5 keer series bingewatchen voor Halloween

3. Stranger Things

Stranger Things: Winona Ryder

Voortgekomen uit de wens om een nieuwe versie van IT te maken, maar uitgegroeid tot een ode aan horror, mysterie en avonturenfilms en -boeken uit de jaren 80, is Stranger Things nu al een klassieker. Het eerste seizoen van acht afleveringen verscheen vorig jaar juli en bouwde al snel een grote schare fans op.

In Stranger Things 1 verdween Will Beyers, een jochie uit een vriendengroepje van jochies, in een mysterieuze dimensie die per ongeluk was geopend door een groep wetenschappers. Zij dreven een telekinetisch meisje tot het uiterste en opende de deur naar de 'Upside Down', dat wordt bevolkt door minimaal één eng monster.

Morgen verschijnt op Netflix het tweede seizoen van de serie. Na de terugkeer van Will Beyers lijkt alles weer goed, maar dat is het allerminst. Er is een grotere dreiging, er zijn weer legio verwijzingen naar jeugdsentiment uit de jaren 80 en de kids zijn ook weer volop in actie, nu mét hun maatje Will.

Stranger Things is zo populair geworden dat een beetje serieliefhebber het eerste seizoen al minimaal één keer heeft gezien, maar of je nu beide seizoenen kijkt of alleen het tweede, bingewatchen is een must.