FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 januari 2007

Star Wars spelen

Het is een doordeweekse dag op een, op het oog, dood-normale middelbare school ergens in de USA. Een drietal scholieren zien een verdacht figuur en schijnen direct te begrijpen dat het om een Jedi gaat. Een vijandige Jedi, een van "the dark side". Intelligent als ze zijn slaan ze op de vlucht, naar de bibliotheek.
In de bibliotheek wordt op dat moment een andere Jedi gepest met zijn veel te warme kleding. En wordt zijn mytische gedachtengoed afgedaan als non-sense. De jonge Jedi lacht schamper en zwaait wat met zijn lightsaber.
Dit is alles, weliswaar matig geacteerd, is de opmaat voor een leuk uitgevoerd lightsabergevecht. KSJIII!!

[upd] Voetbal: Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (25/01)

Icoon KNVB BekerVandaag werden er twee wedstrijden afgewerkt in de strijd om de KNVB beker. PSV speelde tegen Go Ahead Eagles, Jong AZ nam het op tegen Roda JC.


Roda JC – Jong AZ 2-1
Nadat Jong AZ in de eerste helft op voorsprong kwam door een goal van Hulst in de 27e minuut, ging het al snel bergafwaarts met de club. Drie gele kaarten werden er uitgedeeld door scheidsrechter van Sichem. De spelers Jaliens, Gunarsson en Molhoek mochten er elk een incasseren. Twee tegendoelpunten, door Ramzi in de 58e minuut en door van Tornhout in de 62e minuut, werden Jong AZ noodlottig. Roda JC gaat door naar de kwartfinales dankzij deze overwinning.

PSV – Go Ahead Eagles 3-2
Nadat de eerste helft weinig spannende momenten kende, wist Oosthout in de 54e minuut de eerste goal te scoren voor Go Ahead Eagles. De arbiter strafte daarna een handsbal van Gillisen af met een penalty voor PSV, deze werd door Simons in de 58e minuut verzilverd. Ook werden er de nodige gele kaarten uitgedeeld: Gillisen, Göbel (Go Ahead Eagles), Väyrynen en Da Costa (PSV) mochten er eentje in hun zak steken.

De 2-1 werd gescoord door Fárfan in de 74e minuut, die hiermee ook zijn 50e goal voor PSV scoorde. Koné scoorde in de 79e minuut de 3-1 en door deze goal leek de kwartfinale voor PSV veilig gesteld. Kromkamp wist echter in de 89e minuut de spanning omhoog te gooien door in eigen doel te scoren. Het hielp echter niet; PSV gaat door naar de kwartfinales met 3-2.

Update 23.44 uur
Inmiddels is de loting voor de kwartfinales bekend; FC Utrecht treft AZ; Willem II neemt het op tegen Ajax; NAC Breda krijgt PSV voor zijn kiezen en RKC Waalwijk moet het doen met Roda JC.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (25/01/2006)

Vanavond werden er weer twee wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. Hieronder volgen de resultaten.

Roda JC - Jong AZ 2-1
27' Hulst 0-1
58' Ramzi 1-1
62' Van Tornhout 2-1

Scheidsrechter: Van Sichem.
Geel: Jaliens, Gunarsson, Molhoek (Allen Jong AZ)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Senden (Cissé/ 46), Saeijs, De Jong (Lachambre/46), Agustien, Sibum, Bodor, Oper, v.Tornhout (Kah/90+1), Ramzi.

Jong AZ: Bulters, Gunarsson, Jaliens, Luirink, Derlagen, Molhoek, Vormer, Kappenberg, Hulst (Marengo/78), Plat, Narsingh.



PSV- Go Ahead Eagles 3-2
54' Oosthout 0-1
58' Simons 1-1 penalty
74' Farfán 2-1
79' Koné 3-1
89' Kromkamp 3-2 Eigen doelpunt

Scheidsrechter: Van Dongen.
Geel: Da Costa, Väyrynen (PSV), Gilissen, Göbel (Go Ahead).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Da Costa (Addo/83), Salcido, Méndez (Culina/71), Simons, Cocu, Farfán, Kluivert (Väyrynen/59), Koné.

Go Ahead Eagles: Moeliker, Göbel, Schoenmakers, Parnela (Wissink/82), Vosselman, Schotman, Gilissen, Oosthout, Loval, Ars (Jongen/83), Ax (Knijnenburg/75).

Manager Quincy ontkent overgang naar Ghana

De manager van Quincy Owusu-Abeyie heeft vanavond in alle toonaarden ontkend dat zijn vertrouweling voor Ghana gaat spelen. "Absolute onzin" aldus de manager van Quincy.

Volgens een woordvoerder van de Ghanese voetbalbond (GFA) heeft de spits van Spartak Moskou daartoe een verzoek ingediend bij de wereldvoetbalbond FIFA.De Amsterdamse zaakwaarnemer: "Quincy is tijdens zijn vakantie in Ghana benaderd om voor Ghana uit te komen. Hij vond dat een hele eer, maar hij heeft er meteen bij gezegd dat zijn voorkeur naar Oranje blijft uitgaan. Quincy wil heel graag met Jong Oranje komende zomer meedoen aan het EK in Nederland. Hij hoopt daarom ook op een uitnodiging voor de oefeninterland over twee weken tegen Jong Rusland."

[Upd]Nieuwe naam en 360-versie van Unreal Tournament 2007

De website Computers and Videogames heeft vernomen dat Midway Unreal Tournament 2007 zal gaan hernoemen naar Unreal Tournament III. Met het oog op het feit dat dit helemaal niet de derde UT-game is lijkt deze naamswijziging ietwat vreemd. Unreal Tournament, Unreal Tournament 2003 en Unreal Tournament 2004 zijn reeds uitgebracht, waardoor dit eigenlijk het vierde deel is. Mogelijk is toch voor het getal 'drie' gekozen vanwege de Unreal III engine waar de game op draait.

Update: 22:05

IGN weet ook te melden dat Unreal Tournament III (ook wel bekend onder de oude naam Unreal Tournament 2007) naar de Xbox 360 zal komen. De geruchten gingen al veel langer, maar het is nu dus ook bevestigd. De shooter zal halverwege dit jaar moeten uitkomen op de PS3, PC en nu dus ook de Xbox 360.

Ook met dank aan Fallen voor het submitten van dit nieuws

Uytdehaage denkt aan stoppen

Jochem Uytdehaage besluit de komende tijd of hij nog verder gaat als schaatser. De rijder van Telfort presteerde bij de skate-off zeer teleurstellend. Het seizoen van Uytdehaage is door de zwakke prestaties voor hem afgelopen.

Uytdehaage eindigde in Thialf als negende op de vijf kilometer. Daarmee ging zowel een ticket voor de WK allround als een deelnamebewijs voor de komende wereldbekerwedstrijden aan zijn neus voorbij.

Zijn tijd (6.46,87) zei Uytdehaage genoeg: "Hier heb ik mijn bedenkingen bij”, sprak hij. „Dit is een tijd die absoluut niet bij me hoort.”

Direct na afloop van de wedstrijd zocht hij de kleedkamer op. Daar sprak hij met enkele 'getrouwen'. "Het woord stoppen is wel gevallen”, erkent Uytdehaage. „Maar zoiets besluit je niet zomaar. Ik heb niet eens met mijn coach gesproken.”

Ronaldo tekent bij AC Milan

Er lijkt een einde te komen aan de transfersoap rond Ronaldo. De Braziliaanse aanvaller tekent maandag of dinsdag een contract bij AC Milan. Dat nieuws werd vandaag bekendgemaakt door Leandro Cantamessa, een advocaat van de Italiaanse club.

"De ondertekening van het contract zou maandag of dinsdag kunnen plaatshebben", verklaarde Cantamessa. De advocaat werd geïnterviewd door het Italiaanse persagentschap Ansa. Voorlopig hangt alles af van de medische testen die Ronaldo in het Milan Lab ondergaat.

Volgens de Italiaanse en de Spaanse media blijft Ronaldo vandaag in Milaan om de heenwedstrijd van de halve finale van de Coppa Italia bij te wonen tussen AC en AS Roma in het San Siro-stadion. De transfersom voor de Braziliaanse spits zou om en bij de 6 miljoen euro bedragen.

Pereiro gaat vrijuit

Het onderzoek van het Franse antidopingagentschap (AFLD) naar de dossiers van 11 renners die positief testten in de Tour de France van 2006, blijft zonder gevolgen. Dat heeft het agentschap donderdag meegedeeld.

Onder de onderzochte renners bevond zich ook de Spanjaard Oscar Pereiro , de nummer twee van de Tour 2006. Alle renners konden keurig een medisch voorschrift voorleggen.

AFLD-voorzitter Pierre Bordry zei donderdag dat hij het betreurde dat de renners "zo veel tijd nodig hadden om de gevraagde documenten aan het AFLD te bezorgen."

Pereiro kwam pas op 19 januari op de proppen met zijn voorschrift. Het AFLD had hem daar al in de herfst van vorig jaar naar had gevraagd. De Spanjaard ondernam pas actie nadat hij in de Franse media verdacht werd van dopinggebruik.

De Franse krant Le Monde schreef dat Pereiro positief had getest op het gebruik van Salbutamol, een middel tegen astma. De internationale wielerunie (UCI) bleek op de hoogte van het feit dat Pereiro over een certificaat beschikte, maar noemde hem nalatig omdat hij het nog steeds niet aan het AFLD had bezorgd.

Vandenbroucke weer verdacht

Naast de "affaire Quick-Step" worden ook andere wielrenners verdacht van dopinggebruik. Frank Vandenbroucke is woensdag urenlang door de politie van Dinant verhoord. De renner werd in verdenking gesteld van het vervoer, de aanschaf en het bezit van anabolica. VDB ontkent de feiten en werd later vrijgelaten.


"De wielrenner ontkent de feiten. Hij gaf alleen aan dat hij voedingssupplementen heeft genomen. Toch stelt de onderzoeksrechter hem in verdenking", zegt het politie donderdagochtend.

Het verhoor past in een dopingschandaal dat begin vorig jaar losbarstte na een razzia in de fitnesswereld. Vandenbroucke zou, net als andere renners, dopingproducten gekocht hebben bij bodybuilders.

VDB zou testosteron gekocht hebben tijdens zijn glorieperiode, tussen 1999 en 2000. In de lente van 1999 behaalde het voormalige talent zijn tot nog toe grootste overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. VDB reed toen bij Cofidis, dat samenwerkte met voedingsbedrijf Performance.

Tbs geëist tegen messteker C1000

Icoon MisdaadTbs met dwangverpleging. Dat eiste de officier van justitie vandaag tegen de 29-jarige R.S. in de rechtbank in Lelystad. S. wordt er van verdacht op 24 augustus vorig jaar in een supermarkt in Emmeloord negen mensen te hebben gestoken met een mes. Behalve de tbs hangt hem ook nog een celstraf van een jaar boven het hoofd.

De man sloeg in augustus toe in de C1000 aan de Europalaan in Emmeloord. Behalve de messteken uitte hij ook nog bedreigingen tegen een tiende slachtoffer. Deskundigen typeren S. als sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie noemde hem tijdens de zitting ‘levensgevaarlijk.’. Acht slachtoffers vroegen om een schadevergoeding. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


De messteker verwondde in deze C1000 negen mensen met een mes.

Best lastig rijden...

We blijven nog even bezig om de vooroordelen te bevestigen: Vrouwen kunnen niet rijden : (bewijsstuk A , Bewijsstuk B, Bewijsstuk C en Bewijsstuk D.

Graag willen wij nu Bewijsstuk E presenteren. En het is wederom een erg overtuigend stukje bewijs. Vrouw + Auto + Openstaand Hek is het recept voor een groot drama. Want hoe moeilijk kan het zijn om normaal weg te rijden?

Met dank aan Ryoga en Bill_E voor de submit.

Lotz bedrogen door Lefevere

Marc Lotz is bedrogen door Patrick Lefevere. Dat beweert de Belgische krant HLN vandaag.

Lefevere zou aanzetten tot het gebruik van doping. HLN beweert nu echter dat Lefevere er de oorzaak van is dat Marc Lotz gepakt is voor het in bezit hebben van EPO. Lefevere zou daarvoor zijn kennissen binnen de politie hebben ingeschakeld.

HLN interviewde een Belgische arts die deze opmerkelijke verklaring doet: "Eind mei 2005 werd Lotz naar huis gestuurd om ‘zich te prepareren voor de Tour’. Dat betekende: trainen en epo gebruiken buiten competitie, zodat hij niet met wedstrijdcontroles geconfronteerd kon worden. Lotz luisterde naar Lefevere, begint zijn epo-kuur, maar drie dagen later valt het gerecht binnen. Huiszoeking, in een uithoek van Vlaanderen, op 200 meter van de Nederlandse grens. Toeval bestaat niet: het gerecht was vooraf getipt. Er was een telefoontje binnen gelopen."

Marc Lotz werd vervolgens voor twee jaar geschorst. Dit kwam Lefevere goed uit. Lotz zou een te duur contract hebben. En hoe kom je makkelijker van een dure renner af door hem op heterdaad te betrappen? Op dopinggebruik staat immers de straf van onmiddellijk ontslag.

Virtual Reality therapie

Virtual Reality, in de jaren 80 en 90 was het 'the next big thing', maar de Cyberpunk literatuur die de VR droom heeft ontketend is onderhand hopeloos verouderd, of toch niet? Studenten in de VS hebben een uiterst interessant project ontwikkeld waarbij Virtual Reality zal dienen als hersentherapie die mensen zal moeten helpen bij het overwinnen van hoogte- en dieptevrees.

De opzet is als volgt: drie schermen worden om de testpersoon heengezet waarop een door een computer gesimuleerde omgeving wordt geprojecteerd. De persoon zal hier volledig in staan met 180 graden aan bewegingsvrijheid. Een lopende band zal ervoor zorgen dat je bewegingen zullen worden omgezet in de omgeving. De makers zeggen dat dit systeem op het gebrek van een achteruitloop-functie na zeer natuurgetrouw is.

Zo zal één van de omgevingen een supermarkt zijn met zeer lange wandelpaden. De testpersoon zal met een winkelwagentje op de lopende band staan en door de supermarkt heen lopen. Een andere omgeving is de top van een wolkenkrabber in aanbouw. De omgevingen zijn helaas niet zo state-of-the-art als we mogen verwachten. Dit omdat het geheel loopt op de eerste Unreal engine die stamt uit 1998. Volgens de studenten blijkt dit toch genoeg te zijn om een geloofwaardig genoeg virtueel evenbeeld neer te zetten van echte omgevingen.

Next stop, een virtueel middel tegen verkoudheid.

Rutger Hauer brengt 30 jaar oude single uit

Rutger HauerDe vertolker van meestervampier Lothos in 'Buffy the Vampire Slayer' en Erik Lanshof uit 'Soldaat van Oranje', Rutger Hauer, brengt binnenkort een eigen single uit. De single is opgenomen in 1977 met destijds fameuze artiesten als Limousine, Machine en Groupies Delite en John Lagrand van Livin’ Blues.

De single 'Barbies' is geschreven door Evert Nieuwstede en de genoemde Rutger Hauer. Het project was bedoeld als een protestsong tegen het leed van kinderen uit de Derde Wereld, en zou al 30 jaar geleden worden uitgebracht. Rutger Hauer tekende echter net op dat moment een contract bij een Amerikaanse manager, die de publicatie van de single verbood.

Vanaf 1 februari ligt 'Barbies' in de schappen. De productie van de single is in handen van de labels Fonos en IYR!. De opbrengsten van het cd'tje gaan naar de Rutger Hauers Starfish Association, een stichting die zich inzet voor kinderen met hiv.

FOK!ker moet 'Joker'-ID-kaart inleveren

FOK!gebruiker Oversight die van de gemeente Hellevoetsluis een identiteitskaart kreeg waarop hij staat afgebeeld als 'De Joker' - een figuur uit de Batman-films - moet die kaart inleveren. Ook wordt de aanvraag voor een rijbewijs niet in behandeling genomen door de gemeente Hellevoetsluis. Dat heeft de gemeente vanavond laten weten. Verantwoordelijk minister Atzo Nicolaï van Bestuurlijke Vernieuwing is ''blij'' met het besluit.

Nicolaï gaat nog wel aan de burgemeester van de gemeente vragen wat er nu precies is gebeurd. ''Als daar lessen uit zijn te leren, zal het ministerie die delen met alle gemeenten.'' De SGP en de PvdA willen dat minister Remkes van Binnenlandse Zaken de zaak opheldert. Kamerlid Van der Staaij van de SGP heeft schriftelijke vragen gesteld.

Oversight kreeg de id-kaart door bij het gemeentehuis van Hellevoetsluis aan te geven dat het uiterlijk van 'De Joker' zijn levensovertuiging representeerde. De huidige onlangs verscherpte regelgeving verbiedt het om met een hoofddeksel of anderszins belemmerende uitingen op een pasfoto te staan, maar houdt tegelijkertijd rekening met uitzonderingsgevallen op medische, godsdienstige en levensbeschouwelijke gronden.

Oversight heeft laten weten dat hij voorlopig niet van plan is zijn ID-kaart in te leveren, behalve als hij daartoe wettelijk verplicht wordt.



Inleveren

-
Zie voor meer achtergrondinformatie (met onder andere een interview met Oversight) onze special.

Eenzaamheid

Sinds 1 januari van dit jaar, ben ik nog de enige werknemer van mijn bedrijf, die nog hier in Nederland werkzaam is.
Mijn laatste collega is vetrokken naar Australië , waar hij ook oorspronkelijk vandaan komt.

De eerste week vond ik wel leuk, het idee dat ik mijn muziek hard kon zetten en dat ik soms wat later kon beginnen, zonder direct daarvoor verantwoording voor af te leggen.
Ook was er nog wel wat werk te doen en de dagen gingen zo redelijk snel voorbij.

Nu zit ik in mijn vierde week alleen, ik ontvang soms een mail van mijn manager uit Frankrijk, als hij niet in Zuid Afrika of Oeganda zit, en als ik heel veel geluk heb, dan krijg ik telefoon, het is heerlijk om een menselijke stem te horen.
Het werk is teruggelopen, project loopt op het einde en de procedure die ik geschreven heb om het kantoor af te sluiten, wordt pas eind februari besproken met management.

Gelukkig staat de radio of cd speler aan, zodat ik nog geluid hoor, koffie drinken in je eentje is lang niet zo gezellig en ik neem deze week zelfs mijn borduurwerk mee naar werk. Ja, ook liefhebbers van Rammstein hebben zo hun eigenaardige hobby’s.
De seconden tikken zo langzaam weg en de dag duurt zo lang, voordat ik weer naar huis mag.

Maar als ik thuis kom, is er aanspraak, mijn mannen zijn thuis, de katten willen aandacht en we drinken koffie samen.
Ik vind het heerlijk de drukte om me heen.

Toch kan ik een rilling niet onderdrukken, als ik gisteren bij mijn vader voetbal aan het kijken ben, en hij vertelt hoe alleen het is sinds de dood van mijn moeder. Mijn vader is lichamelijk zeer beperkt en komt niet zomaar de deur uit en is afhankelijk van de kinderen.
Natuurlijk komen we allemaal langs en drinken we koffie of zetten zijn medicijnen uit, we halen boodschappen en we blijven even praten.
Maar we hebben allemaal gezinnen en de meeste van ons zijn full time werkzaam, en een paar draaien zelfs ploegendiensten.
Hij heeft de kat, zijn maatje en daar praat hij de hele dag mee.
Maar de seconden tikken voorbij, de stilte blijft, maar de bijna 60 jaar samen met mijn moeder .versterkt het gevoel van eenzaamheid.

Ik heb een keuze, ik ben op zoek naar een nieuwe baan, meer uitdaging en zeker meer collega’s om mij heen.
Mijn vader heeft geen keus, voor hem blijven de dagen langzaam voorbij gaan, we blijven komen, maar het gevoel van eenzaamheid blijft, hij telt de dagen af tot het einde.

En ik voel mij triest, en ik voel machteloosheid, want ik zou dat verdriet weg willen nemen, maar ik weet dat niet meer gaat.

Nieuwe manier van afvallen, geluidsgolven

Icoon WetenschapEen nieuw apparaat kan de oplossing worden voor mensen die af willen vallen zonder liposuctie of dieet. Wetenschappers hebben namelijk een apparaat ontwikkeld, dat zijn werk doet door middel van ultrasoon geluid.

De Ultra Shape, zoals de methode heet, werkt net zoals het vergruizen van nierstenen. De klant geef aan op welke plekken deze vet kwijt wil, waarna een apparaat met supersone golven op die plek wordt gezet. Deze golven maken de onderhuidse vetbolletjes kapot, waardoor deze makkelijk af kunnen worden gevoerd via lever en urinewegen. Per behandeling kan er tot wel zo'n anderhalve liter worden weggehaald, wat een merkbare verslanking van zo'n zeven centimeter tot gevolg heeft. Ook komt het vet niet meer terug op de plaats waar het apparaat zijn werk heeft gedaan, en bovendien is de behandeling pijnloos.

Momenteel is de Inspectie voor Volksgezondheid nog bezig met het onderzoeken van de mogelijke negatieve gevolgen of klachten van gebruikers. Tot op heden zijn deze er echter nog niet geweest.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Rosenberg naar Werder Bremen

Markus Rosenberg verhuist per direct van Ajax naar Werder Bremen, de koploper in de Duitse Bundesliga.

De 24-jarige Zweed kwam in de zomer van 2005 van Malmö FF naar Amsterdam. Bij Ajax had hij geen vaste basisplaats, en met de komst van Leonardo is de concurrentie alleen maar groter geworden.

Werder Bremen is de volgende tegenstander van Ajax in de strijd om de UEFA Cup. Omdat Rosenberg in dat toernooi al voor Ajax gespeeld heeft, mag hij dit seizoen niet meer in Europees verband voor de Duitsers uitkomen.

Amputatie voor leguaan met permanente stijve

Icoon OpmerkelijkDe leguaan Mozart uit de Antwerpse onderwaterwereld Aquatopia, die sinds een kleine week met een permanente erectie kampt, wordt operatief van zijn probleem verlost. Dat besliste de Aquatopia-dierenarts donderdag.

Amputatie van het geslachtsdeel blijkt de beste behandeling voor het dier, dat vrijdag onder het mes moet.

De leguaan liep zijn probleem op nadat zijn penis ontstoken was geraakt na het paren. De amputatie zal Mozarts paringsdrang niet dwarsbomen, want leguanen hebben twee penissen.

Sony betuigt eer aan PGR3

In een advertentie voor een Gran Turismo HD trailer heeft Sony een aparte beslissing gemaakt in de keuze voor een achtergrondplaatje. Waar men een keuze had uit vele screenshots van GT:HD koos men namelijk voor een screenshot uit het door Microsoft uitgegeven Project Gotham Racing 3, dat een Xbox 360 launchgame was. De advertentie is nu nog te vinden op PSP Connect, maar voor het geval dat Sony de fout realiseert en hem verwijdert kun je hem ook hier onder vinden.



De advertentie

De originele PGR3 screenshot

Update 21:11
Alhoewel de banner al van de site gehaald is blijkt maar weer dat gamers niet snel iets vergeten. De banner is vervangen door een Spiderman 3 versie, welke al snel geparodieerd is:




Skate-off: Wennemars naar WK allround

Wouter Olde Heuvel heeft de 5.000 meter tijdens de Skate-off in Heerenveen op zijn naam geschreven. Olde Heuvel kwam tot een tijd van 6.28,68.

Bob de Jong eindigde met een tijd van 6.33.75 als tweede. Erben Wennemars liet zien dat hij kan allrounden door als derde te eindigen met een tijd van 6.35,83.

Erben Wennemars heeft zich hiermee geplaatst voor het WK allround, hij was de beste over de 1.500 en de 5.000 meter. Ook Wouter Olde Heuvel is zeker van deelname aan het WK. Sven Kramer en Carl Verheijen hadden al een startplaats.



Uitslag 5.000 meter
#NaamTijd
1Wouter Olde Heuvel6.28,68
2Bob de Jong6.33,75
3Erben Wennemars6.35,83
4Ben Jongejan6.36,28
5Kurt Wubben6.40,78
6Brigt Rykkje6.41,72
7Rintje Ritsma6.41,83
8Arjen van der Kieft6.43,57
9Jochem Uytdehaage6.46,87
10Ralph de Haan6.58,37
11Mark Tuitert6.59,10
-Tom PrinsenDQ

Weersvoorspelling: mistig najaar

De Ubisoft shooter Haze zal verschoven worden van de orginele datum maart 2007, naar de 2e helft van 2007. Ubisoft geeft als reden dat de ontwikkelaar Free Radical Design, die we kennen van de Timesplitters-serie, iets meer tijd nodig heeft om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.

Haze speelt zich af in 2040, waar regeringen privé legers gebruiken om oorlogen uit te vechten. Je zal de controle nemen over Jake Carpenter, een nieuw gerecruteerde privé soldaat bij Mantel Corp., één van de vele bedrijven die soldaten leveren en gespecialiseerd zijn in biogenetische snufjes. Als Jake zul je moeten afreizen naar de Zuid Amerikaanse jungles om daar de rebelse groep 'The Promise Hand' te bestrijden. In de loop van het spel zal Jake erachter komen dat er meer aan de hand is met Mantel en de biologische experimenten die zij uitvoeren. Dat dit verhaal nogal cliché is maakt niet veel uit, Free Radical heeft met de Timesplitters spellen bewezen dat ze goed uit de voeten kunnen met een dun plotje.

Hamilton schrijft nieuwe McLaren af

Lewis Hamilton heeft zijn eerste serieuze F1-crash beleefd. Op het circuit van Valencia heeft hij een McLaren Mercedes MP4-22 chassis afgeschreven. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Net als gisteren was McLaren vandaag aanwezig op het circuit van Valencia. Het team testte daar de nieuwe MP4-22 bolide. Zowel Fernando Alonso als Lewis Hamilton kwam vandaag in actie. Hamilton crashte in de 34ste ronde. Details over de crash zijn nog niet bekend, die volgen naar verwachting nog. "Lewis is niet gewond. De auto is echter zwaar beschadigd en kan niet op tijd gerepareerd worden om morgen verder te testen. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht," aldus een verklaring van het Britse team.

'Havok 4.5 5 tot 10 keer sneller dan 4.0 op PS3'

Havok heeft de nieuwste versie van hun physics- en animatiesysteem uitgebracht. Versie 4.5 bevat een aantal updates aan 4.0 waardoor de workload beter verdeeld is op PS3-, X360 en Wii-consoles.

Vooral de PS3-versie heeft een flinke schop onder de virtuele kont gekregen. Samen met Evolution Studios werd Havok geoptimaliseerd voor de Cell-processor. Versie 4.5 weet nu alle SPU's van de Cell te gebruiken, waardoor de berekeningen 5 to 10 keer sneller uitgevoerd kunnen worden.
Dit was nodig om alle individuele auto-onderdelen die bij Motorstorm je om je oren vliegen dynamisch te kunnen berekenen. Evolution Studios was erg te spreken over de samenwerking met Havok, en kijkt uit naar toekomstige projecten waarbij Havok een rol zal spelen.

Verder zal cross-platform-development makkelijker gaan, omdat de tools en omgevingen hetzelfde zijn voor de drie consoles. De kracht van Havok zit hem vooral in het hergebruik van geladen componenten, waardoor de pipelines minder gebruikt worden voor herhalende code.

'Alle auteursrecht innen door één organisatie'

Icoon MediaLaat alle auteursrecht innen door één organisatie met een enkele jaarlijkse rekening. Dat bepleitte donderdag Leo Stevens bij staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken.

Volgens Stevens is het niet nodig dat ondernemers te maken hebben met tal van organisaties zoals Buma/Stemra, Sena, Videma, Reprorecht, die afzonderlijk geld innen voor componisten, schrijvers, muzikanten, televisiemakers en dergelijke. Het is een van de aanbevelingen van de commissie-Stevens, die het oor te luisteren legt bij ondernemers en vervolgens met aanbevelingen komt om bureaucratische ergernissen weg te nemen.

Stevens overhandigde de CDA-bewindsvrouw zijn vierde zogeheten domeinrapport. Dit keer ging het over de snelgroeiende bedrijfstak die ons cultuur en vertier biedt, van theater tot pretpark. Daar zit het de ondernemers vooral dwars dat gemeenten bovenop allerlei regels van het Rijk met nieuwe eigen regels komen die in hun ogen nauwelijks zinvol zijn en die bovendien van plaats tot plaats verschillen. Gemeenten zouden dit door meer samenwerking op kunnen lossen. Ook moet één loket voldoende zijn om een ondernemer aan een vergunning te helpen.

Van Gennip vertaalt de aanbevelingen van de commissie in ,,actieplannen''. Een tastbaar resultaat van eerdere inspanningen van de commissie is het schrappen van de verplichting om in de Staatscourant een advertentie te plaatsen waarin staat dat de jaarstukken gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel.

Twarres weer bij elkaar

Icoon MuziekDe Friese muzikanten Mirjam en Johan hebben elkaar weer gevonden. Het stel, dat tot 2003 optrad onder de naam 'Twarres', heeft vanmiddag in een restaurant in Jellum aangekondigd zich te herenigen. "Ik miste Twarres", aldus Mirjam.

In 2000 scoorde Twarres een nummer 1-hit met het nummer 'Wêr Bisto'. Andere hits, waaronder 'She couldn't laugh' volgden, tot het stel in 2003 uit elkaar ging. Beide leden begonnen een solocarrière: Mirjam bleef onder de naam 'MIR' zingen, Johan speelde onder andere mee in de Friese versie van het toneelstuk 'Ja zuster, nee zuster'. Echt veel succes hadden de twee echter niet meer.

Voorlopig zijn de leden van Twarres nog druk bezig met hun eigen carrière, maar vanaf maart zullen ze zich volledig richten op de heroprichting van hun band. In mei wil Twarres voor het eerst weer als muzikaal duo optreden, dat gebeurt in Leeuwarden. Ook mogen we weer een cd van Mirjam en Johan verwachten. "We hebben ongeveer tien liedjes nu", aldus Mirjam. "Vooral Engelstalig, maar ook in het Fries. Sommige nummers zijn al helemaal af, bij andere liedjes moet er nog een tekst bij of de muziek is niet helemaal klaar. Maar ik heb zoveel inspiratie, alles is mogelijk."

Skate-off: Van Deutekom naar WK

Paulien van Deutekom heeft tijdens de Skate-off in Heerenveen de 3.000 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven. Van Deutekom kwam tot een tijd van 4.15,03.

Wieteke Cramer eindigde als tweede in 4.16,04, Gretha Smit pakte met 4.16,76 de derde tijd. Van Deutekom heeft zich nu, mede dankzij haar 1.500 meter van gisteren, geplaatst voor het wereldkampioenschap allround. Wieteke Cramer is reserve.



Uitslag 3.000 meter
#NaamTijd
1Paulien van Deutekom4.15,03
2Wieteke Cramer4.16,04
3Gretha Smit4.16,76
4Jorien Voorhuis4.21,09

Skate-off: Nijenhuis wint 1.000 meter

Beorn Nijenhuis heeft de 1.000 meter voor mannen op zijn naam geschreven tijdens de Skate-off in het Thialf in Heerenveen. Nijenhuis kwam tot een tijd van 1.10,78.

Simon Kuipers eindigde als tweede met een tijd van 1.11,32, Remco Olde Heuvel realiseerde met 1.11,37 de derde tijd. Nijenhuis en Kuipers hebben zich hierdoor geplaatst voor de resterende wereldbekerwedstrijden op de 1.000 meter. Olde Heuvel is reserve.



Uitslag 1.000 meter
#NaamTijd
1Beorn Nijenhuis1.10,78
2Simon Kuipers1.11,32
3Remco Olde Heuvel1.11,37
4Gerard van Velde1.11,46
5Jurre Trouw1.13,18
6Mark Tuitert1.28,69

Belg schiet, omdat hij auto niet wil verplaatsen

Icoon OpmerkelijkEen 61-jarige Belg is opgepakt, omdat hij een Franse wijnleverancier heeft beschoten. Dat deed hij, nadat de Fransman had gevraagd of de Belg die dubbel stond geparkeerd met zijn auto zich wilde verplaatsen. Dat gebeurde in het Waalse Sprimont.

De Fransman kon er niet door met zijn bestelwagen. De Belg weigerde zijn auto echter te verplaatsen. Omdat de wijnleverancier bleef aandringen haalde de kwade man een vuurwapen te voorschijn en schoot twee keer op de bestelwagen. De verdachte trof het bestelbusje twee keer. De Fransman bleef ongedeerd en verborg zich bij de buren van de man. De Belg is opgepakt door de politie en overgedragen aan het parket van Luik.

Circuspython wurgt vrouw

Icoon OpmerkelijkEen python van vijf en halve meter heeft een 62-jarige dierenverzorgster gewurgd in een rondreizend circus. Dat gebeurde in het zuiden van Rusland, in het stadje Stavropol.

Het lijk van de vrouw werd gevonden bij het glazen verblijf van de slang. Rond haar keel waren duidelijke tekenen van wurging te zien. Ook zaten er resten van slangenhuid op haar keel. De honderd kilo zware slang was ontsnapt, maar werd snel in de buurt teruggevonden. Hij is terug in zijn kooi. Dat meldde de politie van Stavropol.

Kunst...!

Moderne Kunst, ik heb er eigenlijk helemaal niets mee. Wat de kunstenaar vaaak Moderne Kunst noemt, valt bij mij negen van de tien keer in de categorie bagger. Kunstenares Lizette Veenhuizen doet ook een dappere poging om Kunst te maken.

Bij haar is Moderne Kunst zichzelf in een galerie in laten smeren met chocolade en dan voor het raam gaan staan als zijnde een chocoladebeeld.

Het was de bedoeling dat de bezoekers het 'kunstwerk' konden zien, ruiken voelen én proeven. Al denk ik (als ik haar zo bekijk) dat er van het ruiken, voelen en proeven niet veel terecht gekomen is.

Ach, zij vond het fijn en ze heeft even haar aandacht gehad.

Met dank aan Dichterbijer voor de submit.

'We hebben Halo 2 verprutst'

Halo 2 was een buitengewoon succes: in totaal werden er 6,5 miljoen exemplaren verkocht en de reviews waarin over het algemeen zeer positief. Desondanks is Chris Butcher, iemand met een leidende rol bij de ontwikkeling van Halo 2, opgestaan om ons te vertellen dat Bungie Halo 2 eigenlijk aardig heeft weten te vernaggelen.

"Bij de ontwikkeling van Halo hadden we uiteindelijk nog zo'n vier of vijf weken om de game te polijsten. Die laatste vijf procent van de ontwikkeling is verantwoordelijk voor minstens dertig procent van het succes van de game. In die periode hadden we de wind echt in de rug. Zowel het team als de hardware werkten enorm goed mee. Het spel werd dan ook echt gevormd in die laatste weken."

Butcher vervolgt zijn relaas met de bewering dat die essentiële laatste weken bij de ontwikkeling van Halo 2 helemaal niet aanwezig waren. Vele gamers zullen het inderdaad beamen dat Halo 2 wat abrupt ten einde komt, maar Butcher gooit daar nog een schepje bovenop: 'Halo 2 had op zoveel manieren beter kunnen zijn dan dat het is geworden. Die gedachte alleen al is moordend. Zelfs de multiplayer staat in de schaduw van wat het had kunnen en moeten zijn. Daarom weet ik dat Halo 3 zoveel malen beter zal worden."

Het in de grond stampen van eigen werk is overigens een vaker gebruikt marketingtrucje. Door als developer een eerder uitgebracht deel naar beneden te halen kan dat bij de consument de gedachte opwekken dat het nieuwe deel een enorme sprong vooruit is, waardoor hij het sneller in huis zal halen.

LOTR online heeft nieuw pre-order concept

Turbine, de ontwikkelaar van Lord of the Rings Online, Shadows of Angmar heeft een nieuwe draai gegeven aan het pre-order concept. Naast het op tijd in huis hebben van de game biedt het pre-orderen nu nog een aantal andere voordelen. Degenen die gebruik maken van het systeem betalen een lagere maandelijkse bijdrage en maken zelfs kans op een levenlang gratis spelen. Daarnaast krijg je met een pre-order gegarandeerd toegang tot de Beta en kun je het character uit de Beta meenemen naar de gewone game servers als het spel officieel uitkomt.

Het doel van Turbine is om de trouwe gamers te belonen en zo een vaste schare fans voor LOTR op te bouwen. Mogelijk zal deze vrijgevigheid een nieuwe trend zetten waarbij het standaard wordt dat er extra voordelen aan een pre-order verbonden zitten.

Black Mirror 2 in ontwikkeling

De Duitse uitgever dtp Entertainment zal een vervolg op de succesvolle adventure Black Mirror, uit het jaar 2004, uitbrengen. De game is op dit moment in ontwikkeling bij het Tsjechische bedrijf Future Games. Dit bedrijf was ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het eerste deel.

Black Mirror 2 is nog in een vroege conceptfase, maar het begin is dus al gemaakt. We received tons of mail from adventure gaming fans who clamoured for a new entry in the 'Black Mirror' story. Aldus de uitgever. Er is nu een fanatiek team samengesteld om aan het tweede deel te werken, want de verwachtingen zullen hoog liggen. Wanneer de game zal uitkomen is nog niet bekend.

Kamervragen over Marokko.nl

De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders heeft vandaag schriftelijke Kamervragen gesteld over subsidiëring van de site Marokko.nl. PVV'er Martin Bosma wil van de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Justitie opheldering over antiwesterse en antisemitische teksten op het recentelijk door het Bedrijfsfonds voor de Pers met 135.000 euro subsidie toebedeelde forum.

Volgens de 42-jarige Bosma zijn er op de site - in het bijzonder op het forum - teksten te vinden als ''ik was net in Amsterdam daar waren zo veel joden, ik kon het niet aanzien'', ''eerst joden uitrooien en dan allah om regen vragen'', ''raespect voor taliban toen ze die beelden van boedha vernietigden'', ''dood aan de joooddd'' en ''het zal een feit blijven dat vele Allochtonen homoseksualiteit niet zullen accepteren vanwege hun geloof.'' Verder is het een site waar volgens het Kamerlid lieden bivakeren die onder interesse zaken invullen als: ''joden opsporen en vernietigen'', en waar 28% van de deelnemers aan een poll aangeeft homoseksualiteit een ziekte te vinden. (Spelling en hoofdletters zijn in de quotes ongecorrigeerd.)

Het Kamerlid wil onder meer weten of de ministers kunnen uitleggen waarom deze site ''boordevol met teksten die vaak een antisemitisch, anti-Nederlands en anti-westers karakter hebben'', met belastinggeld moet worden gesteund. Ook wil hij weten of de ministeries bereid zijn in overleg te treden met het Bedrijfsfonds om hen te bewegen de subsidiering onmiddellijk te stoppen.

Tenslotte wil hij weten of het ministerie van Justitie wil bevorderen dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek instelt tegen de site, gelet op eerder vermelde uitlatingen.

Federer: "Ik was onverslaanbaar"

Na het bereiken van de finale van de Australian Open liet Roger Federer zien dat hij over veel zelfkennis beschikt.

"Dit was een van die dagen dat alles lukte. Ik was onverslaanbaar", aldus de titelverdediger na de eenvoudige zege op Andy Roddick. "Het is bijna onwerkelijk. Ik was verbaasd over mezelf en weet nauwelijks wat ik moet zeggen. Maar het toernooi is nog niet voorbij. Laat me dit kunstje nog eenmaal herhalen".

Square Enix koopt Unreal engine voor toekomstige projecten

Square Enix heeft een licentie gekocht voor het gebruik van de Epics Unreal Engine 3. Hiermee stapt Square Enix af van hun eigen White engine.
Square Enix zal de unreal Engine 3 gaan toepassen voor next generation console spellen alsmede voor PC en via netwerk verkrijgbare spellen.

Volgens Taku Murata, general manager van de Research and Development afdeling van Square Enix, zal het gebruik van de Unreal Engine 3 meer tijd vrij maken voor gamedesign, tevens verwacht hij dat het de ontwikkeltijd van games zal bespoedigen.

Uiteraard is Epic Games erg blij met deze transactie. Zo zei de Vice President van Epic Games, Jay Wilbur, dat ze vereerd zijn dat een invloedrijke studio zoals Square Enix heeft gekozen om te werken met hun product.

"Second Life is een piramidespel"

Volgens een analist toont de game Second Life grote overeenkomsten met een piramidespel. In Second Life kun je gratis mee doen, maar iedereen kan virtuele diensten en producten verkopen tegen Linden Dollars. Deze dollars kunnen vervolgens weer ingewisseld worden tegen echte dollars; het zijn echter alleen de topinvesteerders die geld verdienen.

Vorig jaar was er nog de eerste selfmade miljonair, Chung, die haar geld had verdiend in de game Second Life. Ze handelde in virtueel vastgoed en heeft hiermee dus een aardig zakcentje verdiend. Maar ook bedrijven zoals ABN Amro en Adidas verkopen virtuele producten in het spel.

Het probleem van het spel is dat alleen de topinvesteerders hier geld mee verdienen. Voor de kleine spelers zou het onmogelijk zijn om een redelijke hoeveelheid geld te verdienen. Dit komt omdat de valutahandel in het spel beheerst wordt door de grootste investeerders, zoals de miljonaire Chung. Wanneer je een grote hoeveelheid geld wil inwisselen dan krijg minder terug dan de beursindex in het spel aangeeft. Hierdoor zijn investeringen voor het grote deel van spelers niet terug te verdienen, wat erg veel lijkt op een piramidespel waarbij ook alleen de topmensen geld verdienen.

Chinezen vermoorden 'postume bruiden'

ShockingDrie Chinese mannen zijn gearresteerd omdat ze twee vrouwen om het leven hebben gebracht met het doel hun lichamen als 'postume bruiden' te verkopen. Volgens de Chinese staatskrant Legal Daily zouden de bruiden worden begraven bij alleenstaande dode mannen.

Mogelijk heeft het oude gebruik al aan veel meer vrouwen het leven gekost. Een van de verdachten heeft bekend dat hij voor 12.000 yuan (1.200 euro) een vrouw heeft gekocht van een arme familie. Zelf dacht zij dat ze in een gearrangeerd huwelijk terecht zou komen, maar ze werd in een greppel vermoord en voor 1.600 euro verkocht. Daarna doodde de verdachte met twee handlangers een prostituee en kreeg 800 euro voor haar stoffelijk overschot.

In het westen van China krijgen gestorven alleenstaanden soms een vrouw mee naar het hiernamaals. Meestal is de spookbruid echter overleden door een natuurlijke oorzaak.

Zonneveld mist kwartfinale KNVB beker

NAC Breda kan in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB beker niet over Mike Zonneveld beschikken. De middenvelder maakte woensdag het winnende doelpunt in het duel tegen FC Twente, maar kreeg ook een gele kaart voorgehouden.

Het gevolg van deze kaart is dat Zonneveld de eerstvolgende bekerwedstrijd, welke dus tegen een nog nader te bepalen club is, zal moeten missen. Ook Marcel Koning, speler van RBC Roosendaal, kreeg een gele kaart en is voor het eerstvolgende bekerduel geschorst. Aangezien de Brabanders uit het toernooi liggen, zal deze straf tot volgend seizoen blijven staan.

Honda presenteert RA107

Het Honda Racing F1 team heeft vandaag hun nieuwe bolide gepresenteerd op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De livery blijft echter nog een verrassing, de bolide wasgeheel in het zwart gehuld.

De RA107 is een evolutie van de bolide van vorig seizoen. De evolutie is voornamelijk te vinden op aerodynamisch vlak en het gewicht van de bolide. Met name de neus en de achterkant lijken smaller dan bij zijn voorganger, de RA106. Motorisch zijn er vrijwel geen veranderingen vanwege de bevriezing van het motorenreglement. Nick Fry over de ontwikkeling van de bolide: Bij de bouw van de RA107 hebben we gebruik gemaakt van onze full-scale windtunnel, en dat moet ons dichter bij de wereldtitel brengen. In Jenson Button en Rubens Barrichello beschikken we over over de twee van de meest competitieve en ervaren coureurs uit de Formule 1. Met de testrijders Christian Klien en James Rossiter beschikken we over een goede mix van jeugd en ervaring.

Rubens Barrichello en Jenson Button zijn allebei zeer positief over hun nieuwe gereedschap. Zij memoreren voornamelijk aan de continuïteit binnen het team. Alle sleutelfiguren zijn op hun plaats gebleven. Ook de sterke tweede seizoenshelft van vorig seizoen noopt de coureurs tevreden.

Over de livery wordt geen duidelijkheid gegeven. Gezegd wordt dat het team BP als hoofdsponsor heeft weten aan te trekken. De kleur zou daarmee veranderen in groen, maar dat is niet bevestigd.

De foto’s:

Kritiek op handelen Aboutaleb in rel moskee

Icoon BinnenlandsDe Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb heeft veel te makkelijk genoegen genomen met het excuus van de Assoenna-moskee dat de doodsbedreigingen jegens cabaretier Ewout Jansen en anderen die de islam 'beledigen', gedaan zijn door zomaar een willekeurige bezoeker. Dat stelt zowel universiteitsblad Folia dat het interview bij de moskee afnam, als de Amsterdamse VVD-fractie.

Volgens VVD-fractieleider Eric van der Burg heeft Aboutaleb ''zich met een kluitje in het riet laten sturen''. Van der Burg vandaag in Het Parool: ''Aboutaleb nam genoegen met de zalvende teksten om rust te kunnen creëren en om zo snel mogelijk te kunnen zeggen: 'Beste Amsterdammers, het valt allemaal wel mee.' In twintig minuten was hij om, zonder hoor en wederhoor toe te passen bij Folia. Dat was te vroeg en te ondoordacht.'' De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over het optreden van Aboutaleb.

Folia zegt afstand te nemen van de uitspraken van Aboutaleb. De studenten benadrukken dat de gewraakte opmerkingen gedaan zijn door een door de moskee naar voren geschoven woordvoerder. ''Deze woordvoerder sprak in het bijzijn van de imam met onze verslaggever. Deze maakte geen bezwaar tegen de woordvoering van de man, die optrad als tolk en het interview met de imam arrangeerde.''

Op de Amsterdamse zender AT5 noemde Aboutaleb deze week de uitspraken van de tolk ''de mening van een particulier''. Folia is verbaasd dat de gemeente naar buiten treedt over de kwestie zonder contact op te nemen met de redactie van hen.

Jansen
NRC Handelsblad publiceert vandaag een klein interview met studentencabaretier Ewout Jansen over de affaire. Hij zegt dat het interview met de moskee werd afgenomen omdat op middelbare scholen er na de show wel eens twee of drie jongens van Marokkaanse afkomst opstaan die zeggen dat ze hem in elkaar willen slaan, naar aanleiding van zijn grappen. ''Maar daar ben ik niet zo bang van. Ook ben ik wel eens toegeschreeuwd door een man in een djellaba in het Vondelpark in Amsterdam. In Utrecht moest de politie één keer een man afvoeren toen hij het podium bestormde, dat was echt eng.''

Ewout Jansen, een zoon van arabist Hans Jansen (die niets van doen wil hebben met de affaire), vindt het overigens niet vreemd dat de moskee boos werd over zijn moslimgrappen: ''De Folia-redacteur heeft de grappen over moslims uit mijn show laten vertalen aan de imam. Het is echt niet zo raar dat ze dan boos worden. Dat moet je gewoon niet doen.''

Jansen denkt echter niet aan inbinden: ''Er is geen grens aan grappen. Mensen proberen de islam te ontzien en dat vind ik verkeerd. Als iets grappig is, moet je dat gewoon zeggen. Het christendom is zo vaak op de hak genomen. Op mijn show zouden christenen eigenlijk bozer moeten zijn. De show heet 'Onze Vader' en ik speel de broer van Jezus. Er worden meer beledigende grappen over het christendom gemaakt.''

Rappe hamster

Ik had en heb nog steeds een complete dierentuin in huis, ik ben gek op alles wat leeft, van reptiel tot kat en van hond tot hamster.

En nu we het toch over hamsters hebben, heb je je ooit afgevraagd hoe snel een hamster is, ik eigenlijk niet behalve dat ze verrekte hard kunnen gaan in die loopwieltjes, een hamsterbezitter was dat ook opgevallen en heeft aan een loopwieltje een snelheidsmeter vastgemaakt

De uitkomst zal je verrassen.....

Higuaín is definitief Argentijn

Gonzalo Higuaín gaat niet spelen voor het nationale elftal van Frankrijk. De aanvaller van Real Madrid kiest ervoor om voor Argentinië te spelen, het land waar hij opgroeide.

Higuaín heeft al sinds jonge leeftijd twee nationaliteiten, aangezien hij in Frankrijk werd geboren maar al vrij snel naar Argentinië verkaste. "Ik heb naar mijn hart geluisterd" meldde de 19-jarige aanvaller. "Al mijn vrienden, mijn familie en het voetbal dat ik heb geleerd komen uit Argentinië."

In november van het afgelopen jaar werd de toenmalige speler van River Plate opgeroepen voor het Franse nationale elftal van bondscoach Raymond Domenech. Higuaín zag dat toen niet zitten, en ook nu niet. De twee landen spelen op 7 februari aanstaande een vriendschappelijk duel. Ook in deze wedstrijd zal de speler van Real Madrid niet meedoen, want hij is niet opgeroepen voor de Argentijnse ploeg.

Vermoedelijke kindermoordenaars afgetuigd

MisdaadEen woedende menigte heeft vandaag in India de twee verdachten gemolesteerd die verantwoordelijk worden gehouden voor de moord op mogelijk 38 jonge vrouwen en kinderen. De Indiase zakenman en zijn bediende werden voor de deur van de rechtbank in Ghaziabad, een voorstad van New Delhi, aangevallen.

Ze werden gestompt en geslagen. Onder de aanvallers zaten merkwaardig genoeg ook advocaten die optreden voor de nabestaanden. De zakenman viel door de aanval flauw en werd per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

De twee zijn in staat van beschuldiging gesteld wegens ontvoering, verkrachting en veelvoudige moord. In en rond het huis van de zakenman in een sjieke buitenwijk van New Delhi, zijn tot dusverre al twintig schedels van slachtoffers gevonden. De bediende heeft de moord op zeker tien kinderen en vijf vrouwen bekend. Hij zegt ze te hebben onthoofd. De stoffelijke resten verborg hij in de achtertuin of hij gooide ze in een open riool.

De plaatselijke politie is van de zaak afgehaald wegens incompetentie. De regering van de deelstaat Uttar Pradesh heeft om die reden zes politiemensen ontslagen en drie op non-actief gesteld

Castelen weer op de weg terug

Romeo Castelen is op de weg terug. Vandaag trainde Castelen voor het eerst sinds lange tijd weer mee met de selectie van Feyenoord. De vleugelaanvaller stond lange tijd buitenspel met een gecompliceerde enkelblessure.

Castelen heeft geen last meer van zijn gewricht en zal de komende weken klaargestoomd worden voor een rentree in het eerste van de Rotterdamse club. Verwacht wordt dat hij in het beloftenteam wat wedstrijdritme op zal gaan doen.

Samson en Gert houden zich aan de afspraak

Icoon OpmerkelijkAlweer zestien jaar geleden zong Gert Verhulst samen met z'n beste maatje Samson het liedje 'Tien miljoen' waarin hij belooft dat hij liters limonade en honderd kilo chocolade zou uitdelen als hij tien miljoen had. In de tussentijd heeft Verhulst, tegenwoordig directeur van Studio 100, uiteraard al lang tien miljoen bij elkaar gespaard. Daarom vond Bert, een Antwerpse student communicatiewetenschappen, dat-ie nou wel eens een keer over de brug mag komen.

De student plaatste de opmerking op zijn website. "Het was als grap bedoeld", licht de initiatiefnemer toe. "Maar ik kreeg tienduizenden bezoekers op mijn site." Gertje zelf kon wel om de actie lachen en gaf duizend gratis toegangskaartjes voor Plopsaland Indoor in Hasselt weg aan Bert, die ze inmiddels alweer verspreid heeft via zijn website.

Daar bovenop schonk Studio 100 vijfhonderd tickets aan verenigingen die zich sterk maken voor kanslozen. Het pretpark zal vrijdagavond 2 februari speciaal voor deze actie zijn deuren openen. Iedereen krijgt een stuk chocolade en gratis limonade, belooft Verhulst. Gert en Samson zullen daarnaast die avond nog eens hun grootste hits overdoen.


Het welbekende duo

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Hoe Oversight zijn Joker id-bewijs regelde...

 

Joker stelt kamervragen

10 vragen, 150 leden, een held die ze stelt!

"Mr. A. Woltjer van de faculteit staats- en bestuursrecht van de
Universiteit Utrecht kiest voor Coleman." bron AD

 

EXCLUSIEF
Joker vliegt naar London Heathrow

 

De joker op schiphol

Oversight en zijn

Joker ID-Kaart


Voor joker?
Oversight was het niet eens met de wet op de identificatieplicht. Hij ontdekte dat deze identificatieplicht niet geheel waterdicht was en ging ermee aan de slag. De gevolgen van deze actiebereidheid mogen inmiddels duidelijk zijn. In vrijwel alle media kwam ‘de joker’ uit Hellevoetsluis wel aan bod. Vele mensen zullen zich afvragen hoe het in hemelsnaam toch mogelijk is dat binnen de huidige wet- en regelgeving toch nog steeds dit soort mazen te vinden zijn.


Daarom heeft FOK! alles op een rijtje gezet, van brainstorm, via idee tot het mediacircus wat volgde. Wie staat er nu eigenlijk voor joker? Oordeelt u zelf.

Op de FOK!frontpage...
NIEUWS:[upd] FOK!ker vindt maas in Wet op de identificatieplicht
SPECIAL: FOK!ker vindt maas in wet op de identificatieplicht
COLUMN DOOR OVERSIGHT: Iedereen een ID-bewijs
NIEUWS UPDATE: FOK!ker moet 'Joker'-ID-kaart inleveren
EXCLUSIEF: 'Joker' legt weigering teruggave ID-kaart uit
EXCLUSIEF: 'Joker' over weigering teruggave ID-kaart
'Joker' blijkt beveiliger Torentje
EXCLUSIEF: Joker vliegt naar London Heathrow

Op het FOK!forum...
Het vooronderzoek van Oversight:
Acceptatiecriteria voor de pasfoto op reisdocumenten
Make-up en identificatie
Hoofddoeken en toverhoeden

Het experiment
Rijbewijs met hoed op en schmink deel 1
Rijbewijs met hoed op en schmink deel 2
Rijbewijs met hoed op en schmink deel 3
Rijbewijs met hoed en schmink. #4
Rijbewijs met hoed en schmink. #5

Op FOK!radio...
Luister de aflevering van Fok!Radio22-01-07: Het stormt in de FOK!crew
22-01-07: Het stormt in de FOK!crew (Ergens na 22:00, waar Oversight een verslagje doet hoe hij het systeem verneukt heeft)

In het nieuws...

(Dag)bladen:
Haarlems Dagblad - Man krijgt identiteitskaart met clown als pasfoto
AD - Minister moet clownsfoto op ID-kaart uitleggen
Volkskrant – Man krijgt ID-kaart met clown als pasfoto
De Stentor - Man krijgt ID-kaart met clown als pasfoto
BN de Stem - Man krijgt ID-kaart met clown als pasfoto
Telegraaf - Man krijgt ID-kaart met clown als pasfoto
Metro - Minister moet clownsfoto op ID-kaart uitleggen
Elsevier - Man als clown op pasfoto ID-kaart
Reformatorisch Dagblad - Man krijgt identiteitskaart met clown als pasfoto

Internetsites
[upd] FOK!ker vindt maas in Wet op de identificatieplicht
Iedereen een ID-bewijs
RTL.nl - Man als clown op pasfoto ID-kaart
Nos.nl – Man als “Joker” op ID kaart
Nu.nl – Man krijgt identiteitskaart met clown als pasfoto
NCRV.nl – Poll bij stand.nl
TV Rijnmond - Man krijgt ID-kaart met foto van clown



Teletekst:


Frankrijk:
7sur7 - Être maquillé en clown sur sa carte d'identité est accepté aux Pays-Bas





Over Oversight
FOK!fotoboek

Interview met Mirage
Oversight is hot, maar wat vindt Mirage ervan?

 

[upd] FOK!ker vindt maas in Wet op de identificatieplicht

FOK!gebruiker Oversight heeft gisteren bij het gemeentehuis van Hellevoetsluis een rijbewijs aangevraagd met daarbij een foto waarop hij afgebeeld stond met make-up en een hoofddeksel. Door aan te geven dat hij om levensbeschouwelijke redenen zijn hoofddeksel draagt, heeft de gemeente Hellevoetsluis zijn aanvraag moeten accepteren.

De FOK!ker zal over vier dagen een officieel Nederlands rijbewijs in zijn bezit hebben met daarop de pasfoto die hier rechts staat afgebeeld. Met deze actie heeft de FOK!ker aangetoond dat er op eenvoudige wijze identiteitsbewijzen aan te vragen zijn waarvan de eigenaar onherkenbaar op de foto staat. De huidige regelgeving verbiedt het om met een hoofddeksel op de foto te staan, maar houdt tegelijkertijd rekening met uitzonderingsgevallen op medische, godsdienstige en levensbeschouwelijke gronden. Op basis van deze wetgeving heeft Oversight zijn huidige identiteitskaart kunnen krijgen en zijn aanvraag voor een rijbewijs in kunnen dienen.

Dit geval toont duidelijk aan dat de huidige regelgeving het onmogelijk maakt voor bijvoorbeeld overheden om de identiteit van Nederlandse onderdanen te controleren, aangezien het met de huidige regels voor iedereen vrij simpel is om zich als een ander voor te doen (en hun identiteitsbewijs te lenen). De maas in de wet schijnt verder een interessant licht op de controversiële anti-terroristische maatregelen (zoals bijvoorbeeld de identificatieplicht) die het huidige kabinet ingevoerd heeft.

Eerder liet Oversight al een identiteitskaart maken met een pasfoto waarop hij met toverhoed en make-up afgebeeld staat. Op 6 november opende hij daartoe een topic genaamd Rijbewijs met hoed op en schmink op het FOK!forum waarin hij aankondigde een identiteitskaart aan te gaan vragen met een foto waarop hij met toverhoed en make-up afgebeeld staat. Binnen de huidige acceptatiecriteria voor pasfoto's op het identiteitsbewijs gelden namelijk uitzonderingen waarvan op grond van medische redenen, geloofsovertuiging en levensovertuiging afgeweken mag worden. Door met zwart-witte make-up te werken zorgde hij ervoor dat de verhouding tussen de ooraanzet, oogkassen en de kin visueel aangepast werd. Het is erg moeilijk om een opgemaakt gezicht te herkennen, doch de regels stonden en staan het toe. Vervolgens verklaarde hij bij het gemeentehuis van Hellevoetsluis dat dit uiterlijk zijn levensovertuiging representeerde. De dienstdoende ambtenaar nam daarna, conform de regels, het verzoek in behandeling.


Dit is de pasfoto die Oversight gebruikte voor zijn experiment

Zonder al te veel problemen kreeg hij een identiteitsbewijs uitgereikt:


Het eindresultaat

Het ministerie van Binnenlandse zaken, verantwoordelijk voor de regels omtrent de toekenning van paspoorten aan Nederlandse onderdanen, heeft nog niet gereageerd.

Update 13.00 uur
SGP-Kamerlid Kees van der Staaij heeft inmiddels schriftelijke Kamervragen gesteld aan de minister van Binnenlandse zaken over de affaire.

In een toelichting laat Van der Staaij weten dat de uitzonderingsregel waar Oversight zich op beroept - levensbeschouwelijke gronden - niet bedoeld is om als clown op paspoort of rijbewijs afgebeeld te worden. Bovendien is het clown-zijn volgens de SGP'er 'natuurlijk geen levensbeschouwing'. Hij verwijt de gemeente Hellevoetsluis dat ze veel te lichtvoetig met de aanvraag zijn omgegaan.

Staatssecretaris Atzo Nicolaï wil niet reageren op het bericht. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken liet tegenover de NOS weten dat de regels niet zijn overtreden.

Het nieuws is inmiddels door vrijwel alle media overgenomen. Het NOS-Journaal opende vanochtend met het bericht. Dat kun je op internet hier terugzien (via de link onder Mediatheek).

Update 14.37 uur
Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken moet uitleggen aan de Kamer hoe het mogelijk is dat Oversight de identiteitskaart met zichzelf als 'De Joker' heeft gekregen. Niet alleen de SGP, maar ook de PvdA wil opheldering.

PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen vraagt zich af of de richtlijnen duidelijk genoeg zijn en of de criteria voor pasfoto's aanscherping nodig hebben. Ook hij vindt het raar dat de gemeente Hellevoetsluis 'De Joker' als een levensbeschouwelijk iets beschouwt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Hellevoetsluis om een verklaring gevraagd. Het departement wil weten hoe een en ander is verlopen. Een woordvoerder van het ministerie stelt dat het een gemeentelijke verantwoordelijkheid is om te bepalen of een pasfoto aan de regels voldoet. Volgens hem gaat het om een unieke zaak: ''We hebben niet de indruk dat er honderdduizenden mensen met een Pipo de Clown id-kaart rondlopen.''

Hellevoetsluis gaat overigens bekijken of Oversight zijn ID-kaart moet inleveren. In het NOS-Journaal zei hij namelijk dat hij zich voor 'de grap' als 'De Joker' had afgebeeld. Hierdoor zou hij niet de waarheid hebben gesproken toen hij bij zijn aanvraag stelde dat het een levensbeschouwing betrof.

Zie voor meer achtergrondinformatie (met onder andere een interview met Oversight) onze special.

SGP vindt kermisattractie te bloot

PolitiekDe lokale afdeling van de SGP in Nunspeet en een kerkgenootschap uit de plaats blijken te hebben geklaagd over een te blote kermisattractie. De attractie stond op een kermis die afgelopen najaar op het Marktplein van deze Veluwse gemeente werd gehouden. Het betrof de met schaars geklede dames beschilderde attractie 'Volcano Power' (bakjes die hard in de rondte draaien).

Volgens SGP-fractielid Arie van de Pol zijn de bloterige vrouwenschilderingen ''in strijd met de waardigheid van de vrouw.'' Dit past volgens zijn fractie ''niet bij het karakter van het dorp en om opvoedkundige redenen - ook schoolkinderen maken gebruik van de voorzieningen - zijn illustraties op de attractie niet in de openbare ruimte gewenst.'' De SGP vraagt het college maatregelen te nemen zodat de uitstraling van de attracties niet strijdig is met de waarden en normen van een groot deel van Nunspeet.

Kermisexploitant E. Reijbroek van Fairpower uit Uden kan zijn oren niet geloven als hij de klachten hoort. ''Kom op zeg, je ziet alleen een paar blote borsten, we leven anno 2007 hoor.'' Reijbroeks opwinding wordt alleen maar groter als hij hoort dat de SGP zijn attractie strijdig met de normen en waarden noemt. ''Hoezo normen en waarden. Daar moeten zij mij niet mee aankomen in Nunspeet. Ze hebben daar een attractie van een collega vernield. Nee, en dan hoor ik niks uit Nunspeet over normen en waarden. Dat heeft mijn collega een hoop geld gekost.''

Reijbroek stelt dat hij juist twee jaar geleden de Volcano Power opnieuw heeft laten decoreren. ''Ik heb dat gedaan om de boel op te leuken. Ik vind dat het er nu leuk uitziet en het is allesbehalve pornografisch materiaal.'' Hij zegt ook geen klachten te hebben ontvangen van kermisbezoekers.



'Te bloot voor Nunspeet'

Spurs zonder te spelen verder

Na de uitsluiting van Feyenoord in het UEFA Cup toernooi, mag Tottenham zich de eerste ploeg noemen die de achtste finales haalt. De Spurs krijgen geen vervangende tegenstander toegewezen, en zijn op deze manier dus automatisch geplaatst voor de volgende ronde.

Aanvankelijk was er nog de optie om de Spurs te laten uitkomen tegen Wisla Kraków, dat als nummer vier eindigde in de poule van Feyenoord. De UEFA heeft echter volgens eigen reglementen beslist. In de volgende ronde moet Tottenham aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Sporting Braga en Parma.

[Upd]Braafheid niet naar medische keuring Twente

Het lijkt er sterk op dat FC Twente kan fluiten naar Edson Braafheid. Gisteren zou de linksback medisch gekeurd worden in Enschede, maar hij kwam niet opdagen. En nu ook Newcastle United en Manchester City interesse getoond hebben in de verdediger, lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar een transfer naar Engeland.

Vorige week maakten de Tukkers de komst van Braafheid, die aan het eind van dit seizoen transfervrij is, bekend op zijn officiële website. De komst van Braafheid riep toen nogal wat vraagtekens op, en inmiddels is duidelijk dat de ploeg te voorbarig geweest is. Braafheid heeft nog niet getekend bij de Tukkers en nu er interesse is vanuit Engeland lijkt hij af te zien van een vertrek naar de Tukkers.

Zowel Newcastle als Manchester City wil Braafheid per direct overnemen. De Telegraaf meldt dat beide clubs bereid zijn om 400.000 euro te betalen. Of FC Utrecht bereid is om de back voor dit bedrag te laten gaan is nog onduidelijk.

Update 14:00 uur

De zaakwaarnemer en tevens vader van Braafheid, René Braafheid, heeft tegenover Sportweek gezegd dat zijn zoon gewoon naar FC Twente verkast. "Ik weet niet waar die verhalen over buitenlandse interesse nu ineens allemaal vandaan komen, maar het is allemaal oud nieuws. Edson kon inderdáád naar Engeland én naar Frankrijk. Daar kon hij veel meer geld verdienen, maar hij heeft vorige week niet voor niets besloten dat hij liever naar FC Twente wil en vrijdag niet voor niets een principeakkoord met die club bereikt over een driejarig contract per 1 juli. In die situatie is helemaal niks veranderd."

"Alleen de handtekeningen onder het contract ontbreken nog, maar met het zetten daarvan hebben we geen haast. Het contract gaat immers pas in op 1 juli. Tenzij FC Utrecht nog geld aan hem wil verdienen. Dan moet die club maar voor de transferdeadline van 31 januari een akkoord zien te bereiken met FC Twente. Want dáár wil Edson heen, en nergens anders. Hij is een man van zijn woord,” aldus Braafheid senior.

Oude Egyptenaren eerden goden met orgieën

De uitdrukking 'seks, drugs en rock-'n-roll' was in de tijd van de oude Egyptenaren nog onbekend, maar volgens dr. Betsy Bryan van de Amerikaanse John Hopkins-universiteit kenden ze daar indertijd wel hun eigen versie van. Dat blijkt uit opgravingen in de tempel van Moet in Karnak (Luxor) die de archeologe heeft gedaan.

De tempel werd gebouwd in 1470 vóór Christus door de vrouwelijke farao Hatsjepsoet. Daarna werd het complex ontelbare keren verbouwd en uitgebreid over een periode van 1.300 jaar. Diep in de ruines ontdekte Bryan hiëroglyfen waarop onder leiding van vrouwelijke priesters grote hoeveelheden bier worden gedronken, waarna de deelnemers zich overgeven aan seksorgiën. Muziek - vooral drummers - speelden een grote rol in het festival. Het woeste drinkgelag werd kennelijk elk jaar, na de eerste overstroming van de Nijl, gehouden.

Volgens Bryan ging er achter het bacchanaal een religieus ritueel schuil. Het uitbundige drinkgelag was gebaseerd op de mythe dat de bloeddorstige leeuwengodin Sekhmet na een zuipfeest uit haar roes ontwaakte in de vorm van de veel gezelliger godin Hathor. Het hoogtepunt van het festival was dan ook als de drummers de dronken feestvierders uit hun roes deden ontwaken in de hoop dat ze de herboren godin zouden aanschouwen.

De opvolgers van Hatsjepsoet probeerden het festival te onderdrukken, maar dat lukte niet. De geschiedschrijver Herodotus beschrijft zo'n duizend jaar later, in 440 voor Christus, een wijnfestival waaraan 700.000 mensen deelnamen en waarbij ''méér wijn werd binnengegoten dan anders op een heel jaar en waar vooral de vrouwen zich goed lieten gaan.''

Overigens kenden de oude Egyptenaren ook een variant op onze Bob: een paar aanwezigen bleven nuchter om ongelukken te voorkomen en de anderen naar huis te helpen.

Espinoza naar Vitesse

Vitesse heeft vandaag een akkoord bereikt met de 29-jarige verdediger Giovanny Espinoza over een contract voor anderhalf jaar, met een optie voor nog een jaar. De international van Ecuador moet nog wel de medische keuring ondergaan.

"Deze jongen is een directe versterking voor de ploeg", aldus manager voetbal Jan Streuer. "Hij staat wereldwijd bekend als een uitstekende verdediger. Dat wij er in geslaagd zijn hem nu aan Vitesse te verbinden, maakt mij heel, heel blij."Tegen Willem II en NEC zal hij nog niet van de partij zijn omdat hij nog niet in het bezit is van de juiste papieren.

Espinoza speelde op het WK in Duitsland in alle vier de wedstrijden van Ecuador mee. De transfervrije Espinoza speelde voor het laatst voor LDU Quito in zijn vaderland.

Sikora wederom onder het mes

Victor Sikora moet vandaag weer onder het mes. Afgelopen maandag, tijdens de training van NAC Breda, schoot de knie van de aanvaller op slot. De artsen bekijken of het gewricht is beschadigd en grijpen zonodig in.

In december beschadigde Sikora, die afgelopen zondag tegen Feyenoord (4-1 winst) juist weer terugkeerde in de basis, nog zijn meniscus. En vorig seizoen was hij lange tijd afwezig vanwege een operatie aan zijn knie.

Het is nog onduidelijk hoe lang Sikora nu buiten spel staat.

'Interesse AZ in Deense keeper'

De Deense krant BT meldt dat Casper Ankergren in de belangstelling van AZ. BT meldt donderdag dat AZ de 27-jarige doelman van Brøndby IF voor een half jaar wil huren.

AZ wilde de interesse niet bevestigen, maar liet weten dat technisch directeur Marcel Brands momenteel in Brazilië verblijft op zoek naar een nieuwe doelman.

Dit seizoen was Ankergren vaste keeper bij Brøndby. Maar sinds de komst deze maand van Stephan Andersen van Charlton Athletic is hij echter op zoek naar een nieuwe club. "Ik sta voor alles open. Nederland lijkt op Denemarken. Er zijn ook clubs uit andere landen geïnteresseerd, maar ik zou graag naar Nederland willen," aldus Ankergren. Volgens de krant hebben ook RKC Waalwijk en Vitesse interesse.

Naar verluidt zou AZ ook een oogje op de Braziliaan Bruno Fernandes van Atlético Mineiro. Een overgang van Andrey ketste eerder af, omdat de keeper van Figueirense FC voor Steaua Boekarest koos.

Piloot overlijdt tijdens vlucht

Icoon ShockingDe piloot van een Continental Airlines vlucht van Houston, Texas, naar Puerto Vallarta, Mexico, werd ziek na de start en is later dood verklaard nadat het vliegtuig een voorzorgslanding maakte. Dit verklaarde David Messing, een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Volgens Messing kreeg de piloot, wiens naam om privacyredenen niet bekend wordt gemaakt, kort na de start een hartaanval en heeft de copiloot het roer moeten overnemen. Een voorzorgslanding werd gemaakt op McAllen airport, eveneens in Texas.

Volgens een woordvoerder van de hulpverleners hebben passagiers, waaronder een aantal dokters en verpleegsters, geprobeerd de piloot te helpen, maar mocht het niet baten. De piloot werd in een nabij ziekenhuis officieel dood verklaard.

Door het handelen van de copiloot waren de 210 passagiers geen moment in gevaar. De vlucht is later met een nieuwe bemanning voortgezet.

Dank aan Bromsnor voor de tip!

Juliën C.: afpersers schuldig aan moord op Jesse

Drie mannen die hem afpersten zijn verantwoordelijk voor de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans in basisschool De Klim-Op in Hoogerheide. Dat heeft de 22-jarige verdachte Juliën C. tegenover de politie en de rechter-commissaris verklaard.

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag berichten van die strekking in het AD en BN/De Stem bevestigd. Volgens C. hebben de drie hem op 1 december ontvoerd en mishandeld. Zij zouden hebben gedreigd zijn halfbroertje wat aan te doen. Dit jongetje zat in dezelfde klas als Jesse Dingemans. Daarna zijn zij naar de basisschool gegaan. Justitie stelt dat C. de enige verdachte blijft.

Het onderzoeksteam heeft twee van de drie door C. genoemde mannen gesproken. Volgens een woordvoerster van het OM hebben zij een sluitend alibi voor die dag. C. omschreef de derde man zo vaag dat die niet achterhaald kon worden. ''C. blijft onze enige verdachte'', aldus de woordvoerster.

De eerste advocaat van C., Henk van Asselt, had het in de dagen na de moord over een bizar verhaal van C. Zijn collega Gerard Sprong weigerde later als nieuwe raadsman deze kwalificatie over te nemen.

In een reactie zegt Spong donderdag dat zijn cliënt de moord vanaf het eerste moment heeft ontkend en dat nog steeds doet. Hij zoekt samen met Juliën naar mogelijkheden diens verhaal meer diepgaand te laten onderzoeken. Hij zegt dat die er zeker zijn. Spong bevestigt dat de politie in het onderzoek een mes heeft gevonden. Volgens hem staat echter niet vast dat de moord met dit mes is gepleegd.

Indonesië klaagt Soeharto aan

Icoon BuitenlandsDe Indonesische justitie dient later deze maand een aanklacht in tegen oud-dictator Soeharto wegens vermeend misbruik van liefdadigheidsfondsen. Dat kondigde procureur-generaal Abdul Rahman Saleh donderdag aan.

De 85-jarige Haji Mohammad Soeharto is tot dusver uit handen van justitie gebleven. Hij wordt ervan beschuldigd tijdens zijn drie decennia durend bewind miljarden dollars achterover te hebben gedrukt. Wegens zijn slechte gezondheid is hij nog nooit voor de rechter verschenen.

Soeharto wordt nu aangeklaagd wegens vermeend mismanagement van het charitatieve fonds Supersemar. De oud-president stichtte deze instelling in 1974 en was er voorzitter van. Supersemar geeft studiebeurzen aan studenten. Het geld is onder meer afkomstig van zakenlieden.

De Indonesische oud-president Haji Mohammad Soeharto

'Advocaten mogen actief klanten werven'

Icoon BinnenlandsAdvocaten mogen in de toekomst actief op iemand afstappen met de vraag of die cliënt wil worden. Dat mag nu officieel nog niet. De Orde van Advocaten heeft een versoepeling van de 'Verordening op publiciteit' in voorbereiding.

De landelijke deken Els Unger zegt in De Pers van donderdag dat in maart volledig duidelijkheid is over de nieuwe richtlijnen.

In de verordening staan bindende beperkingen op klantenwerving door advocaten. Tot eind jaren tachtig mocht de advocatuur helemaal geen reclame maken; nu worden ook de laatste regels geschrapt. "Advocaten zijn anders over publiciteit gaan denken. Het besef dringt door dat we gewoon dienstverleners zijn, zij het met een bijzondere verantwoordelijkheid", aldus Unger in de krant.

In de praktijk komt het nu al vaak voor dat advocatenkantoren potentiële cliënten benaderen om zichzelf aan te prijzen. "Neem nu advocaten die voor grote bedrijven en de overheid werken. Die klanten vinden dat de normaalste zaak van de wereld, wel prettig zelfs", zegt Unger.

Amerikaanse praktijken zoals letselschadeadvocaten die op spoedeisende hulpafdelingen actief verkeersslachtoffers benaderen voor het opstrijken van hoge schadevergoedingen ziet de deken niet zo snel in Nederland voorkomen.

"Ik ben geen toekomstvoorspeller, dus ik kan niet zeggen dat het nooit zal gebeuren. Maar ik acht het niet waarschijnlijk. En als het uit de hand loopt en mensen worden hinderlijk gevolgd, wordt er opgetreden."

Politie geeft boete in de klas

Icoon PolitieEen 14-jarige scholier in Purmerend is dinsdag uit de les gehaald om een boete te kunnen krijgen. Even daarvoor schreeuwde hij beledigingen aan politieagenten die naast de school verkeerscontroles uitvoerden.

Het is volgens de politie beleid om in dit soort gevallen proces-verbaal op te maken als dat kan. Justitie beslist over zijn vervolging.

De ouders van de jongen en de schoolleiding zijn op de hoogte gesteld van het voorval.

Bericht werd gesubmit door centenbakkie en zwaaibaai, waarvoor dank.

Softwareverkopen Japan

Het is weer zover; de Japanse softwareverkopen zijn bekend. Het gaat om de week van 15 januari tot 21 januari. Wat direct opvalt is de aanwezigheid van een 360-game, namelijk Gears of War, en nog steeds staan Wii Sports en Wii Play in de top tien.

01 PS2 Bandai-Namco .hack//G.U. Vol. 3 - 136790 / 136790
02 NDS Nintendo Wario: The Seven - 91249 / 91249
03 PS2 Sega Shining Force EXA - 72306 / 72306
04 WII Nintendo Wii Sports - 57418 / 851535
05 WII Nintendo Wii Play - 45724 / 764813
06 PS2 Flight-Plan Dragon Shadow Spell - 40541 / 40541
07 360 Microsoft Gears of War - 33212 / 33212
08 NDS Atlus Etrian Odyssey - 32511 / 32511
09 NDS Nintendo Common Knowledge Training - 31735 / 1130647
10 NDS Nintendo More Brain Age - 29626 / 3868279
11 NDS Nintendo New Super Mario Brothers
12 NDS Nintendo Animal Crossing Wild World
13 WII Nintendo Excite Truck
14 PSP Konami Metal Gear Solid Portable Ops
15 NDS MTO Tea Dog's Room DS 2
16 NDS Nintendo Mario Kart DS
17 NDS Pokemon Pokemon Diamond
18 NDS Nintendo English Training
19 NDS IE Institute Kanji Brain Test 2M
20 NDS Nintendo 1000 Recipes
21 NDS Pokemon Pokemon Pearl
22 NDS Spike IQ Supply
23 NDS Nintendo Brain Training
24 WII Nintendo Wario Ware Smooth Moves
25 PS2 Sega Yakuza
26 WII Nintendo The Legend of Zelda: Twilight Princess
27 NDS Rocket Co. Kanji Test
28 NDS Nintendo Kirby Squeek Squad
29 PSP Capcom Monster Hunter Portable
30 NDS Sega Love+Berry

Spoorloos-presentator overvallen in Brazilië

Icoon ShowbizzSpoorloos-presentator Derk Bolt is in Brazilië overvallen en beroofd van zijn camera. Tijdens de opnames voor een item voor Spoorloos kwamen twee jonge mannen met een pistool naar Bolt en sommeerden hem zijn camera af te geven.

"Eerst wilde ik de camera niet afstaan, want ik dacht nog: dit geeft een hoop ongemak. Maar ik heb hem toch maar gegeven", aldus de presentator woensdag. "Ik doe dit werk al meer dan tien jaar en had er nooit bij stilgestaan dat het ook wel eens mis kon gaan."

Het incident gebeurde vorige week maandag. "Ik heb heel veel geluk gehad, volgende keer moet ik nog voorzichtiger zijn."

Bolt was bezig met een item over een Braziliaanse man die zijn moeder zoekt. De banden van het interview met de man zaten in de camera.

Tientallen brieven van vader Anne Frank ontdekt

Icoon BuitenlandsIn een New Yorks archief hebben onderzoekers tientallen brieven van de vader van Anne Frank gevonden. De brieven naar vrienden, familie en overheidsfunctionarissen geven weer hoe desperaat Frank probeerde zijn vrouw, moeder en kinderen in veiligheid te krijgen.

De correspondentie stamt uit de periode tussen 30 april en 11 december 1941, meldde het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine donderdag.

Otto Frank onderzocht mogelijkheden om via Spanje naar het neutrale Portugal te gaan, vroeg visa aan voor Parijs en probeerde een overtocht te boeken naar de Verenigde Staten en/of Cuba. Alle pogingen mislukten en de familie Frank dook in juli 1942 onder op de Prinsengracht in Amsterdam. In 1944 werden ze verraden en door de Duitsers gearresteerd. Otto Frank overleefde als enige de oorlog.

Vrijwilligster Estelle Guzik ontdekte de brieven twee jaar geleden al in het archief van het YIVO Instituut voor Joods Onderzoek in New York. De vondst werd anderhalf jaar lang stil gehouden. Het YIVO onderzocht hoe het zat met de rechten voor mogelijke publicatie ervan.

Woensdagavond maakte het onderzoeksinstituut bekend dat het de documenten tijdens een persconferentie op 14 februari zal vrijgeven.

Filmfestival Rotterdam van start gegaan

Icoon Film ''Rotterdam 2007 geeft een visie op de toekomst door nieuwe talenten, nieuwe ideeën en nieuwe manieren van filmmaken te presenteren.'' Met deze woorden opende festivaldirecteur Sandra den Hamer woensdag het International Film Festival Rotterdam.

Na de welkomstspeech van Den Hamer konden de genodigden kijken naar de openingsfilm La Antena, over de macht van media en televisie, van Esteban Sapir. De Argentijnse filmmaker was aanwezig bij de vertoning van zijn film. In twee andere zalen draaide tegelijkertijd Rescue Dawn van Werner Herzog. Hoofdrolspeler Jeremy Davies was bij deze publieksopening aanwezig.

Den Hamer noemde in haar welkomstwoord nog de donkere wolken die boven het Hubert Bals Fonds hangen. Het fonds, dat projecten van buitenlandse filmmakers financieel ondersteunt, moet het binnenkort zonder subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken doen. De festivaldirectrice benadrukte nog eens dat ,,de films en hun makers de steun hard nodig hebben''.

Het festival duurt tot en met 4 februari. Er zijn 44 wereld-, 23 internationale (tot nu toe uitsluitend lokaal vertoond) en 30 Europese premières van lange films in Rotterdam. The Prestige van Christopher Nolan sluit het filmgedeelte van het evenement op 3 februari af.

KRO test kijkers op cultuurgehalte

Icoon TelevisieIn navolging van de Nationale IQ Test (BNN) komt de KRO zondag met de Nationale Cultuur Test. Presentatoren Sven Kockelmann en Anita Witzier testen prominenten, kunstliefhebbers en cultuurbarbaren op hun CQ (Cultuur Quotiënt).

De bekende Nederlanders die meedoen aan het programma zijn presentator Marc Klein Essink, acteur Waldemar Torenstra, DJ Isabelle Brinkman, tattoo-koning Henk Schiffmacher, schrijfster Marjan Berk en Tweede-Kamerlid Samira Abbos. Kijkers kunnen via sms en internet de test meespelen.

R. Koeman: "Geen enkele speler krijgt rust"

PSV treedt donderdagavond in de sterkste opstelling aan. De ploeg van trainer Ronald Koeman kruist dan namelijk de degens met Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren spelen de laatste achtste finale in het toernooi om de KNVB beker.

"We zijn de tweede seizoenshelft goed begonnen, in alle opzichten. Die lijn willen we doortrekken. We zullen geen spelers rust geven", was de toelichting van trainer Koeman.

Roda JC moet het opnemen tegen Jong AZ, welke voor een stunt hoopt te zorgen. Laatstgenoemde ploeg is de opvallendste verschijning bij de laatste zestien in het toernooi om de KNVB beker. De selectie van Marcel Bout denkt zelfs al aan 2002. Toen liep Jong Ajax de finale van het nationale bekertoernooi maar net mis. Toch hebben de beloften van AZ nog tegen geen enkele profclub hoeven spelen. In de voorgaande rondes wisten ze te winnen van ONS Sneek en SC Genemuiden. Toch is er ook een mogelijkheid dat Roda JC flink uit zal halen tegen de jonge spelers uit Alkmaar. De Limburgers wisten het toernooi in 1997 en 2000 op hun naam te schrijven.

Alleen dure versie PS3 in Nederlandse winkels

Icoon GamesAlleen de dure, luxere versie van de nieuwe spelcomputer van Sony, de Playstation 3 (PS3), komt in de Nederlandse winkels te liggen. Of de goedkopere variant hier wordt verkocht, hangt af van de vraag. De dure PS3 komt in ons land 23 maart op de markt, meldde Sony donderdag.

De dure PS3 heeft een grotere harde schijf dan de goedkopere versie. De prijs bedraagt 599 euro, aanzienlijk meer dan Amerikanen en Japanners voor een dergelijke spelcomputer betalen. In de Verenigde Staten en Japan is de uitgeklede PS3 wel uitgebracht. Die kost zo'n 100 dollar minder.

De PS3 is vanaf 23 maart beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Er komen een miljoen systemen op de markt. Het is onduidelijk hoeveel daarvan voor Nederlandse winkels zijn bestemd.

De introductie van de nieuwe spelcomputer, die de concurrentie aangaat met de Xbox 360 van Microsoft, heeft in Europa flinke vertraging opgelopen. Sony kampte met productieproblemen. In november vorig jaar konden gamers in de VS en Japan al wel de PS3 aanschaffen. Het concern heeft daar inmiddels twee miljoen systemen verscheept. Eind maart moeten dat er wereldwijd zes miljoen zijn.

Rijdende krantenlezer aan de kant gezet

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft woensdag een 21-jarige automobilist van de rijksweg A16 gehaald omdat de man een krant zat te lezen achter het stuur. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De rijdende krantenlezer viel op omdat hij met een gangetje van 80 kilometer per uur over de A16 reed, terwijl het overige verkeer met 100 of meer langssuisde. De man had net zijn rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal voor gevaarlijk weggedrag.

Quincy kiest voor Ghana

Quincy Owusu Abeyie, aanvaller van Spartak Moskou, gaat uitkomen voor het nationaal elftal van Ghana. Hierdoor wordt het niet meer mogelijk voor de spits om nog voor het Nederlands Elftal uit te komen in de toekomst.

Abeyie, die nog in het Nederlands Elftal onder de 20 jaar heeft gespeeld, kiest voor een toekomst bij "The Black Stars". De 20-jarige dribbelaar leek echter op een plaats in het grote Nederlands Elftal af te stevenen, maar zijn ontwikkeling verliep uitermate pover. Bij Arsenal kwam hij niet tot zelden aan spelen toe en ook in Rusland, bij Spartak Moskou, staat de Nederlander niet vaak in de basis.

Quincy komt in aanmerking voor een Ghanees paspoort omdat zijn beide ouders van Ghanese afkomst zijn. Voordat het zo ver is moet de FIFA eerst nog toestemming geven. Maar dit lijkt geen probleem te zijn.

Booy: "Het was bar en boos"

Foeke Booy, trainer van FC Utrecht, had geen goed woord over voor de wedstrijd van zijn ploeg tegen RBC Roosendaal (1-0). De Domstedelingen wisten gisteren, in het kader van de KNVB beker, nipt van de ploeg uit de Jupiler League te winnen.

"We zijn een ronde verder en dat is het enige wat telt in het bekertoernooi. Maar de manier waarop was bar en boos. Ik heb het zo slecht nog niet gezien. We hebben het moeilijk", was de ongezouten kritiek van Booy. Ook Gregoor van Dijk, aanvoerder van FC Utrecht, liet weten dat de ploeg heel veel geluk heeft gehad. "We mogen onze handen dichtknijpen en moeten deze wedstrijd snel vergeten."

[Update] Nederlandse PlayStation 3 launchdetails

Over ongeveer 1,5 uur zal Sony officieel de details bekend maken van de Europese launch van de PlayStation 3. Er is echter al een press release online verschenen op het populaire forum NeoGAF die eigenlijk nog niet online mag met alle info. Zoals eerder al gezegd zal de PS3 op 23 maart 2007 verkrijgbaar zijn, in Groot-Brittannië in eerste instantie enkel in de 60GB versie voor 425 pond. Of het vasteland ook de 20GB versie krijgt is onbekend. Bij launch zullen er ongeveer een miljoen PS3's beschikbaar zijn tezamen met dertig verschillende games, waarvan onderstaand een lijst met daarachter publisher en of ze op schijf of via het online netwerk verschijnen.

Resistance: Fall of Man - SCEE - Disc
MotorStorm - SCEE - Disc
Genji: Days of the Blade - SCEE - Disc
FORMULA ONE CHAMPIONSHIP EDITION - SCEE - Disc
Ridge Racer 7 - SCEE - Disc
Tekken®: Dark Resurrection - SCEE - Network
Lemmings - SCEE - Network
Go! Sudoku - SCEE - Network
Go! Puzzle - SCEE - Network
Blast Factor - SCEE - Network
flOw - SCEE - Network
Super Rub a'Dub - SCEE - Network
Call of Duty 3 - Activision UK Ltd - Disc
Marvel: Ultimate Alliance - Activision UK Ltd - Disc
Tony Hawk's Project 8 - Activision UK Ltd - Disc
Gundam Target in Sight - Namco Bandai Games - Disc
Full Auto 2: Battle Lines - Sega®Europe Ltd - Disc
Sonic the Hedgehog - Sega®Europe Ltd - Disc
Virtua Fighter 5 - Sega®Europe Ltd - Disc
Virtua Tennis 3 - Sega®Europe Ltd - Disc
World Snooker Championship 2007 - Sega®Europe Ltd - Disc
NBA 2K7 - Take 2 International SA - Disc
NHL 2K7 - Take 2 International SA - Disc
Blazing Angels Squadrons of WWll - Ubisoft Entertainment SA - Disc
Enchanted Arms - Ubisoft Entertainment SA - Disc
Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent - Ubisoft Entertainment SA - Disc
The Elder Scrolls lV: Oblivion - Ubisoft Entertainment SA - Disc
Def Jam: Icon - Electronic Arts Ltd - Disc
Fight Night Round 3 - Electronic Arts Ltd - Disc
NBA Street 4 Homecourt 2007 - Electronic Arts Ltd - Disc
Need for Speed Carbon - Electronic Arts Ltd - Disc
The Godfather: The Don's Edition - Electronic Arts Ltd - Disc
Tiger Woods PGA Tour 2007 - Electronic Arts Ltd - Disc
Untold Legends: Dark Kingdom - Electronic Arts Ltd - Disc
F.E.A.R. Vivendi - Universal Games Intl SA - Disc
Gripshift - Sony Online Entertainment - Network

Ook zijn er enkele accessoires verkrijgbaar bij launch:
SIXAXIS Wireless Controller - £34.99
Blu-ray Disc Remote Control - £17.99
HDMI Cable - £17.99
AV cable - £17.99
Component AV cable - £17.99
S Video cable - £12.99

Prijzen in euro zijn nog niet bekend, mogelijk komen die over 1,5 uur beschikbaar.

Update 11:26:

De Nederlandse prijzen en data zijn inmiddels ook bekend, en zoals verwacht zal de 60GB versie hier vanaf 23 maart voor 600 euro over de toonbank gaan. De 60GB versie is echter wel de enige versie die je in Nederland kunt kopen, de 20GB versie zal naar gelang de vraag later dit jaar eventueel in de winkels komen.

De lijst met launchgames is hetzelfde als de lijst hierboven, maar de prijzen van de accessoires zijn nu wel bekend in euro's:

SIXAXIS Wireless Controller - 49,99 euro
Blu-ray Disc Afstandsbediening- 24,99 euro
HDMI kabel - 24,99 euro
AV kabel - 16,99 euro
Component AV kabel - 24,99 euro
S Video kabel - 16,99 euro

Met dank aan Sannr en Spooky22 voor het melden van dit nieuws

AO: Federer maakt gehakt van Roddick

Roger Federer heeft de finale bereikt van de Australian Open. Na een moeizaam begin versloeg de Zwitserse nummer één van de wereld Andy Roddick met 6-4, 6-0 en 6-2.

Ondanks dat Roddick in de eerste set direct zijn servicegame inleverde, leek hij zich nog even te herstellen. Hij brak zijn de Zwitser terug en bleef bij tot 4-4. Daarna ging het mis. De Amerikaan moest buigen voor Federer die daarna vrij eenvoudig de set naarzich toetrok. In het tweede bedrijf was Roddick helemaal nergens. De Amerikaan leverde driemaal op rij zijn service in en verloor de set zodoende met 6-0.

Federer zette zijn suprematie voort in de derde set. Met de derde break op rij in de openingsgame van een set was de partij zo goed als in de Zwitserse pocket. Pas na elf gewonnen games op rij gunde de titelverdediger Roddick weer een game, maar dat kwam veel te laat. Federer bleef zijn service behouden, brak nogmaals Roddick, en trok de partij met 6-2 naar zich toe.

Belgische kroonprins wenst geen kritiek

Icoon KoningshuisBelgië heeft weer een rel rond het koningshuis. Kroonprins Filip heeft tijdens een receptie woensdag twee hoofdredacteuren gedreigd dat ze niet meer welkom zijn aan het hof als ze kritisch over hem blijven.

De Belgische kroonprins FilipDe hoofdredacteuren hadden vorig jaar negatief bericht over Filips bezoek aan Zuid-Afrika. De kroonprins had daar steeds dezelfde speech uitgesproken en had moeite om namen en gezichten te onthouden.

De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft de kroonprins direct op de vingers getikt. ''Ongepast'', noemde de premier de dreigementen van de prins aan de pers.

Filip kwam in 2004 in opspraak toen hij zich met politiek bemoeide: hij bekritiseerde de missie van het Vlaams Belang, de grootste partij van Vlaanderen. Vorige maand ontstond ophef over zijn broer Laurent, die fraudegeld had ontvangen.

Film: Blood Diamond

Edward Zwick heeft al een aantal zeer degelijke films op zijn naam staan. Zo vertelde hij met Glory het verhaal van de eerste gekleurde compagnie in de Amerikaanse burgeroorlog en een paar jaar geleden bracht hij Tom Cruise in de wereld van de samoerai met The Last Samurai. Dit keer komt Zwick opnieuw met een film die zich afspeelt gedurende een chaotische periode. Blood Diamond speelt zich namelijk af tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone.

Addo wil weg bij PSV

Eric Addo wil weg bij PSV. De 28-jarige Ghanees, die sinds 1999 voor de landskampioen speelt, kan in Eindhoven niet op een basisplaats rekenen en na de komst van Alcides is hij nog een plekje gezakt in de pikorde.

Addo kan komende zomer transfervrij vertrekken, maar mogelijk vertrekt hij nog deze maand. "Hij heeft mij verteld dat hij meer moet gaan spelen met het oog op zijn plek in de nationale ploeg. Als hij bij ons blijft, zal zijn rol echter niet veranderen", aldus trainer Ronald Koeman die het jammer zou vinden als de verdediger vertrekt. "Hij is van waarde in de groep. Als hij besluit dat zijn toekomst toch bij PSV ligt, dan kunnen we altijd nog praten."

Radio 2 weer grootste radiozender

Icoon RadioRadio 2 is werderom de grootste zender van Nederland. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt over de periode november - december 2006. Dankzij de Top 2000 die tussen kerst en oud & nieuw werd uitgezonden klom de publieke radiozender naar de eerste plaats met een marktaandeel van 13,2 procent. Sky Radio neemt op afstand de tweede plek in. Ook het non-stop station doet het altijd goed rond de kerstdagen. Radio 538 is van de eerste plek naar de derde plaats verbannen.

Opvallend is dat Radio 10 Gold op de middengolf het weer wat beter doet. Ook Radio 5, dat in de plaats kwam van Radio 747, heeft een stijgende lijn. Q-music steeg de afgelopen tijd , maar verliest nu weer. De gemiddelde luistertijd was in de meetperiode drie uur en 17 minuten. Dat is drie minuten meer dan de vorige keer.

Een volledig overzicht van de marktaandelen staat hier

DVD: Lady in the Water

De knullige conciërge Cleveland Heep (Paul Giamatti, van de ondergewaardeerde film Sideways) ziet 's nachts iemand in het zwembad van het appartementencomplex The Cove. Hij struikelt en dondert na een harde klap op het beton het zwembad in, om gered te worden door de engelachtige Story. Zij is een narf en leeft in een geheime ruimte onderin het zwembad. Snarf? Nee, een narf, een waternimf die volgens een oude mythe iets kan losmaken bij de juiste persoon. Die zal vrij van twijfel dan een verhaal kunnen schrijven waardoor uiteindelijk de wereld zal veranderen. Alles wat daarvoor hoeft te gebeuren, is dat die persoon de narf ziet. En zo begint het verhaal vrij luchtig. Alles wat Cleveland hoeft te doen om haar te helpen, is zijn huurders afgaan en eens polsen wie er toevallig bezig is met een schrijfsel. Voor de kijker betekent dat een bonte verzameling aan karakters, allen apart maar wellicht zonder al te veel diepgang, geheel in lijn met een gemoderniseerd sprookje en genoeg voer voor kinderloze critici.

DVD: Ronald Goedemondt - Spek

Ronald Goedemondt is flink aan de weg aan timmeren in cabaretesk Nederland. Misschien kent het grote publiek zijn naam of gezicht nog niet, maar hij was het die in 2003 het Camaretten Festival (Jury- en Publieksprijs) won. Hij speelde bij het befaamde Comedy Train gezelschap en schreef ook mee bij 'Dit was het Nieuws' en 'Spijkers met Koppen'. Kortom een man die naam aan het maken is. De voorstelling Spek was het eerste avondvullende programma van zijn hand en deze show is nou op dvd verschenen.

Juventus ziet af van Grygera

De verregaande interesse van Juventus in Ajax verdediger Zdenek Grygera lijkt af te nemen. De transferprijs die Ajax zich rekent voor de verdediger is een te groot obstakel voor de club uit Italië. Zodoende is nog niets zeker rondom de transfer van de Tsjech.

"Zdenek wil zo snel mogelijk de overstap naar Italië maken. Wij vinden alleen de transferprijs te hoog om hem per direct in te lijven bij Juventus", verklaarde algemeen directeur Cobolli Gigli. Als afkoopsom voor het contract dat nog een half jaar loopt zou Ajax naar verluid twee miljoen euro willen hebben. Juventus wil echter niet verder gaan dan één miljoen euro.

Baptista schiet Arsenal naast Spurs

Julio Baptista heeft ervoor gezorgd dat Arsenal nog steeds een goede kans heeft om de finale van de League Cup te bereiken. De ploeg van coach Arsène Wenger stond halverwege de halve eindstrijd, tegen Tottenham Hotspur, met 2-0 achter. Na twee treffers van Baptista werd de eindstand op 2-2 bepaald.

Baptista had ook een aandeel in de achterstand die zijn ploeg in de eerste helft opliep. Nadat Berbatov de Spurs op 1-0 had gebracht, schoot de aanvaller van Arsenal in eigen doel. In zijn zoektocht op revanche prikte hij tweemaal de bal in het vijandelijke doel.

De return is volgende week. Chelsea heeft zich al gekwalificeerd voor de eindstrijd van de League Cup.

AO: Sharapova te sterk voor Clijsters

Maria Sharapova staat in de finale van de Australian Open. De als eerste geplaatste Russin versloeg Kim Clijsters met 6-4 en 6-2. In de finale moet Sharapova het opnemen tegen Serena Williams, die Nicole Vaidisová met 7-6 (5) en 6-4 naar huis stuurde.

Sharapova liet tegen Clijsters weer eens haar beste tennis zien. De Russin sloeg maar liefst 27 'winners' tegenover 11 van Clijsters. Weliswaar produceerde Clijsters beduidend minder onnodige fouten (23 tegen 33), maar Sharapova wist dat te compenseren met zeven aces. Het aanvallende spel van Sharapova werd uiteindelijk beloond en maakte het verschil in de partij.

Na de Australian Open zal Sharapova weer de eerste plaats op de wereldranglijst innemen. Zij neemt deze positie over van de in Melbourne afwezige Justin Henin.

Ook Sparta zit achter Lopes aan

Al eerder werd bekend dat Cecilio Lopes in de belangstelling staat van RKC Waalwijk. Nu heeft ook Sparta zich in de strijd gestort om de aanvaller van FC Dordrecht.

De Rotterdammers zien in Lopes de opvolger van de naar Sivasspor vertrokken Ivan Cvetkov. De Kasteelclub heeft zich bij de zaakwaarnemer van de topscorer van FC Dordrecht gemeld.

Ook een aantal clubs uit de Engelse Championship hebben interesse in Lopes. De Rotterdammer heeft een gelimiteerde transfersom van 75.000 euro in zijn contract staan waarvoor hij mag vertrekken.

Ball op proef bij Manchester City

Michael Ball hoopt een contract af te dwingen bij Manchester City. De Engelse linksback is overbodig bij PSV en is vanaf gisteren op proef bij de club uit de Engelse Premier League.

"Dit is een prachtige kans voor mij om de manager en de technische staf te laten zien wat ik kan", aldus Ball die in september 2005 naar PSV kwam. Hij kwam in zijn eerste seizoen tot twaalf competitieduels, maar dit seizoen speelde hij nog niet voor PSV.

Waarom gaat hij niet gewoon dood?

Deze jongen heeft last van ongewenst bezoek, nee niet z'n schoonfamilie maar een groen paint stok mannetje, en geloof mij hij heeft hem eerst vriendelijk gevraagd om zijn huis te verlaten. Maar dat irritante groene paint stok mannetje had er geen zin en bleef waar hij was.

En dan is het tijd voor harde maatregelen, het groene mannetje moet ernstig dood, of dat lukt kun je zelf bekijken in deze thriller.

En de submitter vraagt zich af: Hoe lang zou die gast hier aan gewerkt hebben.. :|

Met dank aan Koekjesbeest voor de submit.

AO: Williams naar finale

De Amerikaanse Serena Williams heeft zich voor de finale van de Australian Open geplaatst. Williams, de nummer 81 van de wereld die in 2006 vanwege blessures slechts 16 partijen speelde, versloeg Nicole Vaidisová met 7-6 (5) en 6-4.

In de eerste set moest Williams twee maal een break goed maken, de laatste op 3-5 om setverlies te voorkomen. In de tiebreak kwam Williams op 5-1, maar Vaidisová knokte zich langszij, maar moest de set, na onder andere een fantastische return, aan Williams laten.

De eerste game in de tweede set moest de Tsjechische op love inleveren, onder meer door twee dubbele fouten. Ze wist terug te breken, maar nadat Williams haar weer gebroken had en naar 5-1 was uitgelopen, leek het over. Vaidisová bleef echter vechten, kwam terug tot 4-5, overleefde vijf matchpoints, maar bezweek op het zesde alsnog.

FA legt Hasselbaink boete op

Jerrel Hasselbaink moet een boete van bijna 7.600 euro betalen voor uitspraken in zijn biografie. Daarin beticht hij Chelsea van het betalen van illegale premies.

Na een onderzoek oordeelde de Engelse voetbalbond dat de betalingen niet konden worden bewezen en legde Hasselbaink de boete op voor het ‘in diskrediet brengen van het voetbal‘.

Tussen 2000 en 2004 speelde Hasselbaink voor Chelsea. Volgens de Nederlandse aanvaller betaalde de club zijn spelers na de gewonnen kwartfinales in de Champions League tegen Arsenal in 2004 een extra bonus. Een dergelijke premie is volgens de Engelse reglementen niet toegestaan.

Glijen in je wagentje part deux

Het is winter en dan wil je vooral niet naar buiten, en als je dan toch naar buiten moet, dan het liefste in je warme auto, want in je kasteeltje op wielen kan je toch niets overkomen ?

Helaas voor de automobilisten in dit klassieke filmpje, maar gelukkig voor ons gaat er genoeg mis als je gezellig een stukje gaat rijden terwijl het buiten wit en glad is.

ouwe meuk warning, maar ik kon het niet laten

Met dank aan onbekende winterliefhebber voor de submit.

FOK!ker vindt maas in wet op de identificatieplicht

Er is veel over gezegd en geschreven: de wet op de identificatieplicht. In de voortdurende strijd tegen terrorisme wordt van iedereen vanaf 12 jaar geëist dat ze zich ten alle tijden kunnen legitimeren. Ook werden nieuwe identificatiemiddelen ontwikkeld waarbij het onmogelijk zou zijn om te frauderen. FOK!user Oversight, bij de meesten wel bekend als iemand die niet schroomt de mazen in de wet op te zoeken, nam de proef op de som. Hij ontdekte al snel dat al deze strenge eisen letterlijk en figuurlijk niet meer dan een 'wassen neus' blijken te zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.