5 keer series bingewatchen voor Halloween

6. Hannibal

Hannibal

Met Hannibal smokkelen we een beetje; hoewel het natuurlijk gebaseerd is op de horror-rijke detectiveboeken van Thomas Harris en veel leent van de horrorfilms met onder andere Anthony Hopkins, is de tv-versie van Hannibal een genre op zich.

De serie vertelt over 'criminal profiler' Will Graham (Hugh Dancy) en zijn contact met de psycholoog Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). De twee krijgen op wekelijkse basis te maken met de meest afschuwelijk uitgevoerde, maar uiterst stilistisch getoonde, moorden, en langzaam wordt duidelijk dat Hannibal hier links en rechts wel iets mee te maken heeft. Vanuit het oorspronkelijke wekelijkse-detective format groeit de serie uit tot een buitengewoon eigenzinnige psychologische thriller met constant terugkerende tonen van horror, romantiek en doorsnee misdaadmysteries.

De serie bouwde langzaam aan een trouwe schare fans, door bedenker Bryan Fuller 'fannibals' genoemd, die nog immer treuren om het feit dat de serie na drie seizoenen werd geannuleerd. In deze seizoenen is materiaal terug te vinden uit de boeken (en films) Red Dragon en Hannibal, aangevuld met veel eigen interpretatie van de personages Will en Hannibal.

Hannibal, een serie van tv-zender NBC, is in Nederland te zien geweest bij RTL, maar kan nu nog worden teruggekeken op Netflix.