Eerste rij cruciaal voor Ferrari

Roel (jozef444)
Michael Schumacher's prestatie van afgelopen weekend betekent voor teambaas van Ferrari Jean Todt niet dat het lek boven is bij de renstal. Todt is ervan overtuigd dat de sleutel tot het winnen van het wereldkampioenschap ligt bij een goede kwalificatie voor een race.

De Fransman is van mening dat, wanneer er beter door zijn coureurs wordt gekwalificeerd, er makkelijker races kunnen worden gewonnen. Todt: "Als we vanaf de eerste rij starten dan zijn we erg sterk. Dat hebben we vorig jaar al laten zien toen we bijna elke race vooraan te vinden waren op de grid. Wanneer we daar staan dan kunnen we het hele veld zoek rijden."

Tijdens de race op Imola waren er echter nog twee andere coureurs die snel waren. Kimi Räikkönen reed acht rondes zonder dreiging aan de leiding, ook racewinnaar Fernando Alonsoo reed een sterk weekend. Todt verklaarde dat Räikkönen een erg sterke race reed. Over Alonso was de teambaas minder enthousiast. Volgens Todt had Alonso geen problemen en was hij gewoon langzamer dan Schumacher maar wist hij door slim te rijden de race te winnen. Todt: "Inhalen op Imola is erg moeilijk, Michael heeft ook alleen mensen echt ingehaald tijdens pit stops."