SGP vindt kermisattractie te bloot

PolitiekDe lokale afdeling van de SGP in Nunspeet en een kerkgenootschap uit de plaats blijken te hebben geklaagd over een te blote kermisattractie. De attractie stond op een kermis die afgelopen najaar op het Marktplein van deze Veluwse gemeente werd gehouden. Het betrof de met schaars geklede dames beschilderde attractie 'Volcano Power' (bakjes die hard in de rondte draaien).

Volgens SGP-fractielid Arie van de Pol zijn de bloterige vrouwenschilderingen ''in strijd met de waardigheid van de vrouw.'' Dit past volgens zijn fractie ''niet bij het karakter van het dorp en om opvoedkundige redenen - ook schoolkinderen maken gebruik van de voorzieningen - zijn illustraties op de attractie niet in de openbare ruimte gewenst.'' De SGP vraagt het college maatregelen te nemen zodat de uitstraling van de attracties niet strijdig is met de waarden en normen van een groot deel van Nunspeet.

Kermisexploitant E. Reijbroek van Fairpower uit Uden kan zijn oren niet geloven als hij de klachten hoort. ''Kom op zeg, je ziet alleen een paar blote borsten, we leven anno 2007 hoor.'' Reijbroeks opwinding wordt alleen maar groter als hij hoort dat de SGP zijn attractie strijdig met de normen en waarden noemt. ''Hoezo normen en waarden. Daar moeten zij mij niet mee aankomen in Nunspeet. Ze hebben daar een attractie van een collega vernield. Nee, en dan hoor ik niks uit Nunspeet over normen en waarden. Dat heeft mijn collega een hoop geld gekost.''

Reijbroek stelt dat hij juist twee jaar geleden de Volcano Power opnieuw heeft laten decoreren. ''Ik heb dat gedaan om de boel op te leuken. Ik vind dat het er nu leuk uitziet en het is allesbehalve pornografisch materiaal.'' Hij zegt ook geen klachten te hebben ontvangen van kermisbezoekers.



'Te bloot voor Nunspeet'