, Bomb Jack, Tecmo Cup, Pinball Action, Pleiads, Senjyo en Strato Fighter. Verder zou je er ook nog oude boxart,posters en handleidingen kunnen bekijken.

Lurling biedt excuses aan

Anthony Lurling heeft na afloop van de wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II zijn excuses aangeboden voor het gebaar wat hij maakte richting de tribunes na het scoren van een doelpunt voor de ploeg uit Breda.

De speler was getergd, nadat hij al vanaf het begin van de wedstrijd werd uitgefloten door een deel van het publiek. "Dom dat ik het deed, ik heb er echt spijt van. Het was slechts tegen een paar mensen gericht. Vanaf het moment dat ik hier kwam, wensen ze me de ene na de andere ziekte en roepen ze dat ik moet oprotten naar Rotterdam. Sommigen moeten me niet omdat ik van Feyenoord kom."

Trainer Ton Lokhoff was ook niet erg blij met het gebaar van zijn speler. "Ik heb hem verteld dat de goal goed was, maar de reactie niet. Spelers zijn emotioneel, dat snap ik, maar je moet je focussen op de wedstrijd en op de tegenstander."

Bij NAC maakt Lurling momenteel een wisselvallige tijd door. De aanhang van de Bredaase club is erg sceptisch over hem. Sinds zijn komst naar NAC speelde Lurling 26 wedstrijden waarin hij vier maal wist te scoren.

Tour blijft hoofddoel Vinokourov

Voor Luik - Bastenaken - Luik hielden weinig mensen rekening met Alexander Vinokourov. Zijn doel is immers dit seizoen de Tour de France. Na zijn winst in 'La Doyenne' blijft dat ook zijn doel.

De winst gisteren was voor T-Mobile wel een heel belangrijke. Het was namelijk de eerste winst dit seizoen. Toch was Vinokourov niet echt voorbereid: "Pas toen ik hier aankwam, vernam ik dat er veranderingen aan het parcours waren aangebracht. Niet vroeger, inderdaad."

Hij wist echter wel hoe hij een kans kon maken op de overwinning: "Uit mijn vorige deelnames aan Luik-Bastenaken-Luik leerde ik dat ik niet moest wachten tot diep in de finale omdat ik dan toch weinig kans maak tegen mannen als Rebellin en Di Luca. Daarom aarzelde ik ook niet toen Voigt ging. Een groot renner. Na wat hij in de Waalse Pijl liet zien, wist ik dat ik zijn wiel moest nemen. Al lukte me dat niet meteen. Echt, Voigt vliegt als een Boeing, hij is precies een jumbo jet." Nadat hij Voigt in de laatste kilometers niet bleek te kunnen afschudden, wist hij de eindsprint succesvol af te sluiten.

Het doel om goed te zijn in de Tour blijft ook na de winst van gisteren staan: "Hierna las ik een break in van drie weken, ga ik even op familiebezoek in Kazachstan. Vervolgens herneem ik in de Bayern Rundfahrt om via de Dauphiné Libéré op te bouwen richting Tour, nog altijd het grote doel. Samen met Jan ga ik alles geven en proberen Armstrong te kloppen. We zien wel, deze grote overwinning is alvast goed voor de moral."

Student mag er zes jaar over doen

Studenten krijgen, als het aan een kamermeerderheid van CDA, PvdA en D66 ligt, zes jaar de tijd om te studeren. Staatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte vindt 5,5 jaar (voor een gewone studie) meer dan genoeg en wil een veel hogere collegegeld van maximaal 4500 euro heffen als studenten langer studeren.

De Kamer komt hiermee tegemoet aan de protesterende studenten. Studenten hielden de laatste paar maanden enkele acties, zoals de bezetting van het Maagdenhuis in Amsterdam. Ze wijzen erop dat studeren voor veel studenten onbetaalbaar wordt en dat universiteiten niet gedwongen worden om goed onderwijs aan te bieden.

Mark Rutte vindt dat trage studenten onderwijsgeld van andere studenten gebruiken en wil dat studenten maximaal anderhalf jaar langer studeren dan de duur van de studie. De Kamer vindt Rutte te streng. Bert Bakker van D66: "Die vijfenhalf jaar van Rutte is de gemiddelde studieduur in Nederland. Daar gaan dus ook heel veel studenten overheen. Die moeten we niet allemaal tegen die drempel op laten lopen.". Daarnaast moeten er volgens de partijen ruimte zijn voor bepaalde vormen van studievertraging: dit kunnen bestuursfuncties of een tweede of derde studie zijn, maar ook persoonlijke omstandigheden als langdurige ziektes.

De VVD staat nog wel achter Rutte. Kamerlid Arno Visser: "Zolang de werkbelasting voor veel studies nog steeds niet meer is dan twintig uur per week, is vijfenhalf jaar meer dan genoeg."

Een deel van de Kamer wil ook het maximale collegegeld van 4500 euro verlagen. De PvdA en D66 denken aan 2500 euro, het CDA geeft alleen aan dat 4500 euro 'wel erg veel' is.

Skydiver klapt tegen vleugel vliegtuig

Een skydiver in de Amerikaanse staat Florida is zaterdag bij een sprong uit een vliegtuig overleden. De man klapte bij het springen uit het vliegtuig tegen de vleugel, waardoor zijn onderbenen werden geamputeerd.

Het slachtoffer, die zijn parachute toen het ongeluk gebeurde al open had, slaagde er nog wel in om te landen, maar overleed later in het ziekenhuis. Toen het ongeluk gebeurde waren er nog veertien andere parachutisten in de lucht.

Man mishandeld door echtgenote

De politie heeft een 40-jarige vrouw uit Dieren aangehouden nadat ze haar man had mishandeld. De politie heeft de vrouw aangehouden op basis van "huiselijk geweld".

De echtgenoot, een 48-jarige man, zocht hulp bij de politie nadat hij bij een schermutseling in huis licht gewond raakte. Daarop vluchtte hij het huis uit. Gewaarschuwde agenten gingen naar zijn huis om de 40-jarige Dierense daar aan te houden. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich tegen de agenten door te schoppen en te bijten.

De man van de agressieve vrouw deed aangifte tegen haar omdat zij hem zou hebben gekrabd en gebeten en enkele kopstoten had gegeven. De vrouw is voor verhoor ingesloten.

Wedstrijden Ajax en Twente verzet

De wedstrijden FC Twente-PSV en Ajax-RKC Waalwijk zijn verplaatst. De club uit Enschede mocht van de gemeente niet spelen op koninginnendag, daarom zal de wedstrijd een dag eerder worden gespeeld. De aftrap is om 20:00 uur.

Op verzoek van Ajax is de thuiswedstrijd tegen RKC verschoven van zondag 8 mei naar zaterdag 7 mei (19.30 uur)

Een week daarvoor krijgt de ArenA een nieuwe grasmat, en de Amsterdamse voetbalclub wil daar als eerste op spelen. De andere gebruiker van het stadion, American Footballclub Amsterdam Admirals, verschoof op verzoek van Ajax een wedstrijd, waardoor de Amsterdammers op een verse mat kunnen voetballen.

Zorgen over extreem-rechts op internet

IcoonRacisme-onderzoekers maken zich grote zorgen over de populariteit die extreem-rechtse internetfora op de jeugd hebben. Met duizenden bezoeken jongeren websites als Holland-hardcore en Stormfront, zo meldt dagblad Trouw vandaag.

'Holland-hardcore' bestaat sinds juni 2004 en telt 3.969 leden, voornamelijk jongens tussen de 15 en 20 jaar. De ledenlijst laat zien dat zij voor het overgrote deel uit dorpen en steden buiten de randstad komen. Velen van hen hebben een hekel aan allochtonen en moslims, maar keuren gewelddadige acties als de twee brandstichtingen op de islamitische basisschool Bedir in Uden af. Het is een vrijplaats voor iedereen die zijn of haar mening kwijt wil over asielzoekerscentra, het nieuws, hardcore-feesten, acties en demonstraties. Uitlatingen op het forum liegen er niet om: 'Geen gek@nker Nederland moet blanker', 'Eigen volk eerst' en 'NL trots en vrij, de islam hoort daar niet bij'.

Op het forum van 'Stormfront' zijn minder jongeren actief, dan op 'Holland-hardcore'. Dit Amerikaanse webforum trekt dagelijks 37.325 bezoekers, van wie 18,5% uit Nederland komt. Volgens de bezoekers zijn de discussies hier van een hoger niveau dan op Holland-hardcore. Het gebruik van raciale scheldwoorden en het woord kanker is op dit forum niet toegestaan.

Kafka
Willem Hart van de antifascistische onderzoeksgroep Kafka maakt zich vooral druk om de jongeren die elkaar via de fora ophitsen in hun haat jegens allochtonen. In het artikel 'Gabbers anno 2005' dat afgelopen maand verscheen, schrijft Hart, die zich regelmatig op deze sites begeeft: ''Het is beangstigend hoe makkelijk jongeren op die sites worden beïnvloed en gemobiliseerd. De berichten erop zijn heel selectief. Het is een gevaarlijk en groot probleem.'' Hij vindt het niet verwonderlijk dat uit het deelnemersveld van 'Holland-hardcore' een aantal personen is overgegaan tot gewelddadige acties. Brandstichting bijvoorbeeld, in een islamitische school.

Een persoon die actief is op 'Holland-hardcore' onder de naam Zyphax, claimt inderdaad betrokken te zijn geweest bij de brandstichting op de islamitische basisschool Bedir in Uden van afgelopen november. ''Ik was toen nog een zogeheten Lonsdale-jongere: een leek die geen idee heeft waar hij over praat. Nu weet ik dat het volkomen onzin is om white-powertekens en hakenkruizen op een moskee te zetten, omdat Turken tot het arische ras behoren en Hitler een islamitische SS-divisie had.''

Optreden
Zowel Willem Hart als Jaap Van Donselaar, onderzoeker van onder meer de Anne Frank Stichting, vinden dat justitie moet optreden tegen racistische uitlatingen op internet en tegen de extreem-rechtse internetfora. Ze wijten de toenemende populariteit van extreem-rechts onder jongeren voor een groot deel aan deze webfora.

Volgens het openbaar ministerie (OM) speelt de vluchtigheid van het medium hen echter deels parten: ''Het is lastig te achterhalen wie erachter zit. Wil je iemand vervolgen die racistische teksten op het internet plaatst, dan moet diegene op heterdaad worden betrapt'', zegt een woordvoerster. Bijkomend probleem is dat zowel Stormfront als Holland-hardcore op Amerikaanse servers draaien, en dus niet onder de Nederlandse wetgeving vallen. Maar volgens Hart kan de politie internet aftappen en achterhalen wie achter de sites zit. ''Wat de overheid doet blijft hap-snap-werk. Toch moet iedereen die goed naar deze sites kijkt, het gevaar en de omvang van het probleem zien''.

-
Zie ook: ''Lonsdale-jeugd' radicaliseert in hoog tempo' met commentaar van Van Donselaar.

FOK! Prijswinnaars week 16

Vorige week gaven we verschillende filmprijzen weg. Hieronder vind je de gelukkige winnaars:

Ladder 49:

IJskast
vinniel83
rem-fan.com


De overleden broer van Joaquin Phoenix heette uiteraard River.

De Enduring Love prijzen gaan naar:

kamstra
salgera
JhonnyEnglish
HiNoon


Zij wisten dat Daniel Craig in de race is voor de rol van James Bond.

De Al Pacino DVD-boxen gaan naar:

Twoflower
biertapper


en de Robin Williams DVD-boxen naar:
-RaveN-
Gneis


Zij wisten dat Francis Ford Coppola verantwoordelijk was voor de regie van de film 'Jack'.

Hartelijk gefeliciteerd iedereen! De prijzen komen er zo snel mogelijk aan, dat wil zeggen, zodra wij ze binnen hebben van de filmmaatschappijen.

Recordaantal gevangenen in de VS

De Verenigde Staten hadden vorig jaar een recordaantal gevangenen. Op elke 100.000 Amerikanen zaten er 726 vast. Dat is veel meer dan in andere landen. Zo telde Nederland per 100.000 inwoners 101 gevangenen. Opvallend is dat het aantal misdrijven in Amerika de laatste tien jaar juist gedaald is. Maar door de strenge wetgeving is het aantal nieuwe gedetineerden nog steeds groter dan het aantal gevangenen dat vrijkomt.

In Amerikaanse gevangenissen zaten vorig jaar gemiddeld 2,1 miljoen mensen, van wie meer dan de helft uit een etnische minderheid afkomstig was.

Ricksen Schots speler van het jaar

Fernando Ricksen is de beste speler van de Schotse competitie. De aanvoerder van Glasgow Rangers moet deze onderscheiding delen met John Hartson, de topscorer van Celtic.

Fernando Ricksen maakt dit seizoen grote indruk bij de Glasgow Rangers. De voormalige rechtsback is doorgeschoven naar het middenveld, waar hij uitgegroeid is tot één van de steunpilaren van het elftal. Ricksen scoorde in de competitie vier maal en gaf ook veel assists. Ricksen won onlangs de League Cup en staat tweede in de competitie met de Rangers.

De award moet Ricksen delen met John Hartson. De spits van Celtic is topscorer van de Schotse Premier League en maakte deze competitie al 23 goals en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de koppositie van Celtic.

Veel doden bij treinramp in Japan

sop, The_T en mirage-one hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een treinongeluk in de buurt van het Japanse Osaka zijn vanmorgen zeker 49 doden gevallen. Ruim 340 mensen zijn gewond geraakt. In de trein zaten veel kinderen. De voorste drie wagons van de trein ontspoorden om twintig over negen en sloegen te pletter op een aantal auto's en een appartementencomplex. Het dodental zal hoogst waarschijnlijk nog flink oplopen. De trein vervoerde 580 mensen.

Vermoedelijk reed de machinist te hard nadat hij eerder vertraging had opgelopen. De 23-jarige man had nog geen jaar ervaring. Toch is er over de oorzaak nog geen zekerheid. Ooggetuigen zeggen ook dat er een auto op het spoor stond.

Opvallend is dat Japanse treinen juist bekend staan als erg veilig en stipt. Het laatste grote ongeluk gebeurde in maart 2000. Toen kwamen vijf mensen om en raakten 33 gewond toen een metrotrein in Tokio in aanrijding kwam met een trein.

Het ergste Japanse recente treinincident had plaats in 1991 in Shigaraki toen 42 mensen het leven verloren en meer dan 600 gewond raakten. Dit ongeluk is het ergste in 42 jaar. In november 1963 kwamen 161 mensen om het leven bij een botsing tussen drie treinen in Tsurumi, buiten Tokio.

Roddick wint toernooi van Houston

Andy Roddick heeft de US Clay Court Championships in Houston op zijn naam geschreven. Het was zijn derde overwinning in Houston.

De als eerste geplaatste Amerikaan was in de finale veel te sterk voor de als zesde geplaatste Fransman Sébastien Grosjean : 6-2, 6-2. Grosjean bereikte de finale door onder andere André Agassi te verslaan.

Roddick won het toernooi ook in 2001 en 2002 en haalde in 2003 en 2004 de finale. In onderlinge confrontaties met Grosjean leidt Roddick na de zege van zondag met 5-1.

Arme vrouw biedt oog te koop aan

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit Bangladesh is zo wanhopig op zoek naar geld dat ze besluit één van haar ogen te koop aan te bieden. Ze is door haar man in de steek gelaten en ziet dit als enige oplossing om haar en haar dochter van voedsel te voorzien. "Wat ben ik met twee ogen, als mijn dochter en ik eten en melk nodig hebben?", aldus de 26-jarige Shefali Begum.

Werk kan ze als alleenstaande vrouw niet vinden. Inwoners uit Bangladesh verkopen wel vaker organen voor transplantaties, maar een oog te koop aanbieden is nooit eerder gedaan. Organen mogen officieel niet verkocht worden, maar de overheid laat 'donaties' toe om levens te redden. Shefali Begum hoopt met het verkoop van haar oog genoeg geld te krijgen dat ze een eigen zaak kan beginnen.

PSV zonder Robert tegen Milan

Robert zal dinsdag niet mee kunnen spelen met PSV in de halve finale van de Champions League tegen AC Milan. De Braziliaanse spits liep afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Vitesse een blessure aan zijn enkel op.

Guus Hiddink kan wel weer beschikken over Jan Vennegoor of Hesselink. De aanvaller is weer fit, maar de kans is klein dat de spits dinsdag in de basis zal starten. Waarschijnlijk zal trainer Hiddink de voorkeur geven aan Ji-sung Park, Beasley en Farfan, met het oog op de fysiek sterke verdedigers van de Italiaanse club.

Bij AC Milan zal Alessandro Nesta de wedstrijd moeten missen, de verdediger zit een schorsing uit.

Danielson wint Tour de Georgia

Tom Danielson heeft de Ronde van Georgia gewonnen. De Amerikaan wist in zijn thuisland de teleurstellende prestatie van Lance Armstrong voor Discovery Channel goed te maken.

De Tour de Georgia stond natuurlijk in het teken van Lance Armstrong. Met zijn aangekondigde afscheid was het voor de Amerikanen een van de laatste mogelijkheden om hun wielerheld in volle actie te zien. Armstrong bleek echter minder in vorm te zijn dan vooraf was gehoopt.

In de tijdrit leek de overwinning in de ronde voor Discovery Channel dan ook ver weg. Floyd Landis pakte meer dan een minuut op Lance Armstrong en precies een minuut op de ploegmaat van Armstrong Tom Danielson. In de bergritten, etappes vier en vijf, wist hij Landis en Leipheimer echter te verrassen. Hij won de twee etappes en pakte ook de leiding in het algemeen klassement.

In de laatste vlakke etappe kwam die leiding niet meer in gevaar. Hoewel hij slechts vier seconde voorsprong had op Levi Leipheimer, kon Danielson met een gerust hart in het peloton eindigen. Deze overwinning is voor Danielson zijn grootste ooit. In 2003 wist hij al wel Tour de Langkawi te winnen, maar in thuisland Amerika is de Tour de Georgia één van de grootste koersen. Daarmee heeft Danielson voor Discovery Channel meteen zijn waarde bewezen.

Eindklassement:
1 Tom Danielson (VS) 26:53.44
2 Levi Leipheimer (VS) +0.04
3 Floyd Landis (VS) +0.09
4 Bobby Julich (VS) +1.10
5 Lance Armstrong (VS) +1.41
6 David Zabriskie (VS) +3.04
7 Marco Pinotti (Ita) +3.11
8 Nathan O'Neill (Aus) +3.14
9 Michael Blaudzun (Den) +3.51
10 José Azevedo (Por) +3.58

Michaels-Beerbaum wint WB springruiters

Meredith Michaels-Beerbaum heeft voor de eerste maal de wereldbeker voor springruiters gewonnen. De Duitse van Amerikaanse afkomst wist in Las Vegas na drie wedstrijden de titel te pakken.

De derde wedstrijd was nog spannend, deze was in twee manches verdeeld. In de eerste manche was er een gedeelde eerste plaats voor Michaels-Beerbaum en de Braziliaan Pessoa. Deze laatste maakte in de tweede manche echter twee grote fouten waar de Duitse foutloos bleef.

Uiteindelijk wist ze met haar paard Shutterfly voor Michael Whitaker op plaats twee te blijven. Gedeeld derde werden Lars Nieberg en Marcus Ehning.

Imola blijft op F1 kalender

Dit weekend is bekend gemaakt dat het circuit van Imola tot 2009 op de F1 kalender zal blijven staan.

Er waren geruchten dat het circuit van de kalender zou worden geschrapt omdat het een te oude accommodatie zou zijn. Gisteren maakte de exploitant SAGIS echter bekend dat het een nieuwe deal heeft met Bernie Ecclestone.

Het circuit "Autodrome Enzo e Dino Ferrari" zal de komende jaren waarschijnlijk van nieuw asfalt worden voorzien. Verder zal ook meer aandacht worden besteed aan de beveiliging van het circuit.

Boek: Lian Hearn - De stilte van de nachtegalenIn een mythisch Oosters land groeit een jongen op met speciale krachten. Hij heeft één doel voor ogen: het vermoorden van krijgsheer Iida, die zijn familie heeft omgebracht. Maar Iida Sadamu's burcht heeft een nachtengalenvloer, die geluid maakt zodra je hem betreedt. Bovendien smeedt hij een complot dat zijn vijanden uit zal schakelen voordat ze zelfs maar bij hem in de buurt kunnen komen...

Alonso reed met motorproblemen

Fernando Alonso heeft bekend gemaakt dat hij het hele raceweekend met motorproblemen rond heeft gereden. Eerder gaf Renault als reden voor het wegblijven van de trainingssessies dat men een andere strategie probeerde.

Alonso: "We kunnen nu ons geheim wel prijs geven. We hadden vanaf vrijdag problemen met onze V10. Deze motor lag ook al in mijn auto tijdens de GP van Bahrein die ik won. Aangezien we er problemen aan kregen, en daarom de motor terug hebben getuned, had ik niet verwacht dat we hier zouden winnen."

Verantwoordelijke voor de motoren bij Renault, Denis Chevrier, verklaarde dat het feit dat Alonso kon winnen met een gebruikte en problematische motor zijn klasse als talent onderstreept.

Raket zonder probleem mee het vliegtuig in

Een Hoorns gezin was hoogst verbaasd toen ze merkten dat het geen enkel probleem was om een op schaal gebouwde raket mee te kunnen nemen, die zonder problemen de Amerikaanse douane en de douane van Schiphol kon passeren.

De raket in volle glorieDe raket is een volledig functioneel schaalmodel, compleet met brandstof en ontsteking aan boord, die bijvoorbeeld kan worden ingezet om luchtfoto's te nemen. Terwijl men tegenwoordig zelfs geen aansteker meer het vliegtuig in mag nemen, kon deze raket zonder problemen worden getransporteerd. Ook de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines, die de raket had vervoerd, erkende achteraf dat het absoluut verboden was het ding mee te nemen.

De familie weigert te zeggen wie de raket heeft mee genomen, maar ook zij bevestigen achteraf 'met vuur te hebben gespeeld'. "Ik weet niet hoe het kan, maar de douane zal wel niet goed opgelet hebben," aldus de vader van het gezin.

Automobilist gepakt na dodemansrit door stad

mart81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 35-jarige automobilist is in het Duitse Kassel aangehouden na een dodemansrit door de stad. Bij deze rit reed de man verschillende andere auto's en omstanders aan, waarbij één vrouw later aan haar verwondingen overleed. De politie kon de man pas tot stoppen dwingen, nadat zij gericht op zijn auto schoten.

De man had voorafgaande aan de vlucht bij een ruzie een vrouw met een fles op het hoofd geslagen, waarna hij in z'n auto stapte en wegreed. De politie, die hierover werd gewaarschuwd, zette de achtervolging in en probeerde de man tot stoppen te dwingen.

De voortvluchtige man negeerde echter alle stoptekens en voerde de snelheid op tot soms 150 kilometer per uur, waarbij ook alle andere verkeersregels werden genegeerd en er daardoor diverse aanrijdingen werden veroorzaakt. Bij het passeren van een voorrangsweg ging het echt fout. Daar raakte de man een 24-jarige vrouw, die daarbij zo zwaar werd verwond dat deze kort daarna ter plaatse overleed.

Naast dit dodelijke slachtoffer vielen er onder de politie ook nog vier gewonden, toen de man door een door de politie opgeworpen wegversperring reed. Uiteindelijk wist de politie de man pas tot stoppen te dwingen, nadat de auto van de man was doorzeefd met politiekogels.

Politie en pers aanschouwen de auto na de aanhouding. © dpa
Politie en pers aanschouwen de doorzeefde auto na de aanhouding.
Foto: © dpa

Barcelona makkelijk langs Malaga

Koploper Barcelona heeft in de Spaanse Primera Division opnieuw zes punten voorsprong genomen op naaste belager Real Madrid. Tegen Malaga won de ploeg van Frank Rijkaard met 4-0, en tevens was het de wedstrijd waarin Samuel Eto’o zijn rentree maakte.

De Catalanen hadden een makkelijke avond bij Malaga. Op slag van rust stond het al 2-0, dankzij treffers van Oleguer en Ludovic Giuly. Twintig minuten voor het eind van de wedstrijd scoorde Giuly de 3-0 en een minuut voor tijd kopte Gerard de eindstand naar 4-0, na een een voorzet van Giovanni van Bronckhorst.

Malaga beëindigde de wedstrijd met tien man, nadat Amoroso wegens rood het veld afmoest. Samuel Eto’o keerde terug in het elftal van Frank Rijkaard, na lang blessureleed. De Kameroenese spits speelde een uur, maar kon het doel nog niet vinden.

Juventus ontsnapt tegen Lazio

In de Italiaanse Serie A is Juventus door het oog van de naald gekropen. In de uitwedstrijd tegen Lazio Roma bleef het lange tijd 0-0, maar in de 85e minuut scoorde Pavel Nedved alsnog de winnende treffer.

Met de overwinning mocht Juve zich gelukkig prijzen. Er waren weinig kansen voor beide ploegen, en beide ploegen hadden geen recht op meer dan een remise. In de eerste helft voelde de thuisploeg zich bestolen door scheidsrechter Trefoloni. De arbiter gaf geen penalty voor een duw van Lilian Thuram tegen Sebastiano Siviglia.

Door de overwinning komt Juventus in de stand weer op gelijke hoogte met koploper AC Milan.

Terry Engels Voetballer van het Jaar

John Terry is uitgeroepen tot Engels Voetballer van het jaar, De verdediger van Chelsea kreeg in de door de spelersvakbond PFA georganiseerde verkiezing de voorkeur boven zijn ploeggenoten Frank Lampard en Petr Cech en Thierry Henry (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool) en Andrew Johnson (Crystal Palace).

Tot Talent van het Jaar werd Wayne Rooney van Manchester Uniited gekozen. In die categorie waren ook Arjen Robben (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), Stewart Downing (Middlesbrough) en Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) genomineerd.

Wanneer de stront de ventilator raakt, deel twee

De titel zegt het eigenlijk al, er is een tweede ventilator besmeurd met stront, maar net zoals bij films hangt het van je persoonlijke smaak of de sequel beter is dan het origineel.

"Alles komt op het juiste moment."

Mijn opa, een oude man zou vandaag drieentachtig geworden zijn, een mooie leeftijd, echter op vrijdagmiddag kreeg ik een telefoontje van mijn moeder dat het toch wel verstandig was om richting Noord-Holland te komen. Op dat moment zat ik samen met twee andere radio makers een vrijdagmiddag praatje te houden zoals we eigenlijk elke vrijdagmiddag doen. We gaan dan, na de uitzending, in op de diepere betekenis van het leven.

Daar zat ik dan, nog net geen triest nieuws. Ik besloot, gewapend met een nieuw boek, de bus in te stappen. Waarheen? Ik had werkelijk geen idee, met de kerk van Heemskerk als baken ging ik via Leiden en Haarlem met bus en trein richting mijn familie. Ogenschijnlijk wist ik waar ik uit moest stappen en vervolgde mijn stappen richting de senioren flat van mijn Opa en Oma.

Toen ik binnen kwam zag het er allemaal niet zo florissant uit, Opa nu wel met een hele blauwe neus bijna hijgend aan de zuurstof. Maar toch ik was er. En hij was er ook. Mijn zusje daarentegen moest uit een vakantie park in Overijsel komen, met een flits-foto rijker kwam ook zij met een vriend aan. De avond gaat voorbij en de nacht begint in te treden. Zo ook een nachtzuster.

Mijn moeder en mijn oom bleven die nacht op, samen met de nachtzuster. En waren er bij toen het die morgen gebeurde.

"Opa heeft z'n belofte gebroken", kwam mijn vader mij 's ochtends vertellen. Zijn verjaardag was dus een dag te ver. Ik besloot maar een ander bed in huis op te zoeken en nog wat te slapen, terwijl mijn vader richting het noorden toerde.

Die dag heb ik maar 'gewoon' geprobeerd te doen, de emoties die de dood bij mij oproepen zijn voornamelijk het niet meer kunnen horen van een antwoord op een vraag. Misschien heel vreemd, maar voor mij is de dood op zich geen vreselijk zwart gat. Toen ik na wat klusjes weer tegen vieren sliep, werd ik op zondag ochtend wakker gebeld om een probleempje op te lossen in het uitzend systeem, het was stil.

Ik sla nu een stukje over, dat vervolgt in de een na laatste alinea.

Vanavond werd mijn vader niet goed en heb met hem vannacht twee uur in het ziekenhuis doorgebracht. Mijn moeder ligt als het goed is nu te slapen bij mijn Oma, zodat ze daar vandaag de hele dag is. Hart filmpjes, röntgen foto's, bloed prikken; niets werd aan het toeval overgelaten uiteindelijk hebben we er maar een zetpil in gestopt en dat leek een beetje te helpen tegen de aanhoudende steken in de maagstreek.

Alle problemen komen in principe op het zelfde moment en eigenlijk raak je van de regen in de drup, zelfs als je de wereld om je heen zou negeren pakt de wereld je later wel terug.

Die zondag morgen al bijna middag zou de te drukken rouwkaart opgestuurd worden, hij kwam alleen niet. "Waar konden ze hem dan naar toe hebben gestuurd?" Ik ging eens op mijn oude hotmail adres kijken. Een zee van spam en een e-mailtje van, een U aller bekende dame, gedateerd op negen april. De inhoud was verder niet zo positief (voor mij), maar aan de afsluitende regel heb ik me de afgelopen uren best opgetrokken.

Dus stop alsjeblieft met dat zielige gedoe en hou afstand.

Verdonk tegen snelle naturalisatie Kalou

Icoon Sport nieuwsMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie is tegen de versnelde procedure om Feyenoord-speler Salomon Kalou Nederlander te laten worden. De minister wil niet afwijken van de normaal geldende wetgeving, die voorschrijft dat het vijf jaar duurt voordat je in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort.

Bondscoach Marco van Basten is het oneens met de zienswijze van Verdonk en wijst bovendien op de naturalisatie van prinses Maxima, die ook niet vijf jaar hoefde te wachten op haar Nederlandse paspoort. Van Basten is er heilig van overtuigd dat de aanvaller een belangrijke rol bij Oranje kan vervullen op het komende WK in Duitsland. "Kalou is als voetballer namelijk een kroonjuweel, die het Nederlands elftal volgend jaar in Duitsland aanzienlijk sterker kan maken. Dat is goed voor de sport en goed voor het hele land, dat in heel veel opzichten meeprofiteert van een succesvol Nederlands elftal", aldus de coach van Oranje.

-
Meer sportnieuws lees je in FOK!Sport!!

Geruchten uit EGM

EGM, een van de grootste Amerikaanse games-magazines, heeft in hun komende nummer een aantal geruchten die op zijn minst gezegd interessant zijn.

* Een aantal developpers verschuift projecten van de Xbox 360 naar de PS3 omdat de PS3 krachtiger zou zijn.
* De Xbox 360-controller zal een knop hebben waarmee je direct op Xbox Live kan inloggen.
* Prijzen voor next-gen games zullen op ongeveer $ 70,- komen.
* Metal Gear Solid 4 zal op de E3 officieel aangekondigd worden voor de PS3.
* Rockstar en EA hebben beide plannen om wrestling-games te gaan maken.
* De nieuwe GameCube Zelda zal geen voice-acting en geen GBA-connectivity hebben.
* Perfect Dark Zero zal een Xbox 360 launch-game zijn.

De Laatste Mens (optie 2)

Misschien zijn jullie bekend met de legende van de prehistorische beschaving, die ver voor de opkomst van onze huidige beschaving een vergevorderde wereldomspannende cultuur zou hebben opgebouwd. Al enige tijd hebben een aantal wetenschappers een theorie dat deze legende voortkomt uit een soort collectieve herinnering - en dus op werkelijkheid berust. Recente wetenschappelijke ontdekkingen lijken deze theorie te bevestigen.
Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.