Organische materialen in atmosfeer van Titan

stbabylon had ons via de nieuws-submit het onderstaande herschreven bericht te melden:

Tijdens de zesde vlucht van het ruimtevaartuig Cassini is er in de atmosfeer van de maan Titan bij de planeet Saturnus een grote hoeveelheid complexe koolwaterstoffen gevonden. Dit zijn de bouwstoffen van leven.

Wetenschappers geloven dat Titans atmosfeer als laboratorium kan dienen in de studies naar het ontstaan van organische materialen wat aan het leven hier op Aarde vooraf ging. De rol van de bovenste laag atmosfeer in deze organische 'fabriek' van koolwaterstoffen is zeer interessant voor wetenschappers.

Dr. Hunter Waite, verbonden aan de universiteit van Michigan in Ann Arbor zegt: ''Uiteindelijk kan de informatie die we krijgen uit het Saturnus systeem ons helpen om de oorsprong van al het organisch materiaal in het hele zonnestelsel.''

Dit was de zesde vlucht over Titan, maar het is pas net begonnen. Er staan nog 39 vluchten gepland waarvan de volgende op 22 augustus plaatsvindt. Cassini was eerder in het nieuws toen de naar de Nederlander Huygens vernoemde sonde in de atmosfeer werd neergelaten.